کلیات آزمون استخدامی آموزگاری ۱۴۰۲ آموزش و پرورش/شایسته گزینی در آزمون استخدامی
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۹۲۴۱۷۹
وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که بهسازی، اِعتلا و بهبود مدیریت منابع انسانی، به عنوان محور تحول نظام تعلیم و تربیت کشور در آزمون استخدامی آموزگاری ۱۴۰۲ این وزارتخانه در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است: اهمیت موضوع تربیت معلم، بازنگری در شیوههای جذب، تربیت، نگهداشت و بهکارگیری بهینهی نیروی انسانی موردنیاز آموزش و پرورش و بسترسازی برای جذب معلمان کارآمد و دارای شایستگیهای لازم آموزشی، تربیتی و اخلاقی و همچنین ارتقاء کیفیت نظام تربیت معلم و افزایش مستمر شایستگیها و توانمندیهای علمی، حرفهای و تربیتی معلمان، از جمله دغدغههای مهم و جدی دلسوزان عرصه تعلیم و تربیت و تاکیدات اسناد بالادستی این حوزه است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
این مهم در طراحی و بازتعریف آزمون استخدامی آموزگاری ۱۴۰۲ وزارت آموزش و پرورش در قالب چرخشهای تحول آفرین جذب از جمله فراگیری مخاطبان، شایسته گزینی، شفافیت اجرا و بازبینی محتوا و امنیت و کیفیت، مورد توجه قرار گرفته و تغییرات مهمی در راستای شایسته گزینی و عدالت محوری در جذب معلم صورت گرفته است.
شایسته گزینی و عدالت محوری در آزمون امسال
در قسمت فراگیری مخاطبین، شاهد افزایش رشتههای تحصیلی مجاز به شرکت در آزمون استخدامی نسبت به سنوات گذشته و ورود نخبگان دانشگاهی رشتههای علوم اسلامی، علوم پایه و علوم انسانی هستیم.
از سویی در محور شایسته گزینی، تغییراتی از جمله تاثیر۴۰ درصدی امتحان فراگیر مشترک (آزمون کتبی) و افزایش تاثیر و اهمیت ارزیابی تکمیلی (مراحل مصاحبه) تا۶۰ درصد در حیطههای عمومی، تخصصی و اختصاصی صورت گرفته است.
از موارد دیگر میتوان به انتخاب دقیق معلم علاقهمند و با اخلاق و دارای تواناییهای چندساحتی، افزایش ظرفیت ورودی ۳ برابری در ارزیابی تکمیلی نسبت به سنوات گذشته و بررسی دقیق صلاحیتهای حرفهای آنان در فرآیند ارزیابی تکمیلی و در نهایت ارزیابی توسط ارزیابان حرفهای آموزش دیده، نام برد.
کسب حداقل۵۰ درصد از شایستگی عمومی و۳۰ درصد شایستگی اختصاصی و تخصصی (ارزیابی تکمیلی) و همچنین کسب ۴۷۰ نمره از ۱۰۰۰ نمره کل، در این آزمون ضروری است.
شفافیت اجرا و باز بینی محتوا به همراه امنیت و کیفیت
در آزمون آموزگاری امسال، مواد و منابع آزمون کتبی از ابتدا به صورت دقیق در حیطههای عمومی، اختصاصی و تخصصی مشخص و در دفترچه اعلام شد. منابع عمومی مبتنی بر اندیشههای امامین انقلاب و منابع تخصصی و اختصاصی با رویکرد بومیسازی محتوای داخلی وزارت و سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی اصلاح و بازنگری شده و جدول شایستگیهای ارزیابی تکمیلی شامل شایستگیها، نوع ابزار، محتوای ارزیابی و سهم آن از ارزیابی نهایی به صورت کامل در دفترچه آزمون قرار گرفت.
بازنگری در ارزیابی تکمیلی در راستای شایسته گزینی
مرحله ارزیابی تکمیلی در آزمون سال ۱۴۰۲ جایگزین مرحله مصاحبه شده است. برای این امر ارزیابانی تربیت شدهاند تا با استفاده از ارزیابی٣٦٠ درجه، بتوانند ابعاد مختلف فراگیر را تحلیل کنند. برای آزمون سال۱۴۰۲ صلاحیتهای معلمی با توجه به ملاکهای کمی و کیفی در دو قسمت آزمون و ارزیابی تکمیلی تقسیم شدند، بنابراین از تکراری شدن مطالب ارزیابی نسبت بـه آزمون کتبی جلوگیری میشود. همچنین با استفاده ابزارهای مختلف مبتنی بر شایستگیهای معلمی و بررسیهای میدانی، ارزیابی ٣٦٠ درجه صورت میگیرد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
کلیدواژه: آزمون استخدامی شهرداري تهران رگبار و رعد و برق اتوبوس شوراي شهر تهران آمريكا كشته هلال احمر پليس شهرداري تهران رگبار و رعد و برق حج 1402 کووید 19 ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی شایسته گزینی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۹۲۴۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
هشت شاخص عملکردی سرلوحه برنامههای آموزش و پرورش استثنایی کردستان
به گزارش خبرنگار مهر، طالب محمدی بعدازظهر دوشنبه در گردهمایی دو روزه مدیران مدارس استثنایی استان که در خانه معلم مریوان در حال برگزاری است، اظهار کرد: آموزش و پرورش استثنایی علمیترین و تخصصیترین بخش در آموزش و پرورش است که مستحقترین قشر دانشآموزی برای خدمت را در اختیار دارد.
وی از قول یکی از صاحبنظران مدیریت گفت: مدیریت پیشران اصلی جامعه است و توسعه پیامد آن، ریشه توسعه نیافتگی سو مدیریت است، کشور توسعه نیافته نداریم آنچه هست ضعف مدیریت است.
محمدی با بیان اینکه همه تغییرات در زندگی انسانها ناشی از آموزش، یاددادن و یاد گرفتن است، افزود: یادگیری و یاددادن ویژگی اصلی انسانها باعث تفاوت انسان با سایر موجودات است.
وی فلسفه اصلی خلقت انسان را تعلیم و تربیت عنوان کرد و گفت: انسانهایی که مربی و معلماند در واقع نماینده خداوند متعال بر روی کره خاکی هستند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان ادامه داد: کار در آموزش و پرورش استثنایی ظرافت و حساسیت خاصی را میطلبد و باید متخصصترین و سالمترین افراد به لحاظ جسمی و روانی در آن مشغول به خدمت شوند.
محمدی گفت: سخن از کودکان استثنایی سخن از تفاوتها، احیای انسانها، ایفای مسئولیتها، احیای انسانها و رفع موانع و هموار کردن طریق رشد و شکوفایی انسانها است.
وی خاطر نشان کرد: کسانی که میخواهند قومی را آزاده و آزاد به بار آورند دست به دامان تعلیم و تربیت میشوند همچنین کسانی که میخواهند بر مردمی چشم برحکم و گوش به فرمان حکومت کنند بهتر از تعلیم و تربیت وسیلهای پیدا نمیکنند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان پوشش حداکثری دانشآموزان، تقویت برنامههای پرورشی، فرهنگی و ورزشی، توسعه فرصتهای برابر آموزشی، اجرای برنامه سنجش، توانمندسازی نیروی انسانی، توسعه مراکز جامع، توسعه رویکرد فراگیرسازی و توسعه استانداردسازی را بعنوان هشت شاخص اصلی عملکردی در آموزش و پرورش استثنایی استان برشمرد.
وی با اشاره به آمار نیم درصدی جمعیت دانشآموزان استثنایی در کشور تصریح کرد: همکاران شاغل در آمورش و پرورش استثنایی باید اشراف اطلاعاتی کامل از حوزه استثنایی داشته باشند چون که در تعلیم و تربیت حق اشتباه کردن نداریم.
در ادامه این گردهمایی پروژه مهر از طریق عملیاتی کردن تعریف برنامهریزی از نظر صاحبنظر معروف یونسکو(لکت)در قالب تکنیک معروف swot تبیین و تشریح شد.
کد خبر 5900533