۶ بیماری مهم که چشمها در مورد آنها هشدار میدهند
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۹۴۰۷۷۸
چشم اندام پیچیدهای است که بسیاری از پزشکان با بررسی آنها، نشانههای سرطان یا بیماریهای مزمنی مانند ایدز را میتوانند تشخیص دهند.
به گزارش ایسنا، چشمها به عنوان یکی از حیاتیترین اعضای بدن علاوه بر اینکه در بینایی نقش دارند، میتوانند نسبت به بروز برخی بیماریها از یک بیحالی یا سرماخوردگی ساده تا سایر بیماریهای پیچیده هشدار دهند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، در اینجا ۶ بیماری که تصور نمیکنید علائمشان اولین بار شاید در چشمها ظاهر شود، معرفی شدهاند:
_ سرطان: معاینات مکرر چشم میتواند در واقع نجات دهنده زندگی باشد. انواع خاصی از خونریزی در شبکیه چشم میتواند نشان دهنده ابتلا به سرطان خون باشد. ملانوم بدخیم نیز میتواند در پشت چشم علائم خود رانشان دهد. چشم پزشکان بر اساس تغییرات چشمی ایجاد شده در بیمار، میتوانند انواع مختلف سرطانها را تشخیص دهند.
_ دیابت: یکی از اولین سرنخهای نشان دهنده ابتلا به دیابت نوع ۲، مقدار کمی خونریزی در شبکیه چشم است که نشان میدهد بیمار به رتینوپاتی دیابتی مبتلا شده است. در صورت عدم درمان، این بیماری میتواند منجر به کوری شود، اما مدیریت آن، این خطر را به نصف کاهش میدهد. تغییرات شیوه زندگی مانند غذا خوردن سالم و از دست دادن وزن، منجر به جلوگیری از آسیبهای بیشتر ناشی از رتینوپاتی دیابتی میشود.
_ پرکاری تیروئید: بیرون زدگی کره چشم از حدقه چشم یکی از بیماریهای چشمی است که اغلب در بیماری گریوز یا نوعی پرکاری تیروئید دیده میشود. میزان بیرون زدگی چشم با وسیلهای بنام "اگزوفتالومتر" سنجیده میشود. از دیگر علائم بیماری گریوز نبض سریع و نامنظم، کاهش وزن، عصبانیت، چشمهای متورم و پف کرده است.
_ مولتیپل اسکلروزیس (MS): نوریت اپتیک یا التهاب عصب بینایی میتواند نشانهای از ابتلا به ام اس باشد که یک بیماری دژنراتیو سیستم عصبی است. نوریت اپتیک در ۷۵ درصد از بیماران مبتلا به ام اس رخ میدهد و اولین علامت این بیماری در ۲۵ درصد موارد است. بیماران مبتلا به نوریت اپتیک، اغلب دید مبهم دارند.
_ آرتریت روماتوئید: خشکی چشم شایع ترین علامت چشمی در ۲۵ درصد از مبتلایان به آرتریت روماتوئید است. در واقع هر بیماری التهابی که بر کلاژن (جزء اصلی بافت همبند بدن) مانند بیماریهای آرتریت روماتوئید و التهاب مفاصل تاثیر بگذارد، به صلبیه یا سفیدی چشم و قرنیه نیز میتواند آسیب برساند.
_ ایدز: ایدز میتواند منجر به ایجاد بیماریهای جدی چشم مانند التهاب شبکیه و در نهایت باعث کوری شود. علائم اولیه رتینیت تاری دید، لکههای سیاه و سفید در دید، یک نقطه کور و چشمک زدن چراغهای روشن در چشم است.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
کلیدواژه: بيماري بیماری ایدز وزارت بهداشت بیماری چشمی شهرداري تهران هلال احمر وزارت بهداشت هواشناسي هشدار هواشناسی استاندار تهران سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران شهرداري تهران هلال احمر وزارت بهداشت بیماری ها چشم ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۹۴۰۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
یزد، استان پر خطر در سرطان
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پرشکی یزد، دکتر محمدی علی اوزی نژاد افزود سرطان، رتبه دوم مرگ بعد از مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی را در استان دارد به گونه ای که مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی ۳۴ درصد و مرگ ناشی از سرطان ۱۵ درصد است.
وی اظهار کرد: شایع ترین سرطان ها در استان یزد شامل سرطان پستان، سرطان تیروئید، سرطان پروستات، سرطان پوست و سرطان روده بزرگ است.
اوزی نژاد ادامه داد: روند سرطانی شدن سلول های بدن زمان طولانی نیاز دارد بر همین اساس در مورد بعضی از سرطان ها روش هایی وجود دارد که بتوان در مراحل اولیه ایجاد سرطان با غربالگری آنها را تشخیص ودرمان کرد، طبیعی است تشخیص سرطان در مراحل اولیه، نتیجه درمانی بهتری دارد.
بیشتر بخوانیدرییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها ی غیر واگیر دانشگاه با اشاره به اینکه سرطان یک بیماری چند عاملی است و این بیماری هیچگاه در اثر یک عامل خاص به وجود نمی آید تصریح کرد: عوامل خطر سرطان به چهار دسته کلی تقسیم می شوند که شامل عوامل خطر ژنتیکی، عوامل خطر فردی شامل سبک زندگی پرخطر مانند کم تحرکی، تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و الکل، عوامل خطر محیطی مانند آلودگی هوا و عامل های زیان آور در محیط کار و عفونت ها و ضغف سیستم ایمنی هستند.
استانها یزد ۰ نفر