Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بیتوته»
2023-09-28@07:47:24 GMT

هشدار نماینده مجلس درباره تورم بالای ۶۵ درصد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۷۹۶۰۹۰۹

هشدار نماینده مجلس درباره تورم بالای ۶۵ درصد



سعیدی، نماینده چابهار گفت:یک مدیر اجرایی عنوان می‌کند ما ترک فعل‌ها را در موضوع حجاب تحمل نمی‌کنیم، کاش این ترک فعل‌ها در حوزه تورم لجام گسیخته و ترک فعل‌هایی که منجر به پدیده‌های زباله‌گردی و نظایر آن می‌شود هم تحمل نمی‌شد. کاش ترک فعل‌ها و فجایعی که در حوزه بهداشت و درمان در مناطق محروم رخ می‌دهد هم تحمل نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایلنا ؛ معین‌الدین سعیدی، درباره برنامه توسعه هفتم و انتقاداتی که نسبت به این برنامه وجود دارد، گفت: فارغ از این‌که قانون برنامه هفتم توسعه به چه شکلی نوشته شده است باید آسیب‌شناسی از قوانین فرا دستی قبلی هم در خصوص این‌که میزان تحقق‌شان به چه شکلی بوده داشته باشیم.نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: متاسفانه اگر قانون برنامه ششم را هم بر مبنای کار کارشناسی بخواهیم بررسی کنیم که چه میزان اجرایی شده است، می‌توان گفت شاید ۲۵ درصد هم بیشتر اجرایی نشده است و اینجا باید روی دلیل این موضوع کندو کاو اتفاق بیفتد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه بسیاری از اوقات قوانین فرادستی به نوعی آرزوهای دست نیافتنی مسئولان اجرایی هستند که خیلی جامه عمل نمی‌پوشند؛ چراکه بر اساس واقعیت‌های اقتصادی و ظرفیت‌های موجود تعریف نمی‌شوند و اپتومتریک دیده می‌شوند. این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه در قانون برنامه هفتم علاوه بر آن نگاه ایده‌آل‌گرایانه و بعضا شعاری، شاهد هستیم که به بعضی از موضوعات کم‌توجهی شده و مغفول مانده‌اند؛ مثلا در حوزه ورزش خیلی پیش‌بینی‌های لازم انجام نشده است. در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی هم همین‌طور، این‌ها می‌تواند جزو چالش‌های قانون برنامه هفتم باشد.

نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی درخصوص این‌که در برنامه هفتم توسعه «رشد اقتصادی ۸ درصدی»، «رشد اشتغال ۳/۹ درصدی» و رسیدن به «تورم ۹/۵ درصدی» دیده شده، آیا باتوجه عوامل داخلی و خارجی و سیاست‌های موجود دولت می‌تواند چنین چیزی را محقق کند، عنوان کرد: معتقدم جدا از شرایط بین‌المللی و نوع روابط‌مان با کشورهای دیگر متاسفانه یکسری سوءمدیریت و ناهماهنگی در تیم اقتصادی دولت وجود دارد که اجازه تحقق چنین موضوعاتی را نمی‌دهد و بیشتر آمال و آروزی مدیران هستند تا اینکه شود در عمل روی آن‌ها کار کرد.

وی خاطرنشان کرد: مثلا رشد اقتصادی ۸ درصدی، باتوجه به سهم بسیار سرمایه‌گذاری در کشور اتفاق می‌افتد در حالی که در حال حاضر شاید رشد واقعی‌مان حتی ۳ درصد هم نباشد. البته دولت در برخی از حوزه‌ها کارهای مثبتی انجام داده است، مثلا در بحث اشتغال ما شاهد تلاش‌های جدی از سوی دولت هستیم که بتواند برمنبای چشم‌انداز خودش کار کند اما رشد اقتصادی تابع پارامترهایی است که فعلا از سوی دولت هیچ عزم جدی برای اجرایی شدنش دیده نمی‌شود و به نظر من این موضوع هم یک مقداری ایده‌آل‌گرایانه دیده شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: در کنار آن بحث تورم را داریم که در بحث کالاهای اساسی بعضاً شاهد تورم بالای ۶۵ درصد هستیم در چنین شرایطی آن هم در سالی که مزین به نام «مهار تورم»است، طبعاً پیش‌بینی برنامه هفتم تناسبی با واقعیت‌های موجود اقتصادی و عزم دولت، ندارد.وی یادآور شد: به طور مثال مرغ پیدا نمی‌شود و یا اگر هم باشد با قیمت بسیار بسیار گرانی پیدا می‌شود. من خودم چند روز پیش هرچه گشتم نتوانستم مرغ پیدا کنم، عملاً مرغ در چنین شرایطی دارد از سفره مردم می‌رود.

سعیدی با بیان این‌که باید تمام توجه مسئولین اقتصادی، بحث مهار تورم و در اختیار قرار دادن کالاهای اساسی در دست مردم باشد که متاسفانه عملا چنین چیزی دیده نمی‌شود، گفت: در چنین شرایطی که باید اولویت همه ما مسائل معیشتی مردم باشد، مشاهده می‌کنیم مواردی مطرح می‌شود که سوال پیش می‌آید آیا این‌ها اولویت اول ماست؟ که از نظر من نیستند. مثلا لایحه عفاف و حجابی و نظایر آن‌که عموما مطرح می‌شود؛ می‌شنویم یک مدیر اجرایی عنوان می‌کند ما ترک فعل‌ها را در موضوع حجاب تحمل نمی‌کنیم، کاش این ترک فعل‌ها در حوزه تورم لجام گسیخته و ترک فعل‌هایی که منجر به پدیده‌های زباله‌گردی و نظایر آن می‌شود هم تحمل نمی‌شد. کاش ترک فعل‌ها و فجایعی که در حوزه بهداشت و درمان در مناطق محروم رخ می‌دهد هم تحمل نمی‌شد.

وی تاکید کرد: در مجموع من معتقدم فارغ از نکات مثبت و منفی، لایحه برنامه هفتم توسعه باید به مجلس ارائه شود و باید یک آسیب‌شناسی از قوانین قبلی داشته باشیم و در مرحله دوم به نظرم من باید بازتعریفی از اولویت‌های مردم و کشور داشته باشیم و متناسب با آن الوویت‌ها برنامه‌ریزی کنیم. سعیدی در خصوص ایراداتی که از برنامه هفتم در بحث حقوق کارگران گرفته می‌شود، اظهار داشت: در خصوص بحث‌های کارگر و کارفرما بحث جدی وارد است اما معتقدم دولت در این زمینه تلاش خودش را انجام می‌دهد .

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۷۹۶۰۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: ایرادات گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم اصلاح می‌شود

در ادامه جلسه علنی روز ۳ مهر مجلس شورای اسلامی، حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکر آیین نامه‌ای با اشاره به ماده ۴۱ آیین نامه داخلی مجلس گفت: روح حاکم بر ماده ۴۱ می‌گوید کمیسیون تلفیق مرکب از همه کمیسیون‌ها (هر کمیسیون ۳ نفر) و از کمیسیون برنامه و بودجه ۹ نفر باشد تا خروجی کمیسیون تلفیق، فرابخشی باشد، اما خروجی کمیسیون تلفیق فرابخشی نیست و بخشی نگری در آن است که بخشی از آن به کمیته‌های تشکیل شده برمی گردد و بخشی هم به مسئولان دستگاه‌های اجرایی برمی گردد که نظرات خود را در جلسات کمیسیون جا اندخته اند و لذا گزارش کمیسیون تلفیق فرابخشی نیست.

وی سپس در اخطار قانون اساسی گفت: در سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر انقلاب آمده که باید ثبات اقتصادی در سطح عمومی و نرخ ارز به گونه‌ای باشد که همزمان رونق اقتصادی و نرخ تورم تک رقمی باشد، به نظر می‌رسد؛ خروجی گزارش کمیسیون تلفیق ما را به چنین جایگاهی نمی‌رساند، مردم هم دنبال رونق اقتصادی و هم کاهش نرخ تورم هستند، نرخ تورم تا حدودی کاهش یافته، اما رکود هم حاکم شده است، به نظر نمی‌رسد، گزارش کمیسیون تلفیق ما را به آنجا برساند که در سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر انقلاب آمده است. ضمن اینکه تعداد زیادی احکام جدید افزوده شده و برخی قوانین قبلی را به طور ضمنی لغو کرده است.

قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این اخطار‌ها و تذکرات تصریح کرد: گزارش کمیسیون تلفیق نکات مثبت و ضعف دارد، همانند لایحه دولت است که هم نقاط قوت داشت و هم ضعف؛ کمیته‌ای در کمیسیون تلفیق نبود که من شخصا چند ساعتی با آن جلسه نداشته باشم، موادی در گزارش کمیسیون تلفیق از لایحه برنامه هفتم وجود دارد که با قانون اساسی مغایر است و در مواردی قوانین جاری دچار ایراد شده است.

وی با تاکید بر اینکه دستور رهبر انقلاب است که دو قوه با هم هماهنگ باشد و جلسه مورد نظر نیز برگزار شد، گفت: در رفت و برگشت گزارش کمیسیون تلفیق بین صحن و کمیسیون باید ایرادات مورد نظر رفع شود، جای دیگری در کشور نداریم که این ایرادات برطرف شود، این لایحه دیگر به دولت برنمی گردد باید در صحن مجلس و کمیسیون با همکاری دولت ایرادات برطرف شود.

رئیس مجلس با تسلیت درگذشت حجت الاسلام سید جلیل صدر طباطبایی نماینده مردم یزد در دوره دوم مجلس شورای اسلامی گفت:، چون جلسه بعدازظهر داریم، اعلام تنفس می‌شود و جلسه عصر رأس ساعت ۱۴ برگزار می‌شود، چون ۴۵ دقیقه هم گزارش کمیسیون است رأس ساعت ۱۴ نشست برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • تعداد زیاد بانک‌ها منجر به افزایش تورم در کشور می‌شود
  • گام مجلس برای کاهش تورم به 9.5 درصد طی برنامه هفتم
  • نرخ تورم و رشد نقدینگی در برنامه هفتم توسعه تعیین شد
  • مصوبه مجلس برای کاهش تورم به ۹.۵ درصد تا پایان برنامه هفتم
  • پیش‌بینی تحقق تورم ۹.۵ درصدی تا پایان برنامه هفتم توسعه
  • مجلس نرخ تورم تا پایان برنامه هفتم را 9.5 درصد پیش‌بینی کرد
  • مجلس نرخ تورم تا پایان برنامه هفتم را 9.5 درصد تعیین کرد
  • مجلس تورم تا پایان برنامه هفتم را 9.5 درصد تعیین کرد
  • بار مالی تحمیل شده به دولت در برنامه هفتم، تورم را افزایش می‌دهد
  • قالیباف: ایرادات گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم اصلاح می‌شود