Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان گفت: ۷۱ درصد از مطالبات کشاورزان تا ۲۷ شهریور پرداخت شده و تا پایان ماه مطالبات آنها پرداخت خواهد شد و این امتیاز مثبتی است چراکه سال آینده گندم بیشتری می‌توانیم از گندمکاران خریداری کنیم.

سیدحسین خوانساری دوشنبه، ۲۷ شهریور در تور راهیان پیشرفت ویژه خبرنگاران استان همدان، اظهار کرد: استان همدان دارای ۱۳ سیلو و ۹ کارخانه آرد است به طوریکه ظرفیت خرید و ذخیره یک میلیون تن گندم را داریم و سالانه  ۱۸۰ هزار تن آرد تولید می‌شود و مصرف گندم استان همدان در حدود ۲۰۶ هزار تن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سیلوی ذخیره گندم کوریجان ۸۵ هزار تنی است و ۱۸ کندوی ذخیره دارد؛ این سیلو در سال ۱۳۷۲ تأسیس شده و مجهز به آزمایشگاه است به طوریکه تمام گندم‌های ارسالی از مرکز استان و شهرستان‌ها ابتدا مورد آزمایش قرار گرفته و اگر دارای استاندارهای مورد نیاز باشند، ذخیره‌سازی انجام می‌گیرد و در صورت وجود هر گونه آفت یا ناخالصی بالاتر از استاندارد به کشاورز برگردانده می‌شود.

خوانساری با اشاره به اینکه ظرفیت سیلوی کوریجان برای تخلیه گندم ساعتی ۱۶ کامیون است، اضافه کرد: در حال حاضر ۳۰ هزار تن ذخیره گندم در سیلوی کوریجان داریم و ۱۸ کندوی آن هر یک ظرفیت ذخیره ۴۰۰۰ تن گندم را دارد و به تناسب کیفیت گندم‌ها در کندوهای مختلف ذخیره می‌شوند.

 وی با بیان اینکه امسال دو برابر نیاز استان همدان گندم خریداری شده است، تأکید کرد: خوشبختانه امسال میزان خرید گندم از کشاورزان ۴۰۹ هزار و ۷۷۲ تن بوده در حالیکه میزان نیاز استان همدان ۲۰۴ تن است و نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته و نسبت به سال ۱۴۰۰، افزایش ۱۰۵ درصدی را شاهد هستیم که حاصل برنامه‌ریزی‌های سازمان جهادکشاورزی و گندمکاران استان است.

سرپرست اداره‌کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان تصریح کرد: امسال قیمت هر کیلو گندم ۱۵ هزار تومان بوده است به طوریکه ۶۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات کشاورزان بوده که از این مبلغ، ۴۸۰۰ میلیارد پرداخت شده و مابقی آن تا پایان ماه پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه قیمت گندم در سال گذشته ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است، توضیح داد: زمانی‌که محموله گندم وارد سیلوها می‌شود ابتدا مورد آزمایش قرار می‌گیرد و نسبت به درصد خاک و ناخالصی آن قیمت‌گذاری شده به طوریکه امسال گندمی پایین‌تر از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری نشده و قیمت مصوب هم ۱۵ هزار تومان است.

خوانساری در پایان بیان کرد: پیش‌بینی خرید تضمینی ۱۵۰۰ تن کلزا را داریم اما با توجه به بررسی‌های انجام شده میزان برداشت در حدود ۱۲۰۰ تن خواهد بود.

مدیرعامل کارخانه آرد ممتاز همدان نیز گفت: این کارخانه در ماه ۲۵۰۰ تن آرد تولید می‌کند و ظرفیت ذخیره ۵۵ هزار تن گندم در این کارخانه وجود دارد به طوریکه آرد نانوایی، سنکگی، بربری، قنادی و نان فانتزی را تولید می‌کنیم.

بهرام خسروزاده اظهار کرد: گندم زمانی‌که وارد کارخانه می‌شود بعد از توزیع، وارد سیلوها شده و از طریق تونل‌های موجود در زیر کارخانه برای تبدیل به آرد وارد کارخانه، بوجاری و پاکسازی می‌شود که همه این مراحل ۴۰ ساعت زمان می‌برد.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت سیلوهای داخل کارخانه ۱۲۰۰ تن است، افزود: آرد مخصوص سنگکی ۱۲ درصد، آرد نان لواش ۱۵ تا ۱۸ درصد و آرد نان فانتزی بالای ۱۸ درصد سبوس‌گیری می‌شود و محصول جانبی کارخانه سبوس گرفته‌شده و ضایعات گندم است که برای خوراک دام به دامداری‌ها فروخته می‌شود.

خسروزاده با بیان اینکه کیفیت گندم امسال استان نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است، اضافه کرد: در سال‌های گذشته کارخانه برای تولید آرد با کیفیت نیاز به گندم خارجی زیادی داشت اما نسبت به سال‌های گذشته کیفیت گندم استان بهتر شده و کارخانه می‌تواند با انتخاب خود از شهرستان‌های مختلف گندم خریداری کند که این امکان در سال‌های گذشته وجود نداشت.

وی با بیان اینکه امسال نیاز کمتری به گندم خارجی داریم، تصریح کرد: در سال‌های گذشته می‌توانستیم تنها گندم منطقه خود را خریداری کنیم که از کیفیت پایینی برخوردار بود اما خوشبختانه امسال از نهاوند که مرغوب‌ترین گندم استان را دارد، اجازه خرید گندم به ما داده شده است.

مدیرعامل کارخانه آرد ممتاز همدان با انتقاد از عدم اصلاح قیمت آرد از سال ۹۳ تاکنون، گفت: قیمت آرد یارانه‌ای از سال ۹۳ تاکنون افزایش نیافته در حالیکه روند افزایش هزینه‌های تولید بسیار صعودی است و پاسخ این سوال را که در این شرایط چگونه باید هزینه‌هایمان را تأمین کنیم، هیچ کسی به ما نمی‌دهد.

خسروزاده بیان کرد: حدود ۱۸سال است که آردهای تولیدی با آهن غنی می‌شوند و زمزمه‌های غنی‌سازی آرد با ویتامین D وجود دارد که در این زمینه مسئولان استانی باید تصمیم بگیرند و بعد از ابلاغ آردهای تولید علاوه بر آهن با ویتامین D هم غنی‌سازی خواهند شد.

وی با بیان اینکه شش سال است نمونه آرد رد شده نداشتیم، تأکید کرد: خوشبختانه در شش سال گذشته هیچ نمونه آرد رد شده‌ای از سوی سازمان استاندارد و غذا و دارو نداشتیم و آرد تولیدی، تمام استانداردها را دارد.

مدیرعامل کارخانه آرد ممتاز همدان افزود: کیفیت آرد صدرصد به گندمی که به کارخانه می‌دهند، مربوط است و با توجه به اینکه کارخانه کاملا مکانیزه است، دخالتی در کیفیت آن ندارد و اگر گندم با کیفیت استان و خارجی به ما داده شود، آرد تولیدی از بالاترین کیفیت برخوردار خواهد بود به طوریکه اگر علاوه بر گندم استان، از خوزستان و گلستان هم گندم تحویل بگیریم، کیفیت بالاتر خواهد رفت و با این وجود واردات گندم کاهش پیدا می‌کند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گندم خرید تضمینی گندم آرد کارخانه آرد استانی اجتماعی استانی اقتصادی استانی فرهنگی و هنری استانی شهرستانها استانی سیاسی استانی علمی و آموزشی استانی ورزشی اخبار اجتماعی خوزستان استانی اجتماعی استانی اقتصادی استانی فرهنگی و هنری استانی شهرستانها سال های گذشته کارخانه آرد استان همدان نسبت به سال کیفیت گندم گندم استان آرد تولید هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۷۰۸۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عباسی: مابه‌التفاوت مطالبات گندمکاران تا اواسط مهر پرداخت خواهد شد

 علیرضا عباسی نماینده کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه توانا با بیان اینکه بخش عمده مطالبات گندمکاران پرداخت شده است و دولت در تلاش است مابقی قیمت که شامل هزینه مربوط به کود، سم و مبلغ تشویقی تحویل به دولت است را نیز هر چه زودتر پرداخت کند، گفت: اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی را در مجلس انجام دادیم و در شورای قیمت گذاری، قیمت محصولات کشاورزی را نیز اصلاح کردیم، در این اصلاحیه آورده شد که حداکثر تا نیمه تیرماه باید قیمت محصولات کشاورزی برای هر سال زراعی مشخص شود.

وی با اشاره به تاخیر شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، گفت: درست است که ما برای تاخیر قیمت گذاری محصولات در شورا، انتقاد می‌کنیم ولی وقتی این وضعیت را با دولت‌های گذشته مقایسه می‌کنیم وضعیت فعلی نسبت به‌ گذشته بسیار مطلوبتر است. ما سال‌هایی را در دولت‌های قبل داشتیم که قیمت محصولات کشاورزی با حداقل هشت ماه تاخیر، در اسفند ماه هم مشخص نشده بود.

نائب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قیمت محصولات کشاورزی بر اساس قیمت جهانی، نرخ تورم، هزینه‌های تولید و نرخ ارز باید تعیین شود، گفت: ۲۴ شهریور خروجی جلسه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی اعلام شد و قیمت گندم را به عنوان محصول پایه ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کردند. به نظر بنده نسبت به قیمت جهانی، تورم داخلی و هزینه‌های تولید قیمت منصفانه ای در نظر گرفته شده است.

عباسی با اشاره به وضع مطلوب دولت کنونی در شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی تصریح کرد: جا دارد از دولت تشکر کنیم، هر چند با تاخیر ولی بالاخره قبل از انتهای شهریور قیمت جدید را اعلام کرد.

وی با اشاره به افزایش قیمت گندم به عنوان یک محصول پایه از ۲ هزار تومان به ۱۵ هزار تومان، گفت: این جهش خوب باعث شد؛ افزایش تولید کشاورزان و خرید محصول از آن‌ها رشد خوبی پیدا کند. چهار میلیون تن خرید گندم کشور در انتهای دولت دوازدهم، در سال گذشته در دولت سیزدهم به هفت میلیون تن رسید و امسال به ۱۰ و نیم میلیون تن ارتقا پیدا کرد و این نشان دهنده‌ی قیمت مناسب و رغبت تولیدکنندگان است که محصولات کشاورزی خود را به دولت تحویل می‌دهند.

نائب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مطالبه گندمکاران از دولت، گفت: سال گذشته قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در مرداد و اسفند در مجلس شورای اسلامی برای گندم تعیین شد ولی از مرداد ۱۴۰۱ که قیمت تعیین شد تا اسفند ماه ۱۴۰۱ به دلیل اغتشاشات سال گذشته و نوسانات بیش از حد ارز که از ۲۸ هزار تومان به بالای ۵۰ هزار تومان رسید، تورم و هزینه‌های تولید گندم نیز افزایش پیدا کرد، کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی مطالبه قیمت جدید از دولت کردند و خواستار اصلاح قیمت گندم شدند.

عباسی اظهار کرد: با توجه به اینکه تعیین بودجه دولت از تیرماه آغاز می‌شود و در اواسط آذر تحویل مجلس شورای اسلامی می‌شود در این برهه زمانی با همان قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان دولت منابع بودجه را در نظر گرفته بود بعد از نوسانات ارز که بودجه سال ۱۴۰۲ نیز به مجلس ارائه شده بود، با همان منابع، قرار شد از هدفمندی یارانه‌ها که منابع آن هم تا آخر سال تامین می‌شود، مازاد قیمت گندمکاران نیز هماهنگ با هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شود.

وی با تاکید بیان کرد: در شهریور ماه طبق گفته دولت از ۱۵۵ هزار میلیارد تومان خرید گندم که برای ۱۰ و نیم میلیون تن  انجام داده، تا امروز ۱۱۰ هزار میلیارد تومان آن، یعنی حدود ۷۵ درصد مطالبات گندمکاران را پرداخت کرده است.

نائب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مطالبات گندمکاران بر اساس قیمت ۱۱ هزار ۵۰۰ تومان کامل پرداخت شده است، دولت موظف است باقیمانده قیمت و مطالبات کشاورزان را هم هر چه سریعتر پرداخت کند، هر چند این افزایش سه هزار و ۵۰۰ تومانی قیمت به خاطر نوسانات ارز که هزینه تولید کشاورزان را افزایش داده بود صورت گرفت، که یک هزار و ۵۰۰ تومان آن بابت قیمت کود، سم و ۲ هزار تومان دیگر هم به عنوان جایزه تحویل محصول به تولید کننده در نظر گرفته شده، در حقیقت دولت در تلاش است که این مابه التفاوت که مبلغ سه هزار و ۵۰۰ تومان را شامل می‌شود تا اوسط مهر ان‌شاالله به تولیدکنندگان گندم پرداخت کند.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران اخیرا در برنامه شبکه سیما با بیان اینکه هنوز پول گندمکاران پرداخت نشده است، گفت:‌ ۴۸ هزار میلیارد تومان پولی را که گفته بودند تا پایان شهریور پرداخت می شود را هنوز پرداخت نکرده اند.

پایان پیام/

دیگر خبرها

  • ۷۱ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شد/ تسویه کامل پول خرید گندم تا پایان مهر
  • ۷۱ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شد
  • زمان پرداخت تمام مطالبات گندم‌کاران مشخص شد
  • عباسی: مابه‌التفاوت مطالبات گندمکاران تا اواسط مهر پرداخت خواهد شد
  • منظور: تا آخر مهرماه تمام مطالبات گندم‌کاران را پرداخت کنیم
  • نحوه پرداخت کامل مطالبات گندمکاران
  • مطالبات گندمکاران تا نیمه نخست مهر ماه پرداخت می شود
  • شهریور به پایان رسید اما طلب گندمکاران پرداخت نشد/ اعلام زمان پرداخت طب گندمکاران
  • وعده سرخرمن وزارت جهاد به کشاورزان/ زمان پرداخت مطالبات گندمکاران باز هم به تعویق افتاد
  • پرداخت ۳۷٠٠ میلیارد از مطالبات گندمکاران ایلامی