قیمت بنزین و قیمت نان، ناموسی شده است /از ترس حوادث سال ۹۶ و ۹۸ و ۴۰۱ سیاستگذاری واقعی و علمی قفل شده است
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۸۷۰۹۶۰۷
عباس عبدی در یادداشتی در روزنامه اعتماد با تیتر«قیمت نان نماد چیست؟» نوشت؛
امید نانوا فقط و فقط به فهم و درک بالای شما است و از اینکه با ما همکاری میکنید سپاسگزاریم.» متن مهمی است. نقد نانوا به ماجرا هم درست است. مشتری هم حق داشت. متهم اصلی در آن میدان غایب بود. همیشه نسبت به قیمت نان، انرژی و پزشک حساس بودهام.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
اتفاقا با این سه کالا بیش از هر چیز دیگری بازی میکنند. اینها هیچکدام مختص این دولت نیست از ابتدای انقلاب بوده. قیمتگذاری یعنی چه؟ با هزار بدبختی نفت را تولید کرده و میفروختیم با دلار آن گندم وارد میکردیم. با هزار بدبختی میآوردیم در سیلوها و سپس آرد کرده و به نانوا داده و او هم با بدبختی بهصورت کمکیفیت تولید و به مردم میدهد، مردم هم حق انتخابی ندارند و صدایشان در نمیآید.
در بدترین حالت به مردم میگویند نخر و نان را خشک و ضایعاتی کرده و با قیمت بالاتر از نان تازه میفروخت.
نان کپک میزد و میدادیم گاو بخورد تا شیر دهد. البته طبعا همه نانها اینگونه نبود ولی این فرآیند نشاندهنده واقعیت مهمی بود. واقعیت سیاستگذاری در ایران. زمانی در دوره اصلاحات این مساله در مورد نان تا حدود زیادی حل شد. همین نیروهای موجود مانع از اجرای حل مشکل سوخت شدند و برنامه چهارم را تغییر دادند تا انجام نشود.
حالا دوباره به بدترین شکل شاهد اوجگیری ماجرای نان و سوخت و تا حدی پزشکان هستیم. سال گذشته گامهای بیثمری را برای اصلاح یارانههای نان برداشتند که در عمل به رانتی برای واردکنندگان پوزهای پرداخت تقلیل پیدا کرد و نتیجه دیگری نداشت.
در چند سال اخیر و با اوجگیری تورم بالای ۴۰درصدی طی ۵ سال و به علاوه امسال، دولت جرات اصلاح قیمت انرژی و نان را ندارد و این کار را با فشار به تولیدکننده نهایی انجام میدهد او هم با انواع ترفندها میکوشد که این مشکل را دور بزند. نتیجه چه خواهد بود؟
تقابل مردم با یکدیگر و تنشهای شدید روانی که فقط برای پایین نگه داشتن نرخ تورم از طریق مهار قیمت نان انجام میشود.
مهاری که دیر یا زود و به علت ناترازی شدید قیمتی، غیرممکن خواهد شد و همین الان هم هزینههای پنهان زیادی دارد که به صورت تخلف یا اتلاف منابع در آن دیده میشود. واقعیت این است که به لحاظ اخلاقی نمیتوان از افزایش قیمت نان دفاع کرد، چون در این شرایط فشار تورمی و گرانی مواد غذایی و برنج و حبوبات و ماکارونی سهم نان در تامین کالری مورد نیاز مردم فقیر بیشتر و تعیینکننده شده است و هیچ وجدانی رضایت نمیدهد که بار بیشتر گرانی به طبقات فقیر تحمیل شود و با وجود و گسترش فقر باید به فکر مردم بود.
از سوی دیگر به وضوح میبینیم که توازن قیمتها بیش از تحمل اقتصاد و در حال بهم خوردن است. قیمت ناموس اقتصاد است و این وضعیت بهطور قطعی به زیان اقتصاد و مردم است. دولتیها هم این را خوب میدانند. هم درباره نان و هم انرژی و بنزین. پس چرا نمیتوانند کاری کنند؟
کارهایی هم که در این دو سال کردند شکست خورد. چه طرح آزمایشی که در کیش برای پرداخت مستقیم یارانه بنزین دادند و چه اقداماتی که برای نان انجام دادند. هر دو شکست خوردند به همین دلیل مسکوت گذاشتند. راهحل در سیاست و بازسازی اعتماد است.
تا روزی که این ترس وجود دارد که حوادث ۹۶ و ۹۸ و ۴۰۱ تکرار شود سیاستگذاری واقعی و علمی قفل است. قیمت نان نماد این واقعیت است. حتی سال گذشته هم که ارز ۴۲۰۰ را اصلاح کردند نتوانستند به صورت صحیح انجام دهند آن را نصفه نیمه انجام دادند که به مرور شکاف قیمتی آن بیشتر شد.
2727
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1814935منبع: خبرآنلاین
کلیدواژه: عباس عبدی کاهش قیمت ها قیمت نان
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۷۰۹۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
40 امام جمعه در سطح کشور تغییر میکنند
به گزارش خبرگزاری فارس از پاکدشت، آیین تکریم و معارفه امام جمعه پاکدشت با حضور معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران، معاون آموزش شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، جمعی از مسوولان نظامی و انتظامی، دستگاه قضایی، اعضای شورای تامین و اداری، خانواده معظم شهدای مدافع حرم و دفاع مقدس، ایثارگران و جانبازان در مصلی پاکدشت ظهر امروز برگزار شد.
حجت الاسلام مهدی اصلانی معاون آموزش شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در این مراسم اظهار کرد: شهرستان پاکدشت از شهرهای انقلابی استان تهران است و شان و فضل علمی، روحیه انقلابی و خدمتگزاری به مردم از ویژگیهای قابل توجه حجت الاسلام لزومی است.
وی گفت: حضور مردم شهرقدس در پاکدشت نشان از کاردانی و بصیرت حجت الاسلام جوکار طی دوره خدمت در شهرقدس است.
معاون آموزش شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور ادامه داد: برای انجام کار فرهنگی نیازمند آمایش سختافزاری، نرم افزاری و مغزافزاری هستیم و پاکدشت این آمادگی را برای خدمت امام جمعه دارد.
حجت الاسلام اصلانی با اشاره به اینکه طی روزهای آینده در سطح کشور 40 امام جمعه با رویکرد جوانگرایی تغییر خواهند کرد، افزود: ۱۰ جابجایی ائمه جمعه در استان تهران داریم و در سایر استان ها ۳۰ امام جمعه در روزهای آینده جابجا خواهند شد که این تغییرات در مسیر انتخابات پیش رو بسیار تأثیرگذار بوده و سنگرهای نماز جمعه با این تحولات تقویت خواهند شد.
حجتالاسلام جوکار امام جمعه جدید پاکدشت شد
در این مراسم طی حکمی از سوی حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، حجتالاسلام جوکار به عنوان امام جمعه جدید پاکدشت معرفی و از زحمات حجت الاسلام لزومی طی ۲۷ سال خدمت قدردانی شد.
در بخشی از حکم انتصاب حجتالاسلام جوکار آمده است: «با اعتماد به فضل الهی و در سایه عنایات حضرت ولی عصر(عج) ضمن قدردانی از مجاهدتهای جناب حجت الاسلام حسن لزومی در دوره تصدی، بر اساس مصوبه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنهای(مدظلهالعالی) که بحمدالله از شایستگی علمی و عملی و روحیه انقلابی برخوردار هستید، بهعنوان امام جمعه شهرستان پاکدشت منصوب میشوید».
پایان پیام/