آسیبهای مصرف اشتباه ویتامین D
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۸۷۳۱۲۹۰
فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه کمبود ویتامین D در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و میتواند آسیبهای فراوانی برای سلامت ایجاد کند، افزود: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری میشود.
وی گفت: ویتامین D محلول در چربی است و بیماریهای دیابت، ام اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
عضو هیأت درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلاء به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید به وسیله آزمایش خون سنجیده شود ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریباً غیر قابل درمان و کنترل خواهد.
مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین D مثلاً دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامدهای خاص خود را دارد.
این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپولهای خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.
وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا میکند.
مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای افرادی که کمبود آن را دارند به طور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه میشود، گفت: خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمیشود ولی متأسفانه عدهای از مردم آن را اشتباه مصرف میکنند؛ باید دانست که مؤثرترین زمان خوردن آن شب است.
این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، افزود: هورمون پاراتیروئید به طور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح میشود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا میشود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.
عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب به طور ثابت مصرف میشود جلوی تأثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوانهای بدن را میگیرد.
مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامینها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیبهای جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.
وی در پایان یادآور شد: ویتامین D باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تأثیر "سو" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوانها گرفته شود.
۲۳۳۲۳۳
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1816086منبع: خبرآنلاین
کلیدواژه: مولتی ویتامین ویتامین دی تغذیه کمبود ویتامین D ویتامین D
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۷۳۱۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
درمانهای خانگی برای سرفههای ادامهدار
آفتابنیوز :
برای درمان سرفه خشک روشهای مختلفی وجود دارد. شما میتوانید داروهای ضد سرفه را مصرف کنید تا از شر سرفههای شبانه راحت شوید. علاوبر داروها، روشهای درمان خانگی برای خلاصشدن از سرفه شدید موثر هستند. اگر شما هم طرفدار درمان خانگی هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید؛ چراکه ۱۰ روش طبیعی برای درمان سرفه آورده شده است:
۱. از رطوبتساز استفاده کنید
هوای خشک خانه بهویژه در زمستانها، گلو درد را تشدید میکند. در این مواقع از دستگاه رطوبتساز استفاده میکنند تا رطوبت را به هوای خانه اضافه کنند. استفاده از این دستگاه به نرمشدن بلغم و تنفس راحتتر کمک میکند و شما خواب آسودهای را تجربه میکنید. اگر رطوبتساز ندارید، میتوانید آب را در مایکروویو، کتری یا روی اجاق گاز گرم کنید و آن را در یک کاسه بریزید. سپس یک حوله را روی سرتان قرار دهید و به آرامی هوای گرم و مرطوب را به مدت دو تا سه دقیقه استنشاق کنید.
۲. عسل بخورید
عسل دارای خواص ضد التهابی است که میتواند به کاهش التهاب گلو کمک کند. عسل را به یک فنجان چای گرم یا آب داغ اضافه کنید و آن را بخورید. یک پژوهش در سال ۲۰۱۸ نشان داد که عسل به اندازه داروی دیفن هیدرامین برای سرفه کودکان موثر است.
۳. آب نمک را غرغره کنید
آب نمک بافت ملتهب را تسکین میدهد و باعث بهبودی آن میشود. همچنین نمک میتواند باکتریهای دهان و گلو را از بین ببرد. نتایج یک تحقیق نشان داد که غرغره کردن آب نمک، طول مدت سرفه خلط دار را کاهش داده و همچنین مدت زمان گرفتگی صدا، عطسه و گرفتگی بینی را کوتاهتر میکند.
۴. از گیاهان دارویی استفاده کنید
بسیاری از گیاهان دارای خواص ضد التهابی هستند که ممکن است به کاهش گلودرد شما کمک کند. همچنین گیاهان مملو از آنتیاکسیدانها هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. برای درمان سرفه خشک میتوانید از گیاهانی مانند آویشن، زردچوبه، نعناع، شیرینبیان، سیر و ریشه گل ختمی استفاده کنید. شما میتوانید گیاهان را با دمکردن در چای یا اضافهکردن آنها به غذاهای مورد علاقه خودتان استفاده کنید.
۵. مصرف مایعات را بیشتر کنید
برای درمان سرفه خشک نوشیدن مایعات را فراموش نکنید. هر روز حداقل هشت لیوان آب بنوشید. آب با دمای اتاق بهتر از آب سرد به کاهش سرفه شبانه کمک میکند. برای اینکه نتایج بهتری بگیرید، آب داغ را بنوشید؛ چراکه به بهترشدن سرفه و گلودرد، لرز و آبریزش بینی کمک میکند.
۶. بروملین را مصرف کنید
بروملین آنزیمی است که در آناناس یافت میشود و دارای خواص ضد التهابی قوی است. این آنزیم به کاهش التهاب گلو و نرمشدن مخاط کمک کند. در یک لیوان آب آناناس میتوانید مقدار کمی بروملین را دریافت کنید؛ اما بعضی از افراد دوست دارند مکملهای بروملین را مصرف کنند؛ چراکه دارای غلظت بیشتری از آنزیم هستند.
۷. ویتامینها را جدی بگیرید
ویتامینها ترکیبات آلی هستند که بدن شما برای عملکرد صحیح به آنها نیاز دارد. بهعنوان مثال، ویتامین C نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن شما دارد. برای اینکه ویتامینها بیشترین سود را برای درمان سرفه خشک شما داشته باشند، از مولتی ویتامینهای موجود در داروخانهها استفاده کنید. البته بهتر است قبل از آن با پزشک مشورت کنید.
۸. پروبیوتیکها را مصرف کنید
پروبیوتیکها باکتریهای سالمی هستند که در غذاهای تخمیرشده مانند کلم ترش و کیمچی یافت میشود. این نوع باکتری بهصورت مستقیم به درمان سرفه کمک نمیکند؛ اما باکتریهای روده را سالم نگه میدارد و سیستم ایمنی را تقویت میکند تا بدنتان بتواند با عفونت مبارزه کند.
۹. رژیم غذایی را رعایت کنید
شاید شما فکر کنید که غذا فقط معده یا سیستم گوارشی را تحریک میکند؛ اما برخی از غذاها میتوانند عامل سرفه خشک باشند. سرفه میتواند نشانه آلرژی غذایی باشد. اگر بعد از خوردن نوع خاصی از غذا دچار سرفه شدید از خوردن آن پرهیز کنید. برخی مواد غذایی مانند توتفرنگی، میوه خشکشده، پنیر کهنه، غذاهای ترش، مشروبات الکلی و شکلات میتوانند باعث سرفه شوند.
۱۰. غذاهای گرم بخورید
برای اینکه سرفههای شبانه شما زودتر تمام شود، غذاهای گرم بخورید. غذاهایی مانند سوپ و آبگوشت به افزایش رطوبت کمک میکنند و در عینحال باعث تسکین فوری گلو درد و سوزش آن میشوند. همچنین غذای گرم به هیدراته نگهداشتن بدن کمک میکند که برای درمان سرفه خشک بسیار ضروری است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان