درگیری بین موافقان آیت الله مصباح و موافقان شریعتی درقم/ ساواک ورود کرد/ فرزندآیت الله موحدی کرمانی که بعدا شهید شد طرفدار شریعتی بود
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۸۷۳۵۸۸۹
این روزنامه نوشت:حجت الاسلام و المسلمین فلاحزاده، از طلاب مدرسه حقانی که در اوج درگیریها با موضوع دکتر شریعتی در مدرسه حقانی وارد آن مدرسه شده میگوید:
*در سال 55 که من از شیراز به قم آمدم مدرسه فیضیه بسته شده بود و محل تجمع طلاب و بحثهای سیاسی، مدرسه خان بود و بحثهای فراوانی درباره دکتر شریعتی و کتاب شهید جاوید صورت میگرفت.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
*شهید قدوسی برای مصون نگه داشتن مدرسه، عذر تعدادی از طرفین را خواست. از طرفداران شریعتی فرزند آقای موحدی کرمانی که نماینده ولی فقیه در سپاه هستند بود و شهید هم شد و از مخالفان او آقای کاظمی مسئول مدرسه معصومیه، آقای بیریا و آقای نعمتیپور را از مدرسه بیرون کردند. آقایان کاظمی و نعمتیپور که به طرفداران آیتالله مصباح معروف بودند سردسته مخالفان بودند.
*جناب آقای مصباح در آن زمان تقریباً لیدر مخالفین بودند و در یک جلسه که در مهدیه خیابان چهارمردان تشکیل شده بود بین طرفین درگیری رخ داد و عدهای دستگیر شدند.
*موافقان دکتر شریعتی پس از وقوع این حادثه میگفتند: آقایان با ساواک همکاری میکنند تا انقلابیون را دستگیر کنند و مخالفان او نیز میگفتند: اینها جلسه را به هم زدند و ساواک هم سوء استفاده کرد و عدهای را دستگیر نمود.
*شهید قدوسی و شهید بهشتی هر کدام در یک جلسه با طلاب صحبت کردند. شهید قدوسی در یکی از جلسات تقریباً آمرانه فرمودند: « طلاب مدرسه قبل از سال چهارم حق مطالعه کتب دکتر شریعتی را ندارند.» بنایشان این بود که طلاب ابتدا مبنای فکریشان ساخته شود با یک دوره فقه و اصول اعتقادی آشنا شوند تا با مطالعه کتب دیگر دچار لغزش نشوند.
شهید بهشتی با اینکه طرفداری شریعتی مینمود معذالک در جلسهای این مطلب را یادآور شدند که شریعتی اشتباهاتی دارد. چنانکه آیت الله مشکینی در یک جلسه تفسیر ضمن تعریف از او فرموده بودند: شریعتی اشتباهات بزرگی دارد، آدم بزرگ اشتباهاتش هم بزرگ است. به هر حال جریانات حساسی بود که ساواک با تحریک طرفین کمال استفاده را کرد. چقدر نیرو در این راه صرف شد طرفداران نوارهای سخنرانی دکتر را میآوردند و مخالفان نوار سخنرانی آقای مصباح را و بحثهای داغ در این موضوع در میگرفت.»
23302
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1816416منبع: خبرآنلاین
کلیدواژه: محمد تقی مصباح یزدی علی شریعتی استان قم ساواک شهید دکتر سید محمد بهشتی دکتر شریعتی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۷۳۵۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
عکس| روحانیون مشهور در جبهه؛ از رهبری و آیتالله هاشمی تا حسن روحانی
آفتابنیوز :
چند روز پیش بود که کیهان به نقل از فرزند آیت الله مصباح یزدی در توجیه اینکه چرا ایشان در طول ۸ سال دوران جنگ در جبهه ها حضور نیافته نوشته بود: آیت الله مصباح از امام درباره رفتن به جنگ سوال کرد. امام فرمودند هر وقت من رفتم جبهه شما هم بروید.
این ادعا با واکنش های زیادی روبرو شد و در نهایت روز گذشته سایت جماران در یادداشتی تاکید کرد«این ادعای بدون سند با هیچ منطقی قابل توجیه و پذیرش نیست.»
جماران امروز نیز تصاویری از حضور علما در جبهه را منتشر کرده که مُهر تاییدی بر این نکته باشد که « امام خمینی نه تنها هیچ گاه از حضور این بزرگان حوزه و روحانیت و یا روحانیون برجسته دارای مقامات مهم حکومتی در جبهه ها منع نمی کرد، و نه تنها از گزارشات شفاهی و کتبی آنان بعد از بازگشت از جبهه ها تقدیر می کرد و ترتیب اثر می داد، بلکه بارها در سخنرانی های خویش حضور علما در جبهه ها را حجتی بر حقانیت دفاع مقدس ایران در برابر متجاوزان و نشانی از وظیفه شناسی و همراهی علمای دین و روحانیت با مردم ذکر کرده و به آن بالیده است.»
منبع: خبرآنلاین