تاخیر در تحویل خودرو با پاسکاری بین خودروسازان و سازمان استاندارد
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۸۷۴۱۲۸۴
به گزارش اکوفارس به نقل از ایرنا، متقاضیان طرح سامانه یکپارچه خودرو که پول خودرو را در موعد مقرر واریز کردهاند اما خودرویی دریافت نکردهاند از خودروسازان پیگیر تحویل خودرو هستند که با بهانههایی از جمله استاندارهای ۸۵گانه، پلاک نشدن از سوی ناجا، توقف تولید، گرانی خودروها به خاطر اضافهدن آپشنهای جدید و سایر موارد روبهرو شدهاند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
یکی از این متقاضیان در تماسی با خبرنگار خبرگزاری ایرنا از تاخیر در تحویل خودروها گله کرد و گفت: در حالی که سه ماه از موعد تحویل راناپلاس ثبت نامیام گذشته و بارها از شرکت خودروساز مربوطه پیگیر شدهام، جواب درستی نمیدهند؛ گاهی اعلام میکنند به خاطر تستهای جدید استاندارد ۸۵گانه است که اگر نباشد ناجا خودرو را پلاک و شمارهگذاری نمیکند.
وی ادامهداد: ماهها قبل پولمان را به حساب خودروسازان واریز کردهایم و اکنون با جوابهای نامشخص روبهرو میشویم.
یکی دیگر از متقاضیان که خودرو دنا پلاس ثبت نام کرده است، میگوید: چندین بار پیگیر تحویل خودرو شدهام، اما امروز و فردا میکنند و میگویند که هنوز فاکتور نشده است.
وی ادامهداد: برخی عنوان میکنند که دلیل فاکتور نشدن خودروها ممکن است به خاطر بالا بردن و گران کردن قیمتها باشد، اما ما بیشتر از آنچه که قبل اعلام شده است پولی واریز نمیکنم.
پیگیری خبرنگار ایرنا حاکی است یکی از دلایل تاخیر در تحویل خودروها در طرح سامانه یکپارچه به خاطر تغییر در بعضی از تستهای استاندارد ۸۵گانه است که از سوی سازمان استاندارد الزامی شده است.
پیش از این معاون ارزیابی انطباق سازمان ملی استاندارد درباره استاندارد ۸۵گانه اعلام کرده بود: هر خودرویی که تا شهریور ۱۴۰۳ نتواند استاندارد ۸۵گانه را رعایت کند از گردونه تولید خارج میشود.
«محمدرضا درگاهی» درباره کیفیت خودروهای تولید داخل، گفته است: در حال بازنگری در استانداردهای ۸۵گانه خودرویی هستیم و ممکن است پس از بازنگری، این استانداردها افزایش یا کاهش یابد.
طبق گفته معاون سازمان ملی استاندارد، استانداردهای ۸۵گانه که ۹ مورد آن در دولت قبل تعلیق شده بود، در دولت سیزدهم رفع تعلیق و مقرر شد تا شهریور ۱۴۰۳ هر خودرویی که نتواند استاندارد ۸۵گانه را رعایت کند از گردونه تولید خارج شود. علاوه بر این خودروسازان مکلف شدهاند تا سه سال خدمات پس از فروش ارائه کنند.
همچنین در پیگیری خبرنگار ایرنا از سوی شرکت ایرانخودرو اعلام شد که خودروها در نهایت هفته آینده به متقاضیان تحویل داده میشوند و بر اساس قراردادی که بین مشتری و شرکت خودروساز امضا شده است، جریمه تاخیر در تحویل به مشتریان پرداخت خواهد شد.
شایعه توقف تولید یا گران کردن خودروهای طرح سامانه یکپارچه خودرو نیز از سوی گروه صنعتی ایرانخودرو تکذیب شد.
منبع: اکوفارس
کلیدواژه: خودروسازان سازمان استاندارد تحویل خودرو بانک مرکزی شاخص بورس افزایش قیمت طلای جهانی قیمت روز خودرو استاندارد ۸۵ گانه تاخیر در تحویل تحویل خودرو
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۷۴۱۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
پیشفروش خودروهای خیالی سایپا؛ بدقولی در تحویل کوییک اتومات
گروه خودروسازی سایپا در بهمن و اسفند سال گذشته با شرکت در طرح فروش سامانه یکپارچه خودرو انواع خودروی کوییک را به فروش گذاشت. کوییک اتومات یکی از محصولات جدیدی این کارخانه بود که با موعد تحویل زمستان امسال به عرضه گذاشته شد. گرچه قرار بود دعوتنامه این خودروها در تابستان به مشتریان ارسال شود، اما اکنون پس از گذشت ماهها، هنوز مشتریان سایپا دعوتنامهای دریافت نکردهاند.
به گزارش تجارت نیوز، در این بین، نگاهی به آمارنامههای تولید تجمیعی وزارت صمت نشان میدهد که تولید کوییک اتوماتیک در کنار ساینا دنده دستی و تیبا ۲ در شرکت سایپا از ابتدای امسال متوقف شده است و خبری از ادامه تولید این محصولات نیست.
چرا تولید کوییک اتوماتیک متوقف شد؟گرچه پیگیریهای تجارتنیوز از شرکت سایپا بدون پاسخ ماند، اما پیگیریها حاکی از آن است که این شرکت به دلیل ناتوانی در تأمین گیربکس اتوماتیک فعلاً کوییک اتومات را از خط تولید خود خارج کرده است.
آنطور که حوالهداران کوییک اتوماتیک اطلاع دادهاند تا کنون دو دعوتنامه برای تبدیل این محصول به کوییک دنده دستی دریافت کردهاند. اما آنها همچنان منتظر دعوتنامه خودروی ثبتنامی خود هستند.
این گروه از مشتریان سایپا به این موضوع تأکید دارند که بنا بر قرارداد تنظیمشده بین آنها و شرکت خودروساز، سایپا باید تا کنون نسبت به ارسال دعوتنامه تحویل خودروی ثبتنامی اقدام میکرد، اما هنوز خبری از دعوتنامه نیست.
حال به نظر میرسد شرکتهای خودروسازی قبل از تأمین قطعات مرتبط به تولید اقدام به فروش محصولاتی میکنند که صرفاً در خیال خود توان تأمین و تحویل آن را دارند.
موضوعی که در پیشفروش خودروهای وارداتی هم مشهود بود. گرچه آمار گمرک نشان میدهد در مجموع دو سال اخیر حتی ۴۰۰۰ خودرو هم وارد کشور نشده، اما بهمن سال گذشته وزارت صمت ۱۲۰ هزار خودروی وارداتی را بدون اینکه وجود خارجی داشته باشند به فروش گذاشت. اکنون نیز نوبت به سایپا رسیده تا بدین شکل منابع مالی خود را تأمین کند.
تمام این اتفاقات در حالی رخ داده که وزارت صمت دولت ابراهیم رئیسی همواره خود را تحولگر صنعت خودروسازی ایران معرفی کرده و دولت سیزدهم را منجی این صنعت میداند. این در حالی است که در هیچ نقطهای از جهان مردم برای اینکه صاحب خودرو شوند، بدین شکل در صفهای ماهانه و سالانه خودروسازان دولتی نمیمانند.