Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2023-11-30@16:53:51 GMT

رشد مغزی در گرو حرکت پاهاست

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۸۷۴۳۰۴۴

وقتی ماهیچه‌های پا تناسب اندام دارند، سلول‌های مغزی بیشتری در بدن ما رشد می‌کنند.   به گزارش بهداشت نیوز، سلامت عصبی زمانی بهبود می‌یابد که گروه‌های عضلانی پا بیشتر حرکت کنند.   نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از ماهیچه‌های پا به رشد سلول‌های جدید مغزی سالم کمک می‌کند.   پاها فقط پیام‌هایی از مغز در مورد زمان حرکت دریافت نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حرکات پا به‌ویژه آنهایی که وزن را تحمل می‌کنند پیام‌های حیاتی را به مغز ارسال می‌کنند.   سلول‌های مغزی جدید ایجادشده توسط حرکات گروه‌های عضلانی بزرگ در پاها به ما کمک می‌کنند تا با چالش‌های جدید مقابله کنیم و با استرس سازگار شویم.   این مطالعه بینشی را ارائه می‌دهد که چرا بیماران مبتلا به بیماری‌هایی که تحرک را محدود می‌کند، می‌توانند به سرعت کاهش یابند.   دکتر رافائلا آدامی، محقق اول این تحقیق گفت: مطالعه ما از این ایده حمایت می‌کند، افرادی که قادر به انجام تمرینات تحمل بار نیستند مانند بیمارانی که در بستر هستند یا حتی فضانوردانی که در سفر طولانی‌مدت به سر می‌برند، نه تنها توده عضلانی خود را از دست می‌دهند، بلکه شیمی بدن آنان در سطح سلولی نیز تغییر می‌کند حتی سیستم عصبی آنان نیز تحت تاثیر نامطلوب قرار می‌گیرد.   این نتایج حاصل از مطالعه‌ای است که در آن پاهای موش‌ها به مدت ۲۸ روز محدودیت حرکتی داشتند. این امر رشد سلول‌های جدید مغز را تا ۷۰ درصد محدود کرد.   دکتر آدامی گفت: تصادفی نیست که قرار است ما فعال باشیم؛ راه رفتن، دویدن، خم شدن برای نشستن و استفاده از عضلات پا برای بلند کردن وسایل حیاتی است.   سلامت عصبی یک خیابان یک‌طرفه نیست که مغز به ماهیچه‌ها بگوید «بلند کن»، «راه برو» و غیره. کانال عصر ایران در تلگرام

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رشد مغزی پا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۸۷۴۳۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرح تاثیر رژیم غذایی روی سیستم ایمنی توسط دانشمندان

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از نیوزمدیکال، سیستم ایمنی انسان از بدن در برابر تهاجم های بیماری زا محافظت می کند. انسان با مصونیت ذاتی با سلول هایی مانند ماکروفاژها (سلول های ایمنی بدن )و نوتروفیل ها (گلبول‌های سفید اولیه ) متولد می شود، در حالی که سایر اشکال ایمنی مانند برخی از انواع گلبول های سفید یا سلول های لنفوسیتی از طریق قرار گرفتن در معرض عوامل بیماری زا به دست می آیند.

یک رژیم غذایی سالم برای حفظ و بهبود ایمنی حیاتی است. سلول های ایمنی برای عملکرد به انرژی کافی نیاز دارند، در حالی که ریز مغذی ها و درشت مغذی ها پاسخ های ایمنی را حفظ می کنند.

در حالی که عملکرد ایمنی مواد مغذی خاص مانند ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرها در مطالعات قبلی مورد بررسی قرار گرفته است، مزایای ایمنی مواد غذایی خاص مورد بررسی قرار نگرفته است.

در ادامه خلاصه ای از مقاله جدید دانشمندان هندی در مورد غذاهای مرسومی که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند بیان خواهیم کرد این مقاله در مجله « Food Science & Nutrition » منتشر شده است.

سیستم ایمنی و تغذیه

در انسان، پاسخ ایمنی در درجه اول از ایمنی فعال ناشی می شود که در آن آنتی بادی ها در بدن تولید می شوند. آنتی بادی ها به دلیل قرار گرفتن در معرض عوامل بیماری زا تولید می شوند.

اندام هایی مانند طحال عفونت ها و سلول های غیر طبیعی خون را فیلتر می کنند، در حالی که غدد می توانند میکروب ها و سایر مواد خارجی را به دام بیندازند.

انتخاب سبک زندگی سالم مانند مصرف یک رژیم غذایی مغذی، پیروی از یک برنامه منظم خواب، به حداقل رساندن استرس و اجتناب از عادات ناسالم مانند سیگار کشیدن می‌تواند ایمنی را تقویت کرده و احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش دهد.

علاوه بر غذاهای گیاهی و حیوانی، آب نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد. هیدراته ماندن غشاهای مخاطی را مرطوب نگه می دارد، سلول ها را اکسیژن دار نگه می دارد و سیستم های مختلف را کارا می کند.

سموم قبل از دفع از بدن به کلیه ها و سپس مجاری ادراری منتقل می شوند، در حالی که کم آبی می تواند منجر به تجمع آنها و بیماری بعدی شود. نوشیدن مقدار کافی آب نیز می تواند با جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه از عفونت های دستگاه ادراری جلوگیری کند.

مصرف ناکافی مواد مغذی می تواند توسعه سیستم ایمنی را ضعیف کرده و بدن را در برابر آلرژی ها، عفونت ها و التهاب مزمن آسیب پذیرتر کند. این امر بر اهمیت تغذیه کافی در عملکرد بهینه سیستم ایمنی تاکید می کند.

غذاها و مواد مغذی که ایمنی را تقویت می کنند

مرکباتی مانند پرتقال و لیمو سرشار از ویتامین سی هستند که به تشکیل لنفوسیت ها کمک می کند و با واکنش با رادیکال های آزاد که می تواند به سیستم ایمنی آسیب برساند، به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. سایر ترکیبات مفید موجود در مرکبات عبارتند از سلنیوم، فیبرهای غذایی، اسید فولیک و فلاونوئیدها که عوامل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند.

پاپایا حاوی اسید فولیک، رتینول، ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، پتاسیم، آهن، فیبر و کلسیم است.

کیوی حاوی ویتامین سی، ویتامین کا، پتاسیم، کاروتنوئیدها، فیبر و آنتی اکسیدان است. انار دارای خواص ضد ویروسی است و می تواند میکروب هایی مانند لیستریا، کلستریدیوم و سالمونلا را سرکوب کند و در عین حال باکتری های سالمی مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم را تقویت کند.

زنجبیل علاوه بر اینکه یک تعدیل کننده ایمنی امیدوارکننده است، هضم غذا را نیز تقویت می کند و اشتها را بهبود می بخشد که می تواند برای سیستم ایمنی نیز مفید باشد. سیر، زردچوبه، پیاز، قارچ و چای نیز غذاهای مفیدی هستند که در رژیم های غذایی منظم برای داشتن سیستم ایمنی سالم تر گنجانده می شوند.

نقش غذاهای با منشا حیوانی

یکی از ویژگی های مهم غذاهای با منشا حیوانی این است که حاوی پروتئین های آسان هضم و با کیفیت بالا و همچنین اسیدهای آمینه ضروری و ریز مغذی ها هستند. پرولاکتین، هورمونی است که در شیر یافت می شود، حرکت لنفوسیت ها و تیموسیت ها(یک سلول ایمنی) را تقویت می کند. شیر همچنین حاوی ایمونوگلوبولین ها و پروتئین است که باعث تحریک سنتز آنتی بادی ها می شود.

ماست از نظر ترکیب مشابه شیر است. با این حال، کلسیم را از ماست می توان راحت تر جذب کرد. تخم مرغ علاوه بر پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی، حاوی کولین است که اسید آمینه ای به نام هموسیستئین را تجزیه می کند که با بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

نتیجه گیری

در حالی که دارو نقش مهمی در بهبود شرایط سلامت دارد، حفظ یک رژیم غذایی مغذی اولین خط دفاعی در برابر عفونت و بیماری را فراهم می کند. ترکیب غذاهای کامل و میوه‌ها، سبزیجات، لبنیات و تخم‌مرغ می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش دهد و در صورت بروز آن‌ها از شدت آن بکاهد.

پایان پیام/

دیگر خبرها

  • نقش مرموز یک عضو در سلامت مغز
  • چرخه زندگی اچ‌آی‌وی: چطور ویروس ایدز در بدن ما تکثیر می‌کند
  • واکسنی برای رهایی از درد بیماری‌های سخت
  • ساخت اولین ربات زنده جهان در آمریکا
  • تاثیر استرس بر مردان بیشتر از زنان است
  • آسیب‌های جدی بی‌توجهی به درمان دیابت
  • تفاوت دیابت نوع یک و دو چیست؟
  • آیا واقعا برخی آب هم بخورند چاق می‌شوند؟
  • شرح تاثیر رژیم غذایی روی سیستم ایمنی توسط دانشمندان
  • اهدای عضو بانوی مرگ مغزی مشهدی سه بیمار را نجات داد