Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2023-12-11@08:43:45 GMT

این رتبه بندی چنگی به دل نمی زند

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۲ | کد خبر: ۳۹۱۲۴۳۹۷

دو سال قبل، روز ۲۵ آذر ۱۴۰۰ وقتی لایحه رتبه‌بندی معلم‌ها در مجلس تصویب شد یک کارشناس آموزش این جمله را به خبرآنلاین گفت: «تصویب لایحه رتبه‌بندی حسن ختام مطالبه معلمان نیست، رتبه‌بندی معلم‌ها مانند استخوان لای زخم برای دولت و دولت‌های بعد خواهد ماند و سال‌ها بعد مجدد پیگیری می‌شود، چراکه آن افزایش حقوقی که باید داده می‌شد انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

یک سال بعد از تصویب قانون و بعد از اجرای آن توسط دولت معلوم شد این استخوان لای زخم همچنان در صدر اخبار آموزش و پرورش است، اسفند ۱۴۰۱ گروهی از معلم‌ها در گفت‌وگو با خبرآنلاین به اجرای این قانون و رتبه‌هایی که توسط دولت به آن‌ها رسیده بود اعتراض کردند، این جملات فقط بخشی از واکنش معلم‌ها بعد از اجرا شدن قانون رتبه بندی بود. «رتبه‌ها را محدود کردند تا بتوانند رتبه‌بندی معلمان را با بودجه‌ای که دارند تطبیق بدهند.»، «با چه متری اعتقاد یک معلم را اندازه‌گیری کردند که از ۱۲۰ نمره به او نمره ۶۰ دادند؟»، «خبری از حرف‌هایی که می‌گفتند ۸ الی ۱۶ میلیون تومان در حقوق معلم‌ها تغییر ایجاد می‌شود نیست.»، «متاسفانه ارزیابی‌ها فله‌ای انجام شده است.»، «شیوه‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌های بسیار سخت‌گیرانه‌ای طراحی کردند تا همان اندک امیدی که معلم‌ها به رتبه‌بندی داشتند از بین برود.»، «رتبه‌بندی مانند کت‌وشلواری بود که اول دوخته شد و بعد قرار شد معلم‌ها در این رخت جا بشوند.»، «هرکسی امتیاز پایینی آورده و اعتراض دارد به او می‌گویند مدیر مدرسه به شما امتیاز کمی داده است، در واقع معلم را مقابل معلم قرار می‌دهند.»

رتبه‌بندی، تشویق یا تنبیه معلم‌ها؟

روش اجرای قانون رتبه‌بندی معلم‌ها و تاخیر در پرداخت حقوق آن‌ها در شب تحویل سال (نوروز ۱۴۰۲) سبب شد یوسف نوری، وزیر وقت آموزش و پرورش متاثر از فشارها استعفا دهد، اما به نظر می‌رسد تغییر و تحول در راس این وزارتخانه نتوانسته مشکلات معلم‌ها را برطرف کند، طوری‌که محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس آموزش به خبرآنلاین می‌گوید: «این رتبه بندی چنگی به دل نمی‌زند، روزهای اول آقای منادی (عضو کمیسیون آموزش مجس شورای اسلامی) گفت با اجرای قانون ۸ الی ۱۶ میلیون تومان به حقوق معلم‌ها اضافه می‌شود اما در عمل حدود ۲ الی تا ۲.۵ میلیون اضافه شد، عموما رتبه همه معلم‌ها را پایین دادند که گرفتاری مالی شان را کم کنند، اگر خاطرتان باشد درهمین باره یک درگیری میان آموزش و پرورش و سازمان برنامه بودجه هم ایجاد شد. بنابراین چون نتوانستند رتبه بندی را درست اجرا کنند آن را دور زدند و از محتوا خالی کردند.»

او ادامه می‌دهد: «رتبه بندی حالت تنبیهی گرفته، قرار بود انگیزه‌ای برای معلمان باشد که فعالیت خودشان را بیشتر کنند، اما حالا قرار است هرکسی از نظر آنها کم کاری کرد رتبه او را کم کنند؛ معلم‌هایی که فکر می‌کردند رتبه‌شان ۴ یا ۵ می‌شود، رتبه ۲ یا ۳ گرفتند، یعنی درصد بسیار کمی از معلمان از رتبه‌ای که گرفتند رضایت دارند و بخش بزرگی از آن‌ها ناراضی هستند.»

پاداش پایان خدمت در کما

در کنار حواشی اجرای رتبه بندی برای معلم‌ها حالا پرداخت ماجرای پاداش خدمت معلم‌های بازنشسته هم گریبان وزارت آموزش و پرورش را گرفته است، رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش گفته که «تقریبا ۲۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پاداش بازنشستگی آموزش و پرورش است که ۶ همت آن تهیه شده است و به محض اینکه دولت این مبلغ را در اختیار وزارتخانه قرار دهد، بدون درنگ به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد.» اما همان‌طورکه مشخص است این ۶ هزار میلیارد تومان فقط بخشی از پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته را تامین می‌کند.

نیک‌نژاد با بیان این‌که «دولت زیر بار همسان‌سازی حقوق فرهنگیان نمی‌رود» درباره پرداخت پاداش‌ها به خبرآنلاین می‌گوید: «تاخیر در پرداخت این پاداش‌ها به ۱۳ الی ۱۴ ماه رسیده است، و آن‌طورکه معلوم شده قرار است در چند نوبت پرداخت کنند. این پاداش مبلغی است که در طول ۳۰ سال خدمت از من کسر شده و در صندوقی نگهداری شده است، حالا که بعد از بازنشستگی قرار است به من برگردانده شود خبری از آن نیست.»

او ادامه می‌دهد: «تقریبا هر هفته معلم‌های بازنشسته اعتراض می‌کنند، بازنشسته‌های آموزش و پرورش دردسرهای کلی و پیوسته‌ای دارند اما برای بازنشسته‌های سال ۱۴۰۱ دردسری مضاعف وجود دارد، این بازنشسته‌ها با حکم‌های بدون رتبه بندی بازنشسته شدند، اگرچه رتبه بندی برای شاغل‌ها هم اما و اگر دارد ولیکن برای بازنشسته‌های ۱۴۰۱ اصلا اجرا نشده است.»

نیک‌نژاد می‌گوید: «همه این مسائل درصورتی وجود دارد که در صندوق توسعه ملی پول هست، ولی معلوم نیست چقدر از این پول باید وارد سفره مردم شود، وضعیت اقتصادی دولت فعلی قطعا از دولت قبل بهتر شده اما با این وجود بازنشسته ها تحت فشار اقتصادی هستند.»

منبع: خبر آنلاین

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رتبه بندی معلمان رتبه بندی معلم آموزش و پرورش بازنشسته ها معلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۹۱۲۴۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلاحی: کمبود معلم داریم/ کلاس‌های خالی با معلمان بازنشسته، حق‌التدریس‌ها و دانشجویان سال آخری پر شده است+ فیلم

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: الان کمبود معلم داریم و کمبود ۲۶۰ هزار معلمی که پیش از این وزارت آموزش و پرورش آمار آن را داده بود همچنان به قوت خود باقی است.

حجت الاسلام احمد حسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: الان کمبود معلم داریم و کمبود ۲۶۰ هزار معلمی که پیش از این وزارت آموزش و پرورش آمار آن را داده بود همچنان به قوت خود باقی است.

وی افزود: معادل ۶۰-۷۰ هزار معلمی که به کار گرفته شدند همان تعداد بازنشست شدند.

فلاحی اظهارداشت: سازمان استخدامی قول داده برای ۷۲ هزار معلم، ۱۰ هزار نیروی خدماتی و ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جدید مجوز بدهد. با این اقدام تا حدودی کمبود معلم جبران خواهد شد و در دولت قبل ظرفیت دانشگاه فرهنگیان را از ۲۵ تا ۴۰ هزار به ۳ هزار کاهش دادند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کمبود معلم داریم، ولی کلاس خالی نداریم؛ کلاس خالی با معلمان بازنشسته، حق التدریس ها، دانشجویان سال آخری دانشگاه فرهنگیان و ... پر شده است که این ملاک نیست؛ باید به طور اساسی این مساله حل شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی معلمان اصلاح و تدوین شد
  • تدوین آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی معلمان با 10 اصلاح
  • رضایت معلمان و ارتقای کیفیت آموزش‌وپرورش در آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی معلمان
  • اصلاح رتبه‌بندی با هدف افزایش رضایتمندی معلمان
  • اصلاح رتبه‌بندی با هدف رضایتمندی بیشتر معلمان
  • فلاحی، عضو کمیسیون آموزش مجلس: کمبود معلم داریم؛ کلاس‌های خالی با بازنشسته‌ها، حق‌التدریس‌ها و دانشجویان سال آخری پر شده
  • هنوز هم کمبود معلم داریم/ کلاس‌های خالی را با بازنشسته‌ها، حق‌التدریس‌ها و دانشجویان سال آخری پر کرده اند
  • سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس: دولت قبل به دنبال واگذاری آموزش و پرورش به بخش خصوصی بود
  • فلاحی: کمبود معلم داریم/ کلاس‌های خالی با بازنشسته‌ها، حق‌التدریس‌ها و دانشجویان سال آخری پر شده+ فیلم
  • فلاحی: کمبود معلم داریم/ کلاس‌های خالی با معلمان بازنشسته، حق‌التدریس‌ها و دانشجویان سال آخری پر شده است+ فیلم