Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، هلال احمر فلسطین می‌گوید، حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفری که در نتیجه بمباران‌های رژیم صهیونیستی خانه‌هایشان را ترک کردند، در شرایط سختی به سر می‌برند و بیشتر آنها در خیابان‌ها می‌خوابند.

این آوارگان فلسطینی که اکثریت آنها با همان لباس تن خود خانه‌ها و تمام دارایی‌هایشان را رها کردند، امروز در بازارهای شهر رفح در جنوب نوار غزه به دنبال مایحتاج اولیه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر رفح در جنوب نوار غزه این روزها مملو از آوارگان فلسطینی است. ریهام المصری، بانوی جوان ۳۸ ساله غزه است که می‌گوید دو هفته است به همراه خانواده، خانه خود را در محله النصر شمال غزه شهر غزه ترک کرده و حالا با کاهش دمای هوا در نوار غزه به دنبال پوشاک و مایحتاج ضروری است. او می‌گوید، سرمای هوا رنج مردم را دوچندان کرده است.

بر اساس اطلاعیه اداره هواشناسی فلسطین، از روز یکشنبه فلسطین تحت تاثیر یک توده هوای سرد قرار گرفته و دمای هوا کاهش قابل توجهی داشته و باران باریده است که این وضعیت حداقل تا روز سه شنبه ادامه خواهد داشت.

برای دومین بار از زمان آغاز جنگ، نوار غزه دچار افت دمای شدید شده که رنج آوارگان را افزایش داده است؛ به ویژه آنهایی که در مراکز اسکانی هستند که فاقد حداقل نیازهای زندگی است.

مغازه‌ها در جنوب غزه هم غذا ندارند

از سوی دیگر، قفسه مغازه‌ها در شهرهای جنوب نوار غزه اکنون خالی از مواد غذایی است که تاثیر منفی آن بر وضعیت روحی و جسمی مردم قابل وصف نیست.

اسامه حسن که در روزهای اول جنگ از محله الرمال آواره شده است، در گفت‌‌وگو با آناتولی می‌گوید که نبود لباس و وسایل گرمایشی اولیه در سرمای این روزهای نوار غزه مصیبت بار شده است. آنچه امروز ضرورت دارد، ورود کمک‌های بشردوستانه از گذرگاه رفح است.

در بازارهای رفح هنوز اجناس بیشتری نسبت به سایر شهرها وجود دارد، اما کمتر از نیاز مردم محلی باقی مانده است که با توجه به توقف فعالیت گذرگاه‌ها از زمان شروع جنگ، قیمت برخی کالاها افزایش زیادی داشته است.

این نیز همزمان با کمبود نقدینگی مالی در بین شهروندان غزه به دلیل تعطیلی بانک‌ها و اختلال در کار اکثر دستگاه‌های خودپرداز متعلق به شعب بانک‌های داخل نوار غزه است.

بر اساس گزارش اداره پول فلسطین، ارزش کل سپرده‌های مشتریان در نوار غزه نزد بانک‌های فعال در بازار داخل این منطقه تا پایان سپتامبر گذشته (آخرین داده‌های موجود) حدود ۱.۶ میلیارد دلار است.

بازرگانان فلسطینی در بازار رفح می‌گویند که قیمت‌های بالا به دلیل کمبود کالاهای موجود است، زیرا  بیش از یک ماه و نیم است که اسرائیل گذرگاه‌های غزه را بسته و از ورود صف طول کامیون‌های حامل کالاهای اساسی جلوگیری کرده است.

هزینه حمل و نقل بین شهرهای جنوب نوار غزه نیز افزایش یافته است، با توجه به اینکه سوخت از آغاز جنگ برای استفاده غیرنظامیان استفاده نشده است و قیمت سوخت موجود چندین بار افزایش یافته است.

اداره مرکزی آمار فلسطین هم هفته گذشته اعلام کرد که تورم ماهانه در نوار غزه به دلیل افزایش قیمت‌ها در نتیجه جنگ، ۱۲ درصد افزایش یافته است.
قیمت حمل و نقل مسافر نیز در بحبوحه کمبود سوخت و با توجه به آوارگی تعداد زیادی از خانواده‌ها در نوار غزه به  ۱۷۲.۳۷ درصد افزایش یافت.

قیمت سوخت مایع مورد استفاده به عنوان سوخت خودرو (گازوئیل) ۱۲۹.۱۷ درصد افزایش یافته و قیمت بنزین ۱۱۷.۷۱ درصد، آب معدنی ۷۴.۱۱ درصد و سبزیجات ۳۱.۷۳ درصد افزایش یافته است.

رزق الله، یک پدر فلسطینی است که در گفت‌وگو با العربی الجدید می‌گوید: کل جهان در حال تماشای فاجعه‌ای است که ما تجربه می‌کنیم. میلیون‌ها نفر در حال نوشیدن نوشیدنی‌های گرم هستند در حالی که ما نمی‌توانیم حتی آب آشامیدنی تمیز پیدا کنیم. این صحنه غزه در سایه کمبود امکانات است.

وی افزود: ما می خواهیم مانند دیگران احساس گرما کنیم، اما در زیر بمباران، سرما و باران، بدون غذا، پتو یا حتی امنیت به سر می‌بریم.

رزق الله گفت: فرزندم مرتبا تکرار می‌کند که می‌ترسد و احساس امنیت خود را از دست داده است؛ در حالی که من به عنوان یک پدر راهی برای محافظت از خانواده‌ام از ترس، گرسنگی، سرما و تشنگی ندارم. ده‌ها هزار نفر از مردم غزه به دنبال هر لباسی، حتی اگر کهنه شده باشد، برای فرزندان خود می‌گردند و بسیاری از والدین لباس‌های خود را به فرزندان خود می‌دهند تا آنها را گرم نگه دارند و همه در چادرها یا کلاس‌های مدرسه در شرایط سختی به سر می‌برند.

آنروا اعلام کرده است  که میزان ازدحام بیش از حد در مراکز آوارگان وابسته به این نهاد سازمان ملل شش برابر ظرفیتی است که برای بدترین سناریوها در نظر گرفته شده است، و با توجه به وجود این تعداد، آمادگی مقابله با زمستان و بارندگی را ندارد.

ظرفیت مراکز آنروا 6 برابر ظرفیتش است

آنروا ۹۷ مکان در مرکز نور غزه و در شهرهای خان یونس و رفح در جنوب نوار غزه ایجاد کرده که ۷۴۰ هزار آواره در آنجا سکونت دارند و ۱۶۰ هزار آواره هم در ۵۷ مدرسه آنروا در مناطق شمال نوار غزه از جمله شهر غزه به سر می‌برند.

برکات، بانوی ۵۴ ساله فلسطینی هم می‌گوید: در این دو مرتبه ای که بارندگی شده علاوه بر اینکه سرما را تحمل کردیم چادرهایمان غرق در آب شده است. با این وجود با نعمت باران ظرف هایمان را از آب پر کردیم تا کمبود آب را جبران کنیم.

وی ادامه داد: مردم و به خصوص بچه‌ها از نداشتن لباس رنج می‌برند. شلوار خودم پاره شده، جوراب ندارم و حتی دمپایی‌هایی را که موقع ترک خانه با عجله به پا کردم، اصلا در برابر سرما محافظت نمی‌کند و فرسوده شده‌ است.

پایان پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جنگ غزه باران در غزه اقتصاد غزه افزایش یافته جنوب نوار غزه درصد افزایش نوار غزه نوار غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۹۱۲۸۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل افزایش قیمت مرغ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، قیمت مرغ در چند روز گذشته به کیلویی 96 هزار تومان رسیده این در حالی است که نرخ مصوب دولت 75 هزار تومان است یعنی در واقع فروشندگان 20 کیلوگرم در هر کیلو گرانتر می‌فروشند.

حبیب اسدالله نژاد ،کارشناس صنعت طیور، «مشکلات توزیع و گرانی نهاده» را عامل گران شدن مرغ در چند روز اخیر عنوان کرده و می‌گوید که قیمت مصوب هر کیلو سویا سه ماه پیش ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان بود که به ۱۹ هزار تومان رسیده حدود یک هفته پیش این قیمت ۱۰ درصد افزایش یافت و ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان شد و چون تامین به موقع انجام نمی شود مرغداران مجبورند از بازار آزاد سویا را با قیمت‌های بالاتر یعنی هر کیلو ۳۵ هزار تومان خریداری کنند.

وی قیمت مصوب جوجه یکروزه را ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان است بیان کرد که تولیدکنندگان آن را با قیمت‌های ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان خریداری می‌کنند.

 

در چند ماه اخیر قیمت مرغ در محدوده نرخ مصوب کیلویی 75 هزار تومان فروخته می شد، نوسان قیمت مرغ در ماه‌ها و سالهای گذشته وجود داشته و معمولا رفت و برگشت دارد، آخرین بار قیمت مرغ به همین قیمت فعلی رسیده بود و دوباره به نرخ مصوب برگشته بود.

سالانه حدود 15 میلیون خوراک دام، 70 درصد نیاز دام و طیور کشور، از واردات تامین می شود، هر گونه نوسان در واردات، قیمت نهاده را در داخل بالا می‌برد، از سویی 70 درصد هزینه مرغ هم به خوراک بر می گردد.

یک مقام آگاه با اشاره به اینکه در آبان ماه 130 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده بیان کرد که مرغ کامل در دو سه هفته آینده وارد بازار خواهد شد و این میزان جوجه ریزی نیاز کشور را تامین می‌کند.

پایان پیام/

دیگر خبرها

  • دلایل افزایش قیمت مرغ
  • تانک اشغالگران مقر یونیفل در جنوب لبنان را هدف قرار داد
  • شصت‌وپنجمین روز طوفان الاقصی|بمباران همزمان ۳ اردوگاه در اولین دقایق بامداد/ شمار دیگری از فلسطینیان بی دفاع به خاک و خون کشیده شدند
  • ببینید | یک روز معمولی در غزه
  • برنامه جهانی غذا: ۹۷ درصد آوارگان در غزه غذای کافی برای خوردن ندارند
  • 64 روز از جنگ علیه غزه گذشت/زخمی شدن 5هزار نظامی اسرائیلی/ادامه گلوله باران و بمباران مناطق مختلف غزه/ مخالفت آمریکاییها با سیاست بایدن در قبال جنگ
  • یونیسف: آتش‌بس تنها راه برای نجات کودکان غزه است
  • برنت ۷۵ دلار و ۸۴ سنت شد
  • دلایل گرسنگی مداوم را بشناسید
  • افزایش آمار شهدای بمباران مناطق مسکونی در نوار غزه