Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد ۲۴- در ابتدای این هفته و بعد از حمله نظامی اسرائیل به ایران و تصور اینکه ایران به این حمله پاسخی نخواهد داد، دلار و سایر ارز‌ها و همچنین طلا منفی قابل توجهی را تجربه کردند. اما از روز دوشنبه شاهد برگشت روند معاملات بودیم و قیمت دلار و سایر ارز‌ها و همچنین طلا مجددا صعودی شد. بسیاری هنوز دنبال اخبار نظامی می‌گردند تا دلیل این رشد را توجیه کنند، اما دلیل رشد سه روز اخیر (دوشنبه تا چهارشنبه) تنش‌های نظامی یا جنگی نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این سه روز، این حواله‌ی درهم بوده که موتور محرک رشد دلار و طلا بوده. در واقع به یکباره شاهد افزایش تقاضا برای درهم هستیم و افزایش نرخ درهم باعث می‌شود که دلار حواله و کاغذی و همچنین طلا نیز افزایشی شود. حواله‌ی درهم معمولا تقاضای هیجانی ندارد، چون این جنس ارز برای واردات یا خروج سرمایه از کشور استفاده می‌شود که معمولا کمترین هیجان‌های مثبت یا منفی را در بازار دارند و معمولا رشد‌های مبتنی بر این حواله پایدار می‌ماند.

یک هفته‌ی دیگر انتخابات آمریکاست و فعلا روی کاغذ شانس ترامپ از هریس بیشتر است. فارغ از اینکه ممکن است این تصور اشتباه باشد یا نتیجه تا انتخابات تغییر کند، واردکنندگان و کسانی که برای خروج سرمایه از درهم استفاده می‌کنند، نمی‌توانند منتظر نتیجه باشند. همه به یاد دارند در زمان ترامپ بیشترین فشار به بازار ارز از اخلال در بازار دبی و حواله‌ی درهم انجام پذیرفت.

دلیل رشد فعلی دلار و طلا، حواله درهم است و حواله درهم به خاطر آماده شدن بازرگان‌ها و تجار برای انتخاب ترامپ در حال بالا رفتن است.

منبع: تجارت نیوز

منبع: اقتصاد ۲۴

کلیدواژه: قیمت دلار گرانی دلار قیمت درهم ی درهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت eghtesaad24.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد ۲۴» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۱۹۰۹۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرگیجه قیمت‌ها در بازار ارز؛ چگونه می‌شود دلار سرکش را رام کرد؟

بررسی نمودار تغییرات قیمتی دلار حاکی از آن که از ابتدای مهرماه در مسیر صعودی گام برداشته و در طول ۴۵ روز گذشته از کانال ۵۹ هزار تومان به کانال ۶۹ هزار تومان صعود کرده است؛ این یعنی دلار در این مدت دلار ۱۶.۹ درصد افزایش قیمت داشته است.

به گزارش خبرآنلاین، آن طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، قیمت دلار در لحظه تنظیم گزارش در بازار ۷۳۵ تومان افزایش قیمت داشته و به میانه کانال ۶۹ هزار تومان رسیده است.

چرا دلار گران می‌شود؟

برخی تحلیلگران معتقدند که افزایش قیمت‌ها جنبه اقتصادی ندارد و هرچه هست به مساله روانی حاکم بر بازار باز می‌گردد.

در همین خصوص جعفر قادری، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: نوسانات و تلاطم‌های بازار ارز ناشی از اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه است و هیچ دلیل اقتصادی ندارد.

وی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز منشا سیاسی دارد و به خاطر افزایش تقاضا در بازار نیست، تصریح می‌کند: فقط بازار ما متاثر از این اتفاقات سیاسی-امنیتی منطقه نیست، بلکه اینگونه مسائل بر اقتصاد همه کشور‌ها تاثیر می‌گذارد و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست.

مرتضی افقه، اقتصاددان نیز معتقد است: در زمان حاضر افزایش نرخ ارز فقط ناشی از تنش‌های سیاسی و بالا گرفتن منازعات منطقه‌ای است، بنابراین تا زمانی که تنش‌های سیاسی به‌قوت خود باقی است، هیجانات ارز نیز تابع مسایل سیاسی باقی می‌ماند، اما موقتی خواهد بود.

چگونه می‌شود بازار را آرام کرد؟

اما سوالی که در این میان مطرح است، این‌که آیا کاهش قیمت دلار ماندگار خواهد بود و آیا امکان آرام کردن بازار ارز وجود دارد؟ اصغر سمیعی، کارشناس بازار ارز در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ با این پرسش که چگونه می‌شود بازار را آرام کرد؟ می‌گوید: سوال بسیار خوبی است و شاید ارزش خود این سوال کمتر از یک میلیون دلار نباشد، ولی به نظرم بیاییم سوال را جور دیگری مطرح کنیم و بگوییم: چگونه می‌شود بازار را ملتهب و متلاطم کرد؟ و با یافتن جواب، شاید بشود جواب سوال اول رو هم پیدا کرد.

وی می‌افزاید: خوب برای متلاطم کردن بازار نخست باید با طرق مختلف و ترفند‌های متفاوت از قبیل تزریق بیش از تقاضا، تبلیغ، و اگر لازم شد بگیر و ببند و تهدید، تا آنجا که می‌توانید، قیمت‌ها را به رغم نرخ تورم بالا و متفاوت از نرخ تورم در کشور‌های حوزه دلار، پایین نگه دارید و فنر قیمت را جمع کنید. وقتی فنر قیمت را خوب جمع کردید، به نحوی که دیگر بیشتر از آن نمی‌شد آن را فشرده کرد، آنگاه با اعلام یک "خبر هیجان‌انگیز منفی" که (البته اهمیت هم ندارد که خبر واقعی باشد یا جعلی و واهی) مردم را برای خرید ارز به میدان می‌آورید.

سمیعی ادامه می‌دهد: از طرف دیگر با قطع کردن تزریق معمول، عرضه ارز را به شدت کاهش می‌دهید و در این حالت است که فنر به شدت فرار می‌کند، و قیمت‌ها به پرواز در می‌آید، آنگاه چند ساعت بعد یا چند روز بعد، باز با اعلام یک خبر هیجان انگیز دیگر، ولی این بار مثبت از یک طرف و باز کردن سر کیسه تزریق از طرف دیگر، قیمت‌ها را به شدت کاهشی می‌کنید و اصطلاحا قیمت را سرکوب می‌کنید. حالا این شوک‌ها را هر چند روز یک بار یا هر چند ساعت یک بار تکرار می‌کنید.

وی عنوان می‌کند: و، اما اگر کسی بخواهد بازار را آرام کند، برعکس دستورالعمل‌های فوق را اجرایی می‌کند، یعنی با واقعی و واحد کردن قیمت‌ها و با تزریق به موقع مثبت و منفی از کاهش و افزایش‌های ناگهانی و بی‌دلیل جلوگیری می‌کند و با دادن اجازه فعالیت‌های خدماتی به همه صرافان، باعث رقابتی شدن بازار و آرامش در آن می‌شود.

این کارشناس اقتصادی تصریح می‌کند؛ یعنی نه تنها صرافان موجود را قلع و قمع نمی‌کند و اجازه فعالیت آزادانه به آنها می‌دهد، بلکه با آسان کردن شرایط برای کسب مجوز به همه فعالان و دست‌اندرکاران بازار ارز، امکان فعالیت زیر نظر و رصد مسوولان اقتصادی را می‌دهد که بتوانند به صورت قانونی فعالیت کنند و البته مالیات حقه دولت را هم بپردازند.

سمیعی خاطرنشان می‌کند: در این صورت یعنی نبودن هرگونه قیمت دستوری و رانتی با وجود قیمت‌های واحد و رقابتی بودن بازار، حتما آرامش در بازار حاکم می‌شود؛ هرچند که این آرامش شاید برای همه رضایت بخش نباشد و برخی از رانتخوران از آن خشنود نباشند.

دیگر خبرها

  • سرگیجه قیمت‌ها در بازار ارز؛ چگونه می‌شود دلار سرکش را رام کرد؟
  • ریزش قیمت یورو و ثبات دلار در مرکز مبادله ایران
  • قیمت دلار و سایر ارزها ۱۷ آبان ۱۴۰۳
  • نوسان مثبت بازار ارز؛ قیمت درهم امارات و دینار صعودی شد/ ترکیه گرجستان را ثروتمند کرد
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ۱۶ آبان؛ ثبات نرخ دلار نیما
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۱۶ آبان
  • جدیدترین قیمت دلار، یورو و درهم در مرکز مبادله ارز
  • بیت کوین با «ترامپ» ترمز برید؛ دلار به رکورد 4 ماهه رسید/ بازار ارز در نقطه تصمیم‌گیری؛ روند قیمت کاهشی می شود؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز 16 آبان 1403
  • جدیدترین قیمت دلار، یورو و درهم در مرکز مبادله ارز | پیشروی دلار نیما متوقف شد؟
  • قیمت دلار و سایر ارزها ۱۶ آبان ۱۴۰۳