Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «منیبان»
2024-11-14@10:05:17 GMT

ایران مجوز ساخت سوخو35 روسی را دریافت کرد

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۱۹۱۷۴۵۵

ایران مجوز ساخت سوخو35 روسی را دریافت کرد

 به گزارش منیبان؛ برخی منابع خبری مدعی اعطای مجوز ساخت سوخو-۳۵ از طرف روسیه به ایران هستند.در ابتدا ایران زیرسیستم‌های تولید شده قبلی، قطعات و سایر قطعات را برای مونتاژ محلی دریافت می‌کند تا در نهایت توانایی تولید کامل خود را توسعه دهد.کی یف پست در گزارشی مدعی است: رابطه ایران و روسیه به گونه‌ای است که تحویل صرفا حنگنده به ایران کافی نیست و مسکو اکنون به ایران مجوز تولید سوخو ۳۰ روسی را به ایران داده است و در حال آماده شدن برای راه اندازی کارخانه مونتاژ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراین گزارش به نقل از برخی منابع آمده است که این موضوع «گامی مهم در توسعه هوانوردی ایران» است، جایی که تحویل اولیه سوخو-۳۵ از قرارداد فعلی، توانایی نیروی هوایی ایران را افزایش داده است. به نظر می‌رسد در ابتدا ایران زیرسیستم‌های تولید شده قبلی، قطعات و سایر قطعات را برای مونتاژ محلی دریافت می‌کند تا در نهایت توانایی تولید کامل خود را توسعه دهد.

 

میدل ایست اسپکتیتور هم در خبری مدعی شده دو فروند سوخو-۳۵ به شکل قطعات به ایران تحویل داده شده و قرار است توسط مهندسان ایرانی مونتاژ و برای استفاده آماده شوند.

بر اساس گزارش کی یف پست، مجوز روسیه به ایران که اجازه ساخت ۷۲ فروند Su-۳۵ و تعداد نامعلومی Su-۳۰ را می‌دهد، در جریان نشست بریکس که از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر در کازان روسیه برگزار شد، نهایی شد.

این تعداد هواپیمای مدرن نه تنها نیرو‌های مسلح ایران را تقویت می‌کند، بلکه باعث ایجاد مشاغل جدید و توسعه صنعت هوانوردی آن می‌شود. همچنین وابستگی تهران به تامین تجهیزات نظامی خارجی را کاهش خواهد داد و به آن اجازه می‌دهد تا تأثیر تحریم‌های بین‌المللی را که تحت آن عمل می‌کند، کاهش دهد. مشخص نیست که آیا ترتیبات مجوز به ایران این حق را می‌دهد که هواپیما برای صادرات به کشور‌های ثالث تولید کند یا خیسوخو-۳۰ و سوخو-۳۵، دو تا از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های چندمنظوره روسیه هستند که توسط ناتو به‌عنوان جنگنده فلانکر (Flanker) نیز تعیین شده است. آنها ویژگی‌های مشترک زیادی دارند، اما تفاوت‌های کلیدی دارند که برای ماموریت‌های مختلف مناسب است.سوخو-۳۰ یک جنگنده دو سرنشین، دوربرد و چند منظوره است که آن را برای انواع وظایف رزمی از جمله منع هوا به هوا و ماموریت‌های جنگی در هر شرایط جوی مناسب می‌کند.سوخو-۳۵، که خود توسعه یافته مذل سوخو-۳۰ است، با استفاده از موتور‌های قوی‌تر، سیستم‌های مقابله‌ای الکترونیکی پیشرفته‌تر، و سیستم‌های هوایی پیشرفته‌تر، هواپیما را با تشخیص دوربرد، اکتساب و ردیابی چندین هدف بسیار قابل مانور می‌کند.

وب سایت Military Watch در سال ۲۰۲۰ گزارش داد که سوخو در حال کار بر روی توسعه یک هواپیمای "Super Flanker" است که بهترین عناصر سوخو-۳۰ و سوخو-۳۵ را تا سال ۲۰۲۷ در یک مدل واحد ترکیب کند.
 

منبع: منیبان

کلیدواژه: سوخو35 ویژه نوروز 1403 انتخابات ریاست جمهوری 1403

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.moniban.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «منیبان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۱۹۱۷۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیز ایران و روسیه برای دور زدن تحریم‌ها؛ رمزگشایی از جزئیات توافق جامع ایران و روسیه/ ماجرای سوخو-۳۵ چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز، موسسه مطالعاتی جیمز تاون با انتشار یادداشتی مدعی شد، سال 2022، همکاری ایران و روسیه به ویژه در حوزه نظامی ارتقا یافت و انتظار می‌رود دو کشور تا پایان سال جاری توافقنامه مشارکت استراتژیک جامع امضا کنند. این در حالی است که مسکو و تهران به دلیل تحریم‌های غرب با چالش‌هایی مواجه شده‌اند و مشتاق هستند توافقی را ارائه کنند که نشان‌دهنده مشارکت در حال تحول و مخالفت مشترک آنها با غرب جمعی باشد. در همین حال ظهور سازمان‌های فراملیتی مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای نشان‌دهنده فصل جدیدی در ژئوپلیتیک جهانی است که روسیه و ایران خود را به‌عنوان قدرت‌های در حال صعود در آن قرار می‌دهند.

معمای هم صدایی تهران و مسکو

این موسسه مطالعاتی در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد، ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان، روسای جمهوری روسیه و ایران، در جریان آخرین اجلاس بریکس (یک گروه اقتصادی سیاسی متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) که در تاریخ 22 تا 24 اکتبر (کرملین) برگزار شد، در کازان روسیه دیدار کردند. پیش‌تر رهبران دو کشور در عشق آباد در باب روابط دو جانبه‌شان رایزنی‌هایی داشتند. ناظران بر این باورند که به واسطه جنگ در اوکراین و تصاعد تنش‌ها در خاورمیانه دو بازیگر به دنبال آن هستند تا روابط خود را ارتقا دهند. بالاخص آن که تحریم‌های اعمالی غرب هر دو بازیگر را در موقعیت مشابهی قرار داده است. از همین رو تهران و مسکو مشتاق برای یافتن متحدان جدید - به دنبال ایجاد همکاری‌های سیاسی و نظامی نزدیک‌تر- هستند. مسکو و تهران در همین راستا توافقی را ارائه کردند که منعکس کننده اولویت‌های‌شان در جهان در حال تغییر است.

همکاری بین دو ایران و روسیه از سال 2022 علیرغم بی‌اعتمادی متقابل در جبهه‌های مختلف افزایش یافت. انتظار می‌رود این روند با امضای توافق جامع که نویدبخش بازتعریف دامنه مشارکت استراتژیک آن‌ها باشد، به اوج خود برسد. اگرچه تاریخ دقیقی برای چنین امضایی هنوز مشخص نشده است، اما مسکو و تهران احتمالاً به دنبال تصویب نوعی معاهده تا پایان سال خواهند بود، زیرا هر دو طرف خواهان امضای سریع توافق با هدف تحقق اولویت‌هایشان هستند.

محتویات دقیق آنچه در این قرارداد قید شده مشخص نیست. اما در مقایسه با معاهده قبلی که بیش از بیست سال پیش توسط دو کشور امضا شده بود، می‌توان گفت این توافق احتمالاً شامل روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بسیار گسترده‌تری خواهد بود و بر همکاری‌های نظامی و امنیتی تاکید دارد. در این میان آن گونه که جیمز تاوان مدعی است، احتمالا در باب کمک‌های آموزش نظامی و خرید جت‌های جنگنده سوخو-35 سامانه موشکی‌اش 400 رایزنی‌هایی خواهند داشت.  

همکاری برای مقابله با دشمن مشترک

این موسسه مطالعاتی در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد، خارج از حوزه دفاعی، توافقنامه جدید همچنین قرار است همکاری را در زمینه‌هایی مانند تجارت، رسانه، آموزش، اکتشاف فضا، تبادل فرهنگی و سیستم پرداخت مشترک گسترش دهد. مسکو و تهران همچنین مشتاق حل اختلافات مربوط به ایجاد خطوط لوله اصلی گاز در ایران، اجرای پروژه‌های گاز طبیعی مایع و انجام عملیات سوآپ شامل گاز طبیعی و محصولات نفتی هستند. ارتقای زیرساخت‌ها از جمله موضوعات دیگر مورد بحث میان دو کشور قلمداد می‌شود، مسکو و تهران تلاش کرده‌اند تا کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب (INSTC) را گسترش دهند. این کریدور که در امتداد دریای خزر قرار دارد، روسیه را به بنادر جنوبی ایران وصل می‌کند و دسترسی به بازارهای اقیانوس هند و آسیای جنوبی را فراهم می‌نماید.

این کریدور از قرن شانزدهم به عنوان یک مسیر تجاری تاریخی بین روسیه و ایران تعریف شده است که هر دو برای دور زدن نفوذ و دسترسی عثمانی و دسترسی به بازارهای دور در سراسر منطقه از آن استفاده می‌کردند.

در حالی که ایران و روسیه در طول دوران امپراتوری برای نفوذ در قفقاز و خاورمیانه با رقابت داشتند، همکاری آن‌ها ریشه‌های تاریخی دارد. در اواخر قرن شانزدهم، ایران و تزاروم روسیه برای مقابله با توسعه عثمانی با یکدیگر هم صدا شدند. به طور مشابه، در شرایط امروزی، گرم شدن روابط روسیه و ایران ناشی از نارضایتی‌های مشترک علیه غرب و تمایل مشترک آن‌ها برای به چالش کشیدن نظم جهانی است. حمایت تهران از مقاومت در سراسر خاورمیانه و حمایت مسکو از سوریه هر دو نمونه‌هایی از تلاش‌های آنها برای مقابله با نفوذ غرب در منطقه تلقی شده است. به طور کلی حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022 زمینه را برای همکاری دو بازیگر هموار کرد. منزوی شدن در عرصه تجارت با غرب و مواجهه با تحریم‌های سنگین، زمینه‌ساز چرخش روسیه به خاورمیانه و آسیا شد و موجب شد تا ایران به شریکی ضروری برای مسکو تبدیل شود. به ادعای جیز تاوان، ایران تسلیحات پیشرفته‌ای را از روسیه دریافت کرده است و در کنارش روسیه تلاش دارد از مقاومت بالاخص حوثی‌ها در یمن حمایت کند، گزاره‌ای که قادر است روابط مسکو با عربستان و امارات را به شکل منفی تحت تاثیر قرار دهد. تغییر موضع مسکو در ارتباط با ایران در سال‌های اخیر برجسته‌تر شده است.

با این حال، بعید است در صورت رویارویی مستقیم احتمالی میان تهران و تل‌آویو، روسیه در کنار ایران قرار بگیرد. با این وجود، مقام‌های ایران و روسیه دنیایی چندقطبی را متصور می‌شوند که در قابش هژمونی ژئوپلیتیک و اقتصادی غرب به چالش کشیده خواهد شد. چنین توری زنجیره‌ای از کشورها را کنار هم قرار می‌دهد. چین بازیگر اصلی است و به دنبال ایجاد شبکه‌های اتحاد جایگزین و رهبران ژئوپلیتیکی کلیدی در سطح جهانی است. ظهور سازمان‌های فراملیتی مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای، دوران جدیدی را در ژئوپلیتیک جهانی نشان می‌دهد که در قابش روسیه و ایران خود را به‌عنوان قدرت‌های نوظهور بازتعریف می‌کنند.

 

دیگر خبرها

  • سوخو ۵۷ روسی بهتر است یا جی-۳۵ چینی؟ (+عکس)
  • سخنگوی وزارت خارجه روسیه: پاسخ ما به حمله به عمق خاک روسیه ویرانگر خواهد بود
  • آفتاب نو – تصاویر بسیار نزدیک از جنگنده روسی سوخو ۵۷ در آسمان چین
  • مانور تماشایی در آسمان چین با مهارت خلبان سوخو ۵۷ روسیه | ویدئو
  • خیز ایران و روسیه برای دور زدن تحریم‌ها/ رمزگشایی از جزئیات توافق جامع تهران و مسکو؛ ماجرای سوخو-۳۵ چیست؟
  • ویدیو/ جولان خلبان ۶۲ ساله روسی در آسمان چین آن هم با سوخو ۵۷
  • توافق ایران و روسیه برای دور زدن تحریم‌ها/ ماجرای سوخو-۳۵ چیست؟
  • خیز ایران و روسیه برای دور زدن تحریم‌ها؛ رمزگشایی از جزئیات توافق جامع ایران و روسیه/ ماجرای سوخو-۳۵ چیست؟
  • جولان خلبان 62 ساله روسی در آسمان چین آن هم با سوخو ۵۷+فیلم
  • جولان خلبان ۶۲ ساله روسی در آسمان چین آن هم با سوخو ۵۷+فیلم