اندر حکایت کرامت مادری
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۱۹۲۴۹۰۸
انسان موجودی اجتماعی و دارای عاطفه است و از ابتدای خلقت در بستر خانواده قرار داشته و پرورش یافته است. والد بودن و فرزند داشتن بخشی از خلقت و طبیعت زنان و مردان و موافق فطرت آنان است.
به قلم : حبیبه مرتضی ، کارشناس ارشد مامایی ، کارشناس برنامه سلامت باروری شبکه بهداشت و درمان گرمسار
تحریریه زندگی آنلاین : انسان موجودی اجتماعی و دارای عاطفه است و از ابتدای خلقت در بستر خانواده قرار داشته و پرورش یافته است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
رابطه مادری و عبادت
به مادری و کرامت و جایگاه آن میتوان از منظر دیگری نیز نگاه کرد. خداوند هدف از خلقت انسان را عبادت بیان میکند. رابطه مادری و عبادت چیست؟
بیشتربخوانید: حساسیت رابطه مادر و فرزند بر روابط بزرگسالی فرزندان
برآوردن حاجت
مادری، خود سرتاسر عبادت است! آن هم عبادتی دائمی... تمام روز خدمت به خلق خدا، آن هم کسانی که جز مادر پناهی ندارند، آیا عبادت نیست؟ پیامبر فرمود: «کسی که حاجت برادر مؤمن خود را برآورده سازد، مانند کسی است که عمر خود را به عبادت گذرانده باشد.»
مهربانی
هر لبخند والدین به کودک عبادت است، شاد کردن دل کودکان عبادت است. خداوند در حدیث قدسی فرمود: «محبوبترین آنان نزد من کسانی هستند که با مردم مهربانتر و در راه برآوردن نیازهای آنان کوشاتر باشند.» مُطعم بودن، ساقی بودن، خادم بندگان خدا بودن عبادت است.
سرکشی نکردن از خلقت
پیامبر فرمود: «آن که برای خانواده خود تلاش میکند، مانند مجاهد در راه خدا است.» حتی همین که انسان، مطابق با فطرت الهی خود، فرزنددار شود و مشغول رشد و پروش انسانی دیگر گردد، همین تبعیت از فطرت بینقص الهی و سرکشی نکردن از خلقت، خود عبادت است.
خیر رسان
امیرالمؤمنین سلام ا... علیه فرمود: «بهترین مردم کسی است که برای مردم سودمند و خیررسان باشد» و چه کسی بیشتر از یک مادر به انسانی دیگر سود و خیر و نیکی میرساند؟ امانتدارِ خلیفه خدا بودن و تلاش برای حفظ امانت بزرگ و ویژه خدا، عبادت است.
دارای صفات خداوند
اینکه یک مادر، چون خدای مهربانش، رازدار است، بخشنده است، انیس است. پردهپوش است، رفیق است، معین است، سریعالرضا است، میکوشد دائمالفضل باشد، صبور باشد، حلیم باشد، شکور باشد، همه اینها عبادت است. این مَسلک، این سبک زندگی، این تلاشها، همه عبادت است. از طرفی، تلاش مدام برای خودکنترلی و فرو بردن خشم و افزایش تابآوری و رعایت حال کودکان نیز عبادت و خودسازی است.
بیشتربخوانید: تقویت رابطه بعد از تولد فرزند
مصداق عبودیت و تسلیم و رشد
دائمالتوبه بودن نیز... چه کسی بیشتر از یک مادر مدام خودش را محاسبه میکند، مدام قول میدهد و تلاش میکند که از فردا، اخلاق و کردارش بهتر شود؟ عبادتهای نادیدنیتر مانند توکل مدام بر پروردگار، حسنظن به خدا، دعا برای غیر خود و مقدم داشتن فرزند در نیازهای مادی نیز عبادت است. مادری که جمع همه اینها است، میتواند مصداق عبودیت و تسلیم باشد و رشد و تعالی فردی و درجات معنوی و اجر اخروی به همراه داشته باشد، خصوصا که عبادتی پنهان و مجاهدتی گمنام است که از آفت عُجب و ریا به دور است. مادری برای یک زن، کرامت است، رشد است و سعادت دنیوی و اخروی در پی دارد. به امید روزی که همه زنان سرزمینمان طعم شیرین مادری را چند باره بچشند و از این همه فضیلت حقیقی بهرهمند شوند.
منبع: زندگی آنلاین
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت zendegionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «زندگی آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۱۹۲۴۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
مشارکت ۸۰ درصدی جوانان در اعتکاف / به جوانان انگیزه حضور دهیم
ایسنا/فارس رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور از مشارکت ۸۰ درصدی جوانان دهه هشتادی در مراسم اعتکاف سال گذشته در کل کشور خبر داد و بر ضرورت انگیزهبخشی به جوانان برای شرکت در مراسم بزرگ اعتکاف تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سید علیرضا تکیهای امروز، ۱۲ آبان ماه در حاشیه چهارمین نشست شورای راهبردی اعتکاف کشور که با محوریت یادبود شهادت سید مقاومت سید حسن نصرالله در سالن شهید دستغیب حرم مطهر شاهچراغ(ع) در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران گفت: اعتکاف به عنوان یک عبادت جامع و متراکم است.
وی بر ضرورت معرفتافزایی نسل جدید تأکید کرد و افزود: به وسیله حلقههای معرفت، انگیزهبخشی را بالا ببریم. هر مسجدی باید حلقهها و جلسات معرفتی را بالا ببرد.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور با بیان اینکه در اسلام عبادتی متراکمتر از اعتکاف نداریم، بیان کرد: اعمال حج در اعتکاف وجود دارد اما اعمال اعتکاف در حج وجود ندارد؛ اعتکاف یک عبادت جامع است که انسان را از جریان زندگی ترخیص میکند و کنجخانه خدا به همنشینی با خداوند میکشاند.
وی با اشاره به اینکه اعتکاف باید موجب تقویت ایمان و عمل صالح باشد، گفت: بعد از مراسم اعتکاف هیچکس دست خالی بیرون نمیرود و مقام ورود افرادی که در مراسم اعتکاف شرکت میکنند با مقام خروج آنها کاملاً متفاوت است.
تکیهای با تأکید بر اینکه موضوع این پیشنشست بحث دهه هشتادیها با رعایت الزامات و اقتضائات است، گفت: خوشبختانه هرچه دشمن تلاش میکند جوانان ما را به سمت خودش بکشاند موفق نمیشود و شاهد این سخن، حضور فزاینده جوانان و نوجوانان در جبهه مقاومت و بستر عبادت و بندگی است.
وی اکثریت ۸۰ درصدی کل معتکفین کشور در سال گذشته را جوانان اعلام کرد و گفت: از یک میلیون معتکف در سال گذشته ۸۰۰ هزار نفر را جوانان تشکیل دادهاند که از این تعداد، ۶۰۰ هزار نفر دهه هشتادی بودند. در دنیایی که جوانان آن از دست رفتهاند و دشمن و استکبار جهانی تلاش میکند تا جوانان ایرانی را به سمت تباهی بکشاند این آمار مشارکت جوانان در مراسم اعتکاف مایه مباهات است.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور وظیفه روحانیت را سنگین دانست و بیان کرد: اگر اعتکاف میتواند این حجم از جذب را داشته باشد باید بستر پذیرش و کیفیت را بالا ببریم.
تکیهای در ادامه سخنان خود با اشاره به فضیلتهای مراسم اعتکاف اظهار کرد: همانگونه که یک شب قدر میتواند برابر با هزار ماه باشد این ۳ روز اعتکاف نیز میتواند هزاران برابر تأثیر بگذارد.
وی در پایان سخنان خود بیان کرد: در نشست چهارم به دلیل جذبه احمد بن موسی شاهچراغ(ع) نمایندگان اعتکاف استانهای جنوبی، جنوب شرق و جنوب غرب و ۲ استان قم و تهران و به طور کل ۱۴ استان در این جلسه حضور پیدا کردهاند.
انتهای پیام