۵ ویتامین ضروری برای رشد سریع مو
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۱۹۲۵۰۰۵
به گزارش پارسینه پلاس، ریزش مو یک نگرانی رایج است که می تواند ناشی از عواملی از جمله ژنتیک، عدم تعادل هورمونی، استرس و کمبودهای تغذیه ای باشد.
در این میان، کمبود ویتامین نقش مهمی در ریزش مو دارد، زیرا ویتامین ها برای بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله رشد سلولی، حیاتی هستند.
مصرف بیش از حد ویتامین نیز می تواند منجر به ریزش مو شود اما مصرف متعادل ویتامین می تواند به حفظ سلامت مو و به رشد مو کمک کند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
آیا کمبود ویتامین می تواند منجر به ریزش مو شود؟
بله، کمبود ویتامین می تواند منجر به ریزش مو شود. ویتامین ها برای حفظ سلامت فولیکول های مو و پوست سر مورد نیاز هستند. آنها می توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند که برای دشتن موهای قوی ضروری است.
دکتر Geetika Srivastava، متخصص پوست میگوید: «کمبود میتواند مانع چرخه طبیعی رشد مو شود و منجر به ریزش مو شود. کمبود یا وجود بیش از حد برخی ویتامین ها در بدن نیز می تواند بر سلامت مو تأثیر منفی بگذارد.»
بهترین ویتامین ها برای رشد مو
همه ویتامین ها برای سلامتی حیاتی هستند، اما این ویتامین ها به طور خاص ممکن است به مقابله با مشکلات ریزش مو کمک کنند:
۱. نقش ویتامین A در رشد مو
ویتامین A برای رشد سلولی، بینایی و عملکرد سیستم ایمنی ضروری است، اما ویتامین A اضافی می تواند منجر به ریزش مو شود. سطوح بالای ویتامین A می تواند چرخه رشد مو را مختل کند و فولیکول های مو را به فاز ریزش زودهنگام سوق دهد. فقط مقدار توصیه شده برای داشتن موهای سالم را مصرف کنید. به گفته سرویس بهداشت ملی بریتانیا، زنان بین ۱۹ تا ۶۴ سال به ۶۰۰ میکروگرم ویتامین A در روز نیاز دارند.
۲. نقش ویتامین C در رشد مو
ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان به جذب آهن، یک ماده معدنی حیاتی برای سلامت مو کمک می کند. کمبود آهن یا کم خونی می تواند منجر به ریزش مو شود. مصرف کافی ویتامین C از طریق منابعی مانند مرکبات و گوجه فرنگی می تواند به بهبود جذب آهن و افزایش رشد مو کمک کند.
طبق NHS، افراد بین ۱۹ تا ۶۴ سال به حدود ۴۰ میلی گرم ویتامین C در روز نیاز دارند. به گفته انتشارات سلامت هاروارد، در صورت ریزش مو و همچنین کمبود آهن، مصرف مکمل های ویتامین C می توانند به شما کمک کند سلامت باشید.
۳. نقش ویتامین D در رشد مو
کمبود ویتامین D که به دلیل نقش آن در هموستاز کلسیم و فسفر و تنظیم سیستم ایمنی شناخته شده است، با ریزش مو مرتبط است.
طی یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ که در مجله بین المللی تریکولوژی منتشر شد، مشخص شد که سطوح پایین ویتامین D با ریزش موی زنانه مرتبط است.
دکتر Srivastava می گوید: «ویتامین D در پوست در معرض اشعه UVB سنتز می شود و کمبود آن می تواند چرخه فولیکول مو را مختل کند.» همچنین طبق NHS، بزرگسالان روزانه به ۱۰ میکروگرم ویتامین D نیاز دارند.
۴. نقش ویتامین B3 (نیاسین) در رشد مو
در بسیاری از واکنش های متابولیک به عنوان یک کوآنزیم عمل می کند و کمبود آن می تواند به گردش خون ضعیف پوست سر منجر شود و رشد مو را تحت تاثیر قرار دهد. طبق NHS ، زنان به ۱۳.۲ میلی گرم ویتامین B3 در روز نیاز دارند.
۵. تقش بیوتین در رشد مو
بیوتین یک ویتامین حیاتی برای تولید کراتین است که پروتئین اصلی مو است. کمبود بیوتین، چه به دلیل ژنهای شما باشد و چه اکتسابی، میتواند منجر به ریزش موی قابل توجهی شود و مکملها ممکن است به رشد مو کمک کند.
طبق تحقیقی که در سال ۲۰۱۷ در Skin Appendage Disorders در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، مکمل بیوتین می تواند به رشد مو در افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند کمک کند. طبق NHS ، افراد می توانند با خیال راحت روزانه ۰.۹ میلی گرم یا کمتر بیوتین را از طریق مکمل ها دریافت کنند.
بهترین روش مصرف ویتامین ها برای رشد مو
برای بهینه سازی رشد مو، بهتر است از ویتامین درمانی دوره ای به جای یک قرص مولتی ویتامین حاوی تمام ویتامین ها و مواد معدنی لازم استفاده شود. وقتی با هم در یک دوز مصرف شوند، بدن ممکن است برای جذب تمام مواد مغذی دچار مشکل شود. در عوض، تقسیم مصرف به دوزهای هم افزایی جذب را افزایش می دهد. به عنوان مثال، ویتامین C را با آهن در یک روز و ویتامین D را با کلسیم در روز دیگر مصرف کنید. این روش جذب و استفاده بهتر از ویتامین ها برای رشد مو را تضمین می کند.
همچنین، مکملهای ویتامین خوراکی عموماً مؤثرتر از کاربردهای موضعی هستند، زیرا وارد جریان خون میشوند و از تمایز سلولی، رشد و عملکردهای متابولیکی متعدد پشتیبانی میکنند.محصولات موضعی ممکن است آنقدر عمیق نفوذ نکنند که به طور قابل توجهی بر سلامت فولیکول مو تأثیر بگذارد. با این حال، باید احتیاط کنید و در مورد شرایط و نیاز خود با یک متخصص مشورت کنید.
عوارض مصرف بیش از حد ویتامین
در حالی که ویتامینهای محلول در آب مانند بیوتین و ویتامین C معمولاً در صورت مصرف بیش از حد دفع میشوند، ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامینهای A و D میتوانند در بدن تجمع کرده و باعث مسمومیت شوند. به عنوان مثال، هیپرویتامینوز D می تواند منجر به علائم زیر شود:
ناراحتی دستگاه گوارش
ضعف عضلانی
تشنگی بیش از حد
تکرر ادرار
گیجی
بی حالی
بنابراین، قبل از شروع مصرف یک مکمل برای رشد مو، حتما از دوزهای توصیه شده پیروی کنید و با پزشک مشورت کنید.
منبع: پارسینه پلاس
کلیدواژه: ویتامین ها کمبود ویتامین نقش ویتامین برای رشد مو نیاز دارند ویتامین D بیش از حد ویتامین C رشد مو ویتامین A مکمل ها مو کمک
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت plus.parsine.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه پلاس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۱۹۲۵۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
فوایدی که بدن با مصرف خیار از آنها بهرهمند میشود
خیار یکی از بهترین منابع پتاسیم به شمار میرود؛ به طوری که هر ۱۰۰ گرم از آن ۱۳۶ میلیگرم پتاسیم دارد. پتاسیم در خون اثرات سدیم را خنثی کرده و به حفظ تعادل الکترولیت کمک میکند. علاوه بر این، خیار در تنظیم فشار خون هم مفید است.
خیار عموماً در گروه سبزیجات طبقهبندی میشود، اما در واقع میوه است. میوهای که حاوی مواد مغذی مختلف، ترکیبات گیاهی و آنتیاکسیدانهایی است که در درمان و پیشگیری از انواع بیماریها نقش دارند. خیار کالری کم و آب و فیبر زیادی دارد؛ به همین دلیل یک گزینهی عالی برای کاهش وزن و آبرسانی بدن محسوب میشود.
دلایل علمی متعددی وجود دارد که نشان میدهد خوردن خیار میتواند به بهبود سلامتی شما کمک کند. در این مطلب، هشت مورد از فوایدی که بدن با مصرف خیار از آنها بهرهمند میشود، ذکر شده است:
۱) حفظ سلامت استخوانها
خیار میوهای کمکالری و غنی از مواد مغذی است. بر اساس تحقیقات، خیار سرشار از ویتامین K است که به ساخت و تقویت استخوانهای قوی و سالم کمک میکند.
علاوه بر این، خیار غنی از سیلیکا است، این عنصر یک عنصر ضروری است که به ایجاد بافتهای قوی و سالم در عضلات، رباطها، تاندونها، غضروفها و استخوانها کمک میکند.
۲) رفع بوی نامطبوع دهان
خیار به واسطه آب، فیبر و محتوای فتوشیمیایی خود میتواند بوی بد دهان را از بین ببرد. خشکی دهان یکی از علل رایج بوی بد دهان است. جالب است بدانید بیش از ۹۵ درصد ساختار خیار، آب است و همین ویژگی خیار را به یک غذای آبرسان تبدیل میکند. زمانی که آب بدن کم میشود، دهان بزاق کمتری تولید میکند که میتواند منجر به بوی بد دهان شود. خوردن خیار میتواند به آبرسانی دهان و افزایش تولید بزاق کمک کند.
خیار حاوی مواد شیمیایی گیاهی مانند پلی فنولها و فلاونوئیدها است که دارای خواص آنتیاکسیدانی هستند و در کاهش باکتریهایی که باعث بوی بد دهان میشوند، نقش مثبت دارند.
۳) کاهش فشار خون
خیار میتواند به کاهش فشار خون کمک کند، زیرا یک عدد خیار خام تنها ۶ میلی گرم سدیم دارد. بر اساس دستورالعملهای غذایی وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، رژیم غذایی سرشار از سدیم موجب افزایش فشار خون میشود. همچنین افراد مبتلا به فشار خون بالا نباید بیشتر از ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم در روز مصرف کنند.
۴) جلوگیری از دیابت
خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین (GI) برای جلوگیری از دیابت مهم است. GI هر خوراکی از صفر تا ۱۰۰ متغیر است. هر چه شاخص گلیسمی یک عدد بیشتر باشد، قند خون فرد پس از خوردن آن بیشتر افزایش مییابد. خیار دارای شاخص گلیسمی ۱۵ است و یک خوراکی مفید برای بیماران دیابتی به شمار میآید.
خوردن غذاهایی با GI پایین میتواند به کاهش مقاومت به انسولین کمک کند، که این موضوع به نوبه خود در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش دارد.
۵) آبرسانی بدن
در لیست میوههای پرآب، خیار جایگاه اول را دارد چرا که ۹۶ درصد آن از آب تشکیل شده است. همچنین این میوه فاقد هرگونه چربی، کلسترول و همچنین دارای ویتامین K، ویتامین B ۶ و آهن است. برای هیدراته ماندن در تابستان میتوانید از این میوه در سالاد و دیگر وعدههای غذایی خود استفاده کنید.
۶) کاهش وزن
۱۰۰ گرم خیار حدود ۱۵ کالری مفید دارد. این مقدار همچنین یک گرم فیبر، ۱۵۰ میلی گرم پتاسیم و مقدار بسیار کمی کلسیم، آهن، منیزیم، زینک، ویتامین C، ویتامینهای گروه B و ۱۶ میکرو گرم ویتامین K به بدن میرساند. افزودن این میوه پرخاصیت و کمکالری به برنامه غذایی، به طور چشمگیری در کاهش وزن مؤثر است.
۷) درمان یبوست
فیبر موجود در خیار مشکلاتی مثل یبوست را بهبود میبخشد. این میوه اگر بهطور منظم مصرف شود، میتواند بهعنوان یک ملین اثربخش عمل کند.
۸) کاهش نفخ
خیار سرشار از مواد مغذی خاصی است که به از بین بردن احتباس آب و التهاب کمک میکند و میتواند یک راه حل خوب برای جلوگیری از نفخ و عوارض جانبی آن باشد. این خاصیت خیار مربوط به مقدار بالای پتاسیم وجود در آن است. خوردن هر یک عدد خیار میتواند نزدیک به ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی مهم را تأمین کند.