Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رسانه ۷»
2024-11-05@06:13:36 GMT

آیا تل آویو برای تهران تله گذاشته است؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۱۹۲۵۳۶۸

نامه نیوز – «پس از سال‌ها مبارزه در یک جنگ سایه پنهان مبتنی بر استفاده از نیروهای نیابتی و عملیات‌های مخفی، اسرائیل و ایران اکنون در آستانه جنگ آشکار قرار دارند. این تغییر در روش رویارویی دو طرف، استفاده از ابهام، امکان انکار یا مهار تنش را تضعیف می کند، منطقه را به نقطه جوش […]

نامه نیوز – «پس از سال‌ها مبارزه در یک جنگ سایه پنهان مبتنی بر استفاده از نیروهای نیابتی و عملیات‌های مخفی، اسرائیل و ایران اکنون در آستانه جنگ آشکار قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییر در روش رویارویی دو طرف، استفاده از ابهام، امکان انکار یا مهار تنش را تضعیف می کند، منطقه را به نقطه جوش نزدیک می کند و اهمیت دیپلماسی را افزایش می دهد.»

نشنال اینترست با این مقدمه می نویسد:  گستردگی و پیچیدگی حمله اسرائیل در 25 اکتبر و هدف قرار دادن چندین سایت نظامی در سراسر ایران در عرض چند ساعت، رویکردی متفاوت را برجسته می کند: تمایل به خطر رویارویی گسترده تر در حالی که مسیر برای کاهش تنش با هدف اجتناب از یک جنگ همه جانبه را هم تسهیل می کنید.

مانور اسرائیل به ایران نشان می‌دهد که در آینده، تل  آویو ممکن است درخواست‌ها برای خویشتن‌داری را نادیده بگیرد، به‌ویژه در دوره انتقالی ریاست‌جمهوری یا احتمالاً با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، که می‌تواند اسرائیل را برای آغاز اقدامات تهاجمی بیشتر جسور کند.

این ممکن است شامل دخالت یا حمایت آمریکا باشد که فراتر از همکاری دفاعی صرف است. حمله اخیر ایالات متحده به تأسیسات زیرزمینی حوثی ها، نشان دادن توانایی آن و تهدید مستقیم ایران با ارسال یک پیام به حساب می آمد.

چنین هشدارهایی ممکن است گفتمان داخلی جاری در ایران را در مورد امکان سنجی شکست هسته ای تشدید کند. با این حال، دولت اسرائیل ممکن است این را به عنوان یک ریسک حساب شده تلقی کند که یا می تواند ایران را به سمت امتیاز دادن در برنامه هسته ای خود ببرد و یا این کشور را به سرعت بخشیدن به این برنامه تحریک کند که در حالت دوم می تواند یک کارزار بین المللی گسترده تر علیه ایران را برای اسرائیل توجیه کند.

حمله اسرائیل همچنین به ایالات متحده نشان می دهد که تل آویو دیدگاه های ایالات متحده را جدی می گیرد و خویشتن داری می کند. به طور همزمان، آمادگی خود را برای اتخاذ رویکرد تهاجمی تر در صورتی که تهدیدی برای امنیت خود احساس کند، نشان می دهد.

با استفاده از این رویکرد، تل آویو قصد دارد واشنگتن و جامعه بین المللی گسترده تر را ترغیب کند تا موضع قاطع تری در برابر برنامه هسته ای پیشرو ایران اتخاذ کنند. برای اسرائیل، این امر به ویژه ضروری است، زیرا انتظار می‌رود ایران در کمتر از یک سال آینده از آخرین محدودیت‌های سیاسی مهم خود در نتیجه لغو قطعنامه های معلق شده شورای امنیت سازمان ملل متحد رهایی یابد.

 حالا توپ در زمین تهران است. کم اهمیت جلوه دادن اولیه این حملات توسط تهران حاکی از آن بود که ایران ممکن است اقدام تلافی جویانه محدودی را انتخاب کند یا حتی از پاسخ مستقیم نظامی بیشتر خودداری کند. با این حال، با واضح تر شدن نتایج این حمله، صداهای قاطع تری در داخل ایران شنیده می شود که بر معضلی مهمی که تهران با آن دست به گریبان است، تاکید دارد. اکنون، برخلاف خویشتن‌داری‌ پس از اقدام تلافی جویانه محدود اسرائیل در ماه آوریل، تصمیم گیرندگان در تهران ممکن است احساس کنند مجبور به ادامه مبادلات نظامی فعلی برای جلوگیری از فرسایش بیشتر بازدارندگی و مقابله با تصورات داخلی و منطقه‌ای از ضعیف شدن خود هستند. در درازمدت، ناکامی تهران در احیاأ بازدارندگی مقابل اسرائیل، چه از طریق متحدان منطقه ای یا توانایی‌های موشکی و برنامه هسته‌ای‌، ممکن است به تغییری اساسی در دکترین امنیتی‌ این کشور منتهی شود.

آیا ادعاهای ایران در بیان اینکه اسرائیل قصد دارد تهران را به یک تله استراتژیک بکشاند درست است؟

آیا دستور کار اسرائیل فراتر از صرفاً بازدارندگی ایران از دخالت در درگیری های خاورمیانه است؟

آیا ممکن است منافع اسرائیل در ایجاد شرایط مساعد برای حمله در مقیاس بزرگتر به تأسیسات نفتی، تأسیسات دولتی یا سایت های هسته ای ایران تعریف شده باشد؟

این ملاحظات برای تصمیم گیرندگان ایرانی بسیار مهم است، زیرا آنها در مورد واکنش خود، روند تداوم تعاملات در منطقه و مسیر آینده برنامه هسته ای خود بحث می کنند. در پایان این مبادله آتش، به ویژه اگر خصومت ها به زودی متوقف شود، فرصتی برای پیشبرد ابتکارات سیاسی وجود دارد که می تواند، حداقل به طور موقت، تنش های فعلی را متوقف کند.

این تلاش ها باعث ایجاد تفاهم نانوشته ای می شود که برای جلوگیری از درگیری مستقیم بین دولت ها طراحی شده است. کشورهای منطقه ای که با هر دو طرف ارتباط دارند باید ارتباط و جذب این پیام های حیاتی را تسهیل کنند./ جماران

 

منبع: رسانه ۷

کلیدواژه: برنامه هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.resaneh7.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رسانه ۷» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۱۹۲۵۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرار امنیتی لو رفته در تل آویو و سایه جنگ ایران و اسرائیل

به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از کیهان، روزنامه یدیعوت آحارونوت به تازگی خبر داد 20 اسرائیلی که بیشتر آنها یهودی بودند، در دو ماه گذشته به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند.
رسانه‌های صهیونیستی همچنین از بازداشت زوج اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران خبر دادند و به نقل از شین بت و پلیس رژیم صهیونیستی ادعا کردند که این دو نفر اطلاعاتی را درباره موساد جمع‌آوری می‌کردند.

سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شین بت) و پلیس، در بیانیه‌ای از بازداشت یک زوج اسرائیلی آذربایجانی‌تبار به ظن جاسوسی برای ایران خبر دادند و اعلام کردند رافائل و لاله قلی‌اف، هر دو ۳۲ ساله و ساکن شهر لود، مستقیماً با یک عامل اطلاعاتی ایران در تماس بوده‌اند. آنها اقدام به جمع‌آوری اطلاعات در مورد «زیرساخت‌های ملی، سایت‌های امنیتی و ردیابی یک پژوهشگر زن در مؤسسه مطالعات امنیت ملی (INSS)» کرده‌اند. از جمله این مراکز حساس، مقر موساد بوده است.
شین بت ادعا کرد: این زوج، توسط الشان (الخان) آقایف، یک مرد ۵۶ ساله اهل جمهوری آذربایجان، جهت گردآوری اطلاعات برای ایران اجیر شده‌ بودند. مشخص نیست که آیا آقایف در اسرائیل مستقر است یا خیر.
همچنین سرویس امنیتی شاباک مدعی افشای یک پرونده جاسوسی دیگر شد: یک ساکن بنی براک، یک دانشمند هسته‌ای اسرائیلی را با هدف حذف وی در مأموریت ایران تعقیب کرده است. او تصاویر خانه و ماشین دانشمند را با دوربین Go Pro ضبط کرد و مدارک را برای پیشبرد نقشه ترور برای یک مامور ایرانی فرستاد. علاوه‌بر این، او وسایل نقلیه را آتش زده، لوله‌ها را در جاده‌ها پرتاب کرده، شعارنویسی کرده و صدها پوستر تحریک‌آمیز را در تل‌آویو و رامات گان نصب کرد که خواستار ناآرامی‌های داخلی بودند.
افزایش روند جاسوسی و متهمان به آن موجب ایجاد بند ویژه زندان شده است به نحوی که پایگاه خبری صهیونیستی «ماکوریشون» نوشت: با زیاد شدن متهمان جاسوسی، مقام‌های اسرائیلی اقدام به تاسیس «بند مخصوص زندانی‌های متهم به جاسوسی برای ایران» کرده‌اند.
«گوندر کوبی یاکووی»، کمیسیونر زندان‌های اسرائیل، در پی ادعاهای اخیر نهادهای امنیتی رژیم درخصوص بازداشت افرادی به اتهام جاسوسی برای ایران و به دنبال آنچه این پایگاه «ارزیابی وضعیت» از سوی «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی این رژیم خواند، دستور به تاسیس «بند مخصوص اسرائیلی‌های دستگیر شده به اتهام جاسوسی برای ایران» داده است. این بند به نحوی طراحی شده که قرار است تدابیر امنیتی پیشرفته و تطبیق یافته برای حبس و مدیریت زندانی‌های امنیتی با ریسک بالا و پیچیده را در راستای پاسخ ارتش اسرائیل به چالش‌های حبس در زمان جنگ و برای نفع آرامش و امنیت عمومی برقرار کند.
این گزارش می‌افزاید: اخیرا دادستانی اسرائیل، کیفرخواستی علیه فردی به نام «آشر بنیامین ویس»، یک ساکن شهر «بنی براک» در سرزمین‌های اشغالی تحویل دادگاه تل‌آویو داده چون طبق ادعای این رسانه «او متهم به تعقیب یک دانشمند هسته‌ای اسرائیلی به دستور ماموران ایران به منظور حذف او است.»

وزارت دادگستری اسرائیل چندی قبل، از بازداشت هفت نفر از یهودیان ساکن اراضی اشغالی به اتهام انجام ماموریت‌هایی برای ایران، از جمله عکس‌برداری و جمع‌آوری اطلاعات درباره پایگاه‌های ارتش این رژیم خبر داده بود.
به گزارش دو هفته قبل روزنامه تایمز اسرائیل، این ۷ نفر که ماه گذشته میلادی دستگیر شدند، متهم به جرایم امنیتی «کمک به دشمن در زمان جنگ» و «ارائه اطلاعات به دشمن» هستند و ظرف دو سال، 600 مأموریت جاسوسی برای ایران انجام داده‌اند.
تایمز اسرائیل افزوده بود: این گروه از ساکنان حیفا و نیز شمال اسرائیل هستند، از جمله شامل یک سرباز فراری از خدمت. مقامات قضائی اسرائیل عنوان کردند عزیز نیسانوف توسط ایران به عنوان رئیس این گروه جاسوسی به خدمت گرفته شد و معاون او، الکساندر سادیکوف مدیریت سایر عوامل را برعهده داشت. متهمان اطلاعاتی را از مکان‌های حساس اسرائیل، مانند پایگاه‌های نظامی و اهداف انسانی جمع‌آوری کرده‌اند. آنها صدها مأموریت را برای عکاسی از پایگاه‌های هوائی در نواتیم، رامات دیوید، تل نوف و پالماچیم و همچنین پایگاه‌های بیر توویا، کریات گات، امک هفر، مجتمع گلیلوت در شمال تل‌آویو و باتری‌های گنبد آهنین انجام دادند.
تایمز اسرائیل تاکید کرده است: هفت مظنون طی دو سال 600 مأموریت برای ایرانی‌ها انجام دادند. از جمله از پایگاه‌های نیروی هوائی و پایگاه نظامی جولانی عکس گرفتند. آنها دستورالعمل‌ها و نقشه‌های سایت‌های استراتژیک را از عوامل ایرانی دریافت کرده‌اند و پرداخت‌ها با استفاده از ارز دیجیتال انجام شده است. این پرونده به عنوان یکی از جدی‌ترین نقض‌های امنیتی اسرائیل در سال‌های اخیر توصیف می‌شود. عوامل سفارش دهنده ایرانی، خود را به عنوان یک اسرائیلی دیگر درآورده بودند.
حجم اخبار منتشره در اسرائیل درباره افزایش متهمان بازداشت شده به اتهام جاسوسی برای ایران، این پرسش را برای تحلیلگران برجسته ایجاد می‌کند که چه حجمی از اسرار امنیتی و نظامی و اقتصادی رژیم صهیونیستی از طریق استخدام جاسوس توسط ایران لو رفته است؟ این روند جمع‌آوری اطلاعات، از یک علت توانمندی بالا و نقطه‌زنی‌های دقیق ایران و حزب‌الله ظرف چند ماه گذشته در عمق سرزمین‌های اشغالی رازگشایی می‌کند. مقر موساد و اطلاعات نظامی اسرائیل در منطقه گالیلوت تل‌آویو ظرف چند ماه گذشته بارها از سوی ایران و حزب‌الله هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفته است. مقر تیپ گولانی هم یکی از مراکزی بود که هدف حملات دقیق پهپادی حزب‌الله قرار گرفت و بیش از 110 نظامی و افسر این تیپ تکاوری زبده را به خاک و خون کشید. این تلفات‌گیری البته احتمالا در مقایسه با خسارات و تلفات سنگینی که پس از این به رژیم صهیونیستی تحمیل خواهد شد، خبر کوچکی باشد. پایگاه نظامی و مخفیانه اسرائیل آن سوی ارس؟!   بخوانید

دیگر خبرها

  •  جنبش غیرمتعهد‌ها: تجاوز تل‌آویو علیه تهران نقض جدی تمامیت ارضی ایران است
  • شهردار تهران: اسرائیل التماس می‌کند که ایران پاسخ ندهد | صحبت های قالیباف در مراسم تهران تا تل آویو
  • چرا لحن تهران و تل آویو ناگهان تندتر شد؟
  • کار از تهدید گذشته؛ جنگ ایران و اسرائیل نزدیک‌تر از همیشه است!
  • کوروش احمدی: اگر ایران قبل از انتخابات آمریکا به اسرائیل پاسخ بدهد، همه چیز به سود ترامپ خواهد شد/ در صورت حمله تهران به تل‌آویو، وارد یک مارپیچ صعودی کنش و واکنش می‌شویم
  • نتانیاهو شکست خورد
  • شعار یمنی‌ها: ایرانی‌های عزیز بار دیگر تل آویو را بزنید
  • اسرار امنیتی لو رفته در تل آویو و سایه جنگ ایران و اسرائیل
  • اسرائیل زمان حمله ایران به تل آویو را لو داد
  • خروج رویارویی ایران و رژیم صهیونیستی از سایه/ نتانیاهو با چه سناریوهایی دست به گریبان است؟