توضیح معاون وزیر بهداشت درباره شیوع بیماری های ویروسی در کشور
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۲۵۲۰۸۸۸
همشهری آنلاین – مریم سرخوش: همین چند روز پیش بود که دکتر مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی از افزایش مراجعه بیماران با علائم گوارشی و تب خبر داد و گفت: آنجا که عاملی برای این عارضه پیدا نشده، گفته میشود ویروس است. ممکن است از بین این بیماران تعدادی به کووید نیز مبتلا باشند چراکه احتمال دارد این بیماری با علائم گوارشی بروز پیدا کند و حتی ممکن است آنفلوآنزا نیز باشد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
یک مطالعه جدید از دیدهوری «مولتیپلکس» دانشگاههای علومپزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی اما نشان می دهد که آبان امسال رینوویروسها (ویروس ایجاد بیماری سرماخوردگی به خصوص در کودکان)، ویروسهای آنفلوآنزا و ویروس SARS-COV(کرونا) در راس ویروس های در گردش کشور هستند.
دکتر علیرضا رِئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفتگو با همشهری آنلاین، در این باره توضیح داد: هر سال ویروس جدید داریم، مشابه آنفلوآنزا که سویههای جدید دارد. برخی ویروس ها هم وجود دارند که می توانند علائم سرماخوردگی ایجاد کنند.برای ویروس ها راه حل یکی است و مردم هم یاد گرفته اند؛ پیشگیری و رعایت جدی اصول بهداشتی.
او تاکید کرد: در این فصل بیماریهای ویروسی و سرماخوردگی شایع است و میزان مراجعه به مطبها و مراکز درمانی هم به همین دلیل افزایش یافته اما در مقایسه با سالهای پیش از شیوع کرونا افزایش چشمگیری نیست. به نظر میرسد که بعد از فصل کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی قابل توجه از سوی مردم، این مساله اکنون کمتر شده باشد. در حالی که برای ویروسهای فصلی مثل آنفلوآنزا و سایر ویروسهای سرماخوردگی نیاز است که حتما مراقبتهای بیشتری انجام شود.
به گفته این مسئول اکنون دیده میشود که یک دانش آموز مبتلا به سرماخوردگی شدید، در یک کلاس قرار میگیرد و کلا کلاس دچار آلودگی میشوند. به همین دلیل نیاز است که توصیهها را تکرار کنیم. بهتر است اصول بهداشتی رعایت شود. عدم حضور در جمع در صورت بروز علائم، استفاده از ماسک و شستن دستها بسیار میتواند در این مورد کمک کننده باشد.
رئیسی در پاسخ به این سوال که آیا تزریق واکسن انفلوآنزا برای همه افراد می توانست جلوی این میزان از ابتلا را بگیرد، بیان کرد: تزریق واکسن آنفلوانزا میتواند مانع از ابتلا به برخی تایپهای ویروس شود اما هزاران زیرسویه وجود دارد که میتواند باعث سرماخوردگی باشد. واکسن آنفلوانزا هم در کشور ما فقط برای گروههای آسیبپذیر در نظر گرفته شده و هیچ زمانی توصیه نمیشود که همه افراد آن را تزریق کنند. نمیتوان برای هزاران ویروس هم واکسن تزریق کرد.
به گفته معاون وزیر بهداشت علت آن هم این است که واکسن هزینه اثربخشی دارد و میزان ایمنی که در بدن در برابر یک ویروس ایجاد میکند مهم است. اگر یک ویروس عارضه کمی داشته باشد، نیازی به تبدیل آن به واکسن نیست و نمیتوان علیه همه ویروسها واکسن تولید و تزریق کرد. مثل بسیاری از سرماخوردگیها که فرد در صورت ابتلا با عارضه کمی مواجه میشود و نیازمند تزریق واکسن نیست. ما در برابر آن دسته از ویروسهایی سراغ واکسن میرویم که هزینههای بستری آیسییو و میزان مرگ و میر بالایی دارد.
کد خبر 906436 منبع: همشهری آنلاین برچسبها کرونا وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - سرما خوردگی بیماری - ویروسمنبع: همشهری آنلاین
کلیدواژه: کرونا وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری آنفلوآنزا بیماری سرما خوردگی بیماری ویروس ویروس ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۲۵۲۰۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
واکسن گارداسیل برای چه افرادی توصیه می شود؟
برنا: یک متخصص زنان، زایمان و نازایی درباره تزریق واکسن گارداسیل توضیحاتی را ارائه کرد.
طاهره لباف متخصص زنان، زایمان و نازایی در گفت و گو با برنا، درباره ویروس HPV اظهار کرد: بیماری HPV یک بیماری ویروسی است که از انسان به انسان دیگر منتقل می شود، بیشترین انتقال این ویروس هم از طریق تماس جنسی صورت می گیرد اما احتمال انتقال به فرد دارای خراش یا زخم در ناحیه تناسلی در صورت تماس با محیط آلوده وجود دارد.
وی ادامه داد: ممکن است این بیماری زمینه ابتلا به سرطان دهانه رحم را فراهم کند، نشانه این بیماری رویش زگیل در ناحیه تناسلی است اما در برخی از موارد ابتلا، نشانه ای وجود ندارد وتنها با آزمایش «پاپ اسمیر»، این بیماری تشخیص داده می شود.
این متخصص درباره انتقال HPV از طریق وسایل پزشکی و دندانپزشکی بیان کرد: اگر خراشی در فرد سالم وجود نداشته باشد، امکان ابتلا از طریق وسایل پزشکی و دندانپزشکی وجود ندارد، در صورت وجود خراش امکان ابتلا وجود دارد اما بیشترین احتمال ابتلا از طریق رابطه جنسی است.
لباف عنوان کرد: راه اصلی پیشگیری از ابتلا به بیماری HPV واکسیناسیون است که در سه نوبت به فاصله یک ماه و شش ماه تزریق می شود و تزریق این واکسن برای افرادی که مبتلا به این بیماری هستند ضرری ندارد، البته HPV بسیاری از این مبتلایان سر یک سال منفی می شود.
وی درباره تبلیغات درمان این بیماری در فضای مجازی تصریح کرد: معمولاً بیماری های ویروسی داروی مؤثری ندارند و تنها واکسیناسیون در درمان این بیماری ها تاثیرگذار است. روش های درمانی که در فضای مجازی توصیه می شود، از نظر علمی ثابت نشده ولی احتمال اثر بخشی وجود دارد.
این متخصص درباره واکسن گارداسیل خاطرنشان کرد: طبیعتا تزریق واکسن برای افرادی که هیچ گونه رابطه جنسی ندارند، لازم نیست اما تزریق واکسن برای افراد دارای رابطه جنسی یا رابطه جنسی با چند نفر توصیه می شود.