Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2025-01-26@01:15:17 GMT

مغولستان به «نوروز» پیوست

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۲۵۲۱۱۶۳

مغولستان به پرونده نوروز پیوست و به این ترتیب این پرونده به نام ۱۳ کشور برای سومین‌بار در فهرست جهانی میراث ناملموس یونسکو ثبت شد.

به گزارش ایسنا، نوروز پیش‌تر به نام ۱۲ کشور در یونسکو ثبت جهانی شده بود. اکنون در نوزدهمین جلسه کمیته بین‌دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس که در پاراگوئه درحال برگزاری است، مغولستان نیز به این پرونده پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهای مشارکت‌کننده در پرونده پرونده نیز ایران، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، آذربایجان، ترکیه، پاکستان، هندوستان، عراق و مغولستان هستند.

این آیین کهن نخستین بار در سال ۱۳۸۸ با مشارکت هفت کشور ایران، آذربایجان، هند، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و ازبکستان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده بود. در سال ۱۳۹۵ برای بار دوم با الحاق ۵ کشور افغانستان، عراق، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان و در اجلاس امسال نیز با الحاق کشور مغولستان به این پرونده، برای سومین بار ثبت شد.

درحال به‌روز رسانی است.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نوروز میراث جهانی یونسکو کشور مغولستان جشن های ایران باستان پرونده نوروز شهادت حضرت زهرا س عراق باستان شناسي ایام فاطمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۲۵۲۱۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر میراث‌فرهنگی: ضرورت ثبت "چگاسفلی" در یونسکو / بهبهان نیازمند بازشناسی و بازیابی عناصر فرهنگی و هویت تاریخی است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: موزه آثار تاریخی در بهبهان باید راه‌اندازی شود و آثار مرتبط به دست آمده در کاوش‌های این منطقه باید در موزه نگهداری شود.

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، سیدرضا صالحی‌امیری در دومین روز از سفر خود به خوزستان همزمان با سفر رییس جمهور و هیات دولت چهاردهم به ایت استان، امروز پنج‌شنبه چهارم بهمن در جلسه شورای اداری شهرستان بهبهان که در محل سالن آمفی‌تئاتر پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج‌فارس برگزار شد، اظهار کرد: مسایل و موضوع هایی را که در این جلسه از سوی فرماندار، نماینده مجلس، امام‌جمعه و سایر مدیران بیان شد، جمع‌بندی و در جلسه با حضور رییس‌جمهوری مطرح و از حقوق مردم خونگرم، صمیمی و با فضیلت بهبهان دفاع خواهم کرد.

او گفت: ظرفیت‌ها و نعمت‌های بی‌شمار الهی در این استان و در شهر بهبهان وجود دارد. ما در این شهرستان ظرفیت‌های بسیار خوبی در ابعاد مختلف داریم اما در کنار تمام این ظرفیت‌ها، آنچه اهمیت دارد هویت و تاریخ ارزشمند شهرستان بهبهان است‌.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: ظرفیت نهفته در بهبهان به مثابه یک گنج است و اگر این گنج و این ظرفیت برای جهانیان مکشوف شود موجی از گردشگران به بهبهان خواهند آمد.

مقام عالی وزارت میراث فرهنگی در دولت چهاردهم بیان کرد: ما بهبهان را نه تنها با گل‌های نرگس آن بلکه با هویت تاریخی و فرهنگی آن می‌شناسیم. ایرانیان را جهانیان از دریچه نفت و گاز و پتروشیمی نباید بشناسند، بلکه باید جهان، ایران را به هویت تاریخی و فرهنگی بشناسد. این سرزمین و این شهر سراسر رمز و راز است و این ظرفیت‌ها باید به خوبی به نسل جوان، عموم مردم و بسیاری از مردم دنیا معرفی شود.

او ادامه داد: اعتقاد دارم این جغرافیا و این منطقه نیازمند بازشناسی و بازیابی عناصر فرهنگی و هویت تاریخی است. در این منطقه به خوبی منابع زیرزمینی مثل نفت شناسایی و استخراج شده اما باید آثار تاریخی و هویت فرهنگی‌مان نیز حفظ شود.

صالحی‌امیری اضافه کرد: شهرستان بهبهان ۱۳۴ اثر ثبت ملی شده دارد که نشان از ظرفیت بالای تاریخی این شهر است و اثر تاریخی چگاسفلی می‌تواند ثبت جهانی شود، باید پرونده این اثر تاریخی برای ارسال به یونسکو تهیه شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پایان با اشاره به "جام ارجان" در بهبهان، افزود: در دوره‌ای که در کمیته ملی المپیک بودم، نمونه و ماکت جام ارجان را به کشورهای مختلف اهدا کردیم و اکنون در بسیاری از موزه‌های المپیک در کشورهای مختلف این جام وجود دارد. ظرفیت‌های مهمی در بهبهان وجود دارند که اگر به درستی آن‌ها را شناسایی کنیم زمینه رشد هرچه بیشتر این شهرستان فراهم خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های اجرایی در روند ثبت جهانی ماسوله اهمال کردند
  • حفظ اصالت آثار تاریخی در ثبت جهانی، موثر است
  • یونسکو برای فرونشست میراث جهانی اصفهان مطالبه‌گری می‌کند
  • برگزاری رویداد بزرگ فرهنگی گماش به میزبانی جزیره قشم
  • بازدید مدیر پرونده ثبت جهانی مسجد ایرانی از مساجد تاریخی قزوین
  • سفر وزیر میراث به خوزستان و پیشنهاد موزه در مدارس
  • قتل عام درختان در مجموعه نوروزآباد تهران
  • وزیر میراث‌فرهنگی: ضرورت ثبت "چگاسفلی" در یونسکو / بهبهان نیازمند بازشناسی و بازیابی عناصر فرهنگی و هویت تاریخی است
  • قتل عام در نوروزآباد؛ درختان را سر به نیست کردند!
  • دستور وزیر میراث فرهنگی برای تهیه پرونده ثبت جهانی چگاسفلی در بهبهان