بحث داغ حذف یارانه نقدی 400/000 تومانی ها
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۲۵۲۲۴۸۱
یارانه نقدی به کمکهای مالی دولتی اشاره دارد که به صورت ماهیانه به خانوارها پرداخت میشود. هدف از این یارانهها، حمایت از اقشار کمدرآمد و کاهش فشار اقتصادی بر روی آنهاست. یارانه نقدی معمولاً به صورت مستقیم به حساب بانکی افراد واریز میشود و میتواند به تأمین نیازهای روزمره مانند خرید مواد غذایی، مسکن و […]
یارانه نقدی به کمکهای مالی دولتی اشاره دارد که به صورت ماهیانه به خانوارها پرداخت میشود.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
بحث داغ حذف یارانه نقدی
در حالی که بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس در حال انجام است، موضوع حذف یارانهبگیران نیز به یکی از بحثهای داغ تبدیل شده است. شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور، در تازهترین اظهارات خود اعلام کرد که دولت قصد دارد یارانههای دهکهای بالا را به تدریج قطع کند و منابع مالی حاصل را به دهکهای پایین اختصاص دهد.
به گفته دبیری، برای جلوگیری از حذف اشتباهی افراد نیازمند، دولت باید اطلاعات دقیقی از وضعیت اقتصادی خانوارها داشته باشد. این موضوع به ویژه پس از مشکلات پیشین در توزیع یارانهها، مورد توجه قرار گرفته است.
پیش از این، منصور علیمردانی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، درباره گمانهزنیها مبنی بر حذف یارانه برخی دهکها توضیحاتی ارائه داد و تأکید کرد که در لایحه بودجه اشارهای به حذف یارانه هیچ دهکی نشده است. او همچنین به عدم دقت در دهکبندیها اشاره کرد و گفت که برخی افراد در دهکهای بالای درآمدی قرار دارند، اما واقعاً نیازمند یارانه هستند.
احد آزادیخواه، نماینده مجلس، نیز به چالشهای دولت در پرداخت یارانهها اشاره کرد و گفت که پرداخت یارانه نقدی به عنوان یک قانون باید اجرا شود، حتی اگر مشکلاتی در تأمین منابع وجود داشته باشد.
با مصوبه جدید هیئت وزیران، شش شاخص جدید برای حذف یارانهبگیران اعلام شده است. این شاخصها شامل درآمد ماهانه، مالکیت خودروهای بالای ۳ میلیارد تومان، و املاک با ارزش بالای ۳۵ میلیارد تومان است. خانوارهایی که یکی از این شرایط را داشته باشند، احتمالاً یارانه نقدی آنها قطع خواهد شد.
این تغییرات در راستای اجرای قانون بودجه سال ۱۴۰۳ و به منظور بهبود وضعیت اقتصادی خانوارهای نیازمند انجام میشود. با این حال، سوالاتی درباره امکان اجرای کامل این شاخصها و شرایط آینده یارانهها باقی مانده است.
همزمان با بررسی لایحه بودجه در مجلس، ماجرای حذف یارانهبگیران نیز داغ شده است؛ اینکه دولت در سال ۱۴۰۴ آیا برنامهای برای کاهش تعداد یارانهبگیران خواهد داشت یا خیر.
در تازهترین خبر، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور اعلام کرده، دولت قصد دارد یارانههای دهکهای بالا را به تدریج قطع کند تا منابع بیشتری به دهکهای پایین اختصاص یابد.
به گفته او، دولت باید اطلاعات دقیقی از وضعیت اقتصادی افراد داشته باشد تا از حذف اشتباهی افراد نیازمند جلوگیری شود. این موضوع به ویژه پس از بروز مشکلات قبلی در توزیع یارانهها مورد توجه قرار گرفته است.
پیش از این نیز منصور علیمردانی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور درباره برخی گمانهزنیها مبنی بر حذف یارانه برخی دهکهای درآمدی توضیح داده بود.
او درباره برخی اخبار و گمانهزنیها درباره حذف یارانه برخی دهکهای در سال آینده، گفته بود: در لایحه بودجه اشارهای به حذف یارانه هیچ دهکی نشده است.
وی عنوان کرده بود: دهک بندیها دقیق نیست چراکه امروز کسانی را میبینیم که در دهک ۸ یا ۹ درآمدی قرار دارند اما درآمد آنها به اندازهای نیست که بخواهیم یارانه آنها را حذف کنیم.علیمردانی با طرح این سئوال که آیا به طور مثال داشتن یک خودروی پراید، دلیل مناسبی برای قرار داشتن یک فرد در دهک درآمدی ۸ یا ۹ است، عنوان کرده بود: حذف یارانه دهکهای ۸ و ۹ مگر چقدر اعتبارات برای دولت ایجاد میکند که حاضر است کمک معیشتی این طبقات به اصطلاح پردرآمد را حذف کند. آیا قرار است با حذف یارانه این دو دهک مشکلات کشور حل و فصل شود.
احد آزادیخواه، نماینده مجلس هم درباره اینکه چندی پیش شاهد بودیم دولت در پرداخت یارانهها با مشکل روبهرو شد، برخی از کارشناسان عنوان کردند پرداخت یارانه به این شکل خواه یا ناخواه مشکل تامین منابع خواهد داشت و باید فکر دیگری برای این بخش از پرداختیهای دولت انجام داد، متذکر شده بود: درحالحاضر پرداخت یارانه نقدی قانون است و به دلیل این که قانون است نمیشود به آن نگاه کارشناسی کرد و گفت به اینا دلیل و آن دلیل دادن یارانه نقدی اشتباه است، قانون باید اجرا شود.
ملاکهای جدید حذف یارانه نقدیبا مصوبه جدید هیئت وزیران، ۶ شاخص مانند درآمد ماهانه، خودرو بالای ۳میلیارد تومان، ملک بالای ۳۵میلیارد تومان وسقف خرید ماهانه به عنوان معیار دهکبندی اعلام شدند و اگر هر خانوار یکی از این شاخصها را داشته باشد، احتمالا یارانه نقدی وی حذف خواهد شد.
با توجه به تکلیف قانون بودجه سال ۱۴۰۳، دولت موظف بود تا آییننامه مربوط به نحوه دهک بندی خانوارها را تهیه و تصویب کند. با توجه به تغییر دولت در این بازه زمانی به نظر میرسد که این آییننامه بسیار دیرتر از زمان مقرر به تصویب هیئت وزیران رسیده است.
با توجه به آییننامه اجراییای که به استناد جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسیده است، خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله باغ ویلاهای مجلل (لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان، خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش ۳ میلیارد تومان، خانوارهایی که درآمدهای آنها بیش از سقف مشخص باشد، خانوارهایی که میزان خرید آنها از طریق حسابهای غیرتجاری از رقم تعیین شده بالاتر باشد، ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه و خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله داشته باشند مشمول شرایط قطع یارانه خواهند بود.
به این ترتیب به نظر میرسد که دهکبندی و شاخصهایی که تا پیش از این برای این منظور مورد استفاده قرار میگرفت کنار گذاشته شده است.
بر همین اساس شاخصهای جدید تعیین شده در این آییننامه تنها تا پایان سال معتبر خواهند بود چرا که براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب رسیده است. به این ترتیب مشخص نیست که آیا در این بازه زمانی آیا امکان اجرای کامل شاخصهای جدید وجود دارد و اینکه آیا در سال آینده نیز شرایط مشابهی در نظر گرفته خواهد شد؟
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳٫۸٫۶ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان هدفمندسازی یارانهها و به استناد جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور آیین نامه اجرایی موضوع جزء یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی موضوع جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور
ماده ۱ – در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند
۱. وزارت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
۲. سازمان: سازمان هدفمندسازی یارانهها
۳. پایگاه: پایگاه ملی اطلاعات رفاه ایرانیان
۴. دستگاه دستگاههای اجرایی دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶،
۵. کارگروه تعامل پذیری کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی موضوع ماده (۳) قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی مصوب ۱۴۰۱
ماده ۲ – خانوارهایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی میشوند:
۱- خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله باغ ویلاهای مجلل لوکس با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰’۰۰۰’۰۰۰’۳۵۰ ریال)
۲. خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کابین دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد (۳۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال
تبصره – برای خانوارهای بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۱۲۵،۰۰۰،۰۰۰) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه میشود.
۵. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه
۶. خانوارهایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله دارند./تسنیم
منبع: رسانه ۷
کلیدواژه: قانون بودجه سال ۱۴۰۳ خانوار های دارای خانوار هایی یارانه نقدی وضعیت اقتصادی پرداخت یارانه میلیارد تومان یارانه بگیران مجموع ارزش هیئت وزیران لایحه بودجه حذف یارانه یارانه ها آیین نامه خانوار ها دهک بندی شاخص ها بالای ۳ دهک ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.resaneh7.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «رسانه ۷» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۲۵۲۲۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
ماجرای واریز یارانه نقدی ۶۰۰ هزار تومانی | یارانه طرح یسنا کی واریز میشود؟ | استعلام طرح یسنا با کد ملی
فوری؛ اطلاعیه تعطیلی مدارس فردا شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ | تعطیلی مدارس تا یکشنبه ۷بهمنماه قوت گرفت دولت در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، طرح یسنا را برای حمایت از مادران شیرده و دارای کودک زیر ۵ سال آغاز کرد. در دیماه ۱۴۰۲، دولت طرح یسنا را برای حمایت از مادران شیرده و دارای کودک زیر ۵ سال آغاز کرد که ماهانه مبلغ ۶۰۰ هزار تومان به آنها پرداخت میشد، اما این مبلغ تنها برای خرید ۱۶ قلم کالای مشخص قابل استفاده بود. در ادامه این طرح، مراحل دوم و سوم پرداخت به حدود ۲۳ هزار مادر در بهمن و اسفندماه انجام شد، ولی در سال ۱۴۰۳، طرح یسنا ادامه نیافت. با این حال، در ماههای اخیر شایعاتی در خصوص احیای مجدد این طرح به گوش رسیده است، اما طبق اطلاعات منتشر شده، هیچ بودجهای برای اجرای آن در سال جاری در قانون بودجه ۱۴۰۳ در نظر گرفته نشده است. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نیز اعلام کرده است که اجرای طرح یسنا در سال جاری منتفی بوده و اگر بودجه لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص یابد، امکان بهبود طرح در سال آینده وجود دارد./ منبع : اقتصاد 100
واریز یارانه مادران باردار و شیرده
طرح یسنا که قرار بود به مادران باردار و شیرده یارانه مضاعف 600 هزار تومانی بپردازد، از فروردین ماه امسال قطع شد اما یکی از مدیران کمیته امداد اعلام کرد که معوقات این طرح به زودی برای مادران مشمول واریز میشود.
به گزارش اقتصادنیوز، طرح یسنا یا یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی در قالب اعتبار خرید رایگان بستههای حمایتی، در دولت قبل برای مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال به طور رسمی از سال گذشته اجرا شد. طرحی که بهواسطه آن، مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار (زیر ۲ سال) که در دهک یک درآمدی قرار داشتند به شکل ماهانه از دولت یارانه دریافت میکنند.
در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفرشان مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند. از سال گذشته مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به یارانه دریافتی این مادران اضافه شد تا به واسطه آن بتوانند با خرید از سبد کالایی شامل ۱۶ قلم ماده موردنیاز برای مادر و رشد فرزند امنیت غذایی خود را تأمین کنند. به گزارش اقتصادنیوز، این طرح از سال گذشته به شکل آزمایشی در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد.
مادران مشمول طرح یسنا میتوانستند از بستههای حمایتی پیشبینیشده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزیجات، میوهجات و سبزیها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شویندههای بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان بهصورت رایگان خرید کنند.
اما دیری نپایید که اجرای این طرح دچار وقفه شد و ابتر ماند. به تازگی مجتبی احمدلو مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد در گفتگویی با ایسنا از فعالیت دوباره این طرح برای مادران مشمول خبر داد.
وی در این باره گفته است: «سهمیه فروردین و اردیبهشتماه (با سرانه ماهانه ۳۵۰هزار تومان) در روزهای اخیر و سهمیه خردادماه نیز در هفتههای آتی به حساب مادران واریز میشود.»
آمار مادران باردار و شیرده در دهک ها
احمدلو در ادامه با ارائه آماری از تعداد مادران باردار و شیرده در دهک های درآمدی، بیان کرد: «از حداکثر ۶۰ هزار مادر باردار و شیرده در دهک یک تا پنج درآمدی به مدت ۱۲ ماه حمایت تغذیهای صورت میگیرد. مادران باردار و شیرده توسط مراکز بهداشتی و درمانی شهرستانها به کمیته امداد معرفی و بعد از کنترل و شناسایی دهکها به صندوق امداد ولایت معرفی میشوند. پس از این معرفی، بن کارت غیرنقدی با سرانه ماهانه ۳۵۰ هزار تومان (حداکثر ۱۲ ماه) در راستای خرید اقلام غذایی از نزدیکترین فروشگاه محل برای آنها صادر میشود.»
مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد همچنین درباره معوقات سهمیه ماههای تیر و مرداد هم این خبر را داد که به محض آماده شدن لیست و تامین اعتبار، جبران خواهد شد.
نحوه خرید از بن کارت ها
بر اساس اعلام مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد، «سهمیه هر ماه به حساب مادران واریز میشود. استفاده از این کارت ها به گونهای است که صرفا میتوان با این کارت ها، کالا خرید کرد. البته برای خرید با فروشگاه خاصی قرارداد نداریم و مادران میتوانند با مراجعه به نزدیکترین مغازه اقلام غذایی را خریداری کنند. لازم به ذکر است که بعد از شارژ کارت به شماره موبایل مادران پیامکی جهت اعلام خرید اقلام غذایی ارسال میشود.»