Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صد آنلاین»
2025-01-25@23:30:32 GMT

۵ عادت نادرست والدین که بچه را لجباز می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۲۵۲۴۴۲۹

 برخی عادات والدین مانند سهل‌انگاری بیش از حد، تناقض در نظم و انضباط، نداشتن ارتباط واضح، واکنش بیش از حد به سرکشی و نادیده گرفتن رفتار مثبت، می‌تواند منجر به بروز رفتارهای لجبازانه در کودکان شود. شناخت و پرداختن به این عادات برای پرورش نگرش‌های مشارکتی و انعطاف‌پذیرتر در کودکان حیاتی است.

رفتار و شخصیت کودکان بر اساس تجربه سخت و در عین حال ارزشمند والدین شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود، برخی از سبک‌های فرزندپروری - حتی ناخواسته - می‌تواند کودکان را تشویق به نشان دادن رفتارهای سرسختانه کند. تصدیق این خطاهای معمولی برای کمک به بچه‌ها در ایجاد نگرش‌های انعطاف‌پذیرتر و مشارکتی ضروری است. در اینجا ۵ عادتی که باعث لجبازی کودکان می‌شود آورده شده است:

 


فرزندپروری بیش از حد سهل گیرانه

اگر فرزند شما عصبانی است و شما بدون اصلاح آنها یا تعیین حد و مرز، تسلیم هر خواسته‌ای می‌شوید، می‌تواند مشکل ساز باشد. این رفتار می‌تواند به فرزندان شما بیاموزد که اگر مداوم همینطور رفتار کنند، همیشه می‌توانند به آنچه می‌خواهند برسند و منجر به ایجاد رفتار سرسختانه خواهد شد.

 

 

ناهماهنگی و تناقض در نظم و انضباط

اگر در اجرای نظم و انضباط، قوانین و گوشزد کردن عواقب رفتارها، ناهماهنگ و بی‌برنامه باشید، ممکن است کودکان را سردرگم کرده و باعث شود آنها بیشتر از شما سرپیچی کنند. تناقض والدین فقط باعث می‌شود آنها شما را بیشتر امتحان کنند و به لجباز شدن کمک می‌کند.

  فقدان ارتباط شفاف
وقتی والدین نمی‌توانند انتظارات را به وضوح بیان کنند، می‌تواند منجر به لجبازی کودکان شود. علاوه بر این، زمانی که والدین نیاز به توضیح دلایل پشت قوانین را کنار می‌گذارند، می‌تواند به رفتارهای سرسختانه دامن بزند، که ممکن است منجر به سوء تفاهم و ناامیدی شود.  

واکنش بیش از حد به سرپیچی
والدین باید به جای واکنش با عصبانیت یا تنبیه منفی، برای کودک توضیح دهند که چرا نمی‌تواند راه خود را برود. اگر کودک ناامیدی و لجبازی نشان دهد، می‌تواند درگیری‌ها را تشدید کند و رفتار لجبازانه تقویت می‌شود.  

نادیده گرفتن رفتار مثبت
تمرکز دقیق و شدید بر رفتار بد و نادیده گرفتن رفتار خوب فرزندانتان می‌تواند بچه‌ها را از همکاری برای پذیرش بازدارد و باعث لجبازی آنها می‌شود. وقتی احساسات کودک نادیده گرفته می‌شود، این احساس نادیده گرفته شدن یا طرد شدن، به لجبازی به عنوان راهی برای ابراز وجود تبدیل می‌شود.

انتهای پیام/  

منبع: صد آنلاین

کلیدواژه: روانشناسی کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sadonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۲۵۲۴۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌های اجتماعی و فضای مجازی تهدیدی جدی برای کودکان و نوجوانان

مدیر مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانش‌آموزی منطقه کوهنانی، در سخنرانی خود در نماز جمعه به آسیب‌های اجتماعی ناشی از فضای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای اشاره کرد. وی با تاکید بر نقش والدین در کاهش این آسیب‌ها، نظارت مستمر بر فعالیت فرزندان در فضای مجازی را ضروری دانست.

وی برخی از آسیب‌های اجتماعی را به شرح زیر برشمرد:

کاهش ارتباطات خانوادگی

افزایش رفتارهای پرخاشگرانه

افت تحصیلی و کاهش تمرکز

ایجاد انرژی منفی

دوستی با افراد غریبه و فریب‌کاری در فضای مجازی

تهدیدات امنیتی و سوءاستفاده از اطلاعات شخصی

انتشار محتوای نامناسب و آسیب‌های عاطفی

حسنی‌نیا همچنین بر ضرورت آموزش اصول ایمنی در فضای مجازی و تنظیم قوانین و محدودیت‌های مناسب توسط والدین تأکید کرد و بیان داشت: «آموزش مهارت مسئولیت‌پذیری و نحوه صحیح استفاده از تکنولوژی، از وظایف مهم والدین در دنیای دیجیتال امروز است.»

رفتارهای آسیب‌زای والدین:

وی به رفتارهای نادرست والدین که می‌تواند به فرزندان آسیب جدی وارد کند نیز اشاره کرد و افزود:

دعوا و مشاجره در حضور فرزند

توهین و تحقیر یکدیگر

نادیده گرفتن احساسات کودک

خشونت و سرکوب عواطف

مقایسه کودک با دیگران

سرزنش و برچسب زدن در حضور دیگران

مدیر مرکز مشاوره و روان‌شناختی دانش‌آموزی کوهنانی تأکید کرد که این نوع رفتارها می‌تواند به ترور شخصیت و کاهش عزت نفس فرزندان منجر شود. وی بر ضرورت ایجاد فضای صمیمانه و حمایت عاطفی از کودکان و نوجوانان تأکید کرد و گفت: «ارتباط سازنده میان والدین و فرزندان نقش کلیدی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دارد.»

دیگر خبرها

  • سن مناسب برای شروع گفتاردرمانی
  • تراشیون در حرم بانوی کرامت مطرح کرد: نقش صبر مادران در تربیت فرزندان
  • نقش صبوری مادران در تربیت فرزندان
  • تبعات مقایسه کودکان با همدیگر | از بچه همسایه یاد بگیر که ....
  • واکنش درست والدین نسبت به پرخاشگری کودکان + فیلم
  • حفاظت از امنیت کودکان در فضای مجازی با کتاب و کتابخوانی
  • چرا فیلم و انیمیشنی که کودکان می‌بینند، مهم است؟ + فیلم
  • آسیب‌های اجتماعی و فضای مجازی تهدیدی جدی برای کودکان و نوجوانان
  • ساعت هوشمند گلکسی واچ 7 سامسونگ / تست شده توسط کودکان و تایید شده توسط معلمان
  • پدرومادرها به این دلایل بین فرزندان‌شان فرق می‌گذارند