Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صد آنلاین»
2025-01-26@01:04:09 GMT

غذاهایی که هرگز نباید دوبار گرم کنید

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۲۵۲۴۴۴۶

به گزارش صد آنلاین ، بسیاری از خانواده‌ها برای تهیه یک شام سریع و راحت به غذاهای باقی‌مانده متکی هستند؛ اما کارشناسان تغذیه نسبت به خطرات گرم کردن مجدد برخی غذاها هشدار می‌دهند.

مشکل این است که گرم کردن مجدد برخی غذاها یا نوشیدنی‌ها ممکن است منجر به تغییرات شیمیایی مضری شود که ممکن است بر سلامت ما تأثیر بگذارد یا رشد باکتری‌های مضر را که از بین بردن آن‌ها دشوار است، افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک کلیپ ویدیویی که هارینی بالا، متخصص تغذیه در TikTok برای ۲۳۰۰۰ دنبال کننده خود منتشر کرد، او ۳ ماده غذایی (غذاها یا نوشیدنی‌ها) را که باید از گرم کردن مجدد آن‌ها خودداری شود، اعلام کرد که عبارتند از:

 

- اسفناج

اسفناج حاوی اسید اگزالیک است، ماده‌ای که وقتی خام مصرف شود بی‌ضرر است؛ اما وقتی دوباره گرم شود، اسید متبلور شده و سمی می‌شود. علاوه بر این، اسفناج حاوی نیترات است که با حرارت دادن به نیتریت تبدیل می‌شود، یک ترکیب سمی که می‌تواند خطر تومورهای روده را افزایش دهد.

همچنین برگ‌های اسفناج می‌تواند حاوی لیستریا باشد، باکتری که ممکن است باعث بیماری‌های غذایی جدی مانند تب و علائم شبیه آنفولانزا شود و در برخی موارد ممکن است منجر به عوارض جدی مانند تشنج شود.

 

 

-چای

توصیه می‌شود چای را دوباره گرم نکنید؛ زیرا تجمع تانن آن، اسیدیته و تلخی چای را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، باکتری‌هایی که ممکن است در چای خفته باشند، با گرم کردن مجدد چای فعال شوند و فرد را در معرض خطر عفونت قرار دهند.

 

 

- برنج

برنج یکی از خطرناک‌ترین غذاها برای گرم کردن مجدد است. وقتی برنج پخته شده در یخچال قرار می‌گیرد، باکتری باسیلوس سرئوس مقاوم در برابر حرارت می‌تواند روی آن تکثیر شود. حتی اگر برنج گرم شود، هاگ‌ها زنده می‌مانند و ما را در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار می‌دهند.

علائم عفونت با این باکتری به صورت استفراغ، اسهال و گرفتگی شکم ظاهر می‌شود. برای کاهش خطر عفونت، توصیه می‌شود برنج را در مدت دو ساعت پس از پخت در یخچال و در ظرف در بسته نگهداری کنید.

 

  211111ش

منبع: صد آنلاین

کلیدواژه: غذا گرم کردن مجدد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sadonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۲۵۲۴۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص عامل عفونت و زخم معده با کیت نانویی ایرانی

محققان یکی از شرکت‌های فناور به منظور تشخیص عفونت معده با باکتری هلیکوباکترپیلوری، کیت تشخیص ویژه‌ای را ساختند که می‌توان از آن برای شناسایی سریع این باکتری استفاده کرد. هلیکوباکترپیلوری عامل زخم معده و سرطان معده است.

به گزارش ایسنا، هلیکوباکتر پیلوری (H.Pylori)، شایع‌ترین میکروبی است که انسان‌ها را در بُعد جهانی آلوده کرده است؛ به طوری که نیمی از مردم دنیا (بیش از ۴ میلیارد نفر) مبتلا به عفونت هلیکوباکتری بوده و شیوع آن در جهان به ۴۴٫۳ درصد رسیده است. این باکتری عامل خطری برای زخم‌های معده و دوازدهه، گاستریت مزمن یا سرطان معده است. هر چند که این باکتری تنها عامل خطر برای سرطان‌های دستگاه گوارش نیست و عوامل دیگر همچون سابقه خانوادگی، رژیم غذایی، ژنتیک فرد و غیره نیز در بروز آن دخیل هستند، اما شناسایی و کاهش عفونت فعال ناشی از هلیکوباکتر پیلوری به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه از راه‌های پیشگیری و کاهش بروز سرطان‌های دستگاه گوارش محسوب می‌شود.

کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌ژن هلیکوباکتر پیلوری به صورت کیفی با استفاده از آنتی‌بادی ضدهلیکوباکتر پیلوری می‌تواند با حساسیت بالا آنتی‌ژن‌های سطحی هلیکوباکتر پیلوری را در نمونه مدفوع شناسایی کند. این روش به دلیل حساسیت بالا و همچنین هزینه کم و غیرتهاجمی بودن به عنوان روش شناسایی رایج و مناسب برای تشخیص، پیگیری درمان یا غربالگری افراد جامعه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، آزمایشگاه بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها، کلینیک‌های پزشکی وافراد عادی در منزل می‌توانند از این کیت نانویی استفاده کنند. این کیت در برخی مراکز درمانی کشور عرضه می‌شود.

به نقل از ستاد نانو، در سال‌های اخیر، هلیکوباکتر پیلوری، به‌عنوان عامل اول سرطان معده طبقه‌بندی شده است. با تشخیص زود هنگام عفونت می‌توان با درمان دارویی به راحتی عفونت را حذف کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کیت نانویی ایرانی، راه حلی برای تشخیص عفونت و زخم معده
  • هشدار؛ غذاهایی را که نباید در میکروویو گرم کرد
  • با رژیم غذایی مدیترانه‌ای حافظه را تقویت کنید
  • اهدا عضو کودک ۸ ساله مشهدی به سه بیمار نیازمند جان دوبار بخشید
  • جهت تقویت بینایی از چه غذاهایی بیشتر استفاده کنیم؟
  • حکایت واقعی ضرب المثل | داستان به وجود آمدن ضرب المثل یک بار جستی ملخک، دوبار جستی ملخک، آخر به دستی ملخک
  • غذاهایی برای تقویت سلول‌های بنیادی و بازسازی بدن
  • تشخیص عامل عفونت و زخم معده با کیت نانویی ایرانی
  • با خوردن چه غذاهایی «سلول‌های بنیادی» بدن تقویت می‌شوند؟
  • هرگز این کارها را صبح نکنید پوستتان خراب می شود