۵ نکته مهم که سلامت یک رژیم غذایی را تضمین میکنند
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۲۵۸۹۹۲۵
اقتصاد۲۴- اخیراً سازمان جهانی بهداشت، سازمان خواربار و کشاورزی و سازمان ملل متحد بیانیه مشترکی درباره نکات کلیدی یک رژیم غذایی منتشر کردهاند.
بیانیه جدید سازمان جهانی بهداشت و سازمان ملل متحد بر اهمیت غذاهای کامل به ویژه میوهها و سبزیجات، اسیدهای چرب غیراشباع و دریافت کالری کافی از کربوهیدراتها تاکید میکند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
به نقل از مدیکال نیوز تودی، این بیانیه همچنین تاکید میکند که گوشت قرمز با طیف گستردهای از بیماریها و بیماریهای مزمن مرتبط است، که نشان میدهد مردم باید از مصرف بیش از حد محصولات گوشت قرمز اجتناب کنند. در نهایت، این گزارش یادآوری کرده است که چگونه و چرا غذاهای فوق فرآوری شده، مانند فست فودها، برای سلامتی مضر هستند و اجتناب از آنها برای سلامتی بهتر است. تحقیقات اخیر چندین رژیم غذایی مختلف را به عنوان سالم معرفی کرده است و نشان داده است آنها فواید قلبی عروقی، متابولیک و سلامت مغز را به همراه دارند. این رژیمها عبارتند از: رژیمهای مدیترانهای، رژیم غذایی مایند و رژیم غذایی دَش.
۱. یک رژیم غذایی سالم باید شامل چه مقدار کربوهیدرات باشد؟بیانیه اخیر اشاره میکند که کربوهیدراتها بخش ضروری رژیم غذایی افراد هستند و توضیح میدهد که آنها منبع اولیه انرژی را برای بدن فراهم میکنند. کربوهیدراتها باید حداقل ۴۵ درصد از کل کالری روزانه یا حداکثر ۷۵ درصد کالری روزانه را تشکیل دهند. بهترین منابع کربوهیدرات عبارتند از: غلات کامل مانند گندم کامل، جو دوسر، سبزیجات، میوهها، حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس. میزان مصرف روزانه میوه و سبزیجات یک بزرگسال باید حداقل ۴۰۰ گرم باشد. کربوهیدراتها نه تنها انرژی، بلکه مواد مغذی مهمی مانند پتاسیم، منیزیم و کروم را نیز فراهم میکنند که از سلامت قلب حمایت میکنند و به تنظیم سطح قند خون کمک میکنند.
فیبر نیز نوعی کربوهیدرات بسیار مهم است؛ بر طبق این بیانیه یک بزرگسال باید حداقل ۲۵ گرم فیبر غذایی طبیعی در روز مصرف کند. فیبر بخشی از گیاهان است که به طور کامل هضم نمیشود. در عوض در بدن حرکت میکند و چربیها و قندهای سرگردان را جمعآوری میکند، باکتریهای سالم روده را تغذیه میکند و سموم را با حرکات منظم روده از بین میبرد. یک رژیم غذایی حاوی فیبر کافی میتواند به کاهش خطر بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ کمک کند.
۲. چه نوع چربیهایی باید در رژیم غذایی ما وجود داشته باشد؟در حالی که بسیاری از مردم ممکن است چربیها را ناسالم بدانند، این بیانیه خاطرنشان میکند که چربی یک ماده مغذی ضروری برای عملکرد صحیح سلولها در بدن است و دو اسید چرب، اسید لینولئیک و اسید آلفالینولنیک، را فقط میتوان از طریق این چربیها به دست آورد. گردو، تخمه آفتابگردان و بادام همگی منابع خوبی از امگا ۶ هستند و ماهیهای چرب مانند ماهی تن و سالمون منبع امگا ۳ هستند.
بر اساس این بیانیه مشترک، در بزرگسالان، ۱۵ تا ۳۰ درصد کالری روزانه باید از چربیها، در درجه اول اسیدهای چرب غیراشباع، تأمین شود. چربیها برای تولید هورمون، عملکرد مغز و جذب ویتامینهای محلول در چربی و ساخت گروههای خاصی از آنتی اکسیدانها ضروری هستند. انتخاب چربیهای غیراشباع سالم مانند آووکادو، آجیل و دانهها از سلامت قلب محافظت میکند و به حمایت از فشار خون و سطح کلسترول سالم کمک میکند.
بیشتر بخوانید: فایده بینظیر مصرف تخم مرغ برای درمان این بیماری
۳. در مورد پروتئینها چه چیزهایی باید بدانیم؟در این بیانیه مشترک آمده است پروتئینها بلوکهای ساختمانی برای بسیاری از عناصر ساختاری بدن مانند ماهیچهها و همچنین مولکولهای عملکردی مانند هورمونها و آنزیمها اساسی هستند. ۱۰ تا ۱۵ درصد کالری روزانه باید از پروتئینها تامین شود و این میزان میتواند از ترکیبی منابع حیوانی و گیاهی به دست آید. منابع پروتئین گیاهی ممکن است برای سلامت قلب و عروق و متابولیک بزرگسالان مفیدتر باشند. نیاز به پروتئین برای هر فرد متفاوت است. با این حال، تحقیقات نشان میدهد که مصرف پروتئین باید بیشتر از مقدار مجاز رژیم غذایی توصیهشده یعنی ۸ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باشد.
میزان مصرف روزانه پروتئین باید در طول روز تقسیم شود، زیرا با افزایش سن، بدن در پردازش پروتئین کارآمدتر میشود. بهترین منابع پروتئین عبارتند از: مرغ بدون چربی، ماهی چرب، حبوبات یعنی لوبیا خشک، عدس و نخود، ماست یونانی، پنیر دلمه، آجیل و دانهها. شیرهای گاوی، سویا یا نخود نیز حاوی مقادیر مناسبی از پروتئین هستند، در حالی که بسیاری از شیرهای آجیل پروتئین زیادی ندارند.
۴. غذاهای فوق فرآوری شده: چگونه از آنها اجتناب کنیم؟بیانیه مشترک همچنین خاطرنشان میکند سدیم یا همان نمک یک ماده معدنی ضروری برای بدن است و بنابراین باید در مقادیر متوسط در رژیم غذایی وجود داشته باشد. با این حال مصرف زیاد آن با افزایش فشار خون همراه است که میتواند منجر به بیماریهای قلبی عروقی شود. بنابراین، یک فرد بالغ نباید بیش از ۲ گرم سدیم در روز مصرف کند؛ این میزان مطابق با ۵ گرم نمک خوراکی است.
قندها مواد مغذی ضروری نیستند و دریافت آنها باید به کمتر از ۱۰ ٪ انرژی دریافتی روزانه محدود شود و حتی بهتر است اگر کمتر از ۵ ٪ کالری دریافتی بدن از آنها تامین شود. غذاهای فوق فرآوری شده معمولاً حاوی مقادیر زیادی نمک و شکر اضافه شده و همچنین موادی مانند تقویت کنندههای طعم هستند. مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده، مانند فست فودها، با تسریع پیری بیولوژیکی، افزایش خطر زوال شناختی و سکته مغزی و دهها مشکل سلامتی دیگر مرتبط است.
اگر مطمئن نیستید که یک محصول غذایی به عنوان «فوق فرآوریشده» محسوب میشود یا نه، باید برچسبهای مواد تشکیل دهنده را مطالعه کنید تا از وجود افزودنیهایی مانند طعم دهندهها و رنگهای مصنوعی، شیرینکنندهها، روغنهای هیدروژنه، نگهدارندهها و سایر افزودنیهای تولیدی مطمئن شوید. این افزودنیها التهاب زا و عامل بیماریهای مزمن هستند. مصرف بیشتر مواد غذایی فوق فرآوری شده به طور مستقیم با خطر مرگ زودهنگام، به ویژه به دلیل سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است. علاوه بر این، مصرف غذاهای فوق فرآوری شده به شدت با خطر ضعف در افراد مسن مرتبط است.
۵. چرا باید از گوشت قرمز پرهیز کنیم؟در نهایت، بیانیه مشترک تاکید میکند گوشت قرمز، اگرچه یک انتخاب غذایی محبوب است، اما ممکن است برای سلامتی مضر باشد. شواهد روزافزون نشان میدهد گوشت قرمز با سرطان روده بزرگ و سایر انواع سرطان در ارتباط است، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد، باعث مشکلات قلبی عروقی میشود و حتی ممکن است باعث پیشروی سریع زوال عقل شود. با این حال، زمانی که صحبت از حفظ یک رژیم غذایی سالم میشود، مهم است که به جای تمرکز بر روی آنچه که باید اجتناب کنید، بر آنچه میتوانید در وعده غذایی خود بگنجانید، تمرکز کنید.
منبع: اقتصاد ۲۴
کلیدواژه: رژیم غذایی غذا های فوق فرآوری شده کربوهیدرات ها یک رژیم غذایی کالری روزانه بیانیه مشترک برای سلامت قلبی عروقی بیماری ها گوشت قرمز چربی ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت eghtesaad24.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد ۲۴» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۲۵۸۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
انسانهای اولیه گوشتخوار بودند؟
مخاطب ۲۴- بحث در مورد اینکه اجداد ما از چه زمانی شروع به خوردن گوشت کردند، تغییری غیرمنتظره کرده است.
محققان برای مدتها تکامل انسان اولیه را با مصرف گوشت مرتبط میدانستند، اما یک مطالعه اخیر نشان میدهد که برخی از اجداد اولیه ما به رژیم غذایی عمدتاً گیاهی پایبند بودهاند. این پژوهش توسط دکتر تینا لودکه از موسسه شیمی ماکس پلانک در آلمان و با همکاری محققان آفریقای جنوبی انجام شد. این یافتهها فرضیات قبلی ما را در مورد رژیم غذایی اولیه انسانها را به چالش کشیده است. این تیم تحقیقاتی ایزوتوپهای نیتروژن در مینای دندان فسیل شده هفت انسان اولیه را تجزیه و تحلیل کردند. این فسیلها از غارهای اشتِرکفرونتاین در نزدیکی ژوهانسبورگ، مکانی غنی از بقایای انسانهای اولیه، به دست آمدند.
نسبت ایزوتوپ نیتروژن در دندانهای انسانهای اولیه همواره پایین بود و تقریباً شبیه به حیوانات گیاهخوار بود. این یافته نشان میدهد که این اجداد اولیه انسان عمدتاً از رژیم غذایی گیاهی استفاده میکردند و به طور منظم گوشت نمیخوردند. در حالی که محققان اذعان دارند این انسانهای اولیه معروف به استرالوپیتکوس ممکن است گهگاه پروتئینهای حیوانی مانند تخم مرغ یا حشرات را مصرف کرده باشد، یافتههای آنها نشان میدهد گوشت بخش مهمی از رژیم غذایی آنها نبود. تجزیه و تحلیل ایزوتوپهای نیتروژن شاخص قابل اعتمادی از رژیم غذایی موجودات ارائه میدهد. هنگامی که حیوانات غذا را هضم میکنند، بدن آنها نیتروژن را به گونهای پردازش میکند که آثار شیمیایی مشخصی از خود به جا میگذارد. حیوانات گیاهخوار نسبت ایزوتوپ نیتروژن کمتری دارند، در حالی که گوشتخواران نسبتهای بالاتری دارند. تینا لودکه، ژئوشیمیدان، خاطرنشان کرد: «مینای دندان سختترین بافت بدن پستانداران است و میتواند اثر انگشت ایزوتوپی رژیم غذایی حیوانات را برای میلیونها سال حفظ کند.»
با اندازه گیری نسبت ایزوتوپ نیتروژن در مینای دندان فسیل شده، دانشمندان میتوانند تعیین کنند که آیا ارگانیسم در درجه اول از گیاهان یا حیوانات استفاده میکند. در حالی که این روش به طور گسترده برای مطالعه رژیم غذایی حیوانات و انسانهای امروزی مورد استفاده قرار گرفته است، قبلاً به دلیل تخریب مواد آلی در طول زمان به فسیلهایی با قدمت دهها هزار سال محدود میشد. با این حال، لودکه و تیمش از یک تکنیک پیشرفت در آزمایشگاه آلفردو مارتینز-گارسیا در موسسه شیمی ماکس پلانک استفاده کردند. این روش به محققان اجازه داد تا دادههای ایزوتوپ نیتروژن را از مینای دندان فسیل شده که میلیونها سال قدمت دارد استخراج کنند.
یکی از مهمترین جنبههای این مطالعه به چالش کشیدن نظریههای موجود در مورد نقش گوشت در تکامل انسان است. بسیاری از محققان این نظریه را مطرح کردهاند که مصرف منابع حیوانی، به ویژه گوشت، نقش مهمی در رشد مغزهای بزرگتر و تواناییهای پیشرفتهتر ساخت ابزار داشته است. پروتئین و چربی موجود در گوشت با افزایش تکاملی اندازه مغز که در هومینینهای بعدی مشاهده شد، مرتبط است. با این حال، شواهد مستقیمی مبنی بر اینکه چه زمانی گوشت به یک عنصر اصلی در رژیم غذایی انسان تبدیل شد، مبهم باقی مانده است.
یافتههای این مطالعه نشان میدهد که استرالوپیتکوس برخلاف نئاندرتالها که میلیونها سال بعد زندگی میکردند پستانداران بزرگ را شکار یا مصرف نمیکردند. این نشان میدهد که تغییر به سمت رژیم غذایی مبتنی بر گوشت بعداً در تکامل انسان، احتمالاً با ظهور هوموها رخ داده است. مارتینز-گارسیا گفت: «این روش فرصتهای هیجان انگیزی را برای درک تکامل انسان باز میکند. این موضوع پتانسیل پاسخگویی به سوالاتی مهم را دارد، به عنوان مثال، اجداد ما از چه زمانی شروع به گنجاندن گوشت در رژیم غذایی خود کردند؟ و آیا شروع مصرف گوشت با افزایش حجم مغز مرتبط بود؟»
این تحقیق نشان دهنده یک پیشرفت بزرگ در مطالعه رژیمهای غذایی باستانی است. مطالعات قبلی بر شواهد غیرمستقیم، مانند استفاده از ابزار و الگوهای سایش روی دندانها، برای استنباط اینکه انسانهایی اولیه چه میخوردند، تکیه داشتند. با این حال، تیم لودکه ملموسترین شواهدی را ارائه کرده است که نشان میدهد استرالوپیتکوسها عمدتاً گیاهخوار بوده است. تیم لودکه اکنون قصد دارد با تجزیه و تحلیل مینای دندان فسیل شده از سایر گونههای اولیه انسانها در دورههای زمانی مختلف و مناطق جغرافیایی، تحقیقات خود را گسترش دهد. آنها کار خود را با جمع آوری داده از سایتهای فسیلی کلیدی در شرق و جنوبی آفریقا و همچنین آسیای جنوب شرقی آغاز کردند و امیدوارند درک کنند که چه موقع و چگونه مصرف گوشت به یک بخش منظم از رژیم غذایی انسان تبدیل شده است.
این تحقیق میتواند دست یافتن به پاسخ سؤالات دیرینه در مورد اینکه آیا مصرف گوشت مزیت تکاملی برای انسانها داشت، کمک کند. آیا مصرف گوشت در توسعه مغزهای بزرگتر نقش داشته است؟ آیا این در ساختارهای اجتماعی و رفتارهای شکار نقش داشته است؟ یافتههای این مطالعه فرضیات سنتی در مورد رژیمهای غذایی اولیه انسان را به چالش کشید. به نظر میرسد استرالیاپیتکوسها به جای شکار، در درجه اول به غذاهای گیاهی متکی بوده است. این تحقیق تصویری واضحتر از چگونگی تکامل تغذیه انسان در طی میلیونها سال ارائه میدهد و اهمیت ادامه اکتشاف در زمینه انسان شناسی تکاملی را برجسته میکند. از آنجا که دانشمندان روشهای خود را اصلاح کرده و مجموعه دادههای خود را گسترش میدهند، ممکن است به زودی حتی جزئیات بیشتری را در مورد عادات رژیم غذایی که روند تکامل انسان را شکل میدهد، کشف کنیم. در هر صورت یک چیز واضح است: سفر ما از موجوداتی گیاهخوار به همه چیزخوار آنطور که قبلاً تصور میشد ساده نبود.
X Share Stumble Upon Delicious Digg Cloob برچسب ها: انسان اولیه 0 لینک کوتاه کپی لینک نظر شما نام ایمیل * نظر آخرین اخبار کالابرگ الکترونیکی برای ۱۵ کالای اساسی شارژ میشود ترامپ موافق سقط جنین است! لحظه انفجار کوره ذوب فولاد ارفع اردکان یزد رسمی؛ اسماعیل کارتال سرمربی پرسپولیس شد بایواتانول جایگزین بنزین میشود؟ تهران - تورنتو ۲۸۷ میلیون! کارتال سرمربی پرسپولیس شد بابک زنجانی بعد از آزادی بانک زد؟ ایلان ماسک: آزمایش اینترنت ماهوارهای روی موبایل، از ۳ روز دیگر آغاز میشود اولین حادثۀ چهارشنبهسوری در شهرری! بازداشت ۲ دختر درپی رقصیدن در مزار شهدا گزینه مورد علاقه موسیمانه با ملوان بست! آنچه که از ۴۳ فیلم فجر امسال نمیدانید! یکی جلوی دبیر را بگیرد واقعا فکر کرده دبیر است! اگر به دنبال آرامش هستی به این گیاه بچسب! احمد خاتمی: مذاکره با آمریکا برخلاف نظر رهبری است حساب امانی چیست؟ اعلام زمان آغاز بلیتفروشی جشنواره فیلم فجر زندگی به دور از تصور زوجی در آلاسکا تمرینات محمدرضا گلزار برای کنسرتهای جدید! پربازدید ها آنچه که از ۴۳ فیلم فجر امسال نمیدانید! ویتامینهای ضروری برای سالمندان رییس جمهور گچ و ملات ریخت و مدرسه ساخت! پدر و مادر چه کسی را بیش از همه دوست دارند؟ واکسن گارداسیل برای افرادی است که روابط نامشروع دارند! اولین تصاویر واقعی از گوشی فوق باریک سامسونگ مقصر شرایط بحرانی استقلال کیست؟ شرایط واردات خودرو با کارت ملی پسر نتانیاهو قصد کشتن بنیامین را داشت؟ ظریف: اگر دادگاه تصمیم بگیرد که من از دولت بروم این کار را خواهم کرد نوشیدنیهای ورزشی برای سلامتی مضر هستند زمان طلایی ورزش برای کنترل قند خون ورود خودروهای جدید BMW و هوندا به گمرک تهران نقاشیهای پارسا پیروزفر عراقچی پاسخ گوترش را داد! شروط دریافت وام شرافت دانشجویان اعلام شد درخواست پول کاشت ناخن ازسوی خانوادههای تحت پوشش! قانونی برای منع پخش مشروبات الکلی وجود ندارد! یورگن کلینزمن: طارمی به یک شب عالی نیاز دارد که شجاعت بیشتری پیدا کند تغییر میلیونی حقوق بازنشستگان در بهمن ۱۴۰۳ تصاویر اخبار داغ انسانهای اولیه گوشتخوار بودند؟ انسانهای اولیه ۳.۵ میلیون سال پیش رژیمهای غذایی شگفت انگیز و متفاوتی نسبت به آنچه ما میخوریم، داشتند. رسمی؛ اسماعیل کارتال سرمربی پرسپولیس شد باشگاه پرسپولیس اسماعیل کارتال را به عنوان سرمربی جدید خود معرفی کرد. بازداشت ۲ دختر درپی رقصیدن در مزار شهدا دو دختر درپی رقصیدن در محل شهدای گمنام بازداشت شدند. آنچه که از ۴۳ فیلم فجر امسال نمیدانید! جشنواره فیلم فجر با ۴۳ فیلم متنوع و جذاب از جمله موسی کلیمالله، زمانی در ابدیت و آنتیک، آماده است تا سینمادوستان را شگفتزده کند. این دوره با داستانهای پرتنش و بازتابی از تاریخ و جامعه، سوالاتی درباره جسارت فیلمسازان در مقابل واقعیتها مطرح میکند. زندگی به دور از تصور زوجی در آلاسکا زوجی که در خانهای دورافتاده در آلاسکا زندگی میکنند، واقعیت زمستان بیرحم این منطقه را آشکار کردند. تمرینات محمدرضا گلزار برای کنسرتهای جدید! ویدیویی از تمرینات خوانندگی رضا گلزار در شبکههای اجتماعی منتشر شده و گفته شده او خود را برای اجرای کنسرت آماده می کند. چند تا پسر مجرد در کشور داریم؟ کاهش جمعیت به یکی از مسائل جدی و با اهمیت کشور تبدیل شده است؛ موضوعی که کارشناسان و پژوهشگران با بررسی عوامل و دلایل سعی دارند، راهکارهایی ارائه دهند تا در این حوزه اقدام جدی و تاثیرگذار رخ دهد. برگزیده میانکاله، زیستگاه پرندگان فلامینگوها و گونههای مختلف پرندگان مهاجر زمستانی در مازندران هر سال پس از طی مسافت طولانی از عرض شمالی به تالاب بینالمللی میانکاله به عنوان یکی از ۶۰۰ ذخیرگاه زیست کره جهان در شرق مازندران میرسند. در طول هر برنامه مهاجرتی حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار بال فلامینگو وارد تالاب میانکاله و سایر تالابهای محلی منطقه و آببندانها میشوند و تا اوایل بهار سال بعد میهمان کشورمان هستند. همسران غریب:با هم و تنها از بین رفتن رابطه زوجیت، مثل مرگ یک موجود زنده ناراحتکننده است. رابطهها با امید آغاز میشوند و وقتی از واقعیت شکست میخورند تمام میشوند، حتی اگر هیچ وقت مرگشان روی کاغذ اعلام نشود. آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین «قریب به اتفاق خانواده قربانیان که بالای ۱۰۰ خانواده بودند، شکایت کرده بودند، اما دو جلسه مانده به آخرین جلسه دادگاه، بیشترشان از روی ناامیدی به رسیدگی منصفانه، شکایتشان را پس گرفتند و تنها ۷ تا ۸ خانواده باقی ماندند.» جستجو پیوندها خبرنامه نظرسنجی Rss درباره ما تماس باما اوقات شرعی آب و هوا آرشیو اقتصادی اقتصادی مناطق آزاد بازار صنعت مواد غذایی کشاورزی آرایشی و بهداشتی بورس بانک و بیمه طلا و ارز بازار مسکن بازار خودرو لوازم خانگی لوازم دیجیتال ارزهای دیجیتال اجتماعی اجتماعی وضعیت راه ها مذهبی اخبار فرهنگیان سلامت علم و فناوری اطلاعات محیط زیست حقوقی و قضایی حوادث اخبار کرونا هواشناسی سیاسی سیاسی انتخابات بینالملل امنیتی و دفاعی احزاب ورزشی عمومی فوتبال المپیک والیبال کشتی فرهنگی فرهنگی سینما و تئاتر موسیقی چهرهها گردشگری گردشگری جاذبه های گردشگری سیاسی اقتصادی اجتماعی ورزشی فرهنگی گردشگری صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل درباره ما تماس باما آب و هوا اوقات شرعی نظرسنجی پیوندها جستجو خبرنامه Rss آرشیو اقتصادی اقتصادی مناطق آزاد بازار صنعت مواد غذایی کشاورزی آرایشی و بهداشتی بورس بانک و بیمه طلا و ارز بازار مسکن بازار خودرو لوازم خانگی لوازم دیجیتال ارزهای دیجیتال اجتماعی اجتماعی وضعیت راه ها مذهبی اخبار فرهنگیان سلامت علم و فناوری اطلاعات محیط زیست حقوقی و قضایی حوادث اخبار کرونا هواشناسی سیاسی سیاسی انتخابات بینالملل امنیتی و دفاعی احزاب ورزشی عمومی فوتبال المپیک والیبال کشتی فرهنگی فرهنگی سینما و تئاتر موسیقی چهرهها گردشگری گردشگری جاذبه های گردشگری سیاسی اقتصادی اجتماعی ورزشی فرهنگی گردشگری