چرا صرف این ویتامین برای سالمندان ضروری است؟
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۲۵۸۹۹۶۰
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، به گفته محققان فنلاندی، «مکملهای ویتامین D ممکن است فواید دیگری نیز داشته باشند، اما در افراد سالم با سطوح کافی از مواد مغذی، یافتههای ما مزایای طولانیمدت مکمل ویتامین D۳ با دوز متوسط یا بالا را در پیشگیری از دیابت نوع ۲ نشان نمیدهد.»
تحقیقات جدید بر روی دادههای سایر مطالعات انجام شد که نشان میداد افرادی با سطوح پایین ویتامین D ممکن است با خطر بیشتر ابتلاء به دیابت مواجه شوند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
بنابراین آیا دوز نسبتاً بالایی از مکملهای ویتامین D میتواند به کاهش میزان دیابت نوع ۲ در میان افراد بدون پیش دیابت کمک کند؟
برای پی بردن به این موضوع، محققان به رهبری «جیرکی ویرتانن»، از دانشگاه فنلاند شرقی، به طور تصادفی نزدیک به ۲۳۰۰ فرد ۶۰ ساله یا بالاتر را برای دریافت قرصهای دارونما یا ۴۰ یا ۸۰ میکروگرم مکمل ویتامین D۳ در روز به مدت پنج سال اختصاص دادند.
در پایان این پنج سال، ۱۰۵ شرکت کننده به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند: ۳۸ نفر در گروه دارونما، ۳۱ نفر در گروه دریافت کننده ۴۰ میکروگرم ویتامین D۳ در روز، و ۳۶ نفر در گروه دریافت کننده ۸۰ میکروگرم ویتامین D۳ در روز.
به عبارت دیگر، تفاوت معناداری در میزان ابتلای افراد به دیابت نوع ۲، صرف نظر از میزان مصرف مکمل ویتامین D وجود نداشت.
تیم ویرتانن همچنین هیچ فایدهای از مکملهای با دوز بالا بر روی سطح قند خون یا انسولین فرد یا معیارهای اضافه وزن / چاقی مشاهده نکردند.
نتیجه نهایی، به گفته محققان: برای هر فرد سالم و غیر دیابتی با سطح ویتامین D سالم، افزایش مصرف این ویتامین احتمال ابتلاء به دیابت یا عوامل خطر رایج آن را تغییر نخواهد داد.
منبع: اقتصادنیوز
کلیدواژه: سالمندان ویتامین دی اخبار بشار اسد و سوریه حماس و اسرائیل یارانه حمله روسیه به اوکراین بانک مرکزی آلودگی هوا حمله اسرائیل به غزه تنش آمریکا و چین بورس تهران آخرین اخبار سهام عدالت متاورس قیمت خودرو دونالد ترامپ مسعود پزشکیان یارانه نقدی دیابت نوع ۲ ویتامین D۳ ویتامین D
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصادنیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۲۵۸۹۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
خطرات حذف صبحانه در بیماران دیابتی
محققان در تحقیقات جدید خود دریافتند که خوردن صبحانه برای زنانی که اضافه وزن دارند در کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک میکند.
تحقیقات جدید محققان نشان داد که زنانی که اضافه وزن دارند و صبحانه خورده بودند، قند خون پایینتر و پاسخ انسولین بهتری را داشتهاند.
دکتر «الیزابت توماس»، استاد پزشکی «کلرادو» در این باره گفت: زمانی که زنان صبحانه را از برنامه غذایی خود حذف میکنند، دچار «مقاومت انسولین» میشوند.
هورمون انسولین که از لوزالمعده ترشح میشود، هورمونی است که برای حیات هر فرد ضروری است، وظیفه این هورمون، وارد کردن گلوکز به سلولها و تبدیل آنها به انرژی است، ولی باید بدانید که مقادیر بیش از حد این هورمون خطرناک است.
بعضی افراد دارای یک نوع مقاومت در برابر انسولین هستند؛ یعنی سلولهای بدن این افراد در مقابل فعالیت انسولین برای وارد کردن گلوکز به سلولها و تبدیل آن به انرژی مقاومت میکنند.
در نتیجه ممکن است میزان قند و انسولین خون در آنها بالا برود، از طرفی در این مواقع حتی لوزالمعده نیز ممکن است برای عادی کردن میزان قند خون، انسولین بیشتری ترشح کند.
در صورت بالا بودن وزن بدن، میزان انسولین و قندخون افزایش مییابدافزایش بیش از حد انسولین نیز سبب بالا رفتن کلسترول، فشارخون، تریگلیسیرید (که نوعی از چربیهای خطرناک خون است) و کاهش کلسترول مفید (HDL) میشود.
در مواردی که قندخون افزایش پیدا میکند، ترشح انسولین به طور طبیعی بالا میرود تا بدن بتواند میزان قند خون را کاهش دهد.
به عنوان مثال در مبتلایان به دیابت نوع دوم، نشانگان متابولیک و افراد چاق، چون در عملکرد انسولین اشکال وجود دارد، سطح انسولین بالا است.
دکتر توماس گفت: مقاومت به انسولین در این تحقیقات کوتاه مدت است،، اما زمانی که این شرایط مزمن باشد یک عامل خطرناک برای دیابتیها محسوب میشود.
دکتر توماس این تحقیقات و یافتههای آن را در نشست سالانه انجمن غدد درون ریز و متابولیسم در «سانفرانسیسکو» ارائه داد.
دکتر توماس در این نشست گفت: خوردن صبحانه سالم احتمالاً سودمند است، نه تنها ممکن است به کنترل وزن کمک کند بلکه از دیابت نیز اجتناب میکند.
انجمن دیابت آمریکا اعلام کرده که بیش از ۱۸ میلیون آمریکایی به بیماری دیابت مبتلا هستند.
اضافه وزن به دیابت منتهی میشودتیم پزشکان، تحقیقاتی را در میان ۹ زن ۲۹ ساله که همگی اضافه وزن داشتند یا چاق بودند، انجام دادند.
دکتر توماس بعد از صرف ناهار این زنان، انسولین و قند خون آنها را در ۲ روز مختلف (روزی که صبحانه خورده بودند و روزی که صبحانه نخورده بودند) اندازهگیری کرد.
سطوح قند خون این افراد به طور معمول بعد از صرف غذا افزایش یافت و باعث تولید انسولین شد که به سلولها کمک میکند تا گلوکز را به انرژی تبدیل کند.
میزان انسولین و گلوکز زنان بعد از ناهار بسیار بالاتر از روزی بود که آنها صبحانه خود را از قلم انداخته بودند.
توماس در رابطه با روزی که این افراد صبحانه نخورده بودند گفت: افراد شرکتکننده به سطح بیشتری از انسولین نیاز داشتند که میزان قند را در بدن کاهش دهد.
وی اشاره کرد: یک افزایش ۲۸ درصدی در پاسخ به انسولین و افزایش ۱۲ درصدی در پاسخ قند خون پس از نخوردن صبحانه وجود داشت.
وی در این شرایط بر افزایش خفیف گلوکز و افزایش میزان متوسط در انسولین تأکید کرد.
دکتر «جوئل زونسزین» استاد پزشکی بالینی در کالج «آلبرت انیشتین» از مرکز دیابت بالینی در مرکز پزشکی «مونته فیور» در شهر نیویورک گفت: این تحقیقات علت و معلول بودن را ثابت نمیکند.
کارشناس دیگری در این باره گفت: این تحقیقات نشان داد که بین نخوردن صبحانه و تولید انسولین بیشتر یک رابطه وجود دارد، اما باید تحقیقات بیشتری در این باره انجام داد.