Web Analytics Made Easy - Statcounter

یاد گرفتن سواد در «سازمان نهضت سوادآموزی» دارای سه دوره از جمله سوادآموزی، تحکیم سواد و انتقال است و طبق این تقسیم بندی، دوره سوادآموزی دوره‌ای است که افراد در آن به حداقل سواد مجهز می‌شوند.  

خبرگزاری برنا - فاطمه شهرابی: دستور تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی در ۷ دی سال ۱۳۵۸ توسط امام خمینی (ره) داده شد و این سازمان طی‌۴۵ سال با برگزاری کلاس‌های سوادآموزی در ندامتگاه ها، پادگان‌ها و مراکز یادگیری محلی حدود ۹۲۰ هزار نفر از اتباع عراقی و افغانستانی را باسواد کرده و در مجموع حدود ۱۱ میلیون نفر را باسواد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   

بیشترین تعداد بی سواد در ۴ استان کشور 

در حال حاضر بیشترین میزان بی‌سوادی در گروه سنی ۱۰ سال به بالا در استان‌های سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و لرستان است و بیشترین مشکل به اطراف تهران و شهرستان‌های این استان مربوط می شود، چرا که اتباع زیادی در این مناطق  زندگی می‌کنند.  

اساسنامه سازمان نهضت سواد آموزی در سال ۱۳۶۳ تدوین شده است و امروز با توجه چهار تعریف سازمان یونسکو از سواد و برنامه هفتم توسعه مورد بازنگری قرار گرفت، طبق این بازنگری مأموریت جدیدی به مأموریت‌های پیشین سازمان اضافه می‌شود و علاوه بر ریشه کنی بی سوادی به ارتقای سواد عمومی، آموزش مستمر و مادام العمر و پاسخگویی به نیاز‌های فردی و اجتماعی موظف شده است، همچنین سازمان نهضت سوادآموزی به دنبال تصویب آموزش دوره متوسطه اول است.  

 وجود ۵۰۰ مرکز یادگیری محلی در کشور

رسول جمشیدی اول معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی در گفت وگو با خبرنگار ‌اجتماعی خبرگزاری برنا، اظهار داشت: زمانی طبق مصوبه دولت تعداد مراکز یادگیری محلی سازمان نهضت سوادآموزی به ۳ هزار مرکز رسید، اما نهایتا تعداد مراکز به ۵۰۰ مرکز رسید چرا که این مراکز در ساختار‌های مختلفی از جمله دولتی، غیردولتی و مشارکتی فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: در حاضر ۵۰۰ مرکز یادگیری محلی داریم که اقدام تلفیق سواد مهارت را در این مراکز رصد می‌کنیم، همچنین در راستای کیفی سازی این مراکز امکان کاهش تعداد آنها هم وجود دارد.

باید گفت سوادآموزی در این سازمان دارای سه دوره از جمله سوادآموزی، تحکیم سواد و انتقال است و طبق این تقسیم بندی دوره سوادآموزی دوره‌ای است که افراد در آن به حداقل سواد مجهز می‌شوند.  

دومین دوره، دوره تحکیم سواد است که در این دوره فرصت استمرار و پایدار آموخته‌ها و کاربردآن را برای افراد فراهم می‌کند، سومین دوره سوادآموزی دوره انتقال است و در این دوره فرصت ادامه تحصیل را به افراد می‌دهد.  

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سواد آموزی درباره این دوره ها چنین گفت: ما در سه دوره آموزشی خود، سرانه‌ای را در نظر می گیریم که امسال نسبت به سنوات گذشته حدود ۳ برابر رشد کرده است. برای  دوره سوادآموزی حدود ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان، دوره انتقال ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و دوره تحکیم سواد ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر فردی که سواد می‌آموزد، پرداخت می شود.

آموزش دوره متوسطه به ماموریت های سازمان نهضت سوادآموزی اضافه می شود

جمشیدی اول درباره اضافه شدن آموزش دوره متوسطه به ماموریت‌های سازمان نهضت سوادآموزی عنوان کرد: کتاب‌های دوره متوسطه در سازمان نهضت سوادآموزی متفاوت خواهد بود، به جهت اینکه تنها اساسنامه نیست بلکه باید برنامه درسی و آموزشی مجزایی نوشته شود و سپس به تائید شورای عالی آموزش و پرورش برسد.

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان نهضت سوادآموزی سازمان نهضت سوادآموزی سازمان نهضت سواد دوره سوادآموزی یادگیری محلی دوره متوسطه تحکیم سواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۳۱۰۱۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن منوط به همکاری بانک‌ها است

علی نبیان رئیس سازمان  ملی زمین و مسکن در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران از آغاز عملیات اجرایی پروژه ۲۰۸ واحدی نهضت ملی مسکن در قالب مسکن محرومان و کم برخوردار خبر داد و گفت: این پروژه با هدف تأمین مسکن برای همه اقشار، علی‌الخصوص قشر کم‌برخوردار جامعه طراحی شده و ۱۰۰ واحد از مجموع واحد‌ها ویژه متقاضیان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، ۶۴ واحد برای متقاضیان تحت پوشش سازمان بهزیستی و ۴۴ واحد برای  نیرو‌های مسلح است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن نیازمند تامین مصالح ساختمانی و نیازمند تامین منابع مالی است گفت: در صورت همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ساخت ما شاهد بهبود و تقویت اجرای روند پروژه‌ها خواهیم بود.

معاون وزیر راه وشهرسازی همچنین در خصوص ساخت مسکن محرومان هم گفت: با توجه به اولویت دولت چهاردهم در تامین مسکن محرومان و لزوم توجه هر دو سازمان به مسکن محرومان و اقشار کم‌درآمد، تامین زمین برای ۵۰ هزار واحد مسکن اقشار کم درآمد از سوی سازمان ملی زمین و مسکن صورت گرفته است.

نبیان  بیان کرد: در حال حاضر  متاسفانه  بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن  همکاری لازم را انجام نمی‌دهند که همین امر خود زمینه ساز تاخیر در روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن می‌شود بنابراین در این شرایط باید اقدامات و همکاری‌های لازم صورت گیرد.

   نبیان  با بیان اینکه سازمان ملی زمین و مسکن برای تأمین منابع مالی پروژه‌های نهضت ملی مسکن که به عهده سازمان ملی زمین و مسکن است اقدامات لازم به زودیانجام می‌شود گفت:  قول می‌دهیم که در جهت تسریع در روند اجرای پروژه‌های مسکن  اقدامات و برنامه ریزی‌های لازم صورت گیرد.

وی تاکید کرد: امیدواریم در این زمینه هرچه سریعتر اقدامات و برنامه ریزی‌های لازم در جهت پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها صورت گیرد و ما بتوانیم روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن را تسریع کنیم.

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری مراکز غیرمجاز ضایعات ‌در کرج
  • تاکید استاندار خراسان جنوبی بر تقسیط هزینه‌های مسکن ملی
  • متقاضیان مسکن ملی عطا را به لق می بخشند؟
  • تصاویر/ حرفه آموزی در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن منوط به همکاری بانک‌ها است
  • نشست شيوه‌نامه جديد کلاس‌گذاري نهضت سوادآموزي در ناحيه دو بندرعباس برگزار شد
  • واریز وام نهضت ملی مسکن
  • آموزش قرآن‌کریم در مراکز نظامی افغانستان
  • وام نهضت ملی مسکن را چگونه بگیریم؟
  • افزایش چهار درصدی اهدای خون در قم