Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصادنیوز»
2025-01-18@19:14:55 GMT

سهم مردان از ناباروری چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۳۱۰۱۹۸۰

سهم مردان از ناباروری چقدر است؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، اشرف آل یاسین متخصص زنان و زایمان در گفتگو با خبرنگار مهر راجع به ناباروری و علائم آن در مردان و زنان گفت: ناباروری به طور کلی به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود. ناباروری اولیه یعنی افراد به مشکلاتی دچار شده‌اند که ممکن است به طور مادرزادی از بدو تولد به آن دچار بوده‌اند، مانند خانمی که به هیچ عنوان تخمک ندارد، داشتن مشکلات کروموزومی، نداشتن رحم از بدو تولد (سندروم راکی تانسکی)، ابتلاء به عفونت لگنی و ترشح نشدن هورمون در بدن (سندروم آمنوره هیپوتالامیک) به این دسته از ناباروری‌ها، ناباروری اولیه گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمان ناباروری اولیه

آل یاسین اذعان کرد: برای ناباروری راه درمان وجود دارد اما مسئله مهم تشخیص درست و به موقع مشکل است. پیشنهاد درمانی ما برای فردی که به صورت مادرزادی تخمک ندارد، اهدای تخمک در رحم فرد است یا خانمی که دچار سندروم راکی تانسکی است به طور معمول تخمدان طبیعی دارد و همسرش نیز دارای اسپرم سالم است به همین دلیل می‌توان از خود فرد تخمک و از همسرش اسپرم گرفته و در آزمایشگاه جنین را پرورش داد یا حتی برای کسانی که دچار سندروم آمنوره هیپوتالامیک هستند نیز با استفاده از داروهای تخمک‌گذاری می‌توان این سندروم را درمان کرد و فرد بعد از درمان کامل به طور طبیعی باردار می‌شود.

ناباروری ثانویه

متخصص زنان و زایمان اظهار داشت: گروه دیگر بیماران ناباروری ثانویه نام دارند، این گروه به دلیل بیماری که در گذشته به آن دچار بوده‌اند مبتلا به ناباروری شده‌اند. برای مثال فردی دچار سرطان شده و به اجبار رحمش برداشته شده است، یا دچار فیبرم‌های متعدد و خونریزی‌های شدید شده است، یا گاهی رحم دچار مشکل شده است و جنین خود به خود سقط می‌شود. همچنین رحم توان نگهداری از جنین را ندارد، یا در بعضی مواقع فرد دچار عفونت مکرر شده است و یا دچار آندومتریوز شده و لوله‌های فرد بسته شده است؛ اما شایع‌ترین دلیل که افراد زیادی را درگیر مشکل ناباروری کرده ازدواج و بارداری در سن بالا است یعنی افراد بعد از سن ۳۵ سالگی ازدواج می‌کنند و در این سن دقیقاً بدن به طور طبیعی دچار ناباروری شده و تولید تخمک متوقف خواهد شد.

درمان ناباروری ثانویه

وی تصریح کرد: کسانی که رحم را به علت بیماری خاص مانند سرطان از دست داده‌اند یا رحم دچار ناتوانی در نگهداری از جنین شده است می‌توانند از رحم اجاره‌ای استفاده کنند، افرادی هم که در سن بالای ۳۰ سال ازدواج کرده یا ازدواج می‌کنند اگر می‌خواهند صاحب فرزند شوند از همان سن ۳۰ سالگی شروع به فریز تخمک کنند تا برای بچه‌دار شدن در سنین بالا با مشکل مواجه نشوند، حتی کسانی که مبتلا به سرطان هستند نیز اگر تا قبل از شیمی درمانی بتوانند تخمک‌های خود را فریز کنند، بعد از شیمی درمانی از داشتن فرزند محروم نیستند.

وی ادامه داد: افرادی که به سرطان مبتلا می‌شوند بعضی از آن‌ها به صورت خیلی نادر بعد از بهبود سرطان می‌توانند تخمک‌های فریز شده را در رحم خودشان پرورش دهند اما بسیاری از این افراد باید از روش رحم اجاره‌ای استفاده کنند.

آل یاسین افزود: ما به مراجعین پیشنهاد می‌کنیم اگر شرایط فرزند آوری دارید هرچه زودتر اقدام کنید اما اگر شرایط حاد دارید به مراکز نازایی مراجعه و درمان را شروع کنید و امروزه در سطح کشور مراکز نازایی دولتی وجود دارد که بخشی از هزینه درمان توسط بیمه پرداخت می‌شود و مانند گذشته دیگر مراحل سخت طی نخواهد شد.

عوامل بیرونی ناباروری در مردان و زنان

متخصص زنان و زایمان مطرح کرد: بعضی اوقات افراد دچار ناباروری اولیه و ثانویه نمی‌شوند اما با روش زندگی ناسالم و اشتباه بدن دچار ناباروری خواهند شد. برای مثال افرادی که از دخانیات، الکل و فست‌فود به صورت بی‌اندازه استفاده می‌کنند، منجر به ناباروری در افراد می‌شود و این عوامل بیرونی برای مرد و زن خطرناک خواهد بود. یکی دیگر از عوامل بیرونی که بانوان را دچار ناباروری دائمی می‌کند سقط جنین است، افرادی که سقط جنین انجام داده‌اند به ناباروری مبتلا شده و گاهی دیگر بچه‌دار نخواهند شد.

وی افزود: داشتن یک روش زندگی صحیح، رژیم غذایی مناسب و ورزش روزانه می‌تواند به کیفیت هورمون‌ها در بدن افراد کمک کرده و با کنار گذاشتن رفتارهای پرخطر زندگی طولانی‌تر و سالم‌تری خواهند داشت.

ناباروری در آقایان

آل یاسین تصریح کرد: بین ۳۰ تا ۴۰ درصد ناباروری از آقایان نشأت می‌گیرد. علت ناباروری آقایان نیز می‌تواند مادرزادی یا اکتسابی باشد. مشکلات کروموزومی، نداشتن اسپرم باز بدو تولد و انسداد لوله‌ها از آن دسته ناباروری‌های مادرزادی در آقایان به شمار می‌رود، همچنین مصرف مداوم سیگار و الکل توسط آقایان و همچنین استفاده از داروهای بدنسازی (استروئیدها) می‌تواند از عوامل اکتسابی ناباروری و از دست دادن اسپرم و ناباروری در آقایان شود.

هزینه و شرایط دسترسی به داروهای ناباروری

متخصص زنان و زایمان خاطر نشان کرد: درمان ناباروری امروزه سهولت پیدا کرده است، همچنین داروهای ایرانی برای درمان ناباروری تولید شده که جواب دهی بالایی نیز دارد. خوشبختانه این بخش از درمان در کشور دچار کمبود نیست؛ منتهی یک‌سری دارو خارجی برای افرادی که مشکل حادتری دارند و از داروهای ایرانی جواب نگرفته‌اند تجویز می‌شود که افراد با هزینه بالاتری باید آن داروها را تهیه کنند؛ به غیر از چند داروی خارجی که هزینه بالاتری دارد بقیه خدمات و درمان ناباروری با هزینه مناسب انجام می‌شود و زیر چتر بیمه است. برای مثال سه جلسه آی وی اف (لقاح مصنوعی) توسط بیمه پرداخت شده و فرد از جلسات آ وی اف به صورت رایگان بهره‌مند خواهد شد.

منبع: اقتصادنیوز

کلیدواژه: ناباروری زنان و زایمان اخبار بشار اسد و سوریه حماس و اسرائیل یارانه حمله روسیه به اوکراین بانک مرکزی آلودگی هوا حمله اسرائیل به غزه تنش آمریکا و چین بورس تهران آخرین اخبار سهام عدالت متاورس قیمت خودرو دونالد ترامپ مسعود پزشکیان یارانه نقدی متخصص زنان و زایمان درمان ناباروری ناباروری اولیه دچار ناباروری آل یاسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصادنیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۳۱۰۱۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۵۶ میلیارد ریالی بیمه سلامت همدان در درمان ناباروری

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان، گفت: از ابتدای سال تا پایان آذرماه بیش از ۵۶ میلیارد ریال در بخش درمان ناباروری بیمه شدگان استان هزینه شده است. - اخبار استانها -

فریبرز نیاستی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: از اول سال تا پایان آذرماه بیش از 56 میلیارد ریال برای درمان ناباروری یک هزار و 325 نفر در استان پرداخت شده است.

وی از توسعه قرارداد با موسسات و مراکز درمانی استان خبر داد و تصریح کرد: به منظور افزایش میزان رضایتمندی بیمه شدگان و گسترش دسترسی به خدمات تحت پوشش بیمه سلامت، اداره کل بیمه سلامت استان همدان تلاش کرد تا با تعداد بیشتری از مراکز و موسسات درمانی استان قرارداد همکاری منعقد کند.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان افزود: هم اکنون این اداره کل با یک هزار و 51  مرکز تشخیصی درمانی شامل بیمارستان‌های دولتی، خصوصی و خیریه،  مطب‌های پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص، دندانپزشکان، مراکز تصویربرداری، داروخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها، طرف قرار داد است.

نیاستی با بیان اینکه  پرداخت‌های بیمه سلامت به موسسات و مراکز درمانی استان بی‌نظیر و بی‌سابقه است، عنوان کرد: با توجه به نقش اثرگذار تامین مالی منابع مورد نیاز در موسسات درمانی طرف قرارداد به منظور ارائه خدمات مطلوب‌تر به بیماران، اداره کل بیمه سلامت استان از سال گذشته تمام توان خود را به‌کار گرفته تا با پرداخت به‌روز مطالبات موسسات طرف قرارداد، پزشکان و داروخانه‌ها نسبت به تسویه مطالبات موسسات و مراکز درمانی استان مبادرت کند.

وی گفت: در همین راستا مطالبات داروخانه‌های خصوصی استان تا پایان آبان‌ماه امسال پرداخت شده و مطالبات پزشکان بخش خصوصی استان (مطب‌ها) تا پایان شهریورماه و پزشکان ارجاع شهری تا پایان آذرماه، آزمایشگاه‌های خصوصی تا پایان مردادماه و بیمارستان‌های دولتی تا شهریورماه امسال  پرداخت شد.   

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با تاکید بر اینکه خسارت متفرقه بیمه شدگان به صورت هفتگی پرداخت می‌شود، عنوان کرد:  از ابتدای سال تاکنون بیش از 921 میلیارد تومان برای هزینه‌های درمانی بیمه شدگان به مراکز و موسسات درمانی استان توسط بیمه سلامت همدان پرداخت شده است.  

نیاستی افزود: تمامی مطالبات سال 1402 مراکز و موسسات درمانی استان به مبلغ بیش از یک هزار و 500 میلیارد تومان پرداخت و تسویه شده است.

تداوم طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده

وی گفت: با توجه به نقش بی‌بدیل پزشک خانواده در سلامت فرد، خانواده و جامعه، می‌توان گفت خدماتی که پزشک خانواده به جمعیت تحت پوشش خود می‌دهد، خدماتی با کیفیت، مطمئن، ارزان و سهل الوصول هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان، افزود: با اجرای طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده در استان همدان هم اکنون 171 هزار نفر از بیمه شدگان صندوق بیمه سلامت همگانی به 121 پزشک خانواده منتسب شده‌اند که تمام جمعیت مذکور از خدمات و مزایای بیمه سلامت بهره‌مند هستند و خدماتی که در این صندوق به بیمه شدگان ارائه می‌شود از نظر نوع خدمت و تعرفه هیچ تفاوتی با سایر صندوق‌ها ندارد.

اجرای موفقیت‌آمیز طرح دارویار در استان

نیاستی تصریح کرد: از 23 تیرماه 1401 طرح دارویار در استان همدان همزمان با کل کشور اجرایی و عملیاتی شد و تاکنون این طرح ملی و مهم به طور موفقیت‌آمیز با کمترین چالش در استان اجرایی شده است و همچنین تسریع در پرداخت مطالبات داروخانه‌های استان نسبت به سایر استان‌ها از عوامل موفقیت این طرح مهم در استان همدان بوده است.

وی افزود: پیشگیری از قاچاق دارو، جلوگیری از مصرف بی‌رویه و خودسرانه دارو، توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، منطقی‌تر شدن مصرف و تجویز دارو، کاهش تقاضاهای القایی، بهره‌مندی همه دهک‌های درآمدی از یارانه دارو از فواید اجرای طرح دارویار است.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان از  اجرای 100 درصدی طرح ملی نسخه‌نویسی الکترونیکی در استان خبر داد و گفت: طرح ملی نسخه‌نویسی الکترونیکی به عنوان زیرساخت تشکیل پرونده الکترونیک سلامت شهروندان، هم اکنون در تمامی موسسات درمانی خصوصی و دولتی طرف قرارداد در استان همدان به صورت  100 درصدی  اجرایی شده است.

نیاستی تصریح کرد: کاهش خطاهای مربوط به نسخه‌خوانی در داروخانه‌ها، مدیریت و ساماندهی هزینه‌های نظام سلامت کشور، صرفه‌جویی در مصرف کاغذ و رفع مشکلات مربوط به حفظ و نگهدای سوابق پزشکی از دیگر فواید طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی است.

وی افزود: تسریع در انتقال و رصد داده‌ها، پایداری اطلاعات، کاهش خطا، پایش و نظارت فنی و دقیق و نیز صرفه‌جویی در هزینه‌ها از مزیت‌های دیگر طرح نسخه‌نویسی الکترونیک است.

رایگان شدن هزینه رادیوتراپی بیماران سرطانی

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان بیان کرد: به منظور افزایش رفاه حال بیماران صعب‌العلاج به ویژه بیماران سرطانی و کاهش مشکلات این بیماران در خصوص پرداخت هزینه‌های درمانی با پیگیری‌های متعدد انجام شده توسط این اداره کل، تفاهم‌نامه‌ای با مرکز رادیوتراپی مهدیه همدان منعقد شد.

نیاستی گفت: با انعقاد این تفاهم‌نامه برای نخستین بار در کشور 78 درصد هزینه‌های رادیوتراپی بیماران صعب‌العلاج و سرطانی در مرکز تشخیصی و درمانی مهدیه همدان از سوی اداره کل بیمه سلامت استان همدان از محل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج  پرداخت می‌شود و الباقی از سوی مرکز مهدیه به بیماران تخفیف داده می‌شود. به این ترتیب بیمار برای دریافت خدمت رادیوتراپی هیچ گونه هزینه‌ای را در این مرکز پرداخت نخواهد کرد و فقط فرآیند درمان خود را پیگیری می‌کند.

وی از انعقاد قرارداد با بیمارستان خصوصی بوعلی همدان و کلینیک تخصصی افق همدان خبر داد و تصریح کرد: پوشش بیمه سلامت ویژه محلات کم برخوردار استان، استقرار نیروی فنی در داروخانه دانشگاه علوم پزشکی جهت تایید داروی بیماران و اصلاح، ارتقای و بهسازی فضای میز خدمت اداره کل به منظور افزایش میزان رضایتمندی مراجعین و تسهیل در خدمت‌رسانی به بیمه شدگان از دیگر خدمات بیمه سلامت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناباروری؛ چالشی اجتماعی، روانی و پزشکی که نیازمند آگاهی و حمایت است
  • «ناباروری» یک چالش اجتماعی و روانی
  • پرداخت ۵۶ میلیارد ریالی بیمه سلامت همدان در درمان ناباروری
  • ناباروری مردان؛ چگونه سیگار، استرس و آلودگی هوا بر توانایی باروری تاثیر می‌گذارند؟/ تأثیر سیگار، استرس و آلودگی هوا بر ناباروری مردان؛ آخرین یافته‌های علمی
  • تأثیر سیگار، استرس و آلودگی هوا بر ناباروری مردان
  • زنان بیشتر از مردان دچار تبخال تناسلی می‌شوند
  • باید بر روی مباحث اقتصادی درمان ناباروری، بانک خون بند ناف و بانک اطلاعات ژنتیکی کار کرد
  • سعید کاظمی آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه رویان که بود؟
  • نقش مهم طب سنتی در درمان ناباروری
  • طب سنتی، طب مکمل در درمان ناباروری