هشدار نارنجی برای وزش باد و اختلال در تردد
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۳۱۰۸۹۴۴
به گزارش صدانلاین، این هشدار شامل استانهای مختلف در زمانهای اعلامشده است:
امروز (شنبه): نیمه جنوبی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و خوزستان.
فردا (یکشنبه): نیمه جنوبی آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، زنجان، قزوین، همدان، لرستان، مرکزی، قم، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی و شمال اصفهان، بوشهر و دامنه و ارتفاعات استانهای البرز و تهران.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
دوشنبه: نیمه شرقی اصفهان، یزد، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، کرمان، هرمزگان و نیمه شمالی سیستان و بلوچستان.
سهشنبه: خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی هرمزگان و مرکز و جنوب کرمان.
این سامانه بارشی میتواند منجر به اختلال در حمل و نقل، لغزندگی جادهها و کولاک برف بهویژه در گردنههای کوهستانی، آبگرفتگی معابر، مهگرفتگی، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقت، خسارت به سازههای موقت، محصولات کشاورزی، ماشینآلات کشاورزی و اختلال در انتقال حاملهای انرژی شود. همچنین، احتمال سیلابی شدن مسیلها و بالا آمدن آب رودخانهها نیز وجود دارد.
سازمان هواشناسی توصیه کرده است که از سفرهای غیر ضروری بهویژه در گردنههای برفگیر خودداری شود، خودروها به وسایل زمستانی و سوخت کافی مجهز باشند و از فعالیتهای کوهنوردی، تفریحی و ورزشهای هوایی خودداری شود. همچنین آمادگی نیروهای امدادی و راهداری در جادهها ضروری است و از تردد عشایر و دامداران در ارتفاعات و حاشیه مسیلها و رودخانهها باید اجتناب شود.
طوفان در دریا:
سازمان هواشناسی همچنین درخصوص وزش باد نسبتا شدید شمال غربی و افزایش ارتفاع امواج در خلیج فارس و تنگه هرمز هشدار نارنجی صادر کرده است. این وضعیت از اواخر وقت یکشنبه تا سهشنبه در خوزستان، بوشهر و هرمزگان ادامه خواهد داشت. بر اثر این شرایط، خطراتی مانند غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی، اختلال در فعالیتهای تفریحی و ترددهای دریایی، آسیب به قفسهای پرورش ماهی و مشکلات در فعالیتهای فراساحلی پیشبینی شده است.
در این شرایط، سازمان هواشناسی توصیه کرده است که از شنا، فعالیتهای تفریحی و شیلاتی خودداری شود، تردد شناورهای سبک، نیمهسنگین و سنگین محدود شود و تمهیدات لازم برای فعالیتهای ساحلی و فراساحلی در نظر گرفته شود. همچنین آمادگی برای مواجهه با خسارت احتمالی در سکوهای نفتی و کشتیهای تجاری ضروری است.
منبع: صد آنلاین
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت sadonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «صد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۳۱۰۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
هواشناسی ایران۱۴۰۳/۱۰/۲۳؛ برف و باران در ۲۵ استان
بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی سازمان هواشناسی امروز در جنوب آذربایجان غربی، برخی مناطق آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، نیمه غربی اصفهان و شمال فارس افزایش ابر و بارش پراکنده پیشبینی میشود.
در غرب سواحل دریای خزر و اردبیل، وزش باد جنوبی و افزایش دما پیشبینی میشود. همچنین در مازندران و شرق گیلان نیز بارش پراکنده رخ میدهد.
فردا دوشنبه در خراسان جنوبی، نیمه شرقی اصفهان، شمال فارس، یزد، کرمان، هرمزگان و برخی نقاط سیستان و بلوچستان، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقتی و در ارتفاعات بارش برف پیشبینی میشود. همچنین در شرق گیلان، مازندران و دامنههای جنوبی البرز واقع در استانهای قزوین، البرز و تهران نیز رگبار پراکنده روی میدهد.
روز سهشنبه، در برخی نقاط خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان ابرناکی، وزش باد و بارش پراکنده پیشبینی میشود و این سامانه از شرق کشور خارج میشود. روز چهارشنبه، در گیلان و غرب مازندران بارش پراکنده و در جنوب شرق و شرق وزش باد پیشبینی میشود. در سایر مناطق کشور، جوی پایدار مستقر خواهد بود. روز پنجشنبه، در نوار شمالی کشور، ارتفاعات البرز و برخی مناطق غرب کشور بارش پراکنده رخ خواهد داد.
قابل ذکر است تا ظهر امروز در شهرهای صنعتی و پرجمعیت تهران، کرج، اراک و اصفهان افزایش غلظت آلایندههای جوی تداوم خواهد داشت. همچنین، روز سهشنبه، خلیج فارس مواج است.
توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی
زمان پایان: سهشنبه 1403/10/25
نوع مخاطره: بارش باران و برف، گاهی رعدو برق، در برخی نقاط وزش باد شدید و کاهش نسبی دما.
منطقه اثر:
یکشنبه 1403/10/23: نیمه جنوبی آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، زنجان، قزوین، همدان، لرستان، مرکزی، قم، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی و شمال اصفهان، بوشهر و دامنه و ارتفاعات استانهای البرز و تهران.
دوشنبه 1403/10/24: نیمه شرقی اصفهان، یزد، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، کرمان، هرمزگان و نیمه شمالی سیستان و بلوچستان.
سهشنبه 1403/10/25: خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی هرمزگان و مرکز و جنوب کرمان.
اثر مخاطره: احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل، لغزندگی جادهها و کولاک برف، بویژه در گردنههای کوهستانی به سبب بارش برف و باران، احتمال آبگرفتگی معابر، مه گرفتگی، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقت، خسارت به سازههای موقت، محصولات و ماشینآلات کشاورزی و احتمال اختلال در انتقال حاملهای انرژی، احتمال سیلابی شدن مسیل ها و بالا آمدن آب رودخانهها.
توصیه: پرهیز از سفرهای غیر ضروری، بویژه در گردنههای برف گیر، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی و سوخت کافی، بویژه در عبور از نواحی سردسیر، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از فعالیتهای تفریحی نظیر طبیعتگردی و ورزشهای هوایی، آمادگی نیروهای امدادی، راهداری و شهرداریها، همچنین دستگاههای اجرایی جهت برفروبی در جادهها، عدم تردد عشایر و دامداران در ارتفاعات و حاشیه مسیلها، پرهیز از قرار گرفتن در بستر و حریم رودخانهها.
توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا
زمان شروع: اواخر وقت یکشنبه 1403/10/23
زمان پایان: اوایل وقت چهارشنبه 1403/10/26
نوع مخاطره: وزش باد نسبتا شدید شمال غربی در محدوده 28 نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا 2 متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل.
منطقه اثر:
یکشنبه 1403/10/23، دوشنبه 1403/10/24 و سهشنبه 1403/10/25: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس و تنگه هرمز.
چهارشنبه 1403/10/26: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر در خلیج فارس.
اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت های تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایق های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تردد کشتی های تجاری و اختلال در فعالیت های فراساحلی و فعالیت های سکوهای نفتی.
توصیه: منع شنا، منع فعالیت های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین و سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت های ساحلی و فراساحلی و فعالیت های سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی.