Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضایتمندی بیماران؛ هدف اصلی اخلاق در حرفه پزشکی و پرستاری

­معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نتیجه تدوین دستورالعمل‌های همایش اخلاق در پزشکی و پرستاری باید به گونه‌ای باشد که رضایت مردم را به همراه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما، عباس عبادی در یازدهمین همایش سالیانه اخلاق پزشکی و هشتمین همایش اخلاق پرستاری افزود: اخلاق در رشته‌های سلامت محور اهمیت بالایی دارد، زیرا راهبرد تولید گفتمان و ارزش سازی در حوزه سلامت به حساب می‌آید؛ تلاش مشترکی برای این گفتمان صورت گرفته است تا غفلت در خصوص گفتمان اخلاق پزشکی و پرستاری، جبران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه همایش‌ها اگر هدفمند باشند می‌تواند تولید خط مشی و قانون کنند، افزود: نتیجه همایش تدوین دستورالعمل‌های بالینی و آموزشی می‌شود و اخلاق و تذکر اخلاقی نیز موجب باز اندیشی در افکار و روابط افراد خواهد شد که در حوزه سلامت اهمیت بیشتری می‌یابد.

عباس عبادی گفت: تلاش برای اجرای عملی آموزش‌های اخلاقی، حرفه‌های حوزه سلامت را به مردم مداری سوق می‌دهد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: هزار و دویست نفر درهمایش اخلاق در پزشکی و پرستاری ثبت نام کرده‌اند و از ۵۰۰ مقاله ارسالی ۱۱۰ مقاله به صورت سخنرانی و پوستر ارایه می‌شود.

ایران در عرصه اخلاق پزشکی پیشروست

باقر لاریجانی رئیس یازدهمین همایش اخلاق پزشکی در یازدهمین همایش اخلاق پزشکی و هشتمین همایش اخلاق پرستاری گفت: ایران جزو ۱۰ مرکز برتر دنیاست که با سازمان بهداشت جهانی همکاری دارد و جزو کشور‌های پیشرو در اخلاق پزشکی است.

رئیس یازدهمین همایش اخلاق پزشکی با بیان جایگاه ایران در اخلاق پرشکی گفت؛ ایران در اخلاق پزشکی پیشروست و در انتشارات پزشکی پیشرفت خوبی دارد، اما در بخش‌های علمی نیازمند توجه هستیم بدرفتاری‌هایی که در عرصه پزشکی است که باید بررسی و رفع شود و در بعضی اوقات مانند همه گیری کووید باید به مرحله‌ای برسیم که پیش از بروز همه گیری‌های احتمالی بتوان از اخلاق پرشکی برای مدیریت بحران‌ها استفاده کرد.

باقر لاریجانی افزود: بخش‌های زیادی از علوم نوین پزشکی و بالینی با اخلاق ارتباط تنگاتنگ دارند و علوم نوین، سلول درمانی، سلول‌های بنیادی، ژن درمانی و پیوند همه و همه به توسعه اخلاق پزشکی نیازمند هستند در گذشته دهنده و گیرنده پیوند مسئله بود که با کمک اساتید اخلاق، این مسئله برطرف شد و علم پرشکی برای نجات جان انسان‌ها مسیر خود را ادامه داد.

رئیس یازدهمین همایش اخلاق پزشکی گفت: زمینه نقد و نظر و گفت‌و‌گو باید در عرصه پزشکی بیش از پیش فراهم شود و سامانه‌های لازم در این زمینه تدوین شود تا اخلاق پزشکی در مقالات و دستورالعمل‌ها به عملکرد‌ها و بالین بیماران تسری یابد.

باقر لاریجانی افزود: دوره‌های دکترای اخلاق در دانشگاه‌های مختلف در حال برگزاری است و در تلاشیم اکثریت کسانی که در اخلاق پزشکی و پرستاری تدریس دارند خود به مباحث اخلاق پزشکی مسلط باشند.

رئیس یازدهمین همایش اخلاق پزشکی گفت: در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به غزه بیش از هزار نفر از کادر درمان شهید شدند و نقش اخلاق پزشکی در این خصوص مهم است که بتوان بحران‌های ناشی از نابرابری را مدیریت کرد و نجات جان انسان‌ها را در اولویت قرار داد.

خدمت به مردم خدمت به خداست 
آیت الله سید مصطفی محقق استاد حوزه و دانشگاه نیز در یازدهمین همایش اخلاق پزشکی گفت: آنچه پزشک و پرستار در خدمت به بیماران انجام می‌دهند نمونه بارز خدمت به خداست.
آیت الله سید مصطفی محقق افزود: کسانی که در پزشکی و پرستاری فعالیت دارند بیش از سایر مشاغل باید به اخلاق تأسی کنند، زیرا دست پزشک و پرستار در خدمت به بیمار نمونه فداکاری و محبت خداوند است که در آموزه‌های دینی نیز تاکید شده است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: پزشکی و پرستاری اخلاق پزشکی پزشکی گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۳۱۵۳۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۲ تخت آرامش در قلب محرومیت

به گزارش ایرنا، این اقدام انسان‌دوستانه و خیرخواهانه، نه تنها باعث التیام دردهای جسمی بیماران شد، بلکه امید و آرامش را به دل بسیاری از خانواده‌های نیازمند این خطه از ایران اسلامی بازگرداند. حضور این بیمارستان سیار در منطقه‌ای که دسترسی به خدمات درمانی مناسب در آن محدود است، نشان‌دهنده توجه ویژه به عدالت اجتماعی و سلامت عمومی در مناطق محروم کشور است.

بنیاد برکت با این اقدام، گام بلندی در راستای تحقق اهداف خود در زمینه کاهش محرومیت‌های بهداشتی و درمانی برداشته است. این بیمارستان سیار با ارائه خدمات متنوع از جمله ویزیت پزشکی، انجام آزمایش‌های تشخیصی، تجویز دارو و حتی انجام جراحی‌های سبک، توانست نیازهای فوری پزشکی ساکنان این منطقه را برطرف کند.

این اقدام نه تنها از نظر کمّی با تعداد بالای بیماران تحت پوشش قابل قدردانی است، بلکه از نظر کیفی نیز با توجه به شرایط دشوار منطقه و نیازهای متنوع بیماران، شایسته تحسین است. این حرکت انسان‌دوستانه، بار دیگر نشان داد که همبستگی و ایثار در جامعه ایرانی، حتی در سخت‌ترین شرایط، می‌تواند به بهبود زندگی افراد کم‌بضاعت و محروم کمک کند.

بیمارستان ۹۲ تخت‌خوابی سیار بنیاد برکت که با همراهی استانداری گلستان و مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بسیج جامعه پزشکی این استان از ۱۸ بهمن فعالیت خود را آغاز کرد و در ۱۰ روز در مجموع با ۶۰ نفر روز پزشک عمومی، ۹۰ نفر روز پزشک متخصص و فوق تخصص و ۶۵۰ نفر روز از عوامل پرستاری، آزمایشگاهی و کارشناسی در بخش‌های گوناگون «دندان‌ پزشکی، چشم پزشکی، مراقبت سلامت، داخلی، زنان و زایمان، ارتوپدی، تصویر برداری، مغز و اعصاب، قلب و عروق، رادیولوژی» خدمات درمانی و داروی رایگان ارائه دهد.

برخورداری اهالی کم برخوردار چهار شهرستان گالیکش، کلاله، مینودشت و گنبدکاووس باجمعیت تقریبی ۷۰۰ هزار نفر از اقوام و مذاهب اسلامی از طعم شیرین خدمات بهداشتی و درمانی بویژه پزشکان متخصص و فوق تخصص که برخی از اهالی این منطقه به سبب سرانه پایین درآمدی شاید سال‌ها در آرزوی مداوای دردهای خود بودند، نور امید و لبخند رضایت را در دل‌هایشان زنده و تقویت کرد.

استان گلستان، با تمام سرسبزی و زیبایی‌اش، در برخی زمینه‌ها از جمله بهداشت و درمان با مشکلات جدی و کمبود زیرساخت‌های بهداشتی و تجهیزات پزشکی مواجه است و به همین علت بسیاری از مردمان آن به ویژه در نواحی شرقی از خدمات بهداشتی و درمانی محروم هستند.

حضور بیماران در درمانگاه‌های تخصصی بیمارستان برکت

بیمارستان سیار ۹۲ تخت‌خوابی بنیاد برکت در منطقه کم‌برخوردار شرق گلستان مانند یک بیمارستان ثابت توانایی ارائه خدمات متنوع و جامعی را داشت. این بیمارستان از انجام آزمایش‌های پزشکی گرفته تا تزریقات و تحویل دارو را ارائه می‌کرد و همین امر باعث شد خیال مراجعه‌کنندگان به این مرکز درمانی راحت شود و از خدمات آن به طور قابل توجهی بهره‌مند شوند.

بهره‌مندی روزانه ۲ هزار بیمار از خدمات بهداشتی و درمانی

متولیان برگزاری این بیمارستان قبل از برپایی پیش بینی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی روزانه حداکثر تا هزار و ۵۰۰ نفر را داشتند اما به سبب محرومیت منطقه و نیز ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی به صورت یکجا، این عدد در پایان کار به حدود ۲ هزار نفر در روز افزایش یافت.

مدیر شبکه بهداشت و درمان کلاله و نماینده رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در بیمارستان ۹۲ تخت‌خوابی سیار بنیاد برکت در ینقاق به ایرنا، گفت: با راه‌اندازی این مرکز درمانی بزرگ که برای نخستین بار در استان اتفاق افتاد، خدمات سطح یک و سطوح درمانی ۲ و سه (تخصصی و فوق تخصصی) به بیماران و نیازمندان در این دیار کمتر توسعه یافته به صورت کاملا رایگان ارائه شد.

ابراهیم فدایی افزود: در مدت ۱۰ روز فعالیت این بیمارستان که با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بسیج جامعه پزشکی گلستان، استانداری و بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برپا شده بود در مجموع به ۱۹ هزار و ۴۰۴ بیمار خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شد که چهار هزار و ۸۱۸ نفر از بیماران هم داروی رایگان دریافت کردند.

حضور بیماران شرق گلستان جهت بهره‌مندی از خدمات بیمارستان برکت

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در گلستان هم پیش از این در گفت و گو با ایرنا گفته بود که ارزش بیمارستان ۹۲ تخت‌خوابی سیار بنیاد برکت بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال است که برای نخستین بار به این استان در حوزه جغرافیایی شهرستان فاقد بیمارستان گالیکش راه‌اندازی شد.

محمد ممشلی افزود: در این بیمارستان علاوه بر خدمات درمانی تخصصی و فوق تخصصی رایگان به بیماران، ۴۵۰ قلم دارو به ارزش تقریبی ۷۰ میلیارد ریال تامین شده بود که با تشخیص پزشکان رایگان به آنها تقدیم شد.

وی همچنین از کسب مجوز معرفی نامحدود بیماران سرطانی گلستان به مرکز جامع درمان سرطان بنیاد برکت کشور هم خبر داد و اضافه کرد: از این پس اینگونه بیماران برای درمان رایگان به تهران اعزام خواهند شد.

بیمارستان ۹۲ تختخوابی نمایش نوع دوستی و محرومیت زدایی بود

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان هم روز گذشته در آیین اختتامیه بیمارستان ۹۲ تخت‌خوابی سیار بنیاد برکت در شهر ینقاق از توابع شهرستان گالیکش در سخنانی برپایی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان این مرکز بزرگ درمانی را نمایش نوع دوستی و محرومیت زدایی دانست و از تلاش دست اندرکاران و متولیان این اقدام جهادی و خیرخواهانه قدردانی کرد.

جلسه اختتامیه فعالیت بیمارستان برکت در گالیکش

محمد حمیدی گفت: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به بیش از ۱۹ هزار بیمار از اقشار ضعیف و کم برخودار منطقه شرق گلستان کار بسیار بزرگی بود که سبب کاهش درد و آلام اهالی این دیار شد.

وی افزود: حضور پزشکان متخصص و کادر درمانی با ارائه افزون بر ۱۹ هزار و ۴۰۰ خدمت و صدور بیش از چهار هزار و ۸۰۰ نسخه درمانی، نشان‌دهنده گستردگی این خدمت در منطقه است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان ادامه داد: این خدمت بزرگ، در مقابل عزم جهادی متولیان و دست‌اندرکاران آن، بسیار کوچک و ناچیز به نظر می‌رسد.

برپایی این بیمارستان مجهز که توانست گام موثری در بهبود سلامت و تسکین دردهای مردم شرق گلستان بردارد، برای اهالی این دیار کم برخوردار نعمت بزرگی همراه با اثرات اجتماعی و روانی مثبت بود.

کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند استمرار این تلاش‌ها چه با برپایی بیمارستان‌های صحرایی یا اعزام تیم‌های پزشکی به مناطق محروم و کم برخودار گلستان می‌تواند به شکل معناداری به بهبود وضعیت سلامت در این مناطق کمک کرده و علاوه بر کاهش رنج بیماری مردم، لبخند رضایت را بر لبان مردم بنشاند و امید را در دل‌هایشان تقویت کند.

نیمی از جمعیت بیش از ۲ میلیون نفری گلستان متشکل از اقوام و مذاهب اسلامی در هفت شهرستان واقع درشرق این استان سکونت دارند.

استان‌ها گلستان ۰ نفر برچسب‌ها گنبدکاووس استان گلستان دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان سیار بنیاد برکت گالیکش

دیگر خبرها

  • تیغ تخلفات پزشکی، اعتماد بیماران را کُند می‌کند
  • یازدهمین کنگره ملی شهید رهنمون در کرمانشاه برگزار می‌شود
  • رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
  • هیچ نهادی بر عملکرد مراکز «هوم‌کر» نظارت ندارد
  • هیچ نهادی بر عملکرد مراکز «هوم‌کر» نظارت ندارد؛ تعرفه خدمات پرستاری در منزل واقعی نیست
  • ۹۲ تخت آرامش در قلب محرومیت
  • بخش هموفیلی بیمارستان اکباتان به بیمارستان بعثت منتقل می‌شود
  • افزایش جزای نقدی مداخله در امر پزشکی
  • جزای نقدی مداخله در حرفه پزشکی ۵۰۰ میلیون تومان شد
  • ۲ رشته‌ دکترای تخصصی جدید در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان راه اندازی شد