Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، فرشاد ابراهیم‌پور، نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه ۱۶ بهمن ماه) در نشست خبری در محل مجلس، درباره موضوع تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، گفت: تا ساعتی دیگر، جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با دستورکار بررسی وضعیت تاثیر قطعی معدل در کنکور برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: با احترامی که ما برای جایگاه شورای انقلاب فرهنگی داریم، باورمان این است که ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع اجرایی کنکور که قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را دارد، برخلاف قانون مجلس و منویات مقام معظم رهبری فرمودند که درباره مواردی که مجلس شورای اسلامی قانون دارد، نباید ورود شود.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: مجلس قانون سنجش و پذیرش دانشجو را تصویب کرده، اما مقرره شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور در موارد متعددی با قانون مجلس در مغایرت است، از جمله اینکه برگزاری کنکور دوبار در سال آمده و تاثیر قطعی معدل را به میزان ۶۰ درصد در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم دیدند. اصرار مجلس این است که باید مصوبه مجلس در این زمینه اجرایی شود.

ابراهیم‌پور اظهار کرد: آخرین نظر کمیسیون آموزش مجلس در این زمینه این بود که در پایه دهم تاثیر قطعی معدل را نداشته باشیم، در پایه یازدهم تاثیر مثبت معدل را داشته باشیم و تاثیر معدل پایه دوازدهم حداکثر ۴۰ درصد باشد.

وی گفت: موسسات کنکور پیش از این در بحث کنکور تک مرحله‌ای ورود داشتند، اما امروز متاسفانه به پایه‌های پایین‌تر و فعالیت آنان گسترش یافته است. همچنین اعمال مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیشتر به نفع متقاضیان کنکور پردرآمد کشور بوده، تا افرادی که در مناطق کم برخوردار هستند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مجلس شورای اسلامی چه برنامه‌ای دارد که مصوبه مجلس درباره کنکور اجرایی شود، گفت: مجلس هیچ‌گاه در این زمینه سکوت نکرده و ریاست مجلس نیز در جلسه پبشین از مصوبه مجلس دفاع کرد. در صورتی که وزارت علوم به قانون مجلس‌درباره کنکور و میزان تاثیر قطعی معدل تمکین نکند، از ابزارهای قانونی و نظارتی خود استفاده خواهیم کرد

کد خبر 6368051 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مجلس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور وزارت علوم تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی انقلاب اسلامی ایران مسعود پزشکیان جمهوری اسلامی ایران محمدرضا عارف شورای عالی انقلاب فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاثیر قطعی معدل درباره کنکور قانون مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۳۴۸۶۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر معدل در کنکور/ عدالت یا نابرابری آموزشی؟

صفحه اقتصاد -

با توجه به اینکه در جلسه ۹۱۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم اعضاء بر حذف سوابق تحصیلی پایه دهم و در نظر گرفتن سوابق تحصیلی پایه‌های یازدهم و دوازدهم ملاک قرار گرفت که مسعود بهرامی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص اهمیت امتحانات نهایی گفت: فلسفه امتحانات نهایی برای سنجش، ارزیابی و انتخاب فرد با شرایط قابل قبول است.

وی افزود: برخی از متون و مفاد آموزشی از چرخه علم نافع، خارج است یعنی دانش‌آموز بر اساس احساسات و جو حاکم نسبت به برخی از موضوعات احساس نیاز نمی‌کند، در نتیجه رغبت به شرکت در آزمون و اخذ مدرک وجود ندارد. بنابراین اگر مفاد درسی‌ به مفاد کاربردی، مهارت‌افزایی و اشتغال بینجامد، کارآفرینی و رغبت افزایش خواهد یافت.

این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه مافیاهای کنکور علاقه‌مندند دانش‌آموزان را به فضای کنکور و کتاب‌های آموزشی وارد کنند ادامه داد: شیوه امتحانات نهایی با مرجعیت در مدرسه است بنابراین مافیاها با جوسازی و تحلیل‌های غلط، تصمیم سازی‌های نادرست ارائه می‌کنند تا منافع خود را حفظ کنند.

بهرامی به نحوه برگزاری آزمون و آموزش‌های تحصیلی اشاره کرد و گفت: باید فرصت مشابه و یکسان برای آزمون و آموزش وجود داشته باشد یعنی دانش‌آموزان، آزمون‌ها و آموزش‌های یک دست دریافت کنند تا کیفیت افزایش یابد.

وی با بیان اینکه همه افراد، برگزاری آزمون برای اعطای مدرک را پذیرفته‌اند و تاکنون این آزمون در قالب موضوعی به اسم کنکور اجرا می‌شد افزود: آموزش‌ها در شهر تهران با نقاط حاشیه‌ای یکسان نیست اما در کنکور و امتحانات نهایی آزمون‌ها یکسان برگزار می‌شود، دانش آموز تیزهوش مدرسه سمپاد همان آزمونی را می‌دهد که دانش آموز عادی و منطقه محروم می‌دهد، بنابراین اگر ایراداتی به امتحانات نهایی وارد است همان ایرادات به کنکور هم وارد است.

این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه در امتحان نهایی، سوالات بر اساس مفاد کتاب درسی است و لازم نیست دانش‌آموز برای یادگیری سوالات امتحان نهایی مانند کنکور به کلاس اضافه برود و یا کتاب اضافه بگیرد ادامه داد: دانش‌آموز کتاب را می‌خواند و با اندکی تغییر در آموزش معلم، می‌تواند از سد امتحان نهایی عبور کند اما در مقابل سد کنکور با سوالات پیچیده‌تری مواجه است. همچنین کیفیت برگزاری امتحانات نهایی با سازمان سنجش قابل مقایسه نیست، بعد از گذشت ۶۰ سال از برگزاری کنکور هنوز هم موضوع لو رفتن سوالات در آزمون‌های دستیاری پزشکی و آزمون وکالت و کنکور تجربی وجود دارد اما دیگر مصداقی از لو رفتن سوالات در امتحانات نهایی وجود ندارد.

بهرامی با بیان اینکه موضوع تقلب هم در امتحانات نهایی و هم در کنکور وجود دارد گفت: اگر دانش‌آموزان اعلام می‌کنند سرکلاس «۲+۲=۴» تدریس می‌شود اما در امتحانات نهایی «کتانژانت عدد» پرسیده می شود، پس در جلسه کنکور «هوش مصنوعی کتانژانت» پرسیده می‌شود، اما این استدلال دانش‌آموزان درست نیست زیرا در امتحانات نهایی سوالات استاندارد، دارای روایی و پایایی است. گاها بعد از کنکور تعدادی از سوالات حذف می‌شوند و یا اعلام می‌شود جواب مسئله در گزینه‌ها نبوده اما در امتحان نهایی چنین چیزی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اگر امتحانات نهایی سخت و دارای چالش است، کنکور سخت‌تر و چالش‌های بیشتری دارد گفت: بهتر بود امتحانات نهایی در هر سه پایه ادامه و تاثیر مستقیم می‌داشت تا کم کم کم جایگزین کنکور می‌شد.

مطالعه بیشتر: حذف مصوبه تاثیر قطعی معدل بر نتایج کنکور؛ شاید وقتی دیگر

دیگر خبرها

  • جزئیات آخرین تصمیمات برای ایجاد تغییرات احتمالی در برگزاری کنکور
  • آخرین تغییرات احتمالی در کنکور چیست؟
  • آخرین تغییرات احتمالی در کنکور
  • ابلاغ اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان از سوی قالیباف
  • تاثیر معدل در کنکور/ عدالت یا نابرابری آموزشی؟
  • تاثیر معدل در کنکور به صلاح دانش‌آموزان است؟
  • آیا تاثیر معدل در کنکور به نفع دانش‌آموزان است؟ تحلیل کارشناسی از امتحانات نهایی و کنکور
  • «تاثیر معدل در کنکور» به صلاح دانش‌آموزان است؟
  • آخرین خبر از تغییرات کنکور ۱۴۰۴
  • امسال هیچ تغییری در کنکور نداریم