جنگ با یمن به معنی جنگ با ایران نیست
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ | کد خبر: ۴۴۰۱۰۴۱۰
به گزارش صد آنلاین، دولت ترامپ، روز شنبه ۲۵ اسفندماه، دستور حملات هوایی به پایتخت یمن، صنعا، را صادر و اعلام کرد حملات هوایی به پایگاهها، رهبران و پدافندهای موشکی حوثیها در حال انجام است تا کشتیرانی، امکانات هوایی و داراییهای دریایی آمریکا را محافظت کرده و آزادی ناوبری را بازگردانند.
او همچنین به ایران هشدار داد که از حمایت از گروه حوثی دست بردارد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
با توجه به این رخدادها، پرسشهایی درباره آینده منطقه، تاثیر درگیری ترامپ و حوثیها بر کل منطقه خاورمیانه و نتایج این درگیریها مطرح است. «احمد بخشایش اردستانی»، عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با فرارو به این پرسشها پاسخ داده است:
اشتباه ترامپ این است که فکر میکند جنگ با یمن یعنی جنگ با ایراناحمد بخشایش اردستانی به فرارو گفت:«کاری که ترامپ انجام داد، کار بسیار اشتباهی بود. ترامپ حمله پیشدستانه انجام داد، چون انصارالله اعلام کرد در صورتی که اسرائیل اجازه ندهد کمکهای بشردوستانه وارد غزه شود، ما نیز کشتیهای اسرائیلی را هدف قرار میدهیم یعنی محاصره در برابر محاصره. آمریکا در اینجا به شکل کاملا صریح و بی پرده، به کمک اسرائیل آمده. کاملا مشخص است و همه میدانند که اگر اسرائیل با کشوری جنگ دارد درواقع با آمریکا جنگ دارد چرا که آمریکا از اسرائیل پشتیبانی میکند. این نخستین بار نیست که به یمن حمله میشود و اولین بار هم نیست که حمله به یمن تلافات میدهد. این اشتباه ترامپ است که فکر میکند میتواند قلدرمآبانه اقدام کند. اکنون در برابر این اقدام ترامپ، یمنیها پاسخ نمیدهند؟ صد در صد یمنیها پاسخ میدهند. یمن چیزی برای باختن ندارد. در جریان این حملات به منازل فرماندهان حوثیها حمله شده است. این اقدام قطعا با عکس العمل مواجه خواهد شد. ضمن این که آمریکا تمایل زیادی دارد که ایران وارد این جنگ شود. ایران هیچوقت وارد این جنگها نشده است. ایران تکنولوژی به یمنیها (اگر داده باشد) در سالهای گذشته داده است. ایران نیازی ندارد که وارد این نوع جنگها شود. اشتباه ترامپ این است که فکر میکند جنگ با یمن یعنی جنگ با ایران. این طرز تفکر اشتباه است. قطعا با ادامه این شرایط، یمنیها به کشتی ها، ناوها و حتی ناوی دریایی که عملیات از ان آغاز شده، حمله خواهد کرد. پاسخ قلدری ترامپ در راه است.»
وی افزود: «هر اندازه ترامپ وسعت حمله را افزایش دهد، یمنیها هم وسعت حمله را بالا میبرند. معمولا یمنیها چیزی برای از دست دادن ندارند. در حال حاضر سعودیها به شدت هراسان و نگرانند که آرامکو در این جنگ آسیب نبیند. سعودیها مدعی شدهاند که در این حمله هیچ نقشی نداشتهاند و این در حالیست که چنین چیزی امکان ندارد و حتما سعودیها در این حمله نقش دارند. انگلستان نیز حتما از این حمله با خبر بوده و نقش داشته و حتی ائتلاف انگلیس و آمریکاست که این حمله را ترتیب داده است. این اولین بار نیست چنین حملهای انجام میشود و پیشتر نیز تجربه شده است. ایران نیز کار خود را انجام میدهد. تنها کار مفیدی که شاید ترامپ بتواند برای آرامش در خاورمیانه انجام دهد، نه این قلدری ها، بلکه این رفتار است که به اسرائیل اعلام کند فاز دوم صلح با غزه را ادامه دهد و اجازه دهد کالاهای اساسی و کمکهای بشردوستانه به غزه برسد. قاعده جنگی این است که وقتی یک گروه کوچک با یک کشور درگیر میشود، پس از اتمام جنگ توسط کشور بزرگ، همان گروه کوچک است که برنده محسوب میشود. این قاعده صد در صدی جنگ است.»
یمنیها پیروز این جنگ خواهند بودعضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: «از دید من این جنگ فرسایشی میشود و یمنیها پیروز جنگ خواهند بود. به اندازه کافی، هدف برای یمن وجود دارد. از زمانی که عین الاسد توسط ایران موشک باران شد، مشخص بود که تمام پایگاههای آمریکایی منطقه در قطر، عربستان، امارات و حتی ناوهای شناور در دریا، میتوانند اهداف حمله باشند. این که معتقدم این جنگ فرسایشی است به معنای تشابه مدت زمان آن با جنگ غزه نیست. در جنگ غزه، در بخش زمینی نیز، جنگ در جریان بود و حملات زمینی تا حد زیادی در جنگ تاثیر داشت. اما اینجا بعد از چند بار حملات هوایی و موشکی، معتقدم آمریکاییها متوجه خواهند شد که نباید جنگ را ادامه دهند. به طور کلی آمریکا انگیزهای برای جنگ با یمن نداشت بلکه بیشتر به دنبال نشان دادن ضرب شست به یمنیها بود. اسرائیل تسلط زیادی بر همه ابعاد غزه داشت، اما آمریکا چنین تسلطی بر یمن ندارد.»
وی افزود: «کشورهایی مثل قطر، عربستان و امارات به شدت نگران واکنشهای یمن هستند چرا که اگر یمن، پالایشگاههای نفت یا پایگاههای آمریکا در این کشورها را هدف بگیرد، کل اقتصادشان به هم میریزد. اگر اسرائیل اجازه دهد کمکهای بشردوستانه به غزه برسد و مشکل غزه حل شود، گروههای دیگر به دنبال جنگ نیستند. آمریکا میخواهد با ضربه فنی کردن یمن، حرف اول و آخر آمریکا را به تنهایی بزند. ایران هیچوقت در اختلال حرکت کشتیها در دریای سرخ یا سایر مناقشات یمن با اسرائیل نقشی نداشته است بنابراین درگیری اخیر ایران را تهدید نمیکند. تنها بهانه علیه ایران تسلیحاتی است که ایران از قبل در اختیار یمن قرار داده که این هم بهانهای بی جاست. مگر خود ایالات متحده، کم تسلیحات و موشک و بمب سنگرشکن در اختیار اسرائیل قرار داده است؟ ظاهر عملکرد ایران کاملا واضح و روشن است و تا زمانی که تهدید نشود کاری انجام نمیدهد. مقام معظم رهبری هم فرمودند: «تهدید در برابر تهدید».»/خبرفوری
منبع: صد آنلاین
کلیدواژه: دونالد ترامپ احمد بخشایش جنگ با یمن یمنی ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت sadonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «صد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۱۰۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
سید حسین موسویان: شانس توافق ۶۰ درصد است نه ۱۰۰ درصد/ تهدیدات اسرائیل در مورد حمله نظامی بلوف توخالی است/ حتی اگر توافق صورت نگیرد، ترامپ به ایران حمله نمیکند
به گزارش جماران، به نقل از الف، سید حسین موسویان دیپلمات پیشین کشورمان در گفتگو با رادیو تایمز لندن گفت : ایران دنبال رفع تحریم وآمریکا خواهان تضمین عدم ساخت بمب هسته ای ایران است. ترامپ دنبال جنگ نیست و تهدیدات اسرائیل در مورد حمله نظامی نیز یک بلوف توخالی است.
مجری: ارزیابی شما از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم چیست؟
موسویان: معتقدم مذاکرات تا کنون پیشرفت خوبی داشته است. در دور اول مذاکرات در مسقط، دو طرف قصد ارزیابی یکدیگر را داشتند که آیا طرف مقابل درمورد یک توافق جدی است یا خیرکه جمعبندی هر دو طرف در دور اول مثبت بود. در نشست دوم در رم نیز قاعدتا باید توافق در مورد کلیات و اصول بعمل آمده باشد چون قرار شده دو تیم کارشناسی مذاکرات پیشنویس اصول یک توافق احتمالی را از چهارشنبه در عمان آغاز کنند.
مجری: ترامپ در دوره قبل خواهان توقف برنامه هسته ای ایران بود و لذا از برجام خارج شد. الان چه تفاوتی کرده و چه موضوعی روی میز مذاکرات است؟ ترامپ میگوید اگر توافق نشود، حمله نظامی صورت میگیرد.
موسویان: گمان میکنم که آمریکاییها درس خوبی از اشتباه گذشته گرفتند. بله درست است که ترامپ خارج شد و صدها میلیارد دلار به ایران خسارت زد اما ایران هم در پاسخ، سطح وظرفیت غنی سازی را افزایش داد تا اینکه اکنون به یک کشور "درآستانه بمب هسته ای" با زمان گریزهسته ای یک هفته ای تبدیل شده است. در برجام، زمان گریز ایران بسمت بمب هسته ای یکسال بود اما اکنون یک هفته است. بهمین دلیل ترامپ نیازمند یک توافق با ایران است تا بتواند زمان گریز را از یک هفته به چندین ماه افزایش دهد. اگر به ایران حمله شود، ایران بسمت ساخت بمب هسته ای میرود ضمن اینکه عواقب حمله نظامی به ایران برای آمریکا بسیار وخیم تر از حملات نظامی به عراق و افغانستان خواهد بود. بهمین دلیل ترامپ دنبال توافق با ایران است.
مجری: اسرائیل تهدید به حمله کرده. اگر توافق نشود، خطر حمله اسرائیل وجود دارد
موسویان: معتقدم حتی اگر توافق صورت نگیرد، ترامپ به ایران حمله نمیکند و سیاست تشدید فشار و تحریم را دنبال میکند. اسرائیل هم بدون آمریکا، ظرفیت و توانایی حمله نظامی به ایران را ندارد و بلوف میزند. تهدیدهای اسرائیل هم برای تشدید فشار روی مذاکره کننده گان آمریکا و ایران و تخریب روند مذاکرات است. آمریکا نیز دنبال توقف صنعت هسته ای ایران نیست. موضوع اصلی فعلی آمریکا این است که ظرفیت و سطح غنی سازی ایران موجب ساخت بمب هسته ای نشود. لذا اصل غنی سازی و صنعت هسته ای ایران را میپذیرد ودر مذاکرات هم در مورد تضمینهای لازم برای عدم ساخت بمب هسته ای گفتگو میکند. ایران میتواند حداکثر شفافیت در برنامه هسته ای را بپذیرد، با آژانس همکاری کامل داشته باشد، سطح غنی سازی را به زیر 5% کاهش دهد بشرطی که آمریکا هم تحریمها را بردارد.
مجری: گفته میشود که ایران به پای میز مذاکره آمده چون اسرائیل متحدین منطقه ای ایران مثل حزب الله را قلع و قمع کرده واکنون هم قصد حمله به ایران را دارد.
موسویان: من این ادعا را قبول ندارم. ایران با صدها موشک و پهباد به اسرائیل حمله کرد. در سه چهار دهه اخیر هیچ کشوری نمیتوانست حتی فکر حمله به اسرائیل را بکند. اسرائیل توانسته به متحدین منطقه ای ایران ضربه بزند اما ریسک حمله نظامی به ایران را نمی پذیرد. آمریکا هم وارد جنگ با ایران نمیشود. اما یک واقعیت وجود دارد که ایران به پای میز مذاکره آمده برای رفع تحریمها چون با مشکلات اقتصادی زیادی روبروست. آمریکا هم به پای میز مذاکره آمده چون زمان گریز هسته ای ایران به یک هفته رسیده است. ایران میخواهد تحریم ها بر طرف شود و آمریکا میخواهد زمان گریز هسته ای ایران را از یک هفته به چند ماه، شاید شش ماه، به تاخیر بیاندازد و اطمینان یابد که ایران بممب هسته ای نخواهد ساخت. لذا هر دوطرف به مذاکره و توافق نیاز دارند.
مجری: شانس توافق چقدر است؟
موسویان: میتوان گفت در شرایط فعلی شانس توافق حدود 60% است نه 100%. چون وقتی وارد جزئیات فنی شوند، مشکلات زیادی در مذاکره بروز میکند. قرار است آقای عراقچی و آقای ویتکاف شنبه آینده در مورد پیشنویس اصول و کلیات توافق احتمالی گفتگو کنند. اگر توافق شود، شاید مذاکرات فنی بیشتری در مورد جزئیات لازم باشد که ممکن است چند هفته و شاید دوماه طول بکشد.