Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش شهر بورس، طرح کالابرگ الکترونیکی بار دیگر با دستور رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان به جریان افتاد.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بودجه مورد نیاز را برای اجرای این طرح تامین کرده و قرار است هفت دهک درآمدی جامعه را تحت پوشش قرار دهد.

مطابق با دستورالعمل اجرایی، سرپرستان خانوار در سه دهک نخست به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و خانوارهای دهک‌های چهارم تا هفتم به ازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان اعتبار دریافت خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مبلغ صرف خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از جمله لبنیات، پروتئین و خواربار می‌شود.

در صورتی که میزان خرید از سقف اعتبار تخصیصی فراتر رود، مابه‌التفاوت آن توسط خریدار پرداخت خواهد شد.

مرحله اول این طرح در دولت چهاردهم، با واریز اعتبار به حساب سرپرستان خانوارهای تحت پوشش سازمان‌های حمایتی همچون کمیته امداد و سازمان بهزیستی در تاریخ ۱۱ اسفندماه آغاز شد.

در این مرحله، ۵ میلیون خانوار شامل ۱۲ میلیون نفر مشمول دریافت این اعتبار شدند که حدود ۲۰ درصد از جامعه هدف را تشکیل می‌دهند.

سپس در ۱۶ اسفندماه، این اعتبار به حساب دهک‌های درآمدی اول تا سوم واریز شد و یک هفته بعد نیز، دهک‌های چهارم تا هفتم مشمول این طرح شدند.

به این ترتیب، در مجموع ۱۰ میلیون سرپرست خانوار از این مرحله بهره‌مند شده‌اند.

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تنها به ایام پایانی سال و ماه رمضان محدود نیست.

به گفته سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، مرحله دوم این طرح در ایام نوروز نیز ادامه خواهد یافت.

او تاکید کرده که دولت منتظر ابلاغ جداول اجرایی است تا تصمیم‌گیری نهایی در خصوص چگونگی ادامه طرح را اعلام کند.

برای رفاه حال شهروندان، این طرح در بیش از ۲۳۰ هزار فروشگاه خرد، عمده‌فروشی و همچنین ۱۳ فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ از جمله افق کوروش، رفاه، جانبو، اتکا، دیلی مارکت، هایپراستار و هایپر فامیلی اجرا می‌شود.

علاوه بر این، خرید آنلاین نیز از طریق پلتفرم‌هایی مانند اسنپ‌مارکت و دیجی‌کالا امکان‌پذیر است.

مشمولان می‌توانند متناسب با نیاز خود حداقل سه نوع کالای مختلف از میان اقلام مشخص‌شده را از فروشگاه‌های متصل به طرح خریداری کنند.

برای اطلاع از جزئیات بیشتر، مشمولان می‌توانند از طریق اپلیکیشن «شما» که از پلتفرم‌هایی مانند بازار، مایکت و سایت shoma.sfara.ir قابل دریافت است، از مانده اعتبار و فهرست فروشگاه‌های طرف قرارداد مطلع شوند.

همچنین، استعلام اعتبار از طریق کد دستوری #۱۴۶۳*۵۰۰* و تماس با مرکز پشتیبانی ۶۳۶۹-۰۲۱ امکان‌پذیر است.

منبع: شهر بورس

کلیدواژه: کالابرگ یارانه قیمت مسکن یارانه پیش بینی بورس وام قیمت طلا قیمت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shahrebours.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شهر بورس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۳۷۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوری/خبر خوش رئیس سازمان برنامه از واریز یارانه نان

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان یانکه یارانه نان حذف نخواهد شد، گفت: هیچ برنامه‌ای در این خصوص در دستور کار دولت نیست. برای سال جاری، مبلغی معادل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه‌ها پیش‌بینی شده و دولت بر استمرار پرداخت آن متعهد است. سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، در […]

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان یانکه یارانه نان حذف نخواهد شد، گفت: هیچ برنامه‌ای در این خصوص در دستور کار دولت نیست. برای سال جاری، مبلغی معادل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه‌ها پیش‌بینی شده و دولت بر استمرار پرداخت آن متعهد است.

سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، در گفت‌وگو با  برنا، در واکنش به برخی شایعات پیرامون حذف یارانه نان تأکید کرد: یارانه نان حذف نخواهد شد و هیچ برنامه‌ای در این خصوص در دستور کار دولت نیست. برای سال جاری، مبلغی معادل ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه‌ها پیش‌بینی شده و دولت بر استمرار پرداخت آن متعهد است.

وی خاطر نشان کرد: با وجود برخی فضاسازی‌ها، سیاست‌های حمایتی دولت به‌ویژه در حوزه تأمین کالاهای اساسی از جمله نان، همچنان پابرجاست و تصمیمی برای تغییر در این زمینه اتخاذ نشده است.

اصغر باباخانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این در حالی است که هر کیسه آرد تنها با قیمت ۴۸ هزار تومان به نانوایی‌ها تحویل داده می‌شود که این مسئله یارانه سنگینی در حد یارانه بنزین بر دوش دولت تحمیل کرده است.

وی خاطرنشان کرد: گندم تولیدی، به‌ازای هر کیلو ۱۷۵ هزار ریال از کشاورز خریداری می‌شود و هزینه نگهداری آن در سیلوهای بخش خصوصی به‌ازای هر کیلوگرم ۵۰ میلیون ریال برآورد می‌شود.

مدیرغله و خدمات بازرگانی استان ایلام در خصوص کیفیت و سلامت آرد تولیدی استان توضیح داد: نظات بر کیفیت سلامت آرد در کارخانه به‌عهده دستگاه‌های مختلفی از جمله آزمایشگاه سیلوها، آزمایشگاه اداره کل استاندارد، آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه سازمان غله طبق دستورالعمل اجباری ۱۰۳ است.

باباخانی در خصوص نان تولیدی در استان افزود: نظارت بر عملکرد نانوایی‌ها از طرف ۴ مرجع معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان تعزیرات حکومتی، اداره استاندارد، اتحادیه نانوایی‌ها و جهاد کشاورزی استان انجام می‌شود.

وی با اشاره به کیفیت پایین تولید نان در استان گفت: پایین بودن مهارت خبازان، قیمت‌گذاری دستوری و فرسودگی دستگاه‌های پخت نان دلیل پایین بودن کیفیت نان است این در حالی است که آرد تولیدی در استان از لحاظ کیفی جز بهترین آردهای تولیدی کشور محسوب می‌شود.

رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران با اشاره به چالش‌های فعلی در نظام توزیع یارانه نان، از مدل پرداخت مستقیم یارانه به مردم و آزادسازی قیمت نان به‌عنوان راهی برای ایجاد رقابت و بهبود کیفیت یاد کرد و ضمن انتقاد از نحوه اجرای طرح‌های هوشمندسازی در سال‌های اخیر، خواستار بازنگری در سیاست‌های فعلی و بهره‌گیری از تجربیات موفق سال‌های ۸۹ تا ۹۲ شد.

اما با وجود برخی گزارش‌ها از صرفه‌جویی در مصرف، بسیاری معتقدند این سیستم نتوانسته مانع تخلفات گسترده شود؛ به‌ویژه در نانوایی‌هایی که نان سنگک دولتی عرضه می‌کنند. رئیس اتحادیه نان سنگک تهران با انتقاد از ادامه تخصیص آرد یارانه‌ای به نانوایان گفته است: با توجه به حجم تخلفات در حوزه فروش نان سنگک دولتی، از دولت درخواست داریم آرد دولتی را حذف کند و یارانه‌ای که به نانوایی‌ها داده می‌شود، مستقیم به مردم پرداخت شود.

او با اشاره به اختلاف زیاد میان نرخ آرد دولتی و آزاد افزود: نرخ آرد دولتی ۱۲۰۰ تومان و نرخ آرد آزاد ۱۵ هزار تومان است و این تفاوت قیمت، باعث شده خروج غیرقانونی آرد دولتی از نانوایی‌ها بسیار زیاد باشد. به گفته وی، حذف آرد یارانه‌ای نه‌تنها به شفاف‌سازی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند حداقل ۳۵ درصد مصرف آرد را کاهش دهد.

محمدجواد کرمی – رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران – در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نحوه پرداخت یارانه نان به مردم و تاثیرات آن اظهار کرد: پیشنهاد مطرح‌شده از سوی اتحادیه نان این است که یارانه نان مستقیماً به مردم پرداخت شود و قیمت نان نیز به نرخ واقعی برسد. منظور این است که شیوه پرداخت یارانه تغییر پیدا کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر یارانه نان توسط دولت به شکل دیگری توزیع می‌شود، اما این شیوه توزیع با مشکلاتی همراه است. به همین دلیل، برخی از کارشناسان معتقدند یارانه گندم باید به شکل دیگری پرداخت شود؛ به‌ بیان دیگر، باید مانند سال ۱۳۸۹ عمل کنیم و یارانه آرد و نان را به‌طور مستقیم به مردم واگذار کنیم؛ یعنی مابه‌التفاوت یارانه به حساب مردم واریز شود و قیمت نان نیز واقعی شود.

کرمی تاکید کرد: این مدل باعث ایجاد رقابت در این بخش می‌شود. به‌نظر می‌رسد در چنین شرایطی کنترل کیفیت و قیمت نان بهتر انجام خواهد شد، چراکه زمانی که قیمت گندم واقعی باشد، قطعاً نظارت نیز مؤثرتر خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر نزدیک به ۹۰ هزار واحد نانوایی در کشور فعال هستند و با اجرای این مدل، رقابت در میان آن‌ها شکل می‌گیرد و نان با کیفیت‌تری در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران با انتقاد از نحوه اجرای طرح نانینو و هوشمندسازی یارانه آرد و نان که از سال ۱۴۰۱ اجرا شد، گفت: دولت در سال ۱۴۰۱ طرح نانینو را ارائه داد اما نتوانست آن را کنترل کند. این طرح اشتباه بود اما متأسفانه این اشتباه را نپذیرفتند. امروز هم، شرایط موجود به این دلیل است که عملاً نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: وقتی شما می‌خواهید قیمت نان را واقعی کنید اما این قیمت واقعی را به نانوا نمی‌دهید، همین اتفاقات فعلی تکرار خواهد شد. وقتی قیمت نان به‌صورت دستوری اعلام می‌شود، در حالی‌ که همه می‌دانند این قیمت واقعی نیست و باید بالاتر باشد، طبیعی است که مشکلات و فسادهایی در این مسیر ایجاد شود. ما نمی‌توانیم با زور و بگیر و ببند چیزی را درست کنیم. باید فضا را اصلاح کنیم.

کرمی با بیان اینکه راه اصلاح، واقعی‌سازی قیمت نان و پرداخت مستقیم یارانه به مردم است، توضیح داد: فرض کنید تفاوت قیمت نان یارانه‌ای و نان آزادپز حدود ۵۰۰۰ تومان است. حالا اگر قیمت نان آزاد مثلاً به ۱۷ هزار تومان برسد، دولت می‌تواند روزانه ۱۲ هزار تومان به‌ازای هر نفر به حساب مردم واریز کند. ۵۰۰۰ تومان هم مردم از جیب خود پرداخت می‌کنند. آیا مشکلی برای مردم ایجاد می‌شود؟ خیر.

وی تأکید کرد: در چنین شرایطی می‌توان همه نظارت‌های دستوری را حذف  و فضا را رقابتی کرد. وقتی رقابت شکل بگیرد، قیمت نهایی ممکن است حتی کمتر از ۱۷ هزار تومان هم شود. چون در فضای رقابتی، هم قیمت قابل کنترل است، هم کیفیت و هم رضایت مردم افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به عملکرد ضعیف طرح نانینو گفت: تا زمانی که تفکرمان این باشد که مثلاً دستگاه نانینو بگذاریم تا فقط بشماریم مردم چند نان با کد ملی یا کارت بانکی خریده‌اند، نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد. نهایت این مسیر همین بود که آقای وزیر سابق جهاد کشاورزی می‌گفت ما الان می‌دانیم با یک کارت بانکی چند نان خریداری شده است. خب آخرش چی؟ چه اتفاقی افتاد؟ این اطلاعات هم امروز غلط است و این طرح به نتیجه‌ای نرسیده.

کرمی تصریح کرد: اگر واقعاً بخواهیم این سیستم را اصلاح کنیم، راهکار این است که پول را مستقیماً به حساب مردم واریز کنیم و از آن سو، قیمت نان را واقعی کنیم. در فضای رقابتی می‌توان کیفیت و قیمت را کنترل و رضایت مردم را جلب کرد. در حال حاضر حدود ۲۰۰ همت یارانه پرداخت می‌شود، اما اگر به یک مثلث نگاه کنیم که یک ضلع آن مردم، ضلع دیگر نانوا و ضلع سوم دولت باشد، می‌بینیم که همه طرف‌های این مثلث ناراضی‌اند. بنابراین، با وجود این حجم از یارانه، مشخص نیست دقیقاً دنبال چه هدفی هستیم.

رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران با اشاره به حجم بالای یارانه پرداختی در کشور گفت: ما هر سال در بودجه کشور بخشی را به یارانه‌ها اختصاص می‌دهیم. به‌طور مشخص، در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ همت یارانه پرداخت شده است، اما در نهایت اتفاق خاصی برای مردم نیفتاده است.

وی افزود: اگر قیمت نان واقعی و تفاوت آن به‌صورت یارانه به مردم پرداخت شود، مردم متضرر نمی‌شوند. به‌عنوان مثال، اگر امروز مردم برای خرید نان ۵۰۰۰ تومان پرداخت می‌کنند و قیمت واقعی نان ۱۷ هزار تومان باشد، دولت می‌تواند آن ۱۲ هزار تومان تفاوت را به‌صورت مستقیم به حساب مردم واریز کند. در این حالت، پول در اختیار مردم قرار می‌گیرد و خودشان انتخاب می‌کنند که چه نوع نانی بخرند؛ نان لواش، بربری، سنگک یا حتی نان فانتزی. این فضا، یک بازار رقابتی ایجاد می‌کند.

کرمی با تأکید بر اینکه چنین تجربه‌ای در کشور وجود داشته و موفق هم بوده است، ادامه داد: ما از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ این مدل را اجرا کردیم و موفق هم بودیم. نمی‌دانم چرا با وجود تجربه موفق آن طرح، مجدداً اشتباه می‌کنند و آن را با طرح‌های جدید مانند طرح هوشمندسازی مقایسه می‌کنند. به نظر من، مقایسه‌ طرح هوشمندسازی با آن طرح گذشته کاملاً بی‌اساس است.

وی اظهار کرد: مشکل اینجاست که افرادی که طرح هوشمندسازی را تدوین کردند، نه سواد کافی برای این کار داشتند و نه از کارشناسان و افراد با تجربه استفاده کردند. خودشان رفتند و با چند دانشجوی تازه‌کار طرحی را نوشتند. برای این طرح ۹۰۰ میلیارد تومان بودجه گرفتند، اما نتیجه چه شد؟ همان‌طور که ما از ابتدا هشدار دادیم، این طرح شکست خورد و حالا به همان نتیجه رسیده‌اند.

کرمی در پایان تصریح کرد: به‌صراحت می‌گویم که باید هرچه سریع‌تر دستگاه‌های نانینو جمع‌آوری شود، چراکه نه برای مردم فایده‌ای دارد، نه برای دولت و نه برای نانوا. جمع‌آوری این دستگاه‌ها به نفع همه است؛ هم مردم، هم دولت و هم تولیدکننده.

 

منبع خبر: سرگرمی روز

تغییر مداوم قانون ساعت رسمی؛ بی‌ثباتی در تصمیم‌گیری و بی‌توجهی به کارشناسی ------------------ ------------------ «دبلنا» بازی مبتنی بر شانس، قمار با چاشنی توهین به شعور مخاطب! ------------------ ------------------ طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها ------------------ ------------------ بقایی: تداوم محاصره غزه و جنایات صهیونیستی مصداق جنایت جنگی است ------------------ ------------------ کاهش تأخیر پرواز‌ها در عملیات حج عمره ------------------ ------------------ امواج ۳ متری در راه خزر ------------------ ------------------

دیگر خبرها

  • چه کسانی می‌ خواهند روغن را گران کنند؟ | وضعیت لغزنده در بازار روغن خوراکی
  • چه کسانی از دریافت یارانه اردیبهشت ماه محروم هستند؟
  • تصمیم قطعی دولت در مورد حذف یارانه نقدی برخی خانوارها
  • خبر خوش وزارت رفاه از شارژ کالابرگ نوبت جدید برای یارانه بگیران | زمان شارژ کالابرگ نوبت سوم رسید
  • برگزاری جلسه شورای امنیت درباره وضعیت سوریه
  • برگزاری جلسه شورای امنیت درباره وضعیت سوریه 
  • فوری/خبر خوش رئیس سازمان برنامه از واریز یارانه نان
  • یارانه چه کسانی قطع شد؟ | ملک حذف یارانه نقدی کدام است؟
  • یارانه چه کسانی قطع شد؟ ملک حذف یارانه نقدی کدام است؟
  • یارانه نقدی در اردیبهشت ۱۴۰۴ برای چه کسانی حذف می‌شود؟