Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست در نگاه امیرالمؤمنین (ع) ابعاد متنوعی دارد؛ از جمله مدیریت بحران‌های سیاسی. هر مدیری در نظام حکومتی، باید از توانایی لازم برای شناخت دقیق بحران‌ها و مهارت در خروج از آنها برخوردار باشد، به‌گونه‌ای که این توانمندی به نفع دین، مردم و حاکمیت باشد.

حجت‌الاسلام احمد سالک در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت مولی‌الموحدین حضرت علی (ع) به تبیین سیره حکمرانی و سیاسی این امام همام پرداخت و اظهار کرد: بررسی سیاست از منظر حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه، موضوعی است که نیازمند تحلیل عمیق و تفسیر دو ساله در ابعاد مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش با تمرکز بر سیره حکومتی امیرالمؤمنین (ع) و اصول سیاسی ارائه‌شده در نهج‌البلاغه، به تبیین دیدگاه‌های ایشان در حکمرانی و مدیریت جامعه می‌پردازد.

وی با اشاره به نامه ۴۷ نهج‌البلاغه که حضرت می‌فرمایند «اوصیکم بتقوی الله و نظم امرکم»، افزود: در این نامه چند نکته قابل تأمل وجود دارد؛ اولاً اینکه سیاست باید مبتنی بر «تقوای الهی» باشد و سیاستمداران باید تقوا را پیشه خود سازند و با ترس از خدا و اجتناب از گناه، رسالت خود را به درستی ایفا کنند.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه نهج‌البلاغه اضافه کرد: دوم اینکه در مباحث سیاسی و سیستمی که حاکم است، «نظم امر» از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نظم در این معنا، شامل هدف‌گذاری، برنامه‌ریزی، تدارک ابزار لازم برای تحقق سیاست و به‌کارگیری نیروهای انسانی متدین، انقلابی و با تقوا است.

وی ادامه داد: همچنین حضرت در نامه ۵۳ بیان می‌دارند که سیاست عبارت است از خروجی فعالیت‌های سیاسی در دفاع از دین و حمایت از مردم. در عصر حاضر، این بدان معناست که سیاستی که منجر به گسترش فرهنگ دینی و تقویت حمایت از مردم عزیز ما شود، سیاستی موفق و کارساز است.

حجت‌الاسلام سالک یادآور شد: همچنین حضرت در جای دیگر در همین نامه با استناد به عبارت «کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً» به امام حسن و امام حسین علیهم السلام وصیت می‌فرمایند که باید در برابر ظالم ایستادگی کنید و دشمنی با ظالم را پیشه خود سازید. همچنین از مظلومان، محرومان، فقرا و مانند اینان دفاع کنید و یاری‌شان رسانید. بنابراین، سیاست دفاع از مظلومان، محرومان و فقرا، یک سیاست مهم اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و حاکمیتی است.

وی تاکید کرد: بنابراین در مسیر حکمرانی حکومت، ضرورت حفظ مردم در ابعاد مختلف بر کسی پوشیده نیست. از جمله این موارد، ضرورت دشمن‌شناسی و جریان‌شناسی جریانات شبکه‌های نفوذ داخلی و خارجی است. همچنین توجه به همه ابعاد نقشه‌های دشمن و رصد دشمن به انواع مختلف از جمله مواردی است که در «کونوا للظالم خصماً» و آیات قرآن کریم مانند «أَشِدَّاء عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ» تأیید شده است.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه نهج‌البلاغه ابراز کرد: سیاست در نگاه امیرالمؤمنین (ع) ابعاد متنوعی دارد؛ از جمله مدیریت بحران‌های سیاسی. هر مدیری که در نظام حکومتی قرار می‌گیرد، باید از توانایی لازم برای شناخت دقیق بحران‌ها و مهارت در خروج از آنها برخوردار باشد، به‌گونه‌ای که این توانمندی به نفع دین، مردم و حاکمیت باشد.

وی ادامه داد: مدیریت سیاسی به‌عنوان یک موضوع حیاتی، آموزش‌های سیاسی، ارتقای بصیرت سیاسی و تقویت آگاهی جامعه در مسائل سیاسی، نیرویی را به انسان‌ها و جامعه می‌بخشد که آنها را از تسلیم در برابر دشمن بازمی‌دارد.

حجت‌الاسلام سالک اذعان کرد: سیاست آنچنان است که در مسیر حرکت، با سختی‌ها و مصیبت‌هایی همراه است و بنابراین، سیاستمدار باید قدرت تحمل خود را تقویت کند و ضعف یا ناتوانی در برابر دشمن نشان ندهد و در هیچ شرایطی در برابر دشمن تسلیم نشود. این اصول، مبانی اصلی مباحث سیاسی از نگاه امیرالمؤمنین (ع) است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولان ما در جریان حکمرانی کشورمان با این افکار و اندیشه‌های قرآن و عترت، به‌ویژه نهج‌البلاغه، آشنا شوند تا بتوانند مسیر صحیحی را در حکمرانی دنبال کنند.

کد خبر 851367

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نهج البلاغه شهادت امام علي ع اندیشه سیاسی امام علی ع حجت الاسلام احمد سالک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نهج البلاغه بحران ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۴۴۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به مقاومت لبنان تهديدي براي تفاهمات داخلي و حاکميت ملي است

خبرگزاری آریا - محافل سیاسی و فعالان لبنانی از حملات اخیر به مقاومت، به‌ویژه در خصوص خلع سلاح حزب الله، به شدت انتقاد کرده‌اند و آن را تهدیدی جدی برای تضعیف تفاهمات داخلی و زیر پا گذاشتن حاکمیت ملی لبنان دانسته‌اند.

به گزارش العالم، این در حالی است که جریان سیاسی حاکم در این کشور هیچ واکنش جدی در برابر حملات مداوم اسرائیل به خاک لبنان از خود نشان نداده است.
یاد آور می شود که اخیرا در یک رویکرد مشکوک، با حمایت مستقیم سفارت آمریکا در بیروت، برخی سیاستمداران و چهره‌های رسانه‌ای لبنانی به طور هماهنگ به سلاح در دست مقاومت حمله کرده‌اند.
این اقدامات، در شرایطی انجام شده است که اسرائیل روزانه بارها وبارها حاکمیت و حریم هوایی و زمینی لبنان را نقض می‌کند و غیرنظامیان را هدف حملات وحشیانه خود قرار می دهد.
فعالان سیاسی و لبنانی این رویداد را بخشی از یک پروژه از پیش طراحی‌شده در خدمت اهداف رژیم صهیونیستی می‌دانند که قصد دارد تا نهادهای ملی را از بین برده و مانع از تشکیل یک دولت مستقل وهمچنین مانع از حفاظت از حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور شود.
روشن بینی سیاستمداران آگاه لبنانی
از سوی دیگر وبا توجه به شرایط خاص منطقه ابراهیم الموسوی، نماینده فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان، بر لزوم تدوین یک سیاست دفاعی و استراتژی جامع که در راستای امنیت ملی لبنان تلاش کند تأکید کرد.
وی اظهار داشت: «آنچه لبنان امروز نیاز دارد، یک استراتژی جامع امنیتی است که تمام نقاط قوت کشور را حفظ کند و به لبنان توانایی دفاعی، بازدارندگی، و آزادسازی اراضی اشغالی را بدهد.»
این در حالی است که «ملحم خلف»، دیگر نماینده پارلمان لبنان نیز تاکید کرد که «استحکامات داخلی قدرتمند در کشور اولین خط دفاعی در برابر اشغالگری و تجاوز اسرائیل به خاک لبنان است.»
شایان ذکر است که ناظران سیاسی این حمله هماهنگ جریان های مختلف حاکم بر لبنان را به مقاومت و حامیانش بخشی از یک پروژه از پیش‌طراحی‌شده می‌دانند که هدف آن خنثی‌سازی تفاهمات داخلی لبنان و ایجاد وابستگی به قدرت‌های خارجی است.
در همین راستا « مبارک بیدون» ، مدیر مرکز خبری بیروت، اظهار داشت: «هر آنچه امروز در مورد تسلیحات مقاومت در لبنان شنیده می‌شود، با توجه به حملات روزانه رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان، نه تنها غیرمنطقی بلکه محکوم است.»
در این میان، شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله لبنان، در سخنرانی اخیر خود بر استحکام رابطه مقاومت و ارتش لبنان تأکید کرد و از جامعه بین‌الملل و دولت لبنان خواست تا فشار بیشتری بر اسرائیل برای عقب نشینی از سر زمین‌های اشغالی وارد کنند.
این در حالی است که رئیس‌جمهور لبنان، جوزف عون، گفته: «هر رویکردی برای کنترل تسلیحات در دست مقاومت باید از طریق گفت‌وگوی آگاهانه به عنوان دروازه‌ای برای دستیابی به یک استراتژی امنیت ملی و دفاعی ادامه یابد که از لبنان محافظت کند.»
در همین حین حملات مداوم اسرائیل به جنوب لبنان در نقضی آشکار از زمان آتش‌بس تاکنون، از سوی بسیاری از جریان های سیاسی داخلی محکوم نشده است.
این موضوع، در حالی به وقوع می پیوندد که مقاومت به‌عنوان خط مقدم دفاعی در برابر هر گونه تجاوز خارجی در لبنان شناخته می‌شود، موضوعی که باعث شده تا برخی از فعالان و سیاستمداران لبنانی این سکوت را نشانه‌ای از ضعف حاکمیت در حفظ منافع ملی بدانند.
این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که لبنان با چالش‌های امنیتی، اقتصادی و سیاسی متعددی روبرو است و نیاز به وحدت ملی و تقویت تفاهمات داخلی بیش از پیش احساس می‌شود.

دیگر خبرها

  • اهل بیت چون سیاسی بودند به شهادت رسیدند
  • حاکمیت به جز تجدیدنظر در سیاست‌های اشتباه، راه دیگری در پیش رو ندارد
  • حمله به مقاومت لبنان تهديدي براي تفاهمات داخلي و حاکميت ملي است
  • حزب‌الله: ترور شیخ «حسین عطوی» نقض حاکمیت لبنان است
  • امام جمعه دیر: سپاه عرصه را بر دشمن تنگ کرده است
  • واشنگتن به سیاست فشار یکجانبه علیه ایران ادامه می‌دهد 
  • محفل نهج البلاغه خوانی در مازندران
  • ایران: نقش ما در سوریه، توهمات آمریکا و اسرائیل است
  • ایروانی: اتهامات آمریکا و رژیم صهیونیستی در مورد نقش ایران در سوریه بی‌اساس است
  • واکنش ایران به اتهامات آمریکا و اسرائیل درباره نقش‌آفرینی در سوریه