کلاهبرداری جدید با استفاده از شمارههای گویا
تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۰۴۹۹۸۲
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا، با هشدار نسبت به جدیدترین شگردهای کلاهبرداران تلفنی، از شهروندان خواست در برابر تماسهای مشکوک، دقت و هوشیاری بیشتری داشته باشند.
سرهنگ دوم جواد مختاررضایی در تشریح این خبر اظهار کرد: کلاهبرداران با مهندسی اجتماعی و استفاده از شمارههای ثابت ظاهراً معتبر که به سیستمهای تلفن گویا متصلاند، تلاش میکنند اعتماد قربانیان را جلب کنند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
این مقام مسئول انتظامی با اشاره به برخی سناریوهای این کلاهبرداریها، افزود: «آنها معمولاً با دلایلی همچون «برنده شدن جوایز در یک مسابقه»، «ایجاد مشکل در حساب بانکی» یا پیامهایی فریبنده مانند «فعالسازی خدمات دولتی»، سعی دارند حس اضطرار یا اعتماد قربانی را بر انگیزند. سپس از او میخواهند کدی که به تلفن همراهش ارسال شده را اعلام کند. این کدها ابزار دسترسی آنها به حسابهای بانکی، شبکههای اجتماعی یا اطلاعات خصوصی قربانی خواهند بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا ادامه داد: یکی از تاکتیکهای رایج این دسته از کلاهبرداران، ارائه شماره ثابت با تلفن گویاست. این سیستمها بهگونهای طراحی شدهاند که با یک مکالمه حرفهای، باورپذیر به نظر میرسند؛ اما پس از ایجاد اعتماد اولیه، تماس به تلفن همراه کلاهبرداران انتقال داده شده و قربانی هیچگاه متوجه نمیشود که در دام آنها گرفتار شده است.
سرهنگ دوم مختاررضایی با تأکید بر اینکه هیچ نهاد دولتی یا سازمان معتبر از طریق تماس تلفنی درخواست اطلاعات حساس یا کدهای ارسالشده به تلفن همراه را نمیکند، به شهروندان توصیه کرد: اگر با چنین تماسهایی مواجه شدید، به هیچ وجه کد یا اطلاعات شخصی خود را در اختیار قرار ندهید. همیشه برای بررسی صحت این تماسها از وبسایتها یا شمارههای رسمی سازمانها استفاده کنید.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، وی در پایان از شهروندان خواست: «در صورت دریافت تماسهای مشکوک، این موارد را بلافاصله به پلیس فتا گزارش دهید. برای این منظور میتوانید به وبسایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir مراجعه کرده و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا تماس حاصل کنید. هوشیاری و اطلاعرسانی بهموقع، بهترین راهکار برای جلوگیری از این گونه کلاهبرداریهاست.
+
مارمولکبازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون آخوند بلاگر؛ حراج دین برای لایک و کامنت بیشتر! دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز میشودمنبع: آفتاب نو
کلیدواژه: نکونام پرسپولیس همسترکامبت تعطیلی شنبه صحنه گل پرسپولیس پلیس فتا شماره ها تماس ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.aftabno.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب نو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۴۹۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
هشدار پلیس فتا یزد درباره کلاهبرداری کنکوری
رئیس پلیس فتا یزد با هشدار درباره افزایش فعالیت کلاهبرداران در آستانه کنکور، از داوطلبان و خانوادهها خواست فریب تبلیغات اغواکننده در فضای مجازی را نخورند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، همزمان با نزدیک شدن به موعد برگزاری آزمون سراسری، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان یزد نسبت به افزایش فعالیت افراد سودجو در بستر فضای مجازی هشدار داد و از داوطلبان کنکور خواست تا از هرگونه اعتماد به تبلیغات مشکوک درباره فروش سوالات کنکور یا خرید صندلی در دانشگاهها خودداری کنند.
سرهنگ حسن ابوالحسینی، رئیس پلیس فتا استان یزد، با بیان اینکه هرسال در آستانه برگزاری کنکور، مجرمان سایبری با ترفندهای جدید سعی در فریب داوطلبان و خانوادههای آنان دارند، اظهار داشت: برخی سودجویان با استفاده از عناوینی مانند «فروش سوالات کنکور با تضمین قبولی» یا «فروش صندلی دانشگاه» در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند و بسیاری از افراد ناآگاه طعمه این کلاهبرداریها میشوند.
وی با تأکید بر اینکه تاکنون مواردی از پیشفروش جعلی سوالات و وعدههای واهی برای قبولی در رشتههای پرطرفدار مشاهده شده است، افزود: سرنوشت داوطلبان نباید به تبلیغات دروغین گره بخورد. والدین نیز باید با آگاهی، فرزندان خود را از گرفتار شدن در دام این افراد محافظت کنند.
ابوالحسینی همچنین خاطرنشان کرد: تنها راه موفقیت در آزمون سراسری، تلاش علمی و تکیه بر توانمندیهای فردی است و شرکت در کنکور باید بر مبنای دانش واقعی و نه وعدههای فریبنده باشد.
رئیس پلیس فتا یزد در ادامه از آمادگی کامل این نهاد برای برخورد با تخلفات و جرایم رایانهای خبر داد و از شهروندان خواست در صورت مواجهه با تبلیغات مشکوک، موضوع را از طریق سایت رسمی این پلیس به نشانی www.fata.gov.ir یا تماس با شماره 096380 در بخش فوریتهای سایبری گزارش دهند.
وی در پایان تصریح کرد: پلیس فتا بهصورت مستمر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی را برای شناسایی کلاهبرداران حوزه کنکور رصد میکند و مطابق قانون، افرادی که در این زمینه تخلف کنند، با مجازاتهای سنگینی از جمله حبس یک تا پنج سال مواجه خواهند شد.
انتهای پیام/781/.