اشکانیان ۲ هزارسال پیش باتری ساخته بودند؟/ عکس
تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۰۵۲۵۱۷
تریبون اقتصاد- تاریخ مملو از اختراعاتی است که علیرغم منشأ باستانی خود، هنوز دانشمندان امروزی را گیج و شگفتزده میکند. این اختراعات، از وسایل پیچیده گرفته تا سازههای تاریخی، نشاندهنده نبوغ تمدنهایی است که مدتهاست از بین رفتهاند. آنها درک ما از قابلیتهای تکنولوژیکی تاریخی را به چالش میکشند و همچنان موضوع بسیاری از پژوهشها باقی میمانند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
به گزارش خبرآنلاین، این مصنوع از دوره اشکانی (۲۵۰ قبل از میلاد تا ۲۲۴ پس از میلاد) از یک کوزه سفالی، یک لوله مسی و یک میله آهنی تشکیلشده بود. باتری بغداد میتواند قدیمیترین باتری الکتریکی شناختهشده باشد. اگر این سازه واقعاً برای مصارف آبکاری الکتریکی یا دارویی مورداستفاده قرارگرفته باشد، به معنای دانشی بسیار زودتر از زمان و مکان، در آن دوران است.
لرزهنگار ژانگ هنگ
لرزهنگاری که توسط ژانگ هنگ چینی در سال ۱۳۲ پس از میلاد ساخته شد، یکی از جذابترین اختراعات باستانی است. این دستگاه قادر به تشخیص زلزله از صدها مایل دورتر بود، حتی زمانی که هیچ لرزشی در محل لرزهنگار احساس نمیشد، این اختراع زمینلرزه را تشخیص میداد. این ابزار توپی را از دهان اژدها به داخل دهان قورباغه میاندازد که جهت زلزله را نشان میدهد. عملکرد درونی این دستگاه که از هیچ فناوری مدرن تشخیص لرزهای استفاده نمیکرد، امروزه برای دانشمندان یک معما باقیمانده است.
در «راز شاهکارهای جهان باستان/ عکس» در مورد دیگر اختراعات شگفتانگیز تاریخ بخوانید.
تینا مزدکی
منبع: تریبون اقتصاد
منبع: اندیشه قرن
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت andishehqarn.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «اندیشه قرن» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۵۲۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
جانشین باتری های سفت و زمخت از راه رسید!
به گزارش اقتصاد ایران؛ باتری های معمولی به خاطر ساختار خشک و مواد گرون، برای گجتهای پوشیدنی و پزشکی مناسب نیستند. اما یک تیم تحقیقاتی با همکاری دو پژوهشگر ایرانی، راهحل جدیدی پیدا کرده است: باتریهای خمیری و منعطف!
این باتریها با ترکیب الکترود مایع + پلاستیک رسانا + لگنین (پسماند صنعت کاغذ) ساخته شدند؛ کاملاً دوستدار محیط زیست و قابل پرینت با پرینتر سهبعدی هستند.
در تستها، باتری تا ۵۰۰ بار شارژ و دشارژ دوام آورده است. حتی بعد از کشیده شدن تا ۲ برابر اندازه، هیچ مشکلی در عملکردش ایجاد نشد.
ولتاژ ۰.۹ ولت دارد و برای دستگاههای کممصرف عالی است.