آیا به زن خیانتکار مهریه تعلق میگیرد؟
تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۰۶۳۳۶۵
به گزارش 9صبح؛ البته دلیل این موضوع خارج از بحث ماست و علمای علوم اجتماعی روانشناسان باید به آن پاسخ دهند اما ما از نظر حقوقی این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
آیا خیانت زن به همسرش در پرداخت مهریه تاثیر گذار است؟
فرض کنیم زنی به همسرش خیانت کند و مرد قصد طلاق وی را داشته باش سوالی که مطرح میشود این است که ایا مرد میتواند به دلیل خیانت زن او را طلاق بدهد؟
اگر مرد زن را طلاق دهد تکلیف مهریه زن چه میشود؟ آیا بخاطر خیانت زن مهریه وی از بین خواهد رفت؟ ایا زن حق مطالبه مهریه نخواهد داشت؟
باید بگوییم بر طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی «مرد میتواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید»
پس باتوجه به این ماده مرد هر زمان که بخواهد میتواند همسر خود را طلاق بدهد و برای طلاق از سوی مرد هیچ دلیل یا بهانهای لازم نیست
او با مراجعه به دادگاه و سپس ارجاع اختلاف به داوری توسط دادگاه برای اصلاح بین زوجین، و رخ ندادن سازش بین آن دو به او گواهی عدم سازش داده میشود و دفتر ثبت طلاق گواهی را دریافت میکند و طلاق آن دو ثبت میگردد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
پس مرد برای طلاق همسرش بدون هیچ دلیلی میتواند این کار را انجام بدهد و نیازی به دلایلی نظیر خیانت یا نازایی و. . ندارد.
شرایط دریافت مهریه زن خیانتکار چگونه است؟ حکم مهریه زن خیانتکار چیست؟
اما در مورد مهریه باید بگوییم که مهریه از اساسیترین حقوقی است که به مجرد وقوع عقد نکاح به زنان تعلق میگیرد و به موجب عقد ازدواج مهریه چه عندالمطالبه باشد و چه عندالاستطاعه باشد به ملکیت زن در خواهد آمد.
در صورتی که زن مهریه خود را طلب کند مرد مکلف و موظف به پرداخت آن میباشد. طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی «به محض عقد زن مالک مهر میشود و میتواند هر تصرفی که بخواهد در آن بنماید»
اگر زنی به همسر خود خیانت کرده باشد باز در این صورت هم مرد موظف به پرداخت تمامی مهریه همسرش به وی میباشد و خیانت یا هر نوع جرم دیگری تاثیری در از بین رفتن یا کاهش مهریه زنان نخواهد داشت.
پس اگر ما بخواهیم موضوع مالکیت زن بر مهریه را مورد توجه قرار بدهیم باید اینگونه بگوییم که زنان به محض وقوع عقد ازدواج مالک مهریه خواهند بود حتی زنان خیانتکار یا مجرم.
بنابراین اگر مردی با همسرش که به وی خیانت کرده رابطه جنسی برقرار کرده باشد باید تمام مهریهاش را به وی پرداخت کند و خیانت کردن زن دلیل بر ساقط شدن مهریهاش نمیباشد
اگر عقد ازدواج زن خیانتکار یا زناکاری قبل از وقوع رابطه جنسی با طلاق خاتمه پیدا کند زن مستحق نصف میزان مهریهٔ تعیین شده میباشد زیرا در دوران عقد مهریه زن نصف خواهد بود
و صرف عدم ارتباط جنسی است که میزان مهریه را در این رابطه نصف میکند و خیانتکار بودن زن تاثیری در کاهش میزان مهریه مقرر نخواهد داشت.
پس خیانت زن دلیل بر آن نمیشود که مهریه به وی تعلق نگیرد یا حتی مقداری از مهریه کم بشود و اگر مردی قصد طلاق همسرش را داشته باشد که به وی خیانت کرده است باید مهریه او را تمام و کمال پرداخت کند.
آیا به زن خیانتکار نفقه تعلق میگیرد؟ شرایط دریافت نفقه زن خیانتکار چیست؟
طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه عبارت است از «همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض»
البته قانون مقدار دقیقی برای نفقه تعیین نکرده است و پرداخت نفقه تنها منوط به تمکین زوجه است.تمکین یعنی داشتن روابط زناشویی با همسر و زنی که تمکین نکند را ناشزه میگویند.
از موارد دیگر تمکین این است که زن اقامتگاه دایمی شوهرش زندگی کند یعنی زن برای دریافت نفقه باید در خانهای که شوهرش برای زندگی مشترک تعیین میکند زندگی کند که البته این یک استثنا دارد
و آن اینست که در عقد ازدواج حق تعیین مسکن با زن باشد که در این صورت اقامت در اقامتگاه دایمی شوهر از موارد تمکین نخواهد بود.
زنی که بدون رضایت شوهرش یا بدون آنکه دلیل موجهی داشته باشد منزل را ترک کند و در جای دیگری حتی منزل والدین خود زندگی کند ناشزه است و مرد میتواند از پرداخت نفقه زن، خودداری کند.
پس همانطور که دیدیم تعلق زن بر نفقه شرطی غیر از تمکین ندارد و خیانت کردن یا ارتکاب جرم و. . نمیتواند ساقط کننده حق زن بر نفقه باشد.
در موضوع نفقه، قانون به توان مالی مرد توجه ندارد ولی طبق رویه، همه کارشناسانی که میزان نفقه را تعیین میکنند در زمان تعیین مبلغ، به توان مالی مرد توجه میکنند
یعنی اگر مردی توان مالی زیادی داشته باشد برای زن نفقه زیاد در نظر میگیرند. و بدلیل رعایت مصلحت خانواده ناتوانی مالی مرد را بصورت ناآشکار در نظر میگیرند و در تعیین میزان نفقه رعایت حال مردان را میکنند.
منبع: روزیاتو
منبع: ۹ صبح
کلیدواژه: خیانت زن خیانتکار عقد ازدواج مهریه زن خیانت زن اگر مرد
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت 9sobh.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «۹ صبح» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۶۳۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
مهریه به ابزار انتقام تبدیل شده است/ بانوان درخصوص ۱۴ سکه بهعنوان سقف مهریه نگران هستند
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - علی آذری سخنگوی کمیسین قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره لزوم اصلاح قانون مهریه گفت: یکی از مشکلاتی که بدون اغراق جامعه و نظامهای اداری و قضایی ما را درگیر کرده بحث مهریه است.
نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس اظهار کرد: طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی و برخی احکام مربوط به مهریه درواقع یک مطالبهای است که کل حوزه اداری و مدنی از مجلس داشته است، اما مطالبه سخت و سنگینی است و تا همین الان نظریات مختلف حقوقی نتوانسته یک راهحلی بدهد که مثلا در بحث زندان برای اینکه فرد برای مهریه بازداشت و حبس نشود، حل شود و یا اینکه چرا مهریه از آن فلسفه وجودی خود که زوج با آن یک هدیهای بهعنوان مهریه بدهد که در آدرسهای قرآنی و رفتار سیره اهل بیت (ع) ما است آن فلسفه هدیه، بخشش و ابراز محبت به ابزار تبدیل شده است.
آذری تصریح کرد: امروز مهریه یک ابزار انتقام شده و از آنطرف حق طلاق برای زوج در مسئله حضانت فرزندان و دعاوی مربوط به خانواده باعث میشود که وقتی زوج و زوجه وارد آن دعاوی شوند دیگر نتوان روی خانواده حساب کرد که این نیاز باعث شده تا ما نگاه ویژهای به بحث مهریه داشته باشیم.
این نماینده مجلس میگوید در خیلی از کشورهای مسلمان با همین نگاه بحث مهریه را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند مثلا بین زوج و زوجه یا بین حمایتهایی که نظام فقهی و حقوقی از مرد و زن مثلا در حوزه ارث انجام میدهد این حمایت را در کنار بحث مهریه قرار داده است مثلا کشور مصر بحث مهریه را تقریبا با قرار دادن مبحث ارث کنار مهریه حل کرده و کمتر میبینیم که دعاوی مربوط به مهریه داشته باشد، چون زوج موظف است از سهمالارث که تصمیمگیری ثلث در اختیارش است و یکهشتم متعلق به زوجه است اقدام کند.
نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس اضافه کرد: بعضی از کشورها مثل اندونزی و مالزی با صندوقهای حمایتی و با نگاهی به بیمه مهریه و با نگاهی به اینکه بعد از عقد نکاح دارایی زوج و زوجه مشترک میشود این مسائل را حل کردند.
آذری گفت: یک قسمت چالش برانگیز این قانون که امروز بانوان خیلی نسبت به آن نگران هستند این است که میگویند چرا در ماده ۲۲ این قانون ۱۴ سکه جایگزین ۱۱۰ سکه شده است البته قسمت صندوق بیمه پیشبینی شده و قسمت خوب دیگر اینکه سلاح و ابزار زوج که طلاق است نگاه شده، چون زوجه میگوید مهریه و زوج هم میگوید طلاق که اثبات عسر و حرج را از آن سختی برای زوجه خارج کردیم و با اصلاحی که در قانون مدنی شده این نگاه انجام شده است.
سخنگوی کمیسین قضایی و حقوقی مجلس بیان کرد: گاردی که یک قسمتی از بانوان ما در مورد این ۱۴ سکه گرفتند و شاید به حق هم باشد نگرانی آنان است در مورد اینکه بعد از ازدواج اگر پس از دورهای رها شوند چه باید کنند که این نگرانی بهواسطه همان نگاه ابزاری به مهریه است که ما باید با جایگزینهایی که گفتم و خیلی اساتید و حقوقدانان قائل به آن هستند آن را حل کنند، اما نظام قضایی ما نگران است که برای بحثهای مالی کسی به زندان نرود. ختم کلام اینکه ما حقوقدان و قاضی هستیم یک ماده قانونی مثل خیلی از کشورها برای بحث مالی، مهریه و دِین کسی حبس نمیشود و تمام مشکلات ما حل میشود.
آذری درباره راهکارهای رفع نگران زنان درخصوص ۱۴ سکه که بهعنوان سقف مهریه قرار است تعیین شود، گفت: این طرح در نوبت صحن است و حتما پیشنهادات، گفتوگوها و نظریات زیادی وجود دارد. من چندین مورد گفتم مثل بحث بیمه و الحاق ارث یا اینکه تصمیمگیری در حوزه دعاوی خانواده که بهصورت یک کارگروه قرار دهیم و در آنجا تصمیم بگیریم که مشکل حل شود. الحاق در حق بیمه، الحاق در اشتراک دارایی بعد از ازدواج یا بحثهای حمایتی که دولت به آن ورود کند مثلا یک کارمند بازنشسته که مورد حمایت صندوقهای تامین اجتماعی است لذا دولت میتواند با ورود به این حوزه و تشکیل یک صندوق با مشارکت دولت و مردم یک قسمتی از درآمدها به این صندوق برود که زوجه نگران مطالبه مهریه نباشد.
نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس بیان کرد: یادمان نرود که صرفا بحث مطالبه مهریه نیست، چون این مطالبات و این اختلافات و این روبروی هم قرار گرفتنها دو مشکل ایجاد میکند که یکی این است که کیان خانواده آسیب میبیند و کمتر پیش میآید آن خانواده دوباره دور هم برگردند و اطفال و فرزندان به شدت آسیب میبینند و دوم اینکه در جامعه در اذهان اینطور متبادر میشود که دیگر ازدواج به این سبک سخت است و ما شاهد هستیم که بسیاری از دخترها و پسرهای ما در سن بالا ازدواج نکردند و خسارتی که زیادی این سکهها وارد میکند خیلی سنگین است.
سخنگوی کمیسین قضایی و حقوقی مجلس تصریح کرد: اگر سیره اهل بیت (ع) و مثلا خواستگاری امام علی (ع) از حضرت فاطمه (س) را ببینیم شاهد هستیم که برای مهریه تصمیم گرفتند که یک زرهای داده شود و زندگی تشکیل شد، اما بعضی وقتها بر روی نداشتهها اسناد را امضا میکنیم و بعد در دعاوی حوزه مهریه به مشکل برمیخوریم هرچند از نظر حقوقی هم عقد بر نداشتهها و مجهولات مورد تردید است.
آذری گفت: این طرح الان در نوبت صحن است و به احتمال زیاد این هفته در دستور صحن علنی مجلس خواهد بود.
دانلود فیلم اصلی کد ویدیو