نامه به پزشکیان درباره تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور
تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۰۹۵۶۹۴
نماینده تهران در مجلس از ارسال نامه خود به پزشکیان رئیس جمهور درباره درخواست پیگیری مسائل مربوط به تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور، خبر داد. - اخبار سیاسی -
پیمان فلسفی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، از ارسال نامه خود به مسعود پزشکیان رئیس جمهور درباره درخواست پیگیری مسائل مربوط به تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور، خبر داد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی افزود: بنده از رئیس جمهور انتظار دارم دستور دهد در اسرع وقت نسبت به لغو مصوبه وزارت علوم اقدام لازم به عمل آمده و مسائل مربوط به تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور پیگیری و تعیین تکلیف شود.
متن نامه نماینده تهران به پزشکیان به شرح ذیل است:
با سلام و احترام
اینجانب پیمان فلسفی نماینده مردم شریف ایران در مجلس شورای اسلامی و به نمایندگی از طرف جمع کثیری از دانش آموزان کنکوری و والدین ،ایشان بدین وسیله به عرض میرسانم که یک ماه قبل شورای عالی آموزش و پرورش تصمیمی مبنی بر عدم تأثیر معدل یازدهم برای پشت کنکوریها اتخاذ نمود. وزیر محترم آموزش و پرورش و سخنگوی محترم دولت نیز این موضوع را قطعی اعلام کردند.
متأسفانه از شروع سال تحصیلی موضوع تأثیر معدل یازدهم همواره به صورت غیر شفاف مطرح بوده و بارها انتظار داشتیم که در جلسات ،مختلف تصمیم گیریهای لازم در این خصوص انجام شود. این عدم شفاف سازی و تعیین تکلیف منجر به این شد که بسیاری از دانش آموزان به دلیل عدم اطمینان از وضعیت معدل ،یازدهم کتابهای نهایی این مقطع را فروخته یا اهدا کنند.
اما متأسفانه در آخرین روزهای سال 1403 و در آستانه عید نوروز شورای سنجش و پذیرش دانشجو به ریاست وزیر محترم علوم این مصوبه را رد کرد و آرامش را از دانش آموزان و والدین ایشان سلب نمود اینجانب به شدت نگران تبعات این تصمیم هستم و اعتقاد دارم که این اقدام ناشی از فشارهای مافیای معدل و نهایی است که منافع مالی خود را در خطر میبینند.
طبق قوانین کشور حق قانونی دانش آموزان مذکور این است که تأثیر معدل یازدهم عطف به ماسبق نشود چرا که سالی که آنها در مقطع یازدهم بوده اند معدل نهایی وجود نداشته است. لذا از جنابعالی انتظار می رود دستور فرمایید در اسرع وقت نسبت به لغو مصوبه غیر قانونی وزارت علوم اقدام لازم به عمل آمده و اینجانب را از نتیجه مطلع و نگرانی جمع کثیری از مردم عزیزمان مرتفع کردند.
انتهایپیام/
منبع: تسنیم
کلیدواژه: کنکور نمایندگان مجلس مسعود پزشکیان کنکور نمایندگان مجلس مسعود پزشکیان تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور دانش آموزان
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۹۵۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
نقش «تاثیر معدل» در راهیابی دانشآموزان مناطق محروم به دانشگاههای برتر
وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه اهداف مصوبه تاثیر معدل در کنکور اساساً ناظر به اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و آینده و تربیت نسلی فکور، خلاق و اهل حل مسئله است، گفت: هدف تربیت نسلی است که به جای مهارت تستزنی، به خواندن عمیق، تفکر و کار عمیق رویآورَد؛ نسلی که مدرسه و کتاب درسی برایش مرجع باشد و از دل آن عدالت در دسترسی به کرسیهای برتر دانشگاهی محقق شود.
رضا مراد صحرایی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اجرای مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، آن را «گامی مهم در تحقق عدالت آموزشی» و «بازگرداندن مرجعیت به مدرسه و معلم» دانست.
وی با بیان اینکه اهداف این مصوبه اساساً ناظر به اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و آینده و تربیت نسلی فکور، خلاق و اهل حل مسئله است، افزود: هدف ما تربیت نسلی است که به جای مهارت تستزنی، به خواندن عمیق، تفکر و کار عمیق رویآورَد؛ نسلی که مدرسه و کتاب درسی برایش مرجع باشد و از دل آن عدالت در دسترسی به کرسیهای برتر دانشگاهی محقق شود.
صحرایی درباره فراز و فرود اجرای این مصوبه در ابتدای دولت سیزدهم نیز اظهار کرد: در ابتدا با فراز و نشیبهایی مواجه بودیم برای این منظور از سرگروه های آموزشی و جمعی از نمایندگان معلمان و صاحب نظران حوزه تعلیم و تربیت و متخصصان فرهنگستان علوم دعوت کردیم و درباره این موضوع با آنها به گفتگو نشستیم که خروجی این نشست موافقت با اجرای این مصوبه بود.
وزیر سابق آموزش و پرورش در ادامه به تأثیرات مثبت اجرای این طرح در مناطق محروم کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ که تاثیر قطعی معدل پایه دوازدهم ۴۰ درصد بود بسیاری از داوطلبان مناطق محروم توانستند به دانشگاههای مطرح کشور راه پیدا کنند. استانهایی مانند سیستان و بلوچستان تعداد رتبههای برترشان ۳ برابر شد و مناطقی مانند جنوب کرمان و حتی برخی از استانهای غربی و مرزی نیز توانستند به میزان عادلانهتری سهم خود را از رتبههای برتر کنکور دریافت کنند؛ پیش از اجرای این مصوبه ۱۱ استان میزان قبولی شان در رشتههای برتر بسیار کمتر از داوطلبان شان بود ولی با اجرای این مصوبه سهم استانهای برخوردار تعدیل و سهم استانهای محرم تقویت شد.
وی با اشاره به تغییر ترکیب قبولیها در گروه علوم تجربی نیز تصریح کرد: پیش از اجرای این مصوبه، ۸۶.۱ درصد قبولیهای رشتههای پرطرفدار مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی متعلق به دهکهای ۸، ۹ و ۱۰ بود. این عدد پس از اجرای مصوبه به ۵۵ درصد کاهش یافته و فرصت به شکل عادلانهتری بین دهکهای پایین توزیع شده است.
صحرایی افزود: اجرای مرحله دوم این مصوبه در سال ۱۴۰۳ با تأثیر ۵۰ درصدی معدل و همچنین تداوم آن در سالهای آتی، قطعاً اثرگذاری بیشتری در بازتوزیع فرصتها خواهد داشت.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اقداماتی که برای کاهش وابستگی نظام آموزشی به یک شاخص صرفاً مانند معدل انجام شده است، گفت: معدل یکی از شاخصهای مهم در ارزیابی وضعیت تحصیلی دانشآموزان است، اما هدف ما این بوده که آموزش کیفی شود. گمان میکنم ریلگذاری برای ارتقای کیفیت آموزش انجام شده و دستگاهها باید با سرعت بیشتری آن را دنبال کنند.
وزیر سابق آموزش و پرورش در پایان تأکید کرد: اجرای این مصوبه نیازمند همراهی جدی مجلس، دولت، آموزش و پرورش و همه نهادهای ذیربط است.
انتهای پیام