آییننامه اجرایی پرداخت کمک معیشت سال ۱۴۰۴ به ایثارگران و معلولان ابلاغ شد | جزئیات پرداخت کمک معیشت ایثارگران و معلولان در سال ۱۴۰۴
تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۰۹۵۹۸۸
صفحه اقتصاد - جزئیات آیین نامه اجرایی پرداخت کمک معیشت سال ۱۴۰۴ را در این خبر مشاهده کنید.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح – سازمان برنامه و بودجه کشور بنیاد شهید و امور ایثارگران – سازمان بهزیستی کشور
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ به پیشنهاد وزارت دفاع و پیشتیبانی نیروهای مسلح، بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان بهزیستی کشور و به استناد جزء (۲) بند (پ) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، آییننامه اجرایی جزء مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی جزء (۲) بند (پ) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور موضوع: پرداخت کمک معیشت به جانبازان، آزادگان و رزمندگان معسر و معلولان شدید و خیلی شدید
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱- بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
۲- سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.
۳- وزارت: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
۴- بهزیستی: سازمان بهزیستی کشور.
۵- پایگاه: پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
۶- کمک معیشت: مبلغی نقدی که از محل اعتبارات ابلاغی مربوط، به صورت ماهانه به مشمولان پرداخت میگردد.
۷- مشمولان: جانبازان و آزادگان معسر غیرحالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمیباشند، افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد، رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و افراد موضوع بند (الف) ماده (۱) قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب سال ۱۳۹۶ که توسط کمیسیون پزشکی- توانبخشی تعیین نوع و تعیین شدت معلولیت بهزیستی، دارای معلولیت شدید یا خیلی شدید شناخته میشوند و فاقد شغل و درآمد هستند و بر اساس احکام این آییننامه و سایر قوانین و مقررات مربوط شناسایی میشوند.
۸- دستگاههای متولی: بنیاد، وزارت و بهزیستی (حسب مورد) که بر اساس احکام این آییننامه متولی پرداخت کمک معیشت به مشمولان میباشند.
۹- فاقد شغل و درآمد به فردی گفته میشود که:
الف- از هیچ کدام از دستگاههای اجرایی مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، کارگاههای موضوع جزء (۳) ماده (۲) قانون تأمین اجتماعی و یا سازمانها و صندوقهای بازنشستگی، حقوق، دستمزد، مستمری از کارافتادگی، مستمری بازنشستگی و یا مستمری وظیفه بگیری (بازماندگی) دریافت نمیکند.
ب- به تشخیص دستگاههای متولی دارای درآمد نمیباشد.
ماده ۲- متقاضیان برای بهره مندی از کمک معیشت موضوع این آییننامه باید درخواست خود را در سامانه اعلامی از سوی دستگاههای متولی ثبت و سپس اقرارنامه مبنی بر نداشتن شغل و درآمد (حسب مورد متقاضی و یا ولی قیم یا سرپرست قانونی وی) را در سامانه یاد شده بارگذاری نمایند.
ماده ۳- دستگاههای متولی مکلفند ظرف یک ماه پس از ثبت نام متقاضی جدید به منظور احراز شرایط وی جهت برخورداری از کمک معیشت و صحت سنجی فاقد شغل و درآمد بودن فرد ثبت نام کننده نسبت به استعلام از مراجع موضوع بند (۹) ماده (۱) این آیین نامه اقدام کنند. دستگاههای یادشده مکلفند پاسخ به استعلام و وضعیت اشتغال و میزان درآمد ماهیانه متقاضی را ظرف یک ماه از تاریخ استعلام به مرجع استعلامکننده اعلام نمایند. مسئولیت عدم پاسخگویی و تبعات آن متوجه دستگاههای مذکور میباشد.
تبصره- بهزیستی مکلف است برای استحقاقسنجی پرداخت کمک معیشت علاوه بر موارد فوق نسبت به استعلام از پایگاه در خصوص وسعسنجی جامعه هدف نیز اقدام نماید.
ماده ۴- دستگاههای متولی مکلفند برای کلیه مشمولان، حداقل یکبار نسبت به استعلام مجدد وضعیت آنان از حیث اشتغال و درآمد و تغییرات ایجاد شده در وضعیت آنان از دستگاههای موضوع ماده (۳) این آییننامه اقدام نمایند و دستگاههای مذکور نیز مکلفند نسبت به پاسخ استعلام در چهارچوب مواعد مقرر در ماده (۳) این آیین نامه اقدام نمایند.
تبصره- ایجاد و تحمیل هرگونه تعهد و بار مالی ناشی از عدم ارائه اطلاعات در موعد مقرر و یا ارائه اطلاعات نادرست توسط مراجع طرف استعلام بر اساس بندهای (هـ) و (ج) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳ و سایر قوانین و مقررات مشمول مجازات قانونی مربوط خواهد بود.
ماده ۵- کمک معیشت ماهانه پرداختی به مشمولان بر اساس جداول زیر تعیین میشود:
الف- میزان کمک معیشت جانبازان و آزادگان، افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی و رزمندگان معسر:
مشمولان | مبلغ (ریال) |
جانبازان و آزادگان معسر غیرحالت اشتغال فاقد شغل و درآمد | ۱۰۴.۰۰۰.۰۰۰ |
افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد | ۱۰۴.۰۰۰.۰۰۰ |
رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد | ۸۷.۷۵۰.۰۰۰ |
ب- میزان کمک معیشت معلولان شدید و خیلی شدید مشمول:
مشمولان | دهکهای (۱) تا (۳) | دهکهای بالاتر از و سایرین |
بعد خانوار – یک نفره | ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال | ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال |
بعد خانوار – دو نفره | ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال | ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال |
بعد خانوار – سه نفره | ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال | ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال |
بعد خانوار – چهار نفره | ۲۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال | ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال |
بعد خانوار – پنج نفره و بالاتر | ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال | ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال |
ماده ۶- دستگاههای متولی مکلفند ظرف یک ماه پس از دریافت پاسخ استعلام، از دستگاههای موضوع ماده (۳) این آییننامه، بر اساس اطلاعات دریافتی و احراز شرایط، حسب مورد نسبت به برقراری، قطع اصلاح یا استمرار کمکمعیشت در سقف اعتبارات ابلاغی مربوط اقدام نمایند.
تبصره ۱- دستگاههای متولی مکلفند قبل از دریافت پاسخ استعلام نسبت به پرداخت کمک معیشت بر اساس مبالغ سال ۱۴۰۳ اقدام نمایند. در صورت دریافت پاسخ استعلام و احراز شرایط فرد، مابهالتفاوت ماههای قبل به حساب مشمول واریز خواهد شد.
تبصره ۲- در صورت اعتراض فرد نسبت به پاسخ استعلام، دستگاههای متولی مکلفند نسبت به بررسی مجدد آن صرفاً برای یک بار اقدام و نتیجه را به وی اعلام نمایند.
ماده ۷- کلیه پرداختها به جامعه هدف توسط دستگاههای متولی، در سقف تعداد مشمولان سقف اعتبارات مصوب مربوط در تاریخ ابلاغ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (بخش اول) به دولت مجاز بوده و هر گونه افزایش جامعه هدف منوط به درخواست کتبی دستگاه و صدور مجوز مکتوب توسط سازمان مبنی بر تأمین اعتبار آن میباشد.
ماده ۸- چنانچه مشمولان، هر گونه درآمدی از قبیل حقوق دستمزد یا مستمری کمتر از مبلغ کمک معیشت مقرر در این آیین نامه دریافت نمایند، صرفاً مابه التفاوت آن تا سقف مبلغ مندرج در ماده (۵) این آییننامه حسب مورد توسط دستگاههای متولی پرداخت میشود.
تبصره- در صورتی که حقوق، دستمزدف مستمری از کارافتادگی یا مستمری وظیفهبگیری (بازماندگی مشمولان بهزیستی کمتر از حداقل دستمزد قانون کار باشد، بهزیستی میتواند مطابق جدول موضوع بند (ب) ماده (۵) این آییننامه تا سقف حداقل دستمزد پرداخت نماید.
ماده ۹- مشمولانی که توانایی انجام کار داشته و علی رغم فراهم شدن شرایط اشتغال به تشخیص دستگاههای متولی مشغول به کار نشده ،باشند مشمول دریافت کمک معیشت نمیباشند.
ماده ۱۰- در صورت زوال شرایط بهرهبرداری از مزایای این آییننامه، فرد مشمول یا وراث قانونی وی مکلفند مراتب را جهت قطع کمک معیشت به دستگاههای متولی اعلام کنند.
ماده ۱۱- دستگاههای متولی مکلفند در بازههای زمانی سه ماهه گزارشی از نحوه اجرای این آیین نامه را به سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه دهند.
ماده ۱۲- نظارت بر حسن اجرای این آییننامه بر عهده دستگاههای متولی است.
محمدرضا عارف- معاون اول رئیسجمهور
مطالعه بیشتر: آخرین خبر از افزایش کمک معیشت ایثارگران معسر امروز چهارشنبه ۳ مرداد ماه ۱۴۰۳منبع: صفحه اقتصاد
کلیدواژه: معلولان اخبار معلولان ایثارگران اخبار ایثارگران کمک معیشت کمک معیشت ایثارگران سازمان برنامه و بودجه کشور ۰۰۰ ۰۰۰ ریال ۵ ۰۰۰ ۰۰۰ ریال پرداخت کمک معیشت آیین نامه اجرایی فاقد شغل و درآمد رزمندگان معسر آیین نامه پاسخ استعلام نیروهای مسلح اقدام نمایند بعد خانوار سال ۱۴۰۴ حسب مورد بر اساس ماده ۱
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت safheeghtesad.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «صفحه اقتصاد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۹۵۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
ضوابط پرداخت رفاهیات کارمندان ابلاغ شد+ جزئیات
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ضوابط ۴۸ مادهای اجرایی قانون بودجه ۱۴۰۴ را به سازمانهای برنامه و بودجه و اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد که رفاهیات کارمندان دولت بخشی از این ضوابط است.
خبر مرتبطاقتصادنیوز: رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از افزایش ۲۰ تا ۴۲ درصدی حقوق کارمندان در سال جاری خبر داد.
بخشی از این ضوابط اجرایی به شرح زیر است:
- کمکهای رفاهی مستقیم و غیرمستقیم پس از لحاظ هزینههای اجتنابناپذیر و ضروری مطابق با موافقتنامه مبادله شده و برای بانکها، بیمهها و شرکتهای دولتی از جمله شرکتهای دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم تصریح و یا ذکر نام است، حداکثر ۲۰ درصد بیش از عملکرد بودجه سال ۱۴۰۳ قابل پرداخت است.
- پرداخت کمکهای رفاهی مستقیم و غیر مستقیم به کارکنان قرارداد کار معین (مشخص) و ساعتی و موارد موضوع ماده ۱۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ از محل اعتبارات ابلاغی و با رعایت مفاد موافقتنامه مجاز است.
- کمکهزینه غذای روزانه به میزان ۴۳ هزار و ۲۰۰ تومان صرفاً به کارمندانی که ساعات کاری روزانه آنها به صورت تماموقت است قابل پرداخت است.
- کمکهزینه ماهانه ایاب و ذهاب به کارمندان مشمولی که از خدمات حمل و نقل سازمانی نظیر خدمات حمل و نقل (سرویس) با خودروی سازمانی استفاده نمیکنند در تهران به میزان ۴۳۲ هزار تومان و در شهرهای دارای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت و بالاتر به میزان ۲۸۸ هزار تومان قابل پرداخت است.
- کمکهزینه مهد کودک صرفاً برای بانوان مشمول شاغل در دستگاههای اجرایی فاقد مهد کودک به ازای هر فرزند زیر ۶ سال ماهانه حداکثر به میزان ۴۲۰ هزار تومان قابل پرداخت است.
- صندوق بازنشستگی کشوری موظف است نسبت به پرداخت کمکهزینه عائلهمندی، اولاد و عیدی بازنشستگان دستگاههای اجرایی که هزینههای مذکور توسط سازمان از اعتبارات هزینهای آنها قبلاً کسر شده اقدام کند؛ سایر هزینههای مربوط به بازنشستگان از قبیل کمکهزینه ازدواج، فوت حق بیمه عمر و حوادث توسط دستگاههای اجرایی ذیربط پرداخت میشود.
- همه دستگاههای اجرایی مکلف به درج اطلاعات کارمندان رسمی، پیمانی و کارمعین (قراردادی) خود در سامانه یکپارچه نظام اداری سازمان اداری و استخدامی (سینا) هستند؛ کارکنان شرکتهای دولتی و سازمان صداوسیما نیز مشمول این حکم خواهند بود؛ برخی دستگاهها مانند سازمان انرژی اتمی، سازمان بازرسی، نیروهای مسلح و دستگاههای امنیتی از این حکم مستثنی هستند.
- در صورت انتقال کارکنان به دستگاههای دیگر، حقوق پایه، مزایای مستمر و عیدی از سوی دستگاه مبدأ و مزایای غیر مستمر مانند اضافه کار، رفاهیات و پرداختهای کارگزینی از سوی دستگاه مقصد پرداخت میشود.
- سقف پاداش در سال جاری، حداکثر معادل یک ماه حقوق و مزایای مندرج در حکم کارگزینی است؛ این حکم مشمول اعضای هیأت مدیره شرکتهای دولتی و بانکها هم خواهد بود.
- حق مأموریت روزانه در صورت توقف شبانه در داخل کشور و خارج از حوزه شهرستان محل اقامت، تا سقف حداقل حقوق بوده و در صورت عدم توقف شبانه حداکثر تا سقف ۵۰ درصد این رقم است.