خرازی: ایران همه راهها را نبسته بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم است
تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۰۹۷۱۷۰
وزیر خارجه پیشین ایران گفت که جمهوری اسلامی ایران همه راهها را برای مذاکره نبسته، بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل، اعلام شرایط خود و اتخاذ تصمیم مقتضی است.
به گزارش ایسنا، «سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در تحلیل راهبرد مذاکراتی آمریکا و عدم استقبال جمهوری اسلامی ایران از آن گفت: آنچه امروز در رفتار هیأت حاکمه آمریکا مشاهده میشود، یک جنگ روانی با القای سیاست «یا جنگ یا مذاکره» از طریق ارسال پیام های متضاد از سوی مسئولین آمریکایی است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
خرازی اظهار داشت: مواضع اخیر آقای ترامپ و اشارات مبهم برخی از مسئولین آمریکایی به نامه وی و انتشار گسترده آن در رسانههای غربی و منطقه با هدف ایجاد نوعی خوشبینی خیالی، سردرگمی و نیز ایجاد فضای دو قطبی در کشور است.
وی افزود: به طوری که عدهای در داخل کشور فکر میکنند دریچهای برای حل مشکلات تاریخی بین ایران و آمریکا فراهم شده و آقای ترامپ صادقانه خواستار بهبود روابط با ایران است، ولی البته، مخالفینی نیز در ساختار حکومتی آمریکا دارد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با طرح این پرسش که اما راهبرد واقعی آمریکا چیست؟ گفت: راهبرد آمریکا دعوت به مذاکره، در سایه تشدید تحریمهای اقتصادی و تهدیدات نظامی است، با این هدف که ایران تحت فشار به مذاکرهای تن دهد که نه اصول حاکم بر آن روشن است و نه براساس تجارب گذشته، میتواند به وعدهها و امضاهای طرف مقابل خود اعتماد کند. نتیجه این راهبرد چیزی جز تحمیل خواست یک طرف به طرف مقابل در فضای تحکم و تهدید نیست.
خرازی گفت: اگر آقای ترامپ ایران و روحیه ایرانی را میشناخت، از گذشته درس گرفته بود و صادقانه یا حتی کاسبکارانه برای منافع اقتصادی کشورش، خواستار حل مشکلات تاریخی ایران و آمریکا میبود نوع دیگری عمل میکرد:
۱- روحیه ایرانیان را میشناخت که به دلیل سابقه تمدنی هزاران ساله، ابدا تحقیر را نمیپذیرند و در برابر تهدید و فشار بیگانگان تسلیم نمیشوند، همان طور که در برابر نظام تا دندان مسلح بعث عراق و مورد حمایت همه قدرتها، از جمله آمریکا، ایستادند و سرزمین خود را آزاد ساختند.
۲- میدانست که روحیه جوانمردی و عیاری ایرانیان به آنها اجازه نمیدهد تحکم و زورگویی دیگران را برتابند، ولی وقتی در طرف مقابل فروتنی و صداقت ببینند، متناسب با آن رفتار میکنند.
۳- میپذیرفت که ایران اسلامی نه تنها توانسته است جنگ، فشار سیاسی و تحریمهای اقتصادی را پشت سر بگذارد، بلکه به عنوان یک قدرت منطقهای، پایههای امنیت و استقلال خود را مستحکم سازد و لذا به این نتیجه میرسید که با چنین کشوری نباید زورآزمایی کند.
۴- به جای تکرار اشتباههای قبلی، صادقانه اصول حاکم بر یک مذاکره واقعی، یعنی اصل برابری، احترام متقابل و احتراز از تهدید و فشار را میپذیرفت و بدین ترتیب، اعتماد ایرانیان را جلب میکرد که خواستار مذاکرهای عادلانه و نه تحکم و زورمداری است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: ولی واقعیت آن است که مسئولین جدید و تازه کار آمریکایی فاقد حافظه تاریخی از ناکامی روشهای گذشته هستند و بر تکرار مواضع قلدرمابانه خود ادامه میدهند. آنها فکر میکنند میتوانند ما را به مذاکرهای بکشانند که از قبل نتیجه آن مشخص شده است.
خرازی خاطرنشان کرد: البته، جمهوری اسلامی ایران همه راهها را نبسته است، بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل، اعلام شرایط خود و اتخاذ تصمیم مقتضی است.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
کلیدواژه: آمریکا جمهوری اسلامی ایران ايران شورای راهبردی روابط خارجی سید کمال خرازی ترامپ آمريكا روسيه ايران چین طرف مقابل
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۹۷۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
رسانه چینی: تهدید و فشار علیه ایران راهحل مساله نیست
رسانه وابسته به ارتش چین با بیان اینکه «تهدید نظامی و فشار حداکثری علیه ایران راهحل رفع اختلافات میان تهران و واشنگتن نیست» تاکید کرد: این دور از گفتوگوها میان ۲ کشور تنها بهعنوان بستری برای مدیریت تعارض عمل میکند.
به گزارش ایسنا، مذاکرات سطح بالا میان تهران و واشنگتن روز ۲۳ فروردینماه (۱۲ آوریل) بر سر برنامه هستهای ایران در پایتخت عمان برگزار شد. این مذاکره که جامعه بینالمللی اغلب از آن با عنوان «گفتوگوی ناشنوایان» یاد میکند، ناشی از نگرانیهای متقابل در مورد تشدید وضعیت است.
نشریه چاینا میلیتِری با این مقدمه نوشت: دولت دونالد ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) امیدوار بود که بتواند از تنشهای داخلی خلاص شود و تصویری از پیشرفتهای دیپلماتیک را از طریق مذاکرات ارائه دهد. از زمان خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای با ایران در سال ۲۰۱۸، تهران با تحریمهای متعدد آمریکا و غرب مواجه شده که به توسعه اقتصادی این کشور آسیب وارد کرده است.
رسانه چینی با اشاره به اینکه «برخی جناح های سیاسی در داخل ایران از بهبود روابط بینالمللی برای کاهش فشارهای اقتصادی داخلی حمایت میکنند» افزود: با این حال، تضادهای ساختاری بین ایالات متحده و ایران نشان میدهد که این گفتوگوها میتواند به یک نبرد طولانی تبدیل شود. روابط ۲ کشور مدتهاست که تیره شده و اخیراً آمریکا فشارهای خود را بر ایران افزایش داده است. ناظران بر این باورند که استقرار ۲ گروه ناو هواپیمابر توسط ارتش آمریکا در غرب آسیا به همراه استقرار شش بمبافکن بی-۲ در پایگاه دیِگو گارسیا در اقیانوس هند تهدیدی مستقیم برای تاسیسات هستهای ایران به شمار میآید.
ارتش جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این تهدیدات مواضع سختی از خود نشان داده است. این کشور به تازگی از یک «شهر موشکی زیرزمینی» جدید، مجهز به سیستم حمل و نقل ریلی خودکار که میتواند موشکها را تنها در ۱۵ دقیقه برای پرتاب آماده کند، رونمایی کرد. این انبار موشک که شامل عماد، خیبر شکن، پاوه و انواع دیگر میباشد، دارای بردی است که تقریباً تمامی پایگاههای نظامی اسرائیل و آمریکا در غرب آسیا را در بر میگیرد.
سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران تاکید کرد که «ایران برای هر جنگی آماده است».
به نوشته چاینا میلیتری، آمریکا امیدوار است از بازدارندگی نظامی بهعنوان اهرمی برای وادار کردن ایران به امتیاز دادن در زمینه تاسیسات هستهای خود، موشکهای بالستیک و نفوذش در محور مقاومت استفاده کند. آمریکا حتی خواستار برچیدن کامل تاسیسات هستهای ایران شده است. ایران در مقابل، قاطعانه اعلام کرده است که مذاکره تحت فشار را نمیپذیرد و اصرار دارد که لغو تحریمها پیش نیاز هر مذاکرهای باشد. برای ایران، قابلیتهای بازدارندگیاش، از جمله موشکهای بالستیک برای مقابله آن با فشارهای خارجی و تضمین دفاع از خود حیاتی است.
همچنین کنترل تنگه هرمز و نفوذ بر گروههای مسلح شیعه در منطقه از مهمترین ابزارهای چانهزنی ایران بر سر میز مذاکره است. علاوهبراین، بی اعتمادی ایران به ماندگاری بلندمدت هر توافقی با واشنگتن، باتوجه به سابقه خروج یکجانبه ایالات متحده از معاملات تشدید میشود.
رسانه وابسته به ارتش چین در ادامه تاکید کرد: مسیر تهدیدات نظامی و فشار حداکثری هیچ راهحلی ارائه نمی دهد. اراده سیاسی واقعی و مشارکت در گفتوگو و مذاکره راهحل مناسب است. با این حال، درخواست آمریکا برای خلع سلاح بهطور مستقیم با پافشاری ایران بر حاکمیت خود در تضاد است. در نتیجه، این دور از گفتوگوها بیشتر بهعنوان بستری برای مدیریت تعارض به جای حل مشکلات عمل میکند اما اگر مذاکرات شکست بخورد، اوضاع در غرب آسیا حتی میتواند تشدید شود.
انتهای پیام