ارائه سبد غذایی به ۲۶۰۹ کودک کردستانی
تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۰۹۷۶۹۵
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان گفت: دو هزار و ۶۰۹ کودک کردستانی زیر ۵ سال مشمول طرح حمایتی سبد غذایی شدند. - اخبار استانها -
برهان صلواتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج از اجرای مرحله یازدهم برنامه ارائه سبد غذایی به کودکان زیر 5 سال در استان خبر داد و اظهار داشت: حساب مشمولان سرپرستان خانوار برنامه رفع سوءتغذیه کودکان زیر 5 سال برای مراحل یازدهم در سالجاری بصورت همزمان با حفظ مانده اعتبار مراحل گذشته جهت خرید 16 قلم کالای اساسی مورد نیاز و بهبود تغذیه کودکان مشمول در بستر طرح ملی کالابرگ الکترونیکی شارژ شد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی افزود: اعتبار تخصیص یافته ماهانه برای خانوارهای دهک یک تا 5 مبلغ یک میلیون و 100 هزار تومان و دهک ششم و هفتم مبلغ 660 هزار تومان بوده و این اعتبار صرفاً برای خرید 16 قلم کالا اعم از مواد لبنی، پروتئینی، میوه، سبزیجات، غلات و حبوبات تعریف شده و قابلیت «نقد» کردن ندارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان با اشاره به ماده 24 قانون جوانی جمعیت؛ در پاسخ به این سئوال که چه کسانی مشمول این طرح میشوند؟ گفت: این سبد تغذیهای رایگان به منظور بهبود تغذیه کودکان زیر 5 سال در نظر گرفته است، برای اجرای این طرح در گام نخست کودکان زیر پنج سال، از طریق پایش شاخصهای تن سنجی کودک (اندازه گیری قد و وزن و مقایسه با منحنیهای رشد) در پایگاهها و خانههای بهداشت به منظور کاهش و رفع سو تغذیه اعم از لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی شناسایی شده و پس از جمعبندی دادهها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سوی دانشگاههای علوم پزشکی استانها، کودکان مبتلا به سو تغذیه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی میشوند.
وی با بیان اینکه دو هزار و 609 کودک کردستانی در این مرحله شناسایی شده و مورد حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته اند، از سرپرستان خانوارها خواست برای دریافت کالابرگ الکترونیکی خود به فروشگاههای مختلف طرف قرارداد مراجعه کرده و از خدمات این طرح بهرهمند شوند.
صلواتی یادآور شد: خانوارهای مشمول این طرح میتوانند با شمارهگیری کد دستوری # 1463*500* و یا ازطریق اپلکیشین شما از اعتبار تخصیص یافته خود اطلاع یابند.
انتهای پیام/481/
منبع: تسنیم
کلیدواژه: کار و رفاه اجتماعی کودکان زیر
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۰۹۷۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
تغذیه در سلامت کودکان اهمیت دارد /مصرف ماهی و نقش آن در کاهش التهابات بدن کودک
برنا - گروه اجتماعی؛ فوق تخصص تغذیه کودکان و عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهدا بیان اینکه مصرف ماهی ها، موجب کاهش التهابات در بدن کودک میشود، گفت: تغذیه کودکان کمتر از ۴ ماه، منحصراً باید با شیر مادر انجام شود؛ به دلیل اینکه شیر مادر حاوی مواد مغذی مورد نیاز بوده و همینطور در بهبود سیستم ایمنی کودک بسیار مؤثر است.
سعیده طالبی فوق تخصص تغذیه کودکان و عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت هفته سلامت بر اهمیت نقش تغذیه در سلامت کودکان تأکید کرد و گفت: تغذیه در کودکان نقش بسزایی در بحث رشد و تکامل آنها دارد و اگر کودک از همان دوران شیرخوارگی تغذیه درستی داشته باشد، علاوه بر سلامت جسمی، از میزان هوش مطلوبی برخوردار خواهد بود. در همین راستا مطالعات نشان داده که اگر یک کودک در سه سال نخست زندگی حتی از جهت رشد قد دچار مشکل باشد، از نظر استعدادهای مرتبط با هوش (آی کیو) دچار اشکال خواهد شد.
براساس گزارش وزارت بهداشت، وی، تغذیه در شش ماه اول زندگی کودک را بسیار مهم و ارزشمند دانست وتأکید کرد: تا زمانی که کودک ما در دوران جنینی به سر میبرد وابسته به تغذیه از بدن مادر است و پس از آن که متولد میشود وابسته به شیر مادر که خود این موضوع به دو دسته تقسیم میشود؛ اول نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند و دوم نوزادانی که از شیر خشک برای آنها استفاده میشود.
طالبی خاطرنشان کرد: توصیه سازمان جهانی بهداشت بر این نکته است که در کشورهای در حال توسعه مصرف شیر مادر تا دو سالگی ادامه یابد و در کشورهای پیشرفته هم توصیه میشود که در ۴ تا ۶ ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر وجود داشته باشد؛ به دلیل اینکه شیر مادر حاوی مواد مغذی مورد نیاز بوده و همینطور در بهبود سیستم ایمنی کودک بسیار مؤثر است و کودک را در برابر عفونتهای مختلف از جمله؛ پنومونی، عفونتهای گوش و اسهال مراقبت میکند، البته این موضوع زمانی محقق میشود که منحصراً از شیر مادر برای کودک استفاده شود.
تغذیه کمکی برای کودک کمتر از چهارماه، توصیه نمیشود
فوق تخصص تغذیه کودکان و عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه همچنین گفت: از ۴ تا ۶ ماهگی انتظار میرود که تغذیه کمکی برای طفل شروع شود و زیر سن چهار ماه این تغذیه به هیچ وجه توصیه نمیشود، چون سبب بروز بیماریهای اتوایمیون مثل دیابت خواهد شد و حتی ریسک چاقی را در کودک افزایش میدهد. از شش ماهگی تا یکسال هم شیر مادر به عنوان غذای اصلی محسوب و در عین حال غذای کمکی هم پس از خوردن شیر مادر یا شیر خشک توصیه میشود. اما از سن یک سالگی به بعد غذا در درجه اول است و شیر مادر پس از غذا مطرح میشود که به طور متوسط بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ سی سی مورد نیاز کودک است. در واقع اگر شیرخوار ما در سن ۱ تا ۲ سالگی بیش از این میزان را دریافت میکند، معنایش این است که غذای کافی دریافت نمیکند و موجب سوء تغذیه به شکل کاهش وزن میشود.
وی تأکید کرد: در سن زیر یک سال استفاده از شیر گاو مطلقاً توصیه نمیشود و فقط در غذاها میتواند استفاده شود؛ به شکل فرنی یا سوپ، اما پس از یک سال میتوان شیر خشک را قطع نموده و از شیر گاو استفاده کرد.
طالبی یکی از توصیههای مهم در مورد تغذیه کودکان را لحاظ کردن همه ترکیبات و گروههای غذایی در برنامه غذایی کودک برشمرد و گفت: در هر وعده غذایی کودک باید توجه داشته باشیم که تمام ترکیبات رشد مغزیها لحاظ شود و غذای کودک هم پروتئین، هم کربوهیدرات و هم چربی داشته باشد.
وی اضافه کرد: در هرم غذایی ایرانی نان و غلات در قسمت قاعده هرم قرار دارد و توصیه میشود که غلات به صورت کامل مورد استفاده باشد ودر بین نانها هم، نان سنگک به دلیل اینکه تخمیر شده است و در آن سبوس وجود دارد، بهترین نان تلقی میشود. البته باید توجه داشت که سبوس نباید روی نان ریخته شود، چون این فرم سبوس که تخمیر نشده، از جذب مینرالهایی مثل آهن، زینک و کلسیم پیشگیری میکند. در بین برنجها، برنج قهوهای به د لیل ایندکس سلامتی، ارزش بیشتری دارد و در مورد ماکارونی هم همینطور است و چنانچه از گندم کامل تولید شده باشد مناسب خواهد بود.
استفاده از آبمیوه در کودک زیر یک سال، ممنوع
فوق تخصص تغذیه کودکان و عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استفاده از سبزیجات و میوهجات را در حفظ سلامت کودکان مهم و ضروری برشمرد و گفت: در کودکان زیر یک سال قبلاً توصیه به استفاده از آبمیوه میشد، اما اکنون این امر کاملاً ممنوع است و در سن پس از یک سالگی تا بزرگسالی، بین یک استکان تا حداکثر یک لیوان توصیه میشود و البته برای اینکه کودک فیبر کافی دریافت کند و وضعیت رودهای او مناسب باشد، تأکید بر این است که میوهجات و سبزیجات را هم کامل استفاده کند.
وی ادامه داد: در مرحله بعد خانواده لبنیات مطرح است و توصیه میشود که از لبنیات کم چرب استفاده شود، همچنین در مورد بچههای زیر دو سال ما چندان نگران چربی نیستیم مگر اینکه در خانواده، سابقهای از بیماریهای چاقی، فشار خون یا دیابت باشد که در این صورت بهتر است از لبنیات کم چرب استفاده بشود.
طالبی تصریح کرد: در هرم غذایی ایرانی حبوبات هم از اهمیت زیادی برخوردار است و به عنوان یک عامل موثر در تأمین پروتئین بدن کودک است، در بین خانواده گوشتها هم بهترین توصیه برای کودک استفاده از گوشتهای ماکیان و ماهی است. ماهی به واسطه داشتن امگا ۳ در بهبود روند التهابات بسیار مؤثر است و اگر کودک ما بیماری با پیش زمینه التهابی دارد، مصرف ماهیها را به شدت و به مدت دو بار در هفته توصیه میکنیم. در مورد خانوادههایی که نمیتوانند گوشت تهیه کنند، توصیه میکنیم که از سفیده تخم مرغ برای کودک استفاده کنند. البته زرده تخم مرغ را نیز روزی یک عدد میتوان به کودک داد و در مورد سفیده تخم مرغ هم ما محدودیتی نداریم.
وی افزود: قندهای ساده و روغنها دسته دیگری از منابع غذایی هستند و بین روغنها، روغن زیتون بیش از همه توصیه میشود، چون ضد التهاب است و دارای امگا ۹ و بعد از آن روغن کانولا و روغن کنجد که حاوی امگا ۳ هستند مورد تأکید میباشد. همچنین توصیه میشود که از مصرف روغنهای گیاهی ذرت و آفتابگردان به دلیل امگا ۶ بالا و خواص التهابی جلوگیری شود. روغن دنبه برای کودک هم از نظر ما به هیچ عنوان توصیه نمیشود، اما روغنهای زرد را در صورت تمایل میتوانند استفاده کنند. همچنین کربوهیدراتها و قندهای ساده به شکل حداقلی، توسط کودک استفاده شود و البته به هیچ عنوان حذف نمیشود، چون ۱۰ درصد از رژیم غذایی کودک از این طریق تامین میشود.
طالبی همچنین گفت: کودکانی که وارد سن بلوغ میشوند؛ یعنی تقریباً بین سن ۱۳ تا ۱۸ سال، باز هم استفاده از تنوع رژیم غذایی مورد تأکید است و تنها تفاوتی که در این گروه وجود دارد آن است که واحد لبنیات و پروتئین در این افراد افزایش مییابد. چون برای سلامت استخوان مفید است. البته مهمترین عامل در سلامت استخوان عوامل ژنتیکی است، ولی ۲۰ تا ۳۰ درصد باقیمانده به رژیم غذایی و فعالیتهای فیزیکی ما وابسته است؛ لذا اگر کودکی در سنین پایین فعالیت فیزیکی مناسب داشته باشد و ورزشهایی را که وزن بدن را تحمل میکند مثل؛ بازیهای فوتبال و بسکتبال را انجام دهد، معمولاً از توده استخوانی بهتری در آنها شکل میگیرد. اما از نظر رژیم غذایی ما باید پروتئین مناسب را به کودک برسانیم و این میتواند از لبنیات یا گوشتها تأمین شود و در سن بلوغ باید بیشتر مصرف شود.
وی تأکید کرد: خانواده فست فودها با توجه به اینکه اثرات التهابی بسیار بالایی در بدن دارند، به هیچ وجه توصیه نمیشود. چون التهاب علاوه بر ایجاد بیماریهای چاقی و دیابت و مشکلات افزایش چربی خون روی سلامت استخوان هم تأثیر دارد.
انتهای پیام/