Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در جلسه شورای اطلاع رسانی استان تهران با بیان اینکه مصرف آب در شش ماهه پایانی سال گذشته شهر تهران ۶۰۰ میلیون متر مکعب بود و ۱۰۰ میلیون متر مکعب ناترازی وجود داشت، اظهار کرد: ان‌شاءالله پروژه انتقال آب به تهران نتیجه برسد و کمبود آب را جبران کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید بتوانیم مصرف را کنترل کنیم و تأکیدمان بر مدیریت مصرف باشد. ما در سال گذشته ۵۳۸ هزار پیامک برای مشترکین خوش مصرف آب و ۵۸ هزار پیامک برای بد مصرف‌ها ارسال کردیم؛ برای بد مصرف‌ها قطع موقت ۱۲ ساعته را اعمال خواهیم کرد. همچنین تعداد یک میلیون و ۸۵۰ هزار خوش مصرف آب، در سال گذشته پاداش دریافت کردند. 

قطع موقت آب ۷۴۵ دستگاه اجرایی در استان تهران

وی ادامه داد: ۸۴ درصد تعداد مشترکین شرکت آب و فاضلاب خانگی هستند و ۵۷۸ هزار مورد هم قطع انشعاب آب داشتیم. مصرف دستگاه‌های اجرایی نیز باید ۲۵ درصد کاهش پیدا کند؛ ۳۵۵۴ دستگاه اجرایی کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب را نداشتند که از این تعداد، آب ۷۴۵ دستگاه را به طور موقت قطع کردیم و اگر این روند ادامه پیدا کند، می‌توانیم آن را رسانه‌ای کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اضافه کرد: با توجه به مصوبه شورای عالی امنیت ملی کلیه دستگاه‌های اجرایی استان که ۲ درصد هستند موظف به استفاده از ادوات کاهنده مصرف آب هستند. این کاهش دو درصدی منجر به کاهش ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سال می‌شود و با اجرای این طرح به طور میانگین حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب صرفه‌جویی خواهیم کرد. ضمن اینکه حدود ۲ هزار انشعاب داریم که اعلام کردیم تا مخزن ذخیره بگذارند که آب کم نیاورند.

معرفی همیار پلیس به عنوان حامی آب

بهنام بخشی، مدیر روابط عمومی اداره کل آبفا استان تهران نیز در این جلسه در خصوص اقدامات اداره کل آبفا عنوان کرد: توانستیم همیار پلیس را به عنوان حامی آب معرفی کنیم و ظرفیت خوبی در پلیس ایجاد کردیم که مردم در بحث مدیریت مصرف مطلع شوند. در حوزه دانش آموزی نیز اتفاق خوبی افتاد و در بخش دیگر با وزارت نیرو جلسه دیگری برگزار شد و در ماه رمضان الگوی مصرف را به مردم ارائه کردیم.

وی ادامه داد: پویش بانوی آب را تشکیل دادیم و بانوان نخبه آمدند و در ادامه نیز می‌توانیم از ظرفیت مادران نیز استفاده کنیم. همچنین پویش ۲۰ در ۳۰ را داشتیم که در رقابت‌های لیگ برتر، رسانه‌ها و جامعه ورزشی تبلیغ بسیار خوبی در این خصوص انجام دادند. در استان یزد، مازندران و اصفهان نیز همین پویش راه افتاد. همچنین تبلیغات دور میدان ورزشگاه‌های فوتبال نیز نمونه‌ای از این تبلیغات است و همکاری‌ها برای اجرای این پویش‌ها را ادامه خواهیم داد.

استفاده از ظرفیت اپراتور‌ها در هر محدوده‌ای از استان برای ارائه الگوی مصرف و مصرف بهینه

در ادامه مرتضی رضایی مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران نیز عنوان کرد: نباید در انتقال پیام‌ها بگوییم کم مصرف کنیم؛ بلکه باید به جای آن بگوییم که درست مصرف کنیم. در بحث اطلاع رسانی‌ها هم باید از ظرفیت اپراتور‌ها در هر محدوده‌ای از استان استفاده کنیم؛ باید اپراتور‌ها را به مشارکت دعوت کنیم تا برای مردم در خصوص الگوی مصرف و مصرف بهینه فعالیت بیشتری کرده و پیامک ارسال کنند. همچنین باید بتوانیم برای قشر کودک و نوجوان انیمیشن سازی کنیم و در این خصوص فعال باشیم.

۱۲ درصد از مصرف برق کشور در استان تهران است

کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران نیز در این جلسه با اشاره به ناترازی برق در استان تهران گفت: در پیک شبکه برقی، مصرف در کشور به بیش از ۸۵ هزار مگاوات می‌رسد و این یعنی حدود ۲۰ هزار مگاوات ناترازی وجود خواهد داشت. ۱۲ درصد از مصرف برق کشور در استان تهران است و اگر بتوانیم ۱۰ درصد صرفه‌جویی را درنظر بگیریم، مشکلات کمتری را تجربه خواهیم کرد.

صرفه جویی حداقل ۱۰ درصدی به ازای هر مشترک؛ راهکار رفع مشکلات مصرف آب در استان تهران 

وی ادامه داد: برنامه‌های مختلفی برای گذر از چالش تابستان داریم؛ بطوریکه که بحث استفاده از دمای آسایش، آگاهی و اطلاع رسانی برای جا به جایی بار را در برنامه داریم. تمرکزمان باید در تابستان روی ساعت مصرف باشد و صرفه جویی حداقل ۱۰ درصدی به ازای هر مشترک تا حدودی مشکلات را رفع خواهد کرد. ۶۰ درصد از مصارف شهر تهران مربوط به بخش خانگی است. این بخش را می‌توان به عنوان بخش جدی و مهم در نظر گرفت؛ ۶۵ درصد از مردم تهران کمتر از ۳۰۰ کیلووات مصرف می‌کنند و ۳ درصد از مشترکین نیز بیش از حد لازم مصرف می‌کند.

پاداش صرفه‌جویی برای مشترکان در نظر گرفته خواهد شد

رضایی افزود: کلیه مشترکین باید مجهز به کنتر‌های هوشمند شوند. به ازای هر کیلووات صرفه جویی، پاداش صرفه‌جویی برای مشترکان در نظر گرفته خواهد شد و این فرصتی است که مردم می‌توانند از آن بهره ببرند. در دوران پیک باید ارتباط مستمر با مردم وجود داشته باشد؛ سال گذشته ۱۰ میلیون پیامک ارسال شد و امسال نیز این روند ادامه خواهد داشت و اطلاع رسانی در بخش خانگی بسیار کمک خواهد کرد.

پیشنهاد تغییر ساعت کار ادارات از خرداد ماه

وی ادامه داد: بیش از ۲۵ درصد مصرف تهران در بخش اصناف است و در این بخش اطلاع رسانی و آگاهی مشترکین را خواهیم داشت و می‌خواهیم با کاهش یا جا به جایی، ساعت در زمان پیک را در نظر داریم. ۱۲ درصد از مصرف استان تهران در حوزه سازمان‌ها و ادارات است و یکی از اقدامات قابل توجه می‌تواند در این بخش است. تغییر ساعت کار ادارات یک برنامه است و پیشنهاد کردیم از ابتدای خرداد ماه کاهش ساعت ادارات را داشته باشیم و باید بعد از اتمام ساعت اداری تمام وسایل سرمایشی باید خاموش شود. همایش‌های مختلفی را در نظر گرفتیم و در حوزه مدیریت مصرف از ظرفیت صدا و سیما و تبلیغات شهری به صورت هوشمندانه استفاده خواهیم کرد. از ظرفیت‌های مدارس و مساجد نیز استفاده می‌شود و هدف ارتباط دو سویه با مردم است.

سطح پوشش برف در ماه‌های پایانی سال کمتر از نرمال بوده است

همچنین مازیار غلامی مدیرکل هواشناسی استان تهران با تأکید بر اینکه ۳۹ درصد کاهش بارش نسبت به بلند مدت داریم و سطح پوشش برف در ماه‌های پایانی سال کمتر از نرمال بوده است، اظهار کرد: سطح پوشش برفمان بسیار کاهش پیدا کرده و عمق چندانی ندارد و یکی از منابع آب شیرین همین حوزه است.

وی افزود: در فروردین امسال با وجود بارش‌هایمان، ۴۱ درصد کاهش بارش نسبت به میانگین بلند مدت داشتیم و در فروردین ماه خیلی سریع افزایش دما دامن گیر استان شده است و ۳ درجه افزایش دما نسبت به بلند مدت در این ماه داشتیم. همچنین متوسط دما در خاورمیانه یک تا ۱.۵ درجه افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین گزارش، جلسه شورای اطلاع رسانی استان تهران با حضور استاندار تهران و به میزبانی استانداری تهران و با محوریت ناترازی انرژی و ضرورت فرهنگ سازی در صرفه‌جویی انرژی برگزار شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استانداری تهران مصرف آب مصرف انرژی میلیون متر مکعب استان تهران اطلاع رسانی سال گذشته صرفه جویی مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۳۰۵۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت مصرف راه حل عبور از چالش کمبود آب

باشگاه خبرنگاران جوان ـ احمد صادقی با اشاره به کمبود آب در پایتخت، اظهار کرد: در تهران سالیانه حدود ۴.۳ میلیارد لیتر آب مصرف می‌شود؛ از این مقدار ۱.۸ میلیارد آب سطحی است که از سد‌ها می‌آید و ۲.۵ میلیارد دیگر آب زیرزمینی است. حدود ۳۵ درصد از این منابع برای تامین آب شرب استفاده می‌شود. منابع اصلی تأمین کننده آب تهران سد‌های امیرکبیر، لار، لتیان و طالقان هستند و میزان آب در این سد‌ها حدود ۱۴ درصد است که این نشان دهنده کاهش شدید ذخیره آبی است.

در تهران بیش از حد از منابع زیر زمینی استخراج می‌شود

وی ادامه داد: در تهران بیش از حد از منابع زیر زمینی استخراج می‌شود و برداشت مازاد موجب افت آب‌های زیرزمینی و فرونشست زمین شده است. کاهش بارندگی‌ها چالش پیش روی ماست؛ چرا که میزان بارندگی‌ها نسبت به بلند مدت کاهش پیدا کرده و این مسئله تاثیر مستقیم بر منابع آب گذاشته است.

بیش از ۶۵ درصد مردم تهران ۲.۵ برابر استاندار‌های جهانی آب مصرف می‌کنند

این عضو شورای شهر اضافه کرد: افزایش جمعیت، توسعه شهری و ساخت‌وساز‌های بی رویه به منابع آبی فشار وارد می‌کند. سرانه مصرف آب در تهران خیلی بالاست و نیاز به مدیریت مصرف داریم؛ بطوریکه بیش از ۶۵ درصد مردم تهران ۲.۵ برابر استاندار‌های جهانی آب مصرف می‌کنند. نحوه مصرف آب غلط است و امکان بارندگی زیادی هم وجود ندارد؛ یکی از مهم‌ترین موضوعات عبور از چالش کمبود آب و مدیریت مصرف است و همه دستگاه‌های باید روی مسئله آموزش کار کنند.

انتقال آب به تهران فقط یک مسکن موقت خواهد بود

وی ادامه داد: مسئله بازچرخانی آب مسئله مهم دیگری است که در دنیا روی آن کار شده و می‌توانیم از آن استفاده کنیم. انتقال آب از سد طالقان به تهران دیگر راهکاری است که دولت آن را دنبال می‌کند. این کار خوب است و می‌تواند بخشی از آب تهران را تأمین کند؛ اما در این مورد احتمالا مجموعه‌هایی که قبلا از آب طالقان بهره‌مند می‌شدند، معترض خواهند شد. این انتقال آب حل کننده موضوع آب تهران نیست و فقط یک مسکن موقت خواهد بود و در این خصوص حساسیت‌های بیشتری به وجود می‌آید. البته شاید این انتقال بر روی تغییر اقلیم تاثیر هم داشته باش و سد طالقان گام موثری است، اما کافی نیست.

منبع: ایسنا 

دیگر خبرها

  • اولین آزمون استخدامی ۱۴۰۴ در خرداد ماه برگزار می‌شود
  • انتقال آب به تهران فقط یک مسکن موقت خواهد بود
  • تحول در ساعت کاری کارمندان: تغییرات از ۱۵ اردیبهشت یا خرداد؟
  • انتقال آب از سد طالقان به تهران یک مُسکن موقت است
  • مدیریت مصرف راه حل عبور از چالش کمبود آب
  • مدیریت مصرف راه حل عبور از چالش کمبود آب/انتقال آب از سد طالقان به تهران یک مسکن موقت است
  • احتمال تغییر ساعت کاری ادارات از ابتدای خرداد ماه
  • از ۱۵ خرداد ساعات کاری ادارات ۶ صبح خواهد بود
  • معاون رئیس جمهور مطرح کرد: احتمال انتقال زمان تغییر ساعت کاری ادارات به ابتدای خرداد
  • احتمال انتقال زمان تغییر ساعت کاری ادارات به ابتدای خرداد