بازدید وزیر بهداشت از آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۳۱۵۲۴۱
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بازدید از آزمایشگاه ملی «نقشهبرداری مغز» با تأکید بر ضرورت ایجاد مرجعیت علمی و انجام کار مشترک هدفمند، گفت: برای تحقق این هدف، ایجاد جذابیت علمی و پژوهشی در اولویت قرار دارد.
به گزارش ایسنا، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به همراه حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حسین افشین معاون علمی و فناوری رییسجمهور و کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی، صبح امروز سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴، از بخشهای مختلف آزمایشگاه ملی «نقشهبرداری مغز» بازدید کردند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
در این بازدید، محمدعلی عقابیان، رییس آزمایشگاه و کمال خرازی بهعنوان عضو هیأت امنای این مرکز، به همراه مدیران و مشاوران مجموعه، گزارشی از فعالیتها، دستاوردها و چالشهای موجود را ارائه کردند.
ظفرقندی در این بازدید با تأکید بر ضرورت ایجاد مرجعیت علمی و انجام کار مشترک هدفمند، اظهار کرد: برای تحقق این هدف، ایجاد جذابیت علمی و پژوهشی در اولویت قرار دارد. آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز میتواند با برنامهریزی هدفمند، همکاری مؤثری با وزارتخانههای بهداشت و علوم داشته باشد.
وی افزود: اتصال این آزمایشگاه به دانشگاهها میتواند موجب پویایی و نشاط بیشتر در فعالیتهای آن شود. وزارت بهداشت نیز در این زمینه، برنامهها و طرحهایی برای حمایت و تقویت همکاریها دارد.
در این بازدید، خسرو صادقنیت، مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت و دکتر شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز حضور داشتند.
به گزارش وبدا، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز با شعار « توسعه همکار در دانش و فناوری» نقشه برداری مغز در ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ افتتاح شد؛ از مهم ترین اهداف این آزمایشگاه می توان به توسعه و گسترش پژوهش در حوزه علوم شناختی با استفاده از روشهای متنوع و مکمل، کمک به توسعه فناوری های نوین تصویربرداری و تحریک مغز در کشور، ارتقا و تحکیم موقعیت علمی و فناوری کشور در زمینه های فوق در سطح جهانی و ارائه خدمات تخصصی به پژوهشگران کشور در حوزه علوم شناختی و نقشه برداری مغز، اشاره کرد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
کلیدواژه: وزير بهداشت شهرداري تهران تهران سازمان محیط زیست ایران شوراي شهر تهران نقشه برداری مغز آزمایشگاه ملی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۳۱۵۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
فناوری زنده کردن مردگان
اگر تصور زنده شدن پس از مرگ را تنها در داستانهای علمی-تخیلی ممکن میدانید، وقت آن رسیده که با واقعیتهای شگفتانگیزی آشنا شوید که علم امروز، هرچند در ابتدای راه، در حال تبدیل آنها به واقعیت است. از فریز کردن بدن در دمای بسیار پایین گرفته تا ساخت نسخههای دیجیتال و حتی تلاشهایی برای بازگرداندن فعالیت مغزی، فناوریهایی در حال ظهور هستند که مرز میان زندگی و مرگ را به چالش میکشند. در ادامه با ما همراه باشید تا با عجیبترین پروژههایی آشنا شوید که هدفشان، گشودن درِ آیندهای نامعلوم به روی کسانیست که شاید دیگر در این دنیا نباشند.
سرمازیستی (Cryonics)یکی از روشهایی که برخی افراد برای بازگشت پس از مرگ در نظر گرفتهاند، استفاده از فناوری سرمازیستی است؛ فرآیندی که در آن بدن انسان پس از مرگ با فریز عمیق در نیتروژن مایع نگهداری میشود تا در آینده، با پیشرفت علم پزشکی امکان احیای آن فراهم شود. در مؤسسه سرمازیستی واقع در میشیگان، تاکنون حدود ۲۷۰ نفر به این شیوه نگهداری میشوند، در انتظار روزی که دانش پزشکی توانایی بازگرداندن آنها به زندگی را داشته باشد. دنیس کوالسکی، رئیس این مؤسسه در این باره گفته است:
ما ادعای خلق دستاوردهای پزشکی خارقالعاده را نداریم؛ تنها هدفمان این است که شما را به آیندهای که شاید چنین دستاوردهایی ممکن شوند، برسانیم. ما مانند آمبولانسی هستیم که بدن فرد را به بیمارستانی در آینده منتقل میکند؛ بیمارستانی که هنوز وجود ندارد یا ممکن است هرگز هم وجود نداشته باشد.
علاوه بر انسانها، نزدیک به ۲۸۰ حیوان خانگی نیز با این روش حفظ و بیش از ۳۷۰ مورد از بافت و DNA حیوانات نیز به امید شبیهسازی در آینده ذخیره شدهاند. هزینه کامل این فرآیند حدود ۲۸ هزار دلار است که به گفته کوالسکی، میتوان آن را معادل یک مراسم خاکسپاری لوکس دانست. این مبلغ شامل آمادهسازی، فریز و نگهداری بدن در مخازن نیتروژن مایع است.
برخی شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی، ایده ساخت نسخه دیجیتالی از انسان را مطرح کردهاند؛ نسخهای که قابلیت ماندگاری پس از مرگ را داشته باشد. یکی از این شرکتها، اترناس نام دارد که در ایالت کالیفرنیا مستقر است و از سال گذشته به افراد این امکان را داده که نسخهای دیجیتال از خود بسازند تا پس از مرگ، برای عزیزانشان به یادگار بماند. رابرت لوکاسیو، مدیرعامل این شرکت گفته است:
در واقع، بهترین نسخه از هوش مصنوعی، همان شخص واقعی است و بهترین کاری که میتوان کرد، ساخت یک هوش مصنوعی از خودتان است. پس از مرگ میتوانید این نسخه را به دیگران بسپارید. حتی ممکن است در آینده از آن برای بازسازی ژنتیکی فرد هم استفاده شود. کمی رنگوبوی علمیتخیلی دارد.
برای ساخت این نسخهها، افراد گفتوگوهایی را ضبط میکنند و با یک ربات هوش مصنوعی مصاحبه انجام میدهند. همچنین تصاویر، ویدیوها و سایر دادههای شخصی نیز به این مجموعه افزوده میشوند.
با این حال، به گفته لوکاسیو، اکثر مردم بیش از ۲۵ ساعت داستان برای روایت ندارند.
در واقع، اغلب انسانها تنها حدود یک روز زمان صرف تعریف مهمترین وقایع زندگیشان میکنند. یعنی تمام چیزهایی که شخصیت فرد را میسازند، از عشق و درد گرفته تا موفقیت و شکست، در همین بازه زمانی خلاصه میشوند.
در ابتدای فعالیت این شرکت، هزینه ساخت نسخه دیجیتال حدود ۲۰ هزار دلار بود. اما در حال حاضر این خدمات بهصورت اشتراکی ارائه میشود و بین ۲۵ تا ۱۰۰ دلار در ماه هزینه دارد، بهعلاوه پرداخت اولیهای معادل ۲ هزار دلار. این خدمات نهتنها برای بازماندگان است، بلکه افرادی که در آستانه مرگ هستند نیز میتوانند با استفاده از آن، میراثی از خود به جا بگذارند.
برخی دیگر سراغ فناوری هولوگرام رفتهاند. بهعنوان نمونه، در سال ۲۰۲۰ کانیه وست برای تولد ۴۰ سالگی همسر وقت خود، کیم کارداشیان، هولوگرامی از پدر درگذشته او ساخت که برایش بسیار تأثیرگذار بود.
در حوزه موسیقی نیز چهرههایی مانند الویس پریسلی به کمک فناوری و جلوههای ویژه هولوگرافیک، بار دیگر بر صحنه ظاهر شدهاند.
البته این فناوریها هنوز بهگونهای توسعه نیافتهاند که بتوانند تعامل واقعی و زنده با انسانها داشته باشند؛ چیزی که هوش مصنوعی میتواند آن را ممکن کند.
بازگرداندن به زندگیاما بحث بازگرداندن واقعی انسانهای مرده به زندگی، آن هم از نظر بیولوژیکی، با چالشهای جدی اخلاقی و علمی همراه است.
در سال ۲۰۱۶، شرکت زیستفناوری BioQuark از مؤسسه ملی سلامت ایالات متحده مجوز دریافت کرد تا روی ۲۰ بیمار مبتلا به مرگ مغزی که با دستگاههای حمایتی زنده بودند، آزمایش بالینی انجام دهد. در این پروژه، دانشمندان تلاش داشتند که استفاده از سلولهای بنیادی و تحریک عصبی، روشی که در بیماران در کما نیز استفاده میشود، نوعی فعالیت مجدد در مغز ایجاد کنند. با این حال، شبیهسازی کامل میلیاردها نورون موردنیاز برای عملکرد طبیعی مغز، امری بسیار پیچیده و تقریباً ناممکن است.
شرکت BioQuark مدت کوتاهی پس از آغاز این پروژه تعطیل شد. با این وجود، دکتر هیمنشو بانسال، یکی از پزشکان دخیل در این پروژه، پژوهشهای خود را بهصورت مستقل در هند ادامه داده است. بانسال به مجله Undark گفت که در یک بیمارستان خصوصی در شهر رودراپور، روی جوانانی که در تصادفات رانندگی آسیب دیدهاند، تحقیقاتی انجام داده است. به گفته وی، نتایج بهدستآمده حاکی از آن است که برخی از شرکتکنندگان که بیش از ۳۰ نفر بودند، نشانههایی از فعالیت الکتریکی مجدد در مغز از خود نشان دادهاند. با این حال، بانسال اظهار کرده که مقالات علمی حاصل از این تحقیقات هنوز توسط هیچ مجله علمی معتبری پذیرفته نشدهاند.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
تغییر مداوم قانون ساعت رسمی؛ بیثباتی در تصمیمگیری و بیتوجهی به کارشناسی «دبلنا» بازی مبتنی بر شانس، قمار با چاشنی توهین به شعور مخاطب! طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها سریال «پایتخت»: سرگرمی ملی یا پروژه تخریب فرهنگی؟ صداوسیما؛ همراه یا مخالف پویشهای ملی؟