بهرهگیری از نهادهای مردمی در تسریع جمعآوری دادهها ضروری است
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۳۱۷۹۲۳
بهرهگیری از نهادهای مردمی در تسریع جمعآوری دادهها ضروری است
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت مدیریت یکپارچه دادهها در کشور گفت: باید به سطحی از مدیریت اطلاعات برسیم که با یک کلیک بتوان تمام دادههای مورد نیاز از هویت افراد تا اطلاعات اماکن، صنوف و انبارها را استخراج کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیسجمهور صبح امروز (سهشنبه) با حضور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن شرکت در جلسه شورای معاونین این وزارتخانه، در جریان روند اجرای طرح ملی GNAF (طرح هویتبخشی به مکانها) قرار گرفت و پس از استماع گزارش عملکرد ششماهه و نقشه راه این طرح، بر لزوم تسریع در روند اجرا با بهرهگیری از ظرفیت نهادهای مردمی تأکید کرد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
رئیسجمهور در این نشست با قدردانی از اقدامات انجامشده در وزارت ارتباطات پیرامون این پروژه، روند فعلی را کند ارزیابی کرد و اظهار داشت: زحمات صورتگرفته قابل تقدیر است، اما زمانبندی یکسال و نیمه برای پیادهسازی این طرح بسیار طولانی بوده و تحقق اهداف دولت را با چالش مواجه خواهد ساخت.
پزشکیان با تأکید بر نقشآفرینی نهادهای محلی و مردمی در تسریع روند جمعآوری اطلاعات، پیشنهاد کرد: مساجد، مدارس، پایگاههای سلامت و شهرداریها با توجه به گستردگی و پوشش مناسب در محلات کشور، میتوانند در جمعآوری دادههای مورد نیاز پروژه مشارکت مؤثری داشته باشند.
رئیس جمهور افزود: تشکیل تیمهایی در پایگاههای محلی و تقسیمبندی مناطق جغرافیایی با ارائه الگو و روش علمی از سوی وزارت ارتباطات، فرآیند جمعآوری دادهها را بهمراتب تسهیل و تسریع خواهد کرد. روشهای موجود و ساختار اداری فعلی کشور زمانبر است و بهرهگیری از ظرفیت مردم ضرورتی اجتنابناپذیر است.
پزشکیان همچنین هشدار داد: هر دستگاه اجرایی که در ارائه اطلاعات مورد نیاز این پروژه همکاری نکند، مورد بازخواست قرار خواهد گرفت و در صورت لزوم با آن برخورد خواهد شد. در صورت نیاز به اصلاح قوانین یا تدوین آییننامههای جدید، دولت آمادگی کامل برای اقدام دارد.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت مدیریت یکپارچه دادهها در کشور گفت: باید به سطحی از مدیریت اطلاعات برسیم که با یک کلیک بتوان تمام دادههای مورد نیاز از هویت افراد تا اطلاعات اماکن، صنوف و انبارها را استخراج کرد؛ امری که تحقق آن میتواند سد محکمی در برابر فساد، رانت و سرقتهای ساختاری ایجاد کند.
رئیس جمهور دستیابی به اطلاعات دقیق را پیششرط هرگونه اقدام مؤثر در حوزه معیشت مردم دانست و تصریح کرد: اطلاع از نیازهای بهداشتی، آموزشی و معیشتی جامعه، تنها در سایه دسترسی به دادههای دقیق و جامع میسر خواهد بود و بیتردید، هرگونه خدمترسانی باکیفیت و هدفمند منوط به شناخت صحیح از نیازهای واقعی مردم است.
پزشکیان افزود: برای تحقق این اهداف فرصت زیادی در اختیار نداریم و باید هرچه سریعتر فرآیند جمعآوری اطلاعات به پایان برسد. حل بسیاری از مسایل کشور، بهویژه ناترازیها و ناکارآمدیها، در گرو دسترسی به دادههای بهروز و قابل اتکاست.
رئیسجمهور همچنین بر ضرورت بهرهگیری از تجارب موفق جهانی در اجرای این پروژه تأکید کرد و از تجمیع و ادغام کانونهای متعدد تصمیمگیری در حوزه آمار و اطلاعات در آیندهای نزدیک خبر داد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کلیدواژه: جمع آوری داده ها بهره گیری رئیس جمهور مورد نیاز
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۳۱۷۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
تامین آب مورد نیاز کشاورزی در طارم مطالبه مردمی است
ایسنا/زنجان امام جمعه شهرستان طارم گفت: بیمارستان شهرستان طارم کمبود امکانات دارد و در این بیمارستان با کمبود تعداد پزشکان متخصص روبرو هستیم.
حجتالاسلام مهدی منصوری امروز( شنبه ۶ اردیبهشت) در جلسه شورای اداری شهرستان طارم که با حضور استاندار زنجان در حال برگزاری است، اظهار کرد: در شهرستان طارم هرساله بیش از ۶۵ نوع محصول کشاورزی تولید میشود و بیش از ۷ هزارنفر کارگر فصلی نیز در زمان برداشت محصولات کشاورزی شهرستان از مناطق دیگر در این شهرستان حضور مییابند.
وی با اشاره به اعلام مشکلات و مطالبات شهرستان طارم از تریبون نماز جمعه، افزود: بحث تامین آب کشاورزی و آب شرب از مطالبات مردم شهرستان طارم است که امیدواریم به زودی بحث احیای حق آبه شهرستان و ایجاد آب پایدار به اتمام برسد.
او تصریح کرد: شهرستان طارم بزرگترین باغشهر تولید زیتون کشور است اما یک سد در این شهرستان وجود ندارد. در فصل تابستان که کشاورزان نیاز به آب دارند در شهرستان مشکل آبی داریم.
منصوری با اشاره به مشکلات مسیرهای مواصلاتی شهرستان طارم و خطرآفرین بودن مسیر علیآباد به منجیل، ادامه داد: چالشهای شهرستان طارم در خصوص توسعه محدوده شهری و روستایی، استخرهای معیشتی، خطکشی راههای روستایی است در حالیکه در شهرستان طارم بیش از ۶۵ نوع محصول کشاورزی تولید میشود اما در این شهرستان درخصوص سردخانه و شرکت تعاونی مشکل داریم.
در ادامه جلسه سرپرست فرمانداری شهرستان طارم نیز با تاکید بر اهمیت تأمین آب پایدار برای بخش کشاورزی شهرستان طارم، عنوان کرد: میانگین تولید سالانه زیتون در شهرستان طارم حدود ۵۰ هزارتن است که در برخی سالها این میزان تا ۱۰۰ هزار تن نیز میرسد، همچنین اقتصاد خانوارهای طارمی بهطور مستقیم به این محصول استراتژیک گره خورده است.
سیدحنیف شفیعی ادامه داد: آبگیری سد شهریار نخستین اولویت و پیشنهاد ما برای برونرفت از بحران آب کشاورزی در این شهرستان است زیرا این سد با ظرفیت ۷۵۰ میلیون متر مکعب ساخته شده و تنها مشکل آن، تملک بخشی از اراضی پاییندست است که با تأمین ۱۰۰ میلیون متر مکعب از این مخزن، میتوان به کل نیاز آبی شهرستان طارم پاسخ داد. تاکنون با خرید سالانه ۲۰ میلیون متر مکعب آب از این سد، بخشی از کمبود آب باغات زیتون در فصل تابستان جبران شده است.
وی با بیان اینکه طرح احداث استخرهای معیشتی در روستاهای درگیر تنش آبی آغاز شده و برای موفقیت این طرح نیازمند هماهنگی میان دستگاههای مرتبط هستیم، اظهار کرد: پروژههای راهسازی، توسعه زیرساختهای گردشگری، نواحی صنعتی و تأمین برق و گاز روستاهای طارم و ارتقای بیمارستان شهرستان از ۳۲ به ۶۴ تخت از دیگر اولویتهای شهرستان طارم است.
وی خاطرنشان کرد: با اصلاح مسیرهایی همچون شیت–ولیدر، راه دسترسی به مناطق گردشگری ارتقا یافته و زمینه جذب سرمایهگذار و گردشگر فراهم خواهد شد.
انتهای پیام