خانههای تاریخی بروجرد به اقامتگاه بومگردی تبدیل میشود
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۲۷۱۶
به گزارش خبرنگار ایرنا، امین عباسیان روز سه شنبه در جلسه بررسی طرح های میراث فرهنگی بروجرد در سالن جلسات فرمانداری با اشاره به پتانسیل بالای شهرستان بروجرد در زمینه گردشگری افزود: از صاحبان خانههای تاریخی دعوت می شود تا با مشارکت در طرح توسعه اقامتگاههای بومگردی، به رونق این صنعت در سطح شهرستان کمک کنند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی اظهار کرد: مالکان خانههای تاریخی که در مسیرهای اصلی تردد واقع شدهاند و از استحکام بنای اولیه برخوردارند، میتوانند با مراجعه به میراث فرهنگی شهرستان مجوزهای لازم برای تغییر کاربری ملک خود به اقامتگاه بومگردی را دریافت نمایند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان یادآور شد: تا پایان سال گذشته هشت اقامتگاه بومگردی در بروجرد فعال بود که این تعداد هماکنون به ۲۳ اقامتگاه افزایش یافته و هدفگذاری شده که تا پایان سال جاری این رقم به ۵۰ اقامتگاه برسد.
عباسیان به پیشرفت طرحهای مهم گردشگری در بروجرد اشاره کرد و یادآور شد: از ۶ طرح مهم در دست اجرا، یکی از آنها ساخت اولین هتل بوتیک لرستان و غرب کشور است که تاکنون ۸۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی و ۴۳ میلیارد ریال تسهیلات برای این طرح هزینه شده و براساس برنامه ریزی تا پایان امسال باید به بهرهبرداری برسد.
وی با تاکید بر رفع موانع موجود در مسیر توسعه گردشگری اضافه کرد: مشکل اساسی بیشتر در بخش طرحهای عمرانی است که فاقد ردیف اعتباری هستند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان ادامه داد: از ۷۶ پروژه زیرساختی گردشگری استان تا کنون ۳۵ پروژه به عنوان جاذبههای گردشگری در برنامه راهبردی توسعه استان لحاظ شده است.
عباسیان گفت: در بروجرد نیز چهار طرح معرفی شده که فقط روستای کپر جودکی دارای پنج میلیارد ریال اعتبار است، در حالی که پروژههای مهمی نظیر کوشکی، ابسرده و سراب کرتول فاقد ردیف بودجه هستند.
وی افزود: روستای کپر جودکی باید تا سال ۱۴۰۵ و سراب کرتول تا سال ۱۴۰۷ به بهرهبرداری برسد و پیگیریهای لازم از همین حالا باید انجام شود.
عباسیان با اشاره به ظرفیت مطلوب بروجرد به دلیل آبوهوای مطلوب و خوراکیهای متنوع، پیشنهاد برگزاری جشنوارههای رویدادمحور مانند جشنواره گلاب، ترشی و سیب را مطرح کرد و افزود: با همافزایی و تلاش همگانی، میتوانیم به توسعه پایدار گردشگری در بروجرد دست یابیم و این شهرستان را به مقصدی برای گردشگران تبدیل کنیم.
ضرورت ثبت جهانی مساجد تاریخی بروجرد برای رونق گردشگری
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد تاکید کرد: ثبت جهانی مسجد جامع و امام خمینی (ره) بهعنوان آثار تاریخی، گامی مهم برای توسعه گردشگری در این شهرستان است.
رضا غلامپور خواستار همکاری شهرداری بروجرد و اعضای کمیسیون ماده هفت برای رفع موانع موجود و اجرای طرحهای مرتبط شد.
وی با تاکید بر اهمیت ثبت جهانی مسجد جامع و مسجد امام (ره) این شهرستان بیان کرد: ثبت جهانی آثار تاریخی نه تنها هویت فرهنگی منطقه را تقویت میکند بلکه گامی مهم در راستای توسعه گردشگری و جذب بیشتر گردشگران به بروجرد است.
وی افزود: شهرداری باید با نگاه مثبت به این طرح بنگرد و موانع مربوط به ثبت این مساجد تاریخی را رفع کند، همچنین موضوع درختان مرتبط با کمیسیون ماده هفت نیازمند رسیدگی فوری است تا این مشکل برطرف شود.
غلامپور با اشاره به سند راهبردی توسعه شهرستان اضافه کرد: وقتی ثبت جهانی این آثار به وضوح در سند راهبردی ذکر شده، باید با آن بهعنوان یک اولویت مهم برخورد شود.
منبع: ایرنا
کلیدواژه: بروجرد گردشگری طرح های عمرانی اشتغال زایی لرستان اقامتگاه بوم گردی بروجرد گردشگری طرح های عمرانی اشتغال زایی لرستان اقامتگاه بوم گردی اقامتگاه بوم گردی میراث فرهنگی ثبت جهانی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۲۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.