Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، دوره آموزشی تخصصی «ایمنی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل» ویژه شهرداران نواحی شهر تهران، با محوریت آموزش مفاهیم بنیادین مدیریت بحران، شناخت مخاطرات شایع در تهران، آشنایی با ساختار و ظرفیت‌های قانونی و اجرایی، و همچنین بازدید میدانی از مرکز هماهنگی عملیات اضطراری (EOC) و نمایشگاه تجهیزات امدادی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازدید از خودروی فرماندهی شهرداری تهران نیز از دیگر بخش‌های این برنامه آموزشی است.

علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در آغاز این دوره با تأکید بر اهمیت آمادگی ساختاری و عملیاتی در مواجهه با بحران‌ها، اظهار کرد: موضوعات مطرح شده در این دوره، بخشی از واقعیت‌های جاری شهر تهران است که شهرداران نواحی باید به آن‌ها تسلط کامل داشته باشند.

وی با ارائه گزارشی مصور از حوادث تلخ شهری، به کاستی‌هایی چون بی‌توجهی به اصول ایمنی (HSE)، نبود ساختار فرماندهی حادثه، ارزیابی‌نشدن صلاحیت پیمانکاران، و عدم رعایت دستورالعمل‌های ایمنی اشاره کرد و عنوان کرد: بسیاری از حوادثی که غیرمترقبه خوانده می‌شوند، در واقع ناشی از غفلت در رعایت اصول پیشگیرانه هستند.

نصیری در ادامه ضمن تبیین تفاوت میان پدیده‌های «فروریزش» و «فرونشست» در بستر شهری و حاشیه‌ای، هشدار داد: فرونشست ناشی از برداشت بی‌رویه منابع آب‌های زیرزمینی، یکی از بحران‌های جدی آینده تهران است که هم‌اکنون نیز برخی مناطق را درگیر کرده است.

وی همچنین به وقوع طوفان‌های بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت طی سه سال اخیر در تهران اشاره کرد که پیش‌تر سابقه‌ای نداشته و نشان‌دهنده تغییرات اقلیمی مخاطره‌آمیز در سطح شهر است.

وی با اشاره به نقش محوری شهرداران نواحی در ساختار مدیریت بحران، افزود: «در صورت وقوع زلزله یا هر حادثه گسترده‌ای، شهردار ناحیه نخستین فرد پاسخگو در سطح محلی است و ریاست ستاد مدیریت بحران ناحیه را بر عهده دارد.

نصیری همچنین به ۱۷ مخاطره اولویت‌دار شهر تهران از جمله زلزله، سیل، خشکسالی، زمین‌لغزش، فرونشست، آلودگی هوا، طوفان، موج گرما و سرما، حریق گسترده و مدیریت تجمعات انبوه اشاره کرد و ضمن ارائه نقشه‌های گسل‌های فعال، فرونشست و روددره‌های تهران، بر لزوم آمادگی تأکید کرد.

وی با تشریح «سیمای تهران پس از زلزله» به مواردی چون تخریب بافت‌های فرسوده، انسداد راه‌های امدادرسانی، قطع برق و ارتباطات، و آسیب مراکز درمانی اشاره کرد که می‌تواند عملیات پاسخ اضطراری را با چالش جدی مواجه کند.

رئیس سازمان در ادامه به «چرخه مدیریت بحران» شامل مراحل پیشگیری و کاهش خطر، آمادگی، پاسخ، بازسازی و بازتوانی پرداخت و مفاهیم کلیدی همچون خطر (ریسک)، تاب‌آوری، آسیب‌پذیری و ظرفیت را به عنوان اصول بنیادین مدیریت ریسک معرفی کرد.

وی خاطرنشان کرد: در رویکردهای نوین جهانی، مدیریت بحران جای خود را به مدیریت ریسک داده است؛ چراکه پیشگیری و ارزیابی خطر از اهمیت بیشتری دارد.

در ادامه، نصیری به پروژه ارزیابی ایمنی یکپارچه ساختمان‌های بلندمرتبه اشاره کرد که طی آن تاکنون از میان ۱۶ هزار ساختمان شناسایی‌شده، ۷۲۲۹ مورد بازدید و ۶۵۳۶ مورد ارزیابی سازه‌ای شده‌اند.

از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این دوره می‌توان به معرفی ساختار ستاد مدیریت بحران شهر تهران، کارگروه‌های تخصصی ۱۵ گانه، نقش شهرداران نواحی، شناخت استان‌های معین و وظایف بخش‌های مختلف این ساختار اشاره کرد.

ایمن‌سازی گودهای رهاشده، ارزیابی ایمنی بیمارستان‌ها، مقاوم‌سازی لرزه‌ای کلانشهر تهران، پایش ایمنی جرثقیل‌های برجی، ارزیابی HSE مدارس، وضعیت استاندارد آسانسورها و تجهیزات شهربازی‌های وابسته به شهرداری، سامانه هشدار زلزله، و آزمون‌های ارزیابی صلاحیت کارشناسان HSE از دیگر پروژه‌های کلیدی معرفی‌شده در این نشست بود.

همچنین، برنامه‌های عمومی آموزش همگانی، طرح داوطلب واکنش اضطراری محله (دوام) با مشارکت ۵۰ هزار شهروند داوطلب و پروژه‌های مرتبط با تأمین آب اضطراری نیز مورد بررسی قرار گرفتند.

کد خبر 6494846

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران شهر تهران علی نصیری شهرداری تهران شهر تهران قوه قضاییه الهه حسین نژاد هلال احمر جمهوری اسلامی ایران شهرداران نواحی مدیریت بحران شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۲۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • چالش‌های جدید؛ نقش عقلانیت ایرانی در مدیریت بحران
  • تماس‌های جعلی مدیریت بحران، جنگ روانی دشمن است، توجه نکنید
  • اتخاذ تمهیدات ایمنی جهت پایداری شبکه آب و برق کشور/ تشکیل تیم‌هایی برای ارزیابی خسارات مناطق آسیب دیده
  • تمهیدات ایمنی جهت پایداری شبکه آب و برق کشور/ تشکیل تیم‌هایی برای ارزیابی خسارات مناطق آسیب دیده
  • هشدار قرمز برای تهران/ طوفان ۸۰ کیلومتری تا ۱ ساعت دیگر
  • تهرانی‌ها از خانه بیرون نیایند/ طوفان یک ساعت دیگر به پایتخت می‌رسد
  • هشدار فوری؛ طوفان شدید در راه تهران
  • یک ساعت دیگر تهران درگیر طوفان می شود/ مواظب باشید
  • انجام موفقیت آمیز ممیزی خارجی مدیریت ریسک ISO-31000:2018
  • برگزاري دوره آموزشي تخصصي مديريت سبز ويژه مشاورين زنان دستگاه‌هاي اجرايي