Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه ساینس اَلِرت در گزارشی آورده است: کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا، در حین شیرجه‌ای مرگبار در جَو خورشید، یک انفجار پلاسمای قدرتمند را، که به سمت سطح خورشید در حرکت بود، به صورت مستقیم و با جزئیاتی بی‌سابقه‌ ثبت کرده است.

پارکر در اندازه‌گیری‌های جدیدش پروتون‌هایی با انرژی حدود هزار برابر بیش از حد انتظار و یک جِت پلاسما یافت که به سمت خورشید شلیک می‌شد، نه از سوی آن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کاوشگر به طور منحصربه‌فردی بین خورشید و منبع ذرات قرار داشت که این امکان را برای دانشمندان فراهم می‌کند تا به‌راحتی بفهمند این ذرات از کجا آمده‌اند.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که پیچیدگی و قدرت درهم‌تنیدگی‌ها در میدان مغناطیسی خورشید می‌تواند ذرات باردار را با سرعت‌هایی بسیار بیشتر از آنچه صرفاً از قدرت میدان انتظار می‌رود، شتاب دهند.

جت پلاسما به سمت خورشید در اثر بازاتصال مغناطیسی (فرآیند انفجاری که در آن میدان‌های مغناطیسی شکسته و دوباره متصل می‌شوند) در جَو خورشید ایجاد شد. این پدیده قدرتمند، انرژی ذخیره‌شده در میدان مغناطیسی خورشید را به انرژی‌ای تبدیل می‌کند که باد خورشیدی، جریان دائمی ذرات باردار پرتاب‌شده از خورشید به سراسر منظومه شمسی، را شتاب می‌دهد.

فهم اتصال مجدد مغناطیسی برای پیش‌بینی‌های بهتر درباره آب و هوای فضایی، که باد خورشیدی و سایر فوران‌های پرانرژی خورشید آن را هدایت می‌کند، بسیار مهم است. آب و هوای فضایی مظنون اصلی نابودی جَو مریخ و تبدیل آن از یک سیاره سکونت‌پذیر به یک بیابان یخی است.

آب و هوای فضایی می‌تواند باعث ایجاد طوفان‌های ژئومغناطیسی در کره زمین شود که به قطع برق، آسیب‌دیدن ماهواره‌ها، تداخل سیگنال‌های رادیویی و جی‌پی‌اِس منجر شود و حتی فضانوردان را در معرض خطر قرار دهد.

به گزارش ایرنا، کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا یک مأموریت پیشگامانه است که برای مطالعه خورشید از نزدیک طراحی و از همه فضاپیماهای قبلی به سطح خورشید نزدیک‌تر شده است.

کاوشگر خورشیدی پارکر در سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد تا خورشید را از نزدیک، بررسی کند. این کاوشگر سریع‌ترین فضاپیمای ساخته‌شده توسط انسان است و سرعت آن در نزدیک‌ترین فاصله به خورشید به ۶۹۲ هزار کیلومتر در ساعت (۴۳۰ هزار مایل در ساعت) می‌رسد. پارکر مجهز به یک سپر حرارتی است و می‌تواند در برابر دمای سوزان تا هزار و ۳۷۷ درجه سانتی‌گراد (۲ هزار و ۵۰۰ درجه فارنهایت) مقاومت کند.

علم و آموزش علم و فناوری جهان ۰ نفر ثمینه دریایی برچسب‌ها خورشید ناسا فضا اکتشافات فضایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خورشید ناسا فضا اکتشافات فضایی خورشید ناسا فضا اکتشافات فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۳۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • انرژی خورشید در تسخیر پتروشیمی مارون
  • داغ‌ترین آلت‌کوین‌ها برای توسعه‌دهندگان در هفته گذشته؛ سلطه کاردانو و اتریوم در گیت‌هاب
  • بوکسور ژاپنی با ناک اوت حافظه‌اش را از دست داد!
  • فیلم/ رادان: دشمن در محاسبه قدرت ایران دچار خطا شد
  • آمریکا با مشاهده ناتوانی رژیم صهیونی، ناگزیر به میدان آمد
  • اولین پهپاد خورشیدی جهان با بالی به اندازه بوئینگ ۷۴۷ ساخته شد
  • یک درخواست مهم از مردم در خصوص خرید کالاهای اساسی
  • فیلم/ مشاهده انبوهی از پهپادها در آسمان جنوب لبنان
  • فیلم/ مشاهده انبوهی از پهپادها توسط شاهدان عینی در جنوب لبنان
  • شهروندان در صورت مشاهده شئ ناشناس با ۱۱۴ تماس بگیرند