Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان رئیس دانشگاە علوم پزشکی کردستان گفت: در راستای تحقق یکی از مهم‌ترین حقوق شهروندی یعنی امنیت غذایی، سندی ملی و دانش‌بنیان در این حوزه تدوین شده که اجرای آن می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سلامت جامعه داشته باشد.

شعلە شاە‌غیبی سەشنبه ۲۰ خرداد، در دومین جلسه شورای اجتماعی استان کردستان اظهار کرد: امروز این سند با هدف اجرایی‌سازی در استان کردستان معرفی و تبیین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از اساسی‌ترین حقوق افراد در جامعه، تأمین امنیت غذایی است؛ موضوعی که هم در سطح فردی و هم در سطح کلان جامعه اهمیت دارد؛ بر همین اساس، سندی با عنوان سند دانش‌بنیان امنیت غذایی در سطح کشور تدوین شده و تاکنون در بسیاری از استان‌ها به مرحله اجرا درآمده است.

شاه‌غیبی بیان کرد: هدف اصلی از ارائه این سند، تأمین امنیت غذایی پایدار و نظام‌مند در سطح استان است که برای دستیابی به این هدف، لازم است نهادها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط در قالب شش کمیسیون تخصصی به‌صورت جدی وارد عمل شوند.

وی ادامه داد: از همکاران محترم در تمامی دستگاه‌ها و کمیسیون‌های ذی‌ربط درخواست می‌شود همکاری مؤثری در اجرای این سند داشته باشند تا بتوانیم این شیوه‌نامه را با کیفیت و اثربخشی بالا در استان کردستان نیز عملیاتی کنیم.

امنیت غذایی؛ زنگ خطر برای آینده کشور

سیران نیلی، استادیار اپیدمیولوژی علوم پزشکی کردستان گفت: امنیت غذایی، به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین حقوق اجتماعی، هم‌اکنون در وضعیت نامطلوبی قرار دارد، به گونەای که به گفته مسئولان، کشور در بسیاری از شاخص‌های امنیت غذایی از جمله کفایت انرژی، دسترسی به غذا، سلامت تغذیه و پایداری، در رتبه نهم منطقه قرار دارد. 

وی افزود: روند نزولی شاخص‌های موجود از سال ۲۰۰۰ تاکنون و افزایش سوء تغذیه به‌ویژه در برخی استان‌ها، نشانه‌ای جدی از بحران احتمالی در آینده است.

نیلی ادامە داد: رهبر معظم انقلاب امنیت غذایی را اولویت درجه‌یک کشور خوانده‌اند که هم‌زمان با تغییرات اقلیمی، جنگ‌های منطقه‌ای و تبعات اقتصادی ناشی از بحران‌هایی مانند کووید-۱۹ و جنگ اوکراین، فشار مضاعفی بر تولید و تأمین مواد غذایی وارد شده است.

نیلی عنوان کرد: کارشناسان سه عامل اصلی امنیت غذایی یعنی تولید، تجارت و ذخیره‌سازی را نیازمند سرمایه‌گذاری هدفمند و علمی می‌دانند؛ همچنین سند ملی دانش‌بنیان به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و همه استان‌ها موظف به اجرای آن هستند.

وی بیان کرد: در همین راستا، شش کمیسیون تخصصی با محوریت ارگان‌های مختلف تشکیل شده که شامل کمیسیون‌های «سلامت و تغذیه»، «تأمین پایدار غذا»، «استاندارد»، «دفاعی امنیتی»، «علمی فرهنگی» و «اقتصادی» هستند. این کمیسیون‌ها موظف‌اند حداقل ۸ جلسه در سال برگزار کرده و گزارش عملکرد خود را به دبیرخانه مستقر در دانشگاه علوم پزشکی ارائه دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی امنیت غذایی استانی اجتماعی استانی اقتصادی استانی شهرستانها استانی فرهنگی و هنری امنیت غذایی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۳۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • مقابله با استرس روزهای جنگی با این خوراکی ها
  • قشر فرهیخته جامعه مردم را نسبت به جنگ شناختی دشمن آگاه کنند/ دشمن در صدد تسلط بر فکر و ذهن جامعه ایران از طریق رسانه است
  • گزینه‌های ایران برای پاسخ، متنوع است
  • غذاهای عملکردی چیست؟/ این خوراکی ها منابع غذایی عملکردی است
  • عیادت نمایندگان از مجروحان حمله رژیم صهیونیستی
  • تامین دارو‌ها و واکسن‌های دامپزشکی برای امنیت غذایی
  • آثار جنایات رژیم صهیونی را در بیمارستان‌ها دیدیم
  • وزیر خارجه در سفر به ژنو حامل پیام بود نه انجام مذاکره
  • استمهال یک‌ماهه تسهیلات پرداختی از منابع معاونت علمی به دانش‌بنیان‌ها
  • نانوایی‌های خوزستان زیر ذره‌بین دستگاه‌های نظارتی و اجرایی