Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آئین اختتامیه پنجمین دوره مسابقه «خودنویس» امروز سه‌شنبه، ۲۰ خرداد، در سالن همایش‌های خبرگزاری مهر با حضور جمعی از برگزیدگان، اساتید راهبر نام‌آشنا و مسئولین ارشد برگزارکننده «خودنویس» برگزار شد. این مراسم به تجلیل از برترین‌های این دوره اختصاص داشت و همچنین با معرفی دبیر جدید و رونمایی از پوستر دوره ششم، نویدبخش فصلی تازه در مسیر حمایت از نویسندگان جوان و تقویت ادبیات داستانی ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مروری بر مسیر طی شده

سیده عذرا موسوی، دبیر پنجمین دوره مسابقه خودنویس، در ابتدای سخنرانی خود، گزارشی مفصل و دقیق از روند برگزاری این دوره ارائه داد. او با اشاره به انتشار فراخوان پنجمین دوره در هفته اول تیرماه سال گذشته و آغاز تبلیغات گسترده، مهلت اولیه ارسال آثار را تا ۱۰ مردادماه اعلام کرد که با استقبال فراوان، به مدت دو هفته تمدید شد و تا پایان مردادماه ادامه یافت. موسوی با تأکید بر تنوع موضوعی این دوره، به محورهای کلیدی چون خانواده، ازدواج، فرزندآوری، دختران و پسران آتیه‌ساز و اقوام غیور ایرانی اشاره کرد و بخش ویژه فلسطین و غزه را نقطه عطفی در این دوره دانست. وی از حجم بالای طرح‌های ارسالی با این موضوع ابراز خرسندی کرد و آن را نشانه‌ای از هوشیاری و دغدغه‌مندی نویسندگان جوان برشمرد.

دبیر این دوره، از اتمام داوری مرحله اول در پایان شهریورماه خبر داد که منجر به انتخاب ۱۷ طرح از میان ۱۳۳ اثر ارسالی برای ورود به مرحله دوم شد. او سپس به تشریح فرآیند آموزشی این دوره پرداخت و گفت: در مهرماه، با توجه به نو قلم بودن بسیاری از شرکت‌کنندگان، یک دوره کوتاه طرح‌نویسی سه جلسه‌ای زیر نظر جناب آقای حمید بابایی برگزار شد تا دوستان طرح‌های خود را چکش‌کاری کنند. پس از آن، از اواخر مهرماه، نویسندگان وارد کارگاه‌های تخصصی رمان‌نویسی شدند.

موسوی با قدردانی از اساتید برجسته این کارگاه‌ها، یعنی میرشمس‌الدین فلاح هاشمی، مهدی زارع، علی مهر و نرگس فرجاد امین، اظهار داشت که شرکت‌کنندگان تا پایان فروردین‌ماه سال جاری زیر نظر این اساتید به نگارش آثار خود پرداختند. وی افزود: نسخه نهایی رمان‌ها در هفته اول اردیبهشت‌ماه تحویل داده شد و داوری مرحله دوم تا پایان اردیبهشت‌ماه به اتمام رسید.

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود، از نشر صاد و سرای خودنویس به دلیل فراهم آوردن امکان خلق اثر در چارچوبی استاندارد برای نویسندگان جوان قدردانی کرد. وی همچنین به برگزاری یک نشست دو ساعته با حسین‌علی جعفری برای پنج طرح با موضوع فلسطین اشاره کرد که به نویسندگان در نگارش رمان‌هایی با این محور و جغرافیای خاص کمک شایانی کرد.

از پرورش روایت ایرانی تا تأسیس مدرسه داستان در صاد

میرشمس‌الدین فلاح هاشمی، مدیر نشر صاد و سرای خودنویس، در سخنرانی خود بر لزوم حمایت از استعدادهای بومی در عرصه داستان‌نویسی و شکل‌گیری روایت ایرانی اصیل تأکید کرد. وی با گلایه از عدم حمایت کافی از محافل و مؤسسات فعال در تعلیم داستان‌نویسی، رسالت «خودنویس» را کشف و شکوفایی نویسندگان نوپا دانست تا بتوانند برای کشور خود بنویسند.

مدیر نشر صاد با اشاره به تجربه سال‌های کرونا و آغاز آموزش داستان‌نویسی ایرانی، بر ایران بزرگ و فرهنگی به عنوان محور اصلی آثار تأکید کرد و گفت: ایران موضوعی وحدت‌آفرین است که حتی برای تاجیک‌ها و افغان‌ها نیز جذابیت دارد. قهرمانان معاصر یا گذشته ما اگر خوب بازآفرینی شوند می‌توانند الگویی برای نوجوانان و جوانان امروزی باشند.

او از تمرکز خودنویس در دو سال اخیر بر تبیین نظری در قالب مجلات پژوهشی و کتاب‌های چاپ شده خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این رویکرد به غنای ادبیات داستانی کشور کمک کند. وی با اشاره به استقبال بی‌نظیر از ثبت‌نام در کارگاه‌های اولیه، خاطرنشان کرد که ظرفیت‌های داستانی و ذوق نویسندگی در میان جوانان ایرانی موج می‌زند.

فلاح هاشمی با انتقاد از نبود حلقه‌ای میان این استعدادها و ناشران، به اهمیت مدرسه داستان اشاره کرد و آن را گام بعدی برای پرورش حرفه‌ای‌تر نویسندگان و ارائه آثار پخته‌تر دانست.

او در پایان با ابراز خرسندی از کیفیت آثار این دوره و رمان‌های نوشته شده اظهار داشت: نویسندگان امروز با ولع یاد می‌گیرند و می‌نویسند. این بذرها آینده‌ای عجیب و غریب دارند و قطعاً نویسندگان قهاری از دل همین تلاش‌ها بیرون خواهند آمد.

بذر نوشتن و شکوفایی استعدادهای جوان

مجید آقایی، از اساتید راهبر این دوره مسابقه خودنویس، در سخنرانی خود به اهمیت آموزش و احیای مؤلفه‌های روایت ایرانی در عرصه جهانی پرداخت.

او با اشاره به جایگاه ارزشمند ادبیات فارسی و بزرگانی چون حافظ و مولوی، بر لزوم معرفی و الگوگیری از متونی تأکید کرد که هویت اصیل ایرانی را به جهانیان نشان می‌دهند.

آقایی ضمن قدردانی از تلاش‌های میرشمس‌الدین فلاح هاشمی و دست‌اندرکاران این مسابقه، ابراز امیدواری کرد که این مسیر با وجود ناملایمات و چالش‌ها، همچنان ادامه یابد.

این استاد راهبر با یادآوری تجربه خود در آموزش نویسندگان جوان، از پیشرفت چشمگیر برخی از آن‌ها خبر داد و گفت: در دوره اول، یکی از شاگردانم که اولین کارش را می‌نوشت، جایزه اول را گرفت. خودنویس کاری کرد که ترس سنتی نوشتن رمان از ذهن‌ها برود. این کار بزرگی است. وی در پایان ضمن تبریک به تمامی برگزیدگان و حتی کسانی که حذف شده‌اند، تأکید کرد که دریچه نوشتن هیچگاه به روی آن‌ها بسته نیست و همواره می‌توانند به تلاش و شکوفایی ادامه دهند.

معرفی برگزیدگان و چشم‌انداز دوره ششم

در بخش پایانی مراسم، برگزیدگان پنجمین دوره مسابقه «خودنویس» به شرح زیر معرفی و با اهدای جوایز مورد تقدیر قرار گرفتند:

نفر اول: یوسف علیپور

نفر دوم: زهرا حکیمیان

نفر سوم: زهرا گلشن

پس از معرفی برگزیدگان، از پوستر ششمین دوره مسابقه خودنویس رونمایی شد که نویدبخش آغاز فصلی جدید از این رویداد مهم ادبی بود. در ادامه، علی‌الله سلیمی به عنوان دبیر جدید این مسابقه برای دوره آتی معرفی شد.

این مراسم به همت نشر صاد و با هدف تأکید بر اهمیت خلق آثاری با هویت ایرانی و تقویت فرهنگ ملی، برگزار شد.

کد خبر 6494729

منبع: مهر

کلیدواژه: مسابقه خودنویس نشر صاد داستان نویسی مهدی زارع علی الله سلیمی سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر عید سعید غدیرخم انتشارات امیرکبیر نویسندگان جوان داستان نویسی پنجمین دوره دوره مسابقه فلاح هاشمی نشر صاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۳۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • سخنان مهم پزشکیان در تماس با امیر قطر ؛ بار دیگر تکرار می کنم... | گلایه شیخ تمیم از شوک بزرگ دیروز
  • نویسنده «ناریا» از داستان این سریال می گوید: افسانه‌های باستان تا رمزگشایی از دشمنان امروز
  • چالش جدید ساپینتو در استقلال
  • دو انتخاب اول پیاتزا برای پست شلوغ تیم ملی
  • شکست لهستان مقابل یوز‌های ایرانی در جام جهانی فوتسال ناشنوایان
  • شکست لهستان مقابل یوزهای ایرانی در فوتسال ناشنوایان
  • جام‌جهانی فوتسال ناشنوایان| شکست لهستان مقابل یوزهای ایرانی
  • ۷ تکنیک هوشمند ژاپنی که به شما کمک می‌ کند بهتر به یاد بسپارید و فراموش نکنید
  • رازهای قجری؛ اولین زن عقدی ناصرالدین‌شاه عوض جادو‌جنبل و بزک‌دوزک اهل شعر و خطاطی بود
  • جذابیت تصویری، ضعف روایی؛ نگاهی به فیلم جدید فرمول یک