لازمه توسعه اقتصادی ایجاد گفتمان مشترک بین دانشگاه و صنعت است
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۳۸۵۷
به گزارش ایرنا، دکتر رسول معروفیآذر روز سه شنبه در بازدید و دیدار با مدیران مجموعه صنعتی کاوه سودا، اظهار کرد: متاسفانه برخی از فعالان صنعتی بر این باورند که دانشگاهها تنها به مباحث دانشگاهی و تئوری میپردازند و از سوی دیگر، دانشگاهها نیز معتقدند صنعت به یافتههای علمی توجه کافی ندارد که این اختلاف نگرش ها مانعی جدی برای شکلگیری یک گفتمان مشترک و مؤثر بوده است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی یکی از راهکارهای رفع این چالش را حضور فعالتر اساتید دانشگاهی در محیطهای صنعتی دانست و افزود: استادان دانشگاهی باید مسائل و چالشهای صنعت را از نزدیک لمس کنند و درک دقیقتری از نیازهای واقعی آنها داشته باشند و در مقابل صاحبان صنایع نیز لازم است با ظرفیتهای علمی دانشگاه و پژوهشهای در حال اجرا بیشتر آشنا شوند.
معروفی آذر ادامه داد: اگر بتوانیم این ارتباط دوسویه و گفتمان متقابل را به درستی بین دانشگاه و صنعت شکل دهیم، نتایج آن نهتنها برای دانشگاه و صنعت، بلکه برای کل جامعه و اقتصاد کشور سودمند خواهد بود، در غیر این صورت هر کدام مسیر جداگانهای خواهند پیمود که ثمربخش نیست.
وی ادامه داد: برای تحقق ارتباط مؤثر میان دانشگاه و صنعت باید پژوهشهای مسئلهمحور تعریف شود و زمینه برای حضور بیشتر اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در بخشهای صنعتی فراهم شود و از سوی دیگر، اگر صنعت نیز دانشگاه را به عنوان فضای حل مسائل خود بپذیرد، این تعامل عمق بیشتری خواهد یافت.
معروفی آذر با تاکید بر ضرورت مسئلهمحور شدن پژوهشهای دانشگاهی، گفت: در دوره جدید مدیریت دانشگاه مراغه ارتباط با صاحبان صنعت با جدیت و همت بیشتری پیگیری خواهد شد و تلاش خواهیم کرد تا این تعامل به سطحی مؤثر و ماندگار برسد.
مدیران مجموعه صنعتی کاوه سودا نیز در این دیدار با استقبال از گسترش همکاری با دانشگاهها، بر اهمیت انعقاد قراردادهای پژوهشی و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی دانشگاهها تاکید و آمادگی این مجموعه برای توسعه همکاری با دانشگاه مراغه را اعلام کردند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه مراغه در سال ۱۳۶۶ تاسیس شد و در حال حاضر دارای چهار دانشکده شامل دانشکده های علوم انسانی، کشاورزی، علوم پایه، فنی مهندسی و مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک و یک مرکز تحقیقاتی است که در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.
این دانشگاه دارای سه هزار و ۵۰۰ نفر دانشجو و حدود ۱۶۰ نفر عضو هیات علمی است که ۶ درصد آنها جزو یک و ۲ درصد دانشمندان برتر جهان هستند.
تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه مراغه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به ترتیب پنج هزار و ۳۳۶، یکهزار و ۶۲۴ و ۵۲ نفر است.
دانشگاه مراغه در سال ۱۴۰۱ مجوز بین المللی شدن را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران دریافت کرده است و هم اکنون بیش از ۵۰ دانشجوی بین المللی در این مجموعه علمی در حال تحصیل هستند.
استانها آذربایجان شرقی ۰ نفرمنبع: ایرنا
کلیدواژه: دانشگاه مراغه آذربایجان شرقی صنعت و معدن و تجارت توسعه اقتصادی ارتباط با صنعت دانشگاه مراغه آذربایجان شرقی صنعت و معدن و تجارت توسعه اقتصادی ارتباط با صنعت دانشگاه و صنعت دانشگاه مراغه دانشگاه ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۳۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.