بخش خصوصی هنوز به تواناییهای دانشگاه باور ندارد
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۳۹۲۴
ایسنا/البرز رئیس دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: طرح مسئله با صنعت و حل مسئله با دانشگاه است. بنابراین اگر این موضوع را باور داشته و به درستی اجرا کنیم؛ به نقطهای خواهیم رسید که کشورهای پیشرو به آن دست پیدا کردهاند.
به گزارش ایسنا، محمد علی ابراهیم زاده موسوی در نخستین گردهمایی توسعه همکاریهای صنعت، جامعه و دانشکدگان که روز سه شنبه ۲۰ خردادماه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: صنعت، جامعه و دانشگاه یک حاکمیت و زنجیره هستند که حرکت آنها با یکدیگر فرصتهای تولید و پیشرفت را برای کشور رقم میزند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی افزود: عملکرد پژوهشی و تحقیقاتی دانشکدگان در یک دوره پنج ساله خروجی خوبی داشته، به طوری که که طی پنج ساله گذشته در رتبه دوم بعد از کشور ترکیه قرار گرفته است.
وی مطرح کرد: با این حال چیزی بیش از افتخارات علمی و پژوهشی مورد انتظار دانشکدگان بوده و این نتیجه نهایی را دنبال میکند که در تعامل با بخش خصوصی چقدر در کشور تولید ثروت کرده است.
ابراهیم زاده موسوی ادامه داد: اما اینکه چرا در کشور این زنجیره تاکنون کارکرد مناسب خود را نداشته و نتوانستهایم آثار آن را ببینیم به این علت است که بخش خصوصی هنوز به تواناییهای دانشگاه باور ندارد.
رئیس دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بیان کرد: وظیفه نسل چهارم دانشگاهها، فقط تحقیق و پژوهش نیست و اقدامات آن باید به تولید ثروت و فناوری برسد. از این رو مهمترین ایراد خلاهای موجود متوجه بخش خصوصی است.
وی گفت: بخش خصوصی هنوز به این باور نرسیده که مشکلات خود را میتواند توسط دانشگاه و پژوهشگران حل کند. از طرفی در حوزه امنیت غذایی و کشاورزی، به دانشگاه به عنوان یک حلال و کمک علمی اثر گذار دیده نمیشود.
ابراهیم زاده موسوی با اشاره به توانمندیهای علمی دانشگاهیان اظهار کرد: زمانی که دانشگاه در زمینه تولید و توسعه فناوری گلخانهای قادر است، گلخانهای ایجاد کند که در آن ۸۰۰ تن محصول با حداقل آب مصرفی تولید و برداشت میشود.
رئیس دانشگدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: ارزی تخصیص داده میشود و تنظیم بازار اتفاق میافتد اما کسی به فکر توسعه دانش و حل مسئله نیست. در حالی که بهره گیری از تواناییهای دانشگاه در کنار بخش خصوصی باعث عمومی شدن دانش، کاهش هزینه و توسعه کشور خواهد شد.
وی در مورد عملکرد حاکمیت گفت: در این بخش حاکمیت ضمن اینکه عملکرد خوبی داشته، منابع مالی و اهمیت زیادی برای علم و فناوری قائل شده است. بنابراین از این فرصت باید به خوبی استفاده کرد و تعامل بین دانشگاه و بخش خصوصی را ارتقا داد.
ابراهیم زاده موسوی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی برای جریان سازی باید به دانشگاه متصل شود، یاد آور شد: خوشختانه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشته است، اما هنوز این اقدامات کافی نیست و لازم است که بخش خصوصی و دانشگاه به صورت یک پیکر با یکدیگر تعامل داشته باشند.
وی ادامه داد: ظرفیت، توان علمی و نیز نیروی انسانی بینظیری در کشور داریم، از این رو نباید به سطح جایگاه علمی و میزان دست یابی کشورهای دیگر به فناوری غبطه خورد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی استانی اجتماعی استانی اقتصادی استانی شهرستانها استانی فرهنگی و هنری کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ابراهیم زاده موسوی بخش خصوصی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۳۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.