افزایش ظرفیت تجاری ایران با اعضای بریکس
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۳۹۹۱
سهیل محمودیان کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین در رابطه با اهمیت تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه و ارتباط آن به کاهش اثر تحریمها بر اقتصاد ایران اقتصاد ایران گفت: از بیش از یک دهه پیش تحت فشار تحریمهای هستهای و سپس تحریمهای ثانویه آمریکا قرار گرفته است؛ این تحریمها عملاً دسترسی کشور به منابع ارزی و بازارهای بینالمللی را محدود کرده و ظرفیت جذب سرمایهگذاری خارجی را به شدت کاهش دادهاند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی افزود: در شرایط تحریمهای گسترده و فشارهای اقتصادی بر کشور، استفاده از ظرفیتهای انرژی به عنوان اهرمی برای خنثیسازی تحریمها و توسعه روابط تجاری اهمیت فزایندهای یافته است. در این چارچوب، همکاریهای گازی با اعضای بریکس (BRICS) به ویژه روسیه و هند میتواند نقش کلیدی در افزایش ظرفیت تجاری ایران و ارتقای اقتصاد کشور ایفا کند. علاوه بر این، تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه، زمینههای متعددی برای رشد اقتصادی، جذب سرمایهگذاری، و افزایش وابستگی متقابل مثبت با شرکای کلیدی بریکس فراهم میکند.
حداقل درآمد ایران از انتقال گاز روسیه به هند سالانه ۳ میلیارد دلاراین کارشناس انرژی با اشاره به گفت: با اشاره به با فرض تعرفه ترانزیت ۱۰ سنت دلار به ازای هر مترمکعب گاز عبوری و صادرات سالانه ۳۰ میلیارد مترمکعب از مسیر روسیه و هند، ایران میتواند سالانه حدود ۳ میلیارد دلار درآمد ترانزیتی کسب کند. وقتی روسیه ملزم به انتقال روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز از مسیر ایران باشد، اعمال تحریم ثانویه بر مراودت مالی و سرمایهگذاری بخش انرژی در ایران به هزینهای جدی برای مسکو و دهلی تبدیل میشود.
محمودیان ادامه داد: بنابراین تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه، هم از منظر اقتصادی و هم از زاویه امنیت ملی، یک ضرورت راهبردی است. با بهرهگیری از ذخایر عظیم گازی، موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز و توسعه زیرساختهای زیرآبی به روسیه و هند، میتوان نهتنها آثار مخرب تحریمها را کاهش داد، بلکه ایران را به یک بازیگر اجتنابناپذیر در معادلات انرژی آسیا–اروپا تبدیل کرد.
اتصال گازی ایران و روسیه و ایران و هند از کف دریا و با فناوری پیشرفتهوی در ادامه افزود: یکی از مهمترین اقدامات در پیشروی دولت ایران و روسیه، اتصال مستقیم گاز ایران به روسیه و سپس اتصال خط لوله ایران به هند از طریق خطوط لوله زیر دریا است. به این ترتیب دو عضو بزرگ بریکس یعنی هند و روسیه از مسیر ایران، تجارت انرژی و گازی خود را گسترش خواهند داد و این موضوع اهمیت بسیار ویژهای برای اقتصاد و امنیت ملی ایران خواهد داشت.
محمودیان گفت: پروژه اتصال گازی بین ایران و روسیه و همچنین ایران و هند که از مسیر کف دریا و با فناوریهای پیشرفته انجام میشوند، میتواند مسیرهای جدید و امنی برای صادرات گاز فراهم کنند و از مسیرهای قدیمی زمینی و دریایی عبور کنند که ممکن است تحت تاثیر تحریمها یا مداخلات سیاسی قرار گیرند و وابستگی متقابل بسیار جدی ایجاد خواهد کرد.
منبع: قدس آنلاین
کلیدواژه: بریکس روسیه و ایران روابط اقتصادی ایران و هند خط انتقال گاز دونالد ترامپ مذاکره ایران و آمریکا حرم مطهر امام رضا ع تیم فوتبال استقلال خراسان رضوی انفجار در بندر شهید رجایی مسعود پزشکیان مشهد سید عباس عراقچی تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه تحریم ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۳۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.