Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2025-06-20@01:24:54 GMT

احداث و بازسازی ۲۳۱ پروژه آموزشی در آذربایجان‌شرقی

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۳۹۹۸

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی از احداث و بازسازی ۲۳۱ پروژه آموزشی در استان خبر داد.

اسفندیار صادقی، روز سه‌شنبه ۲۰ خردادماه، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از روزی که دکتر پزشکیان مسئولیت خود را آغاز کرد، آموزش و پرورش را نخستین محور توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و ارتقای کیفیت آموزشی قرار دادند که در این راستا گام‌های بلندی برای افزایش سرانه فضاهای آموزشی و بهبود کیفیت آموزش، برداشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حال حاضر، استان به ۲۳۱ پروژه ساخت، تخریب و بازسازی نیاز دارد، ادامه داد: این پروژه‌ها شامل ۱۱۰۴ کلاس درس است که بخشی از این پروژه‌ها تا پایان شهریور و باقی تا اسفندماه به بهره‌برداری خواهد رسید. پیشرفت فعلی این پروژه‌ها بالای ۶۰ درصد بوده و ۵۰ درصد آن‌ها تا شهریور ماه تکمیل خواهد شد.

وی افزود: با مشارکت مردم و نگاه مردم‌محور، اقدامات خوبی در حوزه مدرسه‌سازی انجام شده است. در سال ۱۴۰۳ بیشترین میزان جذب اعتبارات در میان دستگاه‌های اجرایی متعلق به آموزش و پرورش استان بود که ۷۵ درصد تخصیص اعتبارات داشتیم.

صادقی با بیان اینکه برای هر پروژه، هیئت امنای مردمی وجود دارد، اظهار کرد: از زمان آغاز به کار رئیس‌جمهور تاکنون نزدیک به ۳۰ جلسه درباره آموزش و پرورش با حضور وی برگزار شده است که چهار جلسه آن در تبریز بوده است. در این جلسات، محدودیتی از نظر زمانی برای پیگیری مسائل آموزش و پرورش وجود نداشته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان افزود: یکی از موارد مهم ارتقای کیفیت آموزشی، توسعه فضاهای آموزشی است. سرانه فضای آموزشی کشور به ازای هر دانش‌آموز ۵.۷ متر مربع است؛ در استان ما نیز همین مقدار است، ولی در برخی مناطق تبریز این عدد به ۳.۸ تا ۴ متر می‌رسد که پایین‌تر از میانگین کشوری است.

وی گفت: اگر مدارس جدید اضافه شوند، تراکم دانش‌آموزی کاهش یافته و این مسئله تأثیر مستقیمی بر کیفیت آموزشی دارد. رئیس‌جمهور نیز دستور بازنگری در محتوای کتاب‌های درسی، روش‌های تدریس معلمان و خروج کلاس‌ها از حالت سنتی را صادر کرده‌اند تا در کنار توسعه فضا، کیفیت نیز ارتقاء یابد.

صادقی با بیان اینکه استانداران، فرمانداران، بخشداران، شهرداران و صنایع مختلف در این مسیر با ما همراه شده‌اند تا گام تاریخی برای احداث و توسعه مدارس برداشته شود، خاطرنشان کرد: این طرح‌ها تا پایان برنامه هفتم توسعه ادامه خواهد داشت.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی گفت: در مناطقی مانند سهند، یاغچیان، مرزداران، اندیشه و ارم که تراکم دانش‌آموزی بالا است، احداث مدارس جدید در دستور کار قرار دارد و عملیات اجرایی برخی پروژه‌ها از هفته آینده آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه یکی از خیرین در شهرک اندیشه سه پروژه مجتمع آموزشی و پرورشی ۳۶ کلاسه بزرگ‌مقیاس احداث خواهد کرد که از پروژه‌های مدرن استان خواهد بود، اظهار کرد: همچنین شهرداری تبریز متعهد شده است ۱۴ مدرسه با بیش از ۱۲ کلاس احداث کند که زمین آن‌ها توسط آموزش و پرورش تأمین شده است.

وی با اشاره به مدارس کانکسی و سنگی گفت: نهضت مدرسه‌سازی موجب شده مدارس بالای هشت نفر که به‌صورت کانکسی و سنگی فعالیت دارند، تا پایان شهریورماه برچیده شوند. در حال حاضر، ۵۳ روستا تنها یک معلم و یک دانش‌آموز دارند و ۷۲ روستا دو دانش‌آموز و یک معلم که نشان‌دهنده پوشش بالای آموزش در استان است.

صادقی اظهار کرد: در استان ۷۳۰ هزار دانش‌آموز داریم که بیش از ۴۰ درصد آن‌ها در تبریز و باقی در شهرستان‌ها و روستاها تحصیل می‌کنند. بیش از ۲۰ درصد دانش‌آموزان استان در مدارس غیردولتی هستند. 

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با بیان اینکه در حوزه آموزش در تبریز کمبود نیروی انسانی وجود ندارد، یادآور شد: در صورت نیاز از بازنشستگان برای جبران استفاده می‌شود، بنابراین تراکم بالا به‌دلیل کمبود نیرو نیست.

وی افزود: ۴۳ هزار معلم در استان فعالیت دارند، آموزش و پرورش پرمخاطب ترین بخش دولت است. 

وی با بیان اینکه در خصوص سرویس مدارس نیز با انجمن اولیا و مربیان هماهنگ شده اما آموزش و پرورش خود را کنار نکشیده است، گفت: دو نوع شهریه (ثابت و فوق‌برنامه) در مدارس غیردولتی برای ما ملاک است. شهریه‌ها در آذربایجان شرقی کمتر از میانگین کشور بوده و بر اساس کیفیت و خدمات متغیر است. میانگین شهریه ۲۵ میلیون تومان است، اما گاهی توافق والدین با مدارس تا ۷۰ میلیون تومان هم می‌رسد که مسئولیت آن با خود خانواده‌هاست. همچنین، فوق‌برنامه فقط در صورت اجرا مجاز به دریافت هزینه است.

وی با اشاره به روند تصحیح اوراق امتحانی اظهار کرد: پس از الکترونیکی شدن تصحیح اوراق، میانگین نمرات کشوری حدود دو نمره کاهش یافته است.

صادقی بیان کرد: هدف آموزش و پرورش این است که ۵۰ درصد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها تحصیل کنند. این مسیر به نفع دانش‌آموزان است، چرا که تنها رشته‌هایی که مهارت را ضمن تحصیل آموزش می‌دهند، رشته‌های فنی و حرفه‌ای هستند. برای نخستین‌بار در کشور، با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، هنرستان بزرگ‌مقیاس بالای ۳۰ کلاس در استان احداث خواهد شد. همچنین، راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت در دستور کار قرار گرفته است تا نیازهای نیروی انسانی صنایع آینده نیز تأمین شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی مدارس کانکسی پروژه آموزشی مدارس غیرانتفاعی استانی اجتماعی استانی اقتصادی استانی شهرستانها استانی فرهنگی و هنری مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی کیفیت آموزش دانش آموز پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۳۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • استاندار قزوین: دانش آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • ۱۳۲۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل در قزوین وجود دارد
  • طرح تابستانی «حامی» در بین دانش‌آموزان لرستانی اجرا می‌شود
  • امتحانات باقیمانده مدارس کی برگزار می‌شوند؟
  • پیشرفت ۸۰ درصدی طرح‌های ناتمام آموزش استثنایی کردستان
  • برنامه‌های آموزشی با جدیت تمام دنبال می‌شود
  • اطلاع‌رسانی برای امتحانات باقیمانده/ مدارس ظرفیت تبدیل شدن به پناهگاه امن را دارند
  • آموزش و پرورش: امتحانات باقی‌مانده دانش‌آموزان فعلا برگزار نمی‌شود
  • امتحانات باقی‌مانده دانش‌آموزان فعلاً برگزار نمی‌شود
  • کلنگ زنی احداث خوابگاه دانش‌آموزی دبیرستان نمونه دکتر حسن سلطانی در فارسان